Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janie Bast Aspoň už se to pohne dál a budeš vědět, v čem to vězí. ![]()
Pro zajímavost vkládám graf mého cyklu s dvěma ovulacemi. Jedna 17 DC a druhá 20 DC- byla jsem zvědavá jak se to ukáže na BT a vyšlo to takto:
My Ovulation Chart
teď jenom doufám, že teplota bude pěkně stoupat ![]()
@Karko Moc pěkný! To se mi nikdy nestalo ale tak třeba se jednoiu taky dočkám. Teď už jen pozitivní výsledek ![]()
Ach jo, holky. Místo ovulky přišla MS
Tak buď byla anebo ne
…každopádně mi teda ty cykly pěkně lítají.
Doufám, že už se to aspoň ustálí kolem 25-30dní.
Jinak asi zase začnu měřit BT, jen doufám, že mě to nebude zase stresovat a ovlivňovat! Tentokrát četnost sexu nechám na manželovi a uvidíme. Ale už nějak mi dochází síly, abych věřila, že to vyjde.
Cítím se tak zklamaná, na nic, že nedokážu ani otěhotnět. Snažíme se už rok a nejde to. Moc to bolí. Promiňte za ten výlev.
Musela jsem to někomu říct.
Dobré ránko holky.
@Berenika22 Zlato, tohle je normální. Takové pocity bezmoci a neschopnosti cítí snad každá z nás, která se už nějakou dobu snaží a přijde MS.
Snaž se to nebrat jako tvou neschopnost. Prostě je někde chyba - ne tvoje. Ono se to brzy vyřeší a budeš těhulkovat, uvidíš. ![]()
Já teda nemám pocity viny, že nemůžu otěhotnět. Prostě to nejde z nějakého důvodu a hotovo. Možná chyba je v mém těle, možná v manželově, ale co vím jistě je to, že jednou se nám to povede. Možná budu muset ještě nějakou chvilku počkat, ale tak to prostě je. Na druhou stranu se pokusím do toho dát maximum - žít co nejzdravěji, aby i mé tělo bylo zdravé a tím pádem se vše v těle srovná - hormony, imunita atd. A to by pak v tom byl zakopaný pes, aby to nevyšlo. ![]()
Manžovi dávám vitamíny a snažím se ho neprudit. Sice kouří a pije, ale snad mu aspoň ty vitamíny tady ty neřešti vyrovnají.
Taky už mám plné zuby sexu na povel. Na druhou stranu manža se tak zalekl spermiogramu, že mi řekl, že od 12DC budeme mít sex denně celý týden.
![]()
Přeju všem moc moc štěstíčka, aby se nám podařilo najít ty vysněné //. ![]()
Ahoj holky, já sem měřila tento měsíc poprvé a dávala sem údaje jak do womenzone tak i na FF no a včera sem měla slabý testík a dneska už viditelnější čárka v limitu. Přikládám grafík. Měřila jsem v ústech. L. PS: hodně štěstí všem ve //!
@Janie Bast Děkuji
dneska už se cítím lépe. Začnu měřit, ať je sranda a snad se dokopu konečně začít hubnout. Jak říkáš je třeba mít zdravé tělo, aby všechno fungovalo jak má. A jak jsi dopadla na testech? Jinak manžel je dobrej. No třeba ta jeho aktivita bude plodná
Moc bych ti to přála.
@shina Graf vypadá dobře, tiše gratuluji k //
Ahoj holky,
@Berenika22 To je dobře, že se cítíš už lépe. Na mě to taky s každou MS tak nějak padne. Ale musím se otřepat a jít dál, věřit, že to prostě klapne! Stejně nic jinýho nezbývá. Jen mě teda vždycky naštve, že když už si myslím, že svýmu tělu začínám rozumět, že mě vždycky překvapí ![]()
@Janie Bast Tak to vzal manžel za správnej konec
To by bylo, aby nebylo!!!
@shina Taky gratuluju!
Ahojky HOlky. Jéje, gratulace ke //.
![]()
Já jsem na testech nedopadla zatím nijak, trvá to prý 7-10 dní, takže výsledky by mohly být, jak půjdu k Dr. na ten UTZ 8.11.2012. Budu 12 DC. Manža prozatím spermio odkládá, protože řekl, že Dr. mi „to“ změří a bude sex denně celý týden. Pak počkáme a jestli se nezadaří, tak teprve půjde.
JInak já jsem se taky obula do toho hubnutí. Od začátku týdne jsem -0,9 kg. Prozatím mám -3 kila od začátku října, tak jsem ráda. Sice jsem to zpočátku flákala, takže jsem mohla mít dole víc, ale co, hlavně, že se daří. HOdně jsem se rozjedla mrkve. Sice syrová je mi k ničemu, ale aspoň něco snad pro zdraví dělám. Jsem schopná sníst 2-3 kila týdně, pokud nemám jinou zeleninu.
Dnes jdu ještě na zahájení fotbalu pro handicapované, zítra zase a v neděli budu předávat cenu za naši společnost. Sponzorovali jsme je částečně, tak jdu jako zástupce firmy předat.
Se docela těším.
@Janie Bast Doufám, že ti ty výsledky dopadnou dobře a že se tento měsíc bude manžel činit a na konci se budeš radovat ze dvou čárek!!! To hubnutí je super, shodit tři kila za měsíc je krása. Obdivuju tvou pevnou vůli
A to jsi začala nějak víc sportovat, nebo jen upravila jídelníček?
