Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
10.7.14 08:34

@ver.g taky je konzultantů víc, neboj ;) společně většinou něco vymyslíme, když jde o hodnocení grafu.
Starší má 4 roky a mladší 2 a čtvrt. :srdce: Měřila jsem před těhotenstvím, mezi nima a po druhém porodu. Teď už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
10.7.14 08:39

@andelka83 takže zkušeností máš víc než dost. aspoň vím na koho se obrátit :) Jak dlouho jte se snažili o první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.7.14 08:52

@ver.g nesnažili. Řekli jsme si že nebudem řešit plodné a neplodné dny a uvidíme (předtím jsem rok a půl měřila jako antiko) a v první možné šanci jsem byla v tom. Podruhé taky. Pak jsem teda během těhu a 11měsíců po akždém porodu MS neměla, takže tuším za ty roky mám jen 27 naměřených cyklů. Ale fakt tam bylo kde co, od anovulačních, přes s krátkou luteální fází, nejasný vzestup, hodně dlouhé cykly, cykly během kojení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
10.7.14 09:01

@andelka83 to já to neřešila ani nezkoumala doteď, loni v září mi praskla cysta na vaječníku a operovali mě, takže vzhledem k tomu že to nebylo poprvé tak sme se rozhodli že není na co čekat a od ledna to zkusíme. Nezadařilo se a místo toho jsem po další laparoskopii19.6, takže teď jak mi skončila MS sem se rozhodla že si tu ovulku pohlídáme, doktoři i ve špitále mi říkali to byste měla co nejrychleji otěhotnět ať se to neopakuje, ale ono se jim to lehce řekne. Nemyslet na to, moc se nasnažit, nestresovat se… a pak vybafnou tohle tak se člověk logicky lekne.Ale snažím se být v klídku, zjistím jak mi funguje tělo, a jestli ovulka chodí a ostatní je ve hvězdách :) I Když sem se rozhodla že tento měsíc to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.7.14 09:02

@ver.g dobré rozhodnutí :palec: budu držet palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
10.7.14 09:06

@andelka83 děkuji za tvůj graf. Já jsem se právě už lekla, že ten můj vzestup a rozdíl teplot před ovu a po není velký a orávě v tom je nějaký problém. Nikde jsem se nedočetla, co způsobuje nízké rozdíly teplot, zda špatná funkce něčeho nebo zdabje to normální. Ale koukám, že s tím jde i otěhotnět, tak se přestávám bát :-) Dneska mi teplota zase povyskočila na 36,8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.7.14 09:09

@reedik no, ten slabší vzestup, když je třeba ještě spojený s krátkou luteální fází (tady je problém spíš to, než ten rozdíl teplot) může ukazovat na nedostatek progesteronu, nebo na špatnou funkci žlutého tělíska. Dá se tomu pomoct buď bylinkama, pokud má žena čas, nebo doplněním hormonů.
A já vůbec jsem dobrá raritka, otěhotněla jsem s teplotama někde kolem 36stupňů, a po druhém porodu to bylo ještě níž, holky mi tu přezdívají Eskymačka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
10.7.14 09:14

@andelka83 dobrá přezdívka :-) Po revizi drvácení dorazilo do 30ti dnech, tak předpokládám, že menstruace dorazí ve středu. Ale nedokážu to říct s jistotou, protože před těhotenstvím jsem měla menstruaci jednou za 3 měsíce a to něco přes rok po vysazení HA. Takže doufám, že luterální fáze bude dostatečně dlouhá a nebude třeba hormonů. Jakými bylinkami lze tyto hormony nadradit v případě krátké luterální fáze. A jsou nějaké bylinky na podporu ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.7.14 11:07

@reedik tak obvykle se zkouší nějaká směs, třeba Gynex nebo Femigard, nebo tinktura z drmku (to mi zabralo na pozdní ovulaci a dlouhé cykly), nebo jeřáb ptačí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
10.7.14 11:17

@andelka83 právě užívám gynex. Nasadila jsem ho hned po revizi a přišlo krvácení po 30ti dnech. Ale bylo pouze dva dny. Teď ta ovulka dle grafu a čekám, kdy dorazí ms. Ten cyklus pi revizi jsem neměřila, takže nevím jaká byla luterálka. Lze ty bylinky nějak kombinovat. Gyndařka mi doporučila Inofolic, tak přemýšlím, jestli do něj mám jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.7.14 12:09

@reedik možno že ještě ten první cyklus po revizi byl anovulační, že sliznice méně narostla, proto MS byla krátká. Ty bylinky obvykle nezaberou hned že jo. Ale je to dobrá věc, a obvykle se tím nic nezkazí.
Jinak, já bych asi nekombinovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
10.7.14 12:55

@andelka83 doktorka právě říkala, že to ms asi nebyla. Pak udělala utz a říkala, že to ms asi byla, že už tam je znovu narostlá sliznice. Byla jsem tam 10 dní po tom krvácení. Ptala jsem se jí, jestli rostou vajíčka a kdy bude ovulace. Říkala jsem jí, že vychází dle předešlého vyklu za 4 dny od kontroly. Na to jen řekla, že asi tak. Takže nic konkrétního. Říká, že to chce čas a je ještě brzy od revize. Už aby tady byl další cyklus a měla jsem s čím porovnávat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
10.7.14 17:09

Ahoj holky.Tak sem zvědavá, kdy to dostanu nebo nedostanu - viz. graf. tento měsíc megadlouhý cyklus - dnes jsem již 46DC. Snad ovulka toho 3.7. Stále neztrácím naději. Có říkáte na teploty? Byla? A kdyby sem byla těhu, tak by měly být teploty asi vyšší, ne?(většinou čtu, přes 37°c)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.7.14 17:20

@markyska82 Nějak se mi tu můj příspěvek neuložil.
Z tohohle grafu teda těžko říct…pokud proběhla, tak toho 3.7. taky vidím jako nejpravděpodobnější datum. Ale co tam proboha dělá těch 37,4? Byla jsi nemocná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
10.7.14 18:16

Ne, nebyla, vše o. k.Nevím, proč to tenkrát tak vyskočilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí