Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla…v úterý máme konzultaci s dr. Vokurkovou v Brně, synovi je už 5 let a každé dva roky jezdíme na kontrolu, měření a pro další a nové informace, mám již informace, že operovala holčičku, které je 13 let a dopadlo to dobře, ale více napíšu až se vrátíme…tj. asi příští víkend (když už tam budeme, užijeme si moravu) držte nám palce, jsou to nervy. kdyby něco pište sz ![]()
@DianaAndílek píše:
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla…v úterý máme konzultaci s dr. Vokurkovou v Brně, synovi je už 5 let a každé dva roky jezdíme na kontrolu, měření a pro další a nové informace, mám již informace, že operovala holčičku, které je 13 let a dopadlo to dobře, ale více napíšu až se vrátíme…tj. asi příští víkend (když už tam budeme, užijeme si moravu) držte nám palce, jsou to nervy. kdyby něco pište sz
Palce držet budu a pak dej prosím info ![]()
@DianaAndílek píše:
@anouš dám určitě a děkuji [/citacTak jak jste dopadli u Mudr. Vokurkové? Nějaké novinky a hlavně dobré zprávy?
Hm nic moc…ve zkratce nám řekla, že je kubíček moc malý že až tak v deseti letech a že do tý doby ještě bude uvažovat zda mu to udělá z jeho vlastního materiálu (operace na více etap) nebo z umělého (operace s větším rizikem, že se to nepovede)…takže nic nového, teda vlastně jo, že jí z bohunic vyštípal jeden debil, který tyhle operace chce převést do prahy, aby byla praha jediná která to dělá, ale tam jsou samý idioti a jediný který za něco stál byl fára a ten v lednu zemřel, teď je to tvrdek a nic moc
Takže stále stejný, nejdříve kolem 10 let a doporučují vlastní materiál. Jinak prý výsledky nic moc. Děkuji za odpověď
Taky mě moc nepotěšila, ale zase pochválila kubíčka, že je vývojově vpředu, jen je menší na svůj věk, což byl už když se narodil
Ahoj holky,
mě čím dál víc lidí od plastiky odrazuje. Už i doktoři. Bohužel zatím to není na dobré úrovni a plastiky prostě nevypadají dobře. I podle fotek co jsem viděla. Takže my jdem zatím cestou té náhrady (epitézy) a uvidíme co se změní za pár let. Bez ucha ho rozhdně nechci nechat:-( Na ORL na fakultce v Ostravě námd ali žádost na epitézu. Na protetice ve Frýdku nám udělali kalkulaci a taky už silkonové odlitky a teď to nejhorší. Co na to pojišťovna. Dám vám zase vedět jak pokračujeme. Kdyby měl Štěpánek dost vlasů jako má třeba Kubíček od Dianky tak bych to neřešila, ale u nás je zatím vlasů pořád málo.
Mějte se pokud možno krásně a zase se ozvem co je u nás nového ![]()
Na podzim nás čeká nástup do školky…
Jenže co mě na té epitéze zase strašně odrazuje je, že bude mít ouško přilepené a to asi neni nejlepší nebo jo? Já bych se bála, že mu ouško někde upadne. A to musí uříznout ten kousek ouška co tam malej má viď. Já se do tohodle bojim jít. Kdybych všděla, že epitéza je ta lepší varianta neváhám a nechám mu jí udělat na stálo, ale říkám si, že plastika z vlastního materiálu bude jednou ta lepší varianta. Vám, ale přeji hodně štěstí ![]()
Ahoj,
já tu epitézu zatím nebudu brát jako definitivní řešení. To určitě ne. Psala jsem, že počkám co nového bude v plastice za pár let. Bohužel tady se ty plastiky dělají tak málo, že ti plastikové to prostě moc neumí, ale doufám, že třeba za pět let to bude jinak. Zbytek ucha mu určitě řezat nenecháme aspoň ne teď. Prostě to bude trošku vidět, ale pořád to bude méně nápadné než teď. Budeme lepit na ten kousek ouška. Prý existují dva druhy lepidel a uvidí se, které bude sedět víc. Jak jsem psala kdyby měl vlasy bylo by to zatím to nejlepší řešení, ale nemá. Všem nám přeju aby se plastická chirurgie ucha dostala na lepší úroveň.
Koukám, že z mikrocie se stává celkem běžná patálie. Poté, co jsem po narození naší holčičky vyšilovala, jsem si uvědomila, že pokud z toho budu dělat problém já, bude z toho dělat problém i ona. Tak jsme zkusili opačný přístup. O oušku si povídáme a říkáme, že má kliku, že může mít šťastné ouško jako Nemo svoji malinkou ploutvičku. Navíc jí do toho ouška nikdy nenateče voda a nikdy jí tam nebude foukat vítr. A když bude někde rámus, tak jí stačí si zacpat jedno ouško a druhou volnou rukou může klidně někoho lochtat. A to jen tak nikdo nemá! Zatím to funguje ![]()
Ano, je to pravda. Tak jak my se budeme chovat a přistupovat k vadě našich dětí, tak to ponesou i oni. Našim klukům je 2,5 roku (dvojčata) Honzík má tuto vadu, říkám mu, že se má, že má jedno ouško menší, že to hned tak někdo nemá. Kubík chodí a říká, že on má obě velká ouška, že chce mít taky jedno malý
Je pravda, že jsou ještě malý, ale pokud jim to budeme hezky vysvětlovat. Myslim si, že i naše děti to ponesou statečně. Však některé děti jsou na tom mnohem hůř a hlavně je spousta vad co nikdo nevidí a tak se o nich nemluví.
Dobrý den, Je mi 28.také jsem se narodila s nevyvinutým ušním boltcem na pravé straně. bez zvukovodu. operace začaly od deseti let celkem čtyři. Zajímalo by mě pokud se ucho vytváří z medporu, jestli je to také na více operacíjenPokud to někdo ví.
Dobrý den, slyšela jsem, že operace z medopru je na jednu operaci a může se stát, že ji v dospělosti ještě 1× opravěji. Můžu se Vás zeptat vy jste podstoupila plastiku z vlastního těla? Jak byla úspěšná, jestli jste spokojená s výsledkem? Slyšela jsem, že nikdy nevznikne skutečná kopie zdravého ucha. A proč 4 operace? Děkuji
Ahoj holky,
jsem tu nová, mám dcerku se stejným problémem, musím přiznat, že to nesu dost těžce a stále si říkám, co jsem
mohla udělat špatně…ale o tom jsem psát nechtěla, spíš by mě zajímalo, jestli má některá z vás zkušenost s dalším mimčem…myslím jako jestli měla některá z vás po této zkušenosti odvahu jít do druhého, já se toho bojím, mám strach, aby se příště nestalo něco horšího.
budu vděčná za Vaše zkušenosti Mirka