Můžu se zeptat, jestli jste některá z vás někdy zažila, že vám i po MS zůstala BT nahoře na poovulačních teplotách? Před tím se mi to nestalo, tak uvažuju, jestli to nemůže být tím, že jsem nachlazená (i když teda normální teplotu zvýšenou nemám). Dnes jsem 5DC a MS už skoro nemám, ale teplota je 36,8, tak jsem z toho trochu jelen ![]()
@Janie Bast To bych taky brala -3kg za měsíc. Jsi dobrá. Upravila jsi jídelníček? Mě totiž dělá problémy jíst 6*denně v pravidelných intervalech. Ale musím to nějak udělat jíst méně ve více porcích.
@Leona5 Mě se to nestalo, většinou klesla hned první nebo druhý den MS. Tak uvidíš zítra anebo jsi jedna z těch co mají MS v těhotenství. ![]()
Ahojky HOlky.
V rámci toho, že jsem opravdu dost obézní, tak tomu pohybu moc nedám. Navíc teď na to nemám čas. Jezdím na slzžebky, vyjížídím z domu třeba v 5 ráno a přijedu v 17-18 hodin, takže jsem pak ráda, když naplním myčku, uvařím si na oběd na další den a hodím relax ve vaně.
Opravdu to bylo jen o jídelníčku. Jíst 5× denně a pidi porce. Občas mám hlad, tak se to snažím vyřešit tím, že si dám zeleninu nebo ovoce. Na svačinky mívám třeba půl rohlíku (celozrnného nebo vícezrnného atd.) se šunkou, tvarohem, půl plátkem sýra nebo si k tomu dám mozarellu. Na pak se snažím aspoň jednu svačinku mít ovoce nebo ten tvaroh s jogurtem nebo co to je, od Madety. Chutná mi to a má to málo kJ. No a jak jsem psala, tak na obědy si vařím. Dnes mám třeba červenou rýži (má údajně více vlákniny) se sojovým masem. Ale na to sojové maso jsem měla chuť, není to protože bych to až tak hrotila. na obědy se snažím dělat chutná jídla a nemusí být až tak dietní, spíše menší porci. Abych neměla pak depku z toho, že jím jen dietně a tím se trápím. Teď jsem třeba měla špagety s mletým masem a boloňskou omáčkou. Není to přehnaně tučné, ale ani dietní, ale měla jsem prostě radost, že aspoň jednou denně mám něco, na co mám fakt chuť a tak mě pak to hubnutí baví dál.
S tou vysokou teplotou teda nevím, mě vždy klesla maximálně druhý den MS. Ale většinou před.
Holky, už ve čtvrtek jdu k Dr. na UTZ a snad budou i ty výsledky. Jsem napnutá jak kšandy. ![]()
@Janie Bast Neboj, určitě budou výsledky v pohodě. A co dědeček, už je v pohodě?
@Berenika22 Ahojky. Ano, dědeček už je doma a prozatím vpořádku.
Dnes jdu k tomu Dr. Jsem napjatá jako kšandy. ![]()
Jinak teď bývám v práci od 6 do 16 hodin a je to děsný. Ale dnes prchám v 14:30 a nikdo mě tu neudrží. ![]()
Jsem normálně měla zápich jako prase. Dělám trochu i normování v práci a byla jsem v jedné firmě (sama) a dělala jsem snímek pracovního dne jednoho člověka.
Dopadlo to v pohodě, teda myslela jsem si to. Další den došel drsný email, že to neproběhlo jak mělo, že jsem se prý na nic neptala atd. No prostě na vyhazov. Něco ve smyslu, že chtějí náhradu toho dne (nové smínkování) a že člověk jako já nedělá dobré jméno společnosti. Vše, co napsali, že se dělo nebo nedělo jsem obhájila svými poznámkami a vysvětlením. Takže naštěstí v pohodě. Pod tlakem argumentů došel email od vedoucí toho pána, který si stěžoval, že děkují za informace a že je pravda, že to může být panem Valentou a jeho povahou. Sice mi spadl kámen ze srdce, ale měla jsem pořád blbý pocit. Panu Valentovi bylo asi 35-40 let a nebyl ženatý, nejspíše to byl svéráz dle diskusí. Měli nasmlouvané dva dny snímkování, tak ten druhý den tam raději jela kolegyně. Vše proběhlo jak mělo, zjistila defakto to samé co já a pohoda. To bylo minulý týden. No a toto pondělí tam byli prezentovat nějaké výstupy a v úterý kolegyně došla a říká:„Hádej co.“ Se zděšením ve tváři a promítnutí tisíce scénářů, co mohl asi zase být za problém se začala smát a říká: „No pan Valenta se ptal, jestli jsi volná, že by měl zájem!“ Nevím, jestli si dělal legraci nebo ne, protože při mé obezitě nejsem zrovna idol, ale i tak. Prve mi proběhlo, že si dělá prdel, tohle říct poté, co mě málem vyhodili.
To jsou dnes lidi, co? Já chápu, že ta práce co dělám není zrovna oblíbená, já to vlastně ani nedělám ráda a dostala jsem se k tomu náhodou na „výpomoc“. Chápu, že lidi ze mě mají strach, ale naopak já jsem pokaždé v neznámém prostředí a jsem stydlivá, občas se trochu toho bojím.
Jo a mmch, už mám dole další nějaké to kilko. Celkem jsem od 1.10. shodila 4,3 kila. A v oblečení a celkovém fyzickém stavu se cítím, jako bych zhubla už 10 kilo. ![]()