Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky myslím, že ano. Papralen na 90%, protože ten všeobecně snižuje teplotu a ibalgin nevím. Sama vypozorováno nemám, protože vesměs se snažím nic do sebe nervat, i když někdy to není možné. A když už něco beru, tak většinou brzy odpoledne, takže možná učinek částečně vyprchá.
@Boculka Ahojky.
JJ, jsem čekatelka.
POdle FF jsem dnes 8DPO a podle aplikace, co mám v mobilu, tak 7 DPO, takže vlastně ani nevím, kdy mám MS čekat. Navíc cykly jsem v poslední době mívala kolem 26 a 27 dní… takže jsem počítala s MS někdy až kolem 16. ledna a nyní mi to vychází už někdy na 14.-15., tak jsem zvědavá. Pokud bych to dostala 14.1., tak bych se vrátila na „svých“ 25 dní, jako před potratem.
Asi prostě mám těch 25 nějak biologicky nastavených, protože jsem to mívala tak pravidelné několik let. Až od potratu nebyl sna ani jeden cyklus pravidelný. Co se týče délky ani ovulace.
@Janie Bast Tak já to mám různě… no ale jestli jsi měla ovulku 14DC tak bys měla mít MS až 28DC ne? Jako vím, že lun. fáze může být kratší, ale není to dobré, ne?
@Boculka Já mívala cykly 25 dní a z toho ovulaci až 14-15 DC. Pak se mi cykly prodloužily, někdy 30, někdy 28, někdy 26 dní, někdy zase 29 a tak se to pořád nějak pytlikovalo a i ovulace bývala třeba 15-19DC. Luteální fáte by měla být 10-16 dní, to je optimální. Méně než 10 dní je málo a může dojít k potratu, protože vajíčko se nemůže dostatečně zavrtat. Ale jinak je u mě ovulace v druhé polovině cyklu. Mívám ji spíše později než dříve. Není pravidlem, že ovulace je uprostřed cyklu. Myslím, že každý to má nějak nastavené biologicky pro sebe. Můj názor je, že když je to pravidelné, je to i přirozené a není třeba do toho nějak vrtat.
Ahoj holky, má Utroš nějaký vliv na teplotu? Jen mě to tak napadlo…
@Boculka Jé, promiň, včera už jsem se sem nedostala. No doplňuje progesteron, který určuje výši BT. Tudíž čím více progesteronu, tím vyšší teploty - takže zvyšuje.
No nic, dnes jdu spát. Brou holky. ![]()
@Janie Bast No držím se netestovat… Jsem zvědavá, jestli mi to ještě nějaký ten den vydrží
Utroš budu brát do středy (večer poslední…). Tak pak se uvidí… Ale moc tomu nevěřím ![]()
Holky jak dlouho trvá luteální fáze? Já jsem myslela, že tak 12-14 dní. Já jsem dneska 15 DPO, teploty luxusní, ale test negativní a čípek pootevřený. Myslela jsem si, že když mi to kleslo na 36,8 že už přijde ms, ale dnes zase vyskočila ![]()
My Ovulation Chart
@Karko
tak to vypadá nadějně, i když je test negativní, třeba se vyloupne zítra ![]()