Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mijadave taky na tebe budu myslet, ať nemusíš na sál. A to jsem si myslela, že ten rok 2013 bude šťastnější. Prdlajs. 4×? Tak to tě obdivuji, že máš pořád sílu se dál snažit. To by mě psychicky odrovnalo. Ty to určitě do zdárného konce dotáhneš, já si teď chci dát velkou pauzu od snažení. Nemám sílu na to se znovu zklamat.
@Berenika22 dakujem… vies, ono boli tie 3 uz davno, ale aj tak to boli, ono sa ta bolest nejako obnovi pri dalsom potrate… ja som prisla o babo najprv dvakrat za sebou, potom sa nam podaril synator… potom som znova prisla o babo a potom prisla dcera, no pri nej sme bojovali do 14tt… stale som krvacala… vsetkych tychto 5 tehu bolo na prvy sup… potom sme si dali pauzu a pred vyse 3,5 rokom sa dali na tretie babo… ani jeden z nas necakal, ze to bude tak dlho trvat, kedze som bola tehu hned, stacilo trenkami zamavat…
ale nedarilo sa az doteraz, potom to prislo necakane, ked mi na endokrinologii povedala dr, ze to vyzera, ze sanca je miziva… a prisla obrovska radost, no trvala moc kratko
ale nejdem to vzdat… dr povedal, ze nemusime cakat… tak uz len nech nam to zajtra obom dobre dopadne… drz sa moja…
![]()
@Berenika22 moja, velmi na Teba myslim…
u mna to dopadlo dobre, kyret netreba… aspon jedna pozitivna sprava… ![]()
@mijadave jak se máš? je mi moc smutno. Ráno mě přijali, pak proběhl zákrok a odpo mě pustili domů. Cítila sjem se tak strašně sama.
@Berenika22 ahoj moja, myslela som na Teba… ja viem, je to take zvlastne… citis sa sama, akoby opustena… ja sa nemam nejak ok… mm to vzalo viac ako mna a strajkol sa, ze uz radsej nechce dalsie dieta
a mna prave toto drzalo nad vodou, takze som hotova, zmierit sa s tym, ze uz // nebudu… no revala som cely vecer… ale on len potrebuje cas… aspon dufam, lebo este nikdy ho to tak nevzalo ako teraz ![]()
@Berenika22
A jak se cítíš fyzicky? Duše určitě bolí, ale potřebuješ se brzo dát do pořádku, aby jste se mohli začít snažit. Držím palce
.
@mijadave Čte se to dost hrozně
. Manžel je určitě v šoku a věřím, že časem změní názor. Drž se
.
@verulenka fyzicky se cítím fakt hodně v pohodě ale to na mě padne a brečím.
@mijadave přesně jak jsi psala, cítila jsem se a cítím opuštěná…všichni pořád si myslí, jak sjem statečná, ale houby sebere mě kdykoliv pomyslím na to, co se stalo a nejhorší jsou otázky proč, proč já, co jsem mohla, měla udělat jinak. Neboj, manžel se s tím srovná. A zase uvidíš //.
Já nevím, zda ještě někdy uvidím // ale každopádně už vím, že to není vše a dokud neuvidím potvrzení a růst, tak se na to už nidky nebudu upínat. roční snažení v háji. můžeme tak akorát začít úplně od znova. Až tedy budeme moci a až se na to budu cítit.
@Berenika22 moja, o mne si tiez myslia vsetci okolo, ze som silna a statocna, ze to v poho zvladam… navonok asi ano, no boli to a este bude, ved viem, ake to je
tie otazky preco a co som mohla spravit inak, no tie si uz nekladiem, nema to vyznam, aj tak na nic nepridem… mm sa hadam zrovna… zatial sa snazit nechce a dost tazko sa s tym vysporiadava, fakt horsie ako ja a ovela horsie ako kedysi…
zeby vekom??? ktovie… ako pises, // este neznamenaju, ze mame vyhrate… dolezite je srdiecko a dotiahnut to do porodu… drzim pasticky a posielam vela sil, nech sa s tym co najskor vyrovnas a mozete sa snazit znova…
![]()
@mijadave ani
ještě nic neznamená, viděla jsem ho blikat a za 14 dní už byl plod bez AS
vyhrané jedině až po screningu a v 40.tt ale to hodně předbíhám. Asi s věkem se hůř člověk vyrovnává s takovou událostí. Zvláště když bylo velmi čekané a vytoužené. Tak jako u mě, já jsem strašně moc ho chtěla, čekala na něj a pak jen prázdno, takže on potřebuje taky čas na zahojení. Snad už bude líp a ten rok 2013 bude lepším. Kdo ví.
Drž se.
@mijadave jinak moc děkuji za podporu
a sílu, kterou mi dáváš
@Berenika22 ja viem, moja svagrinka prisla o babo v 25tt… u mna ak bol problem, tak dojst do 12tt, ked som bola v 12tt, vedela som, ze som za vodou… no chce to cas, nech sa to zahoji… o vytuzenom - to mi hovor, vyse 3,5 roka sme cakali, kym som nasla //
no co uz, ine neostava, len sa z toho dostat a ist dalej… dufam, ze bude lepsi tento rok ako ten minuly, lepsie skonci ako zacal… drzim Ti pasticky a som rada, ked mozem aspon takto pomoct, povzbudit… a aj mne to dodava silu ist dalej… ![]()
@mijadave tak jak říkáš, snad bude pro obě lepší. Akorát mě tento rok opět připomíná ten minulej, taky tak blbě začal a táhlo se to až do toho nového. Jsem akorát zvědavá, kdy a jestli se budeme zase moci snažit. Ty to máš aspoň lepší v tom, že lékařsky nemusíte mít žádnou pauzu. ![]()