Mikuláš a čert pro roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.12.19 15:40
@Jana206 píše:
K nám domů nechodili, nechodí a chodit nebudou. Starší děti si to prožijí ve skole a ve skolce, pokud momentálně nechybí, ale víc to neřeším.

A nevadí Ti, že přijdeš o tu událost a zážitek s nimi? Já si pamatuju, že jsme měli Mikuláše doma když mi byly asi 4 roky, pak už ne. Trauma z toho nemám.

• Citovat
  • Upravit
4523
5.12.19 15:41

My.jsme.nikdy Mikuláše neměli a ani mít nebudeme. Ve chvíli, kdy z toho mají rozum, tak už chodí do školky, kde ho mají. Ani doma nemají nic za oknem nebo dverma. Jen babičky mají pořád tu potřebu, takže k nám přijdou s balíčkem, že jim.ho Mikuláš nechal u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992

Pro ročního? to už je dost pozdě jsem se dozvěděla :mrgreen: momentálně chodí i se 4 měsíčníma :roll: :roll: :roll: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326

Pro roční dceru jsem Mikuláše fakt neřešila, bylo to loni. Tchyně se to skoro až dotklo. Včera od ní přišla manželovi SMS, jestli opravdu nechceme čerta, že by přece mohla mít malá aspoň nějakou… No nevim ani jak to nazvat, tchyně napsala „poezii“… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Snad se jen upsala.
Ona totiž nepochopila, že roční dítě z toho fakt nic mít nebude. Celou dobu si myslí, že Vánoce, Mikuláše a Velikonoce slavit nebudeme, protože jsem nevěřící 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
5.12.19 15:50

U nás dělá čerta, mikuláše a anděla, otec, manžel a švagrová. Poprvé když dceři byly 3 roky, bála jsem se jak na to bude malá reagovat a byla úplně v pohodě nebrečela, zaspívala. Ja sem teda brečela, byla jsem v 7 měsíci a nějak mě to dostalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.19 15:57

Letos mame pro starsiho - 5 let, zarizeneho certa. Balicky dostane jen od babicek, protoze jsem jim to nevymluvila. Ode me si nic nezaslouzi, nejlepe tak vojensky vycvik. Pro rocni dite je to nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
74217
5.12.19 16:01

Klidne.
Problem je u lidi, kdyz tim strasi a sami s toho delaji velkou kovbojku, pak to prenasi na sve deti. Nam chodi bez pozvani kazdy rok a nikdy jsem je nevyhodila, ze decka je videt nesmi. U nas se kazdy rok otoci i tri party pekelniku (prevleceni skolaci).
A chodila jsem a chodim s nimi kazdy rok na certovskou party ve meste, kde jich bylo plno.
Zadny problem. Dve ze tri stale veri, ze existuji, ale nestrasime tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
5.12.19 16:31

U nás bude letos ( každou minutou…) :) poprvé. Dceři je 8 a strašně se těší, furt vyhlíží. Když byla mladší, tak se bála, to jsem nikoho nezvala, balíček byl za oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
5.12.19 16:59
@Anonymní píše:
Letos mame pro starsiho - 5 let, zarizeneho certa. Balicky dostane jen od babicek, protoze jsem jim to nevymluvila. Ode me si nic nezaslouzi, nejlepe tak vojensky vycvik. Pro rocni dite je to nesmysl.

To je teda krute.

Jinak nezveme, holky budou mit balicek za okynkem. 5 leta se boji i tmy, tak ji nebudu jeste strasit certama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
5.12.19 17:03

Nezveme, loni a letos (ve 2 a 3 letech) měla za oknem punčochu. Čertů se bojí, nic by z toho neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
5.12.19 17:23
@Anonymní píše:

Ráda vymýšlíš rafinované způsoby, jak svému dítěti ukázat, že ho nemáš ráda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.12.19 17:42
@Anonymní píše:

Tak tento pristup se mi nelibi. Nejmladsi mel pul roku, kdyz byl Mikulas. Mel uz starsi sourozence. Nesnasim rozdily mezi deckama. Taky dostal balicek (sice tam byla hracka a oblecek), ale dostal svuj balicek od Mikulase.
Ty mi pripominas jednu ledovou matku od dcerine spoluzacky. Vybirala jsem penize na darky do skoly a ta matka mele, ze mlada si na to da penize, ktere ma v pokladnice, ze ji to financovat nebude. Na darek pro sebe :zed:. Jsem myslela, ze matce zrovna jednu flaknu, aby se probrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
5.12.19 17:45

Řešit mikuláše u ročního dítěte? Co z toho bude mít? Mám z dětství několikanásobné trauma z (většinou) ožralých čertů, kteří nevěděli, kdy přestat. I proto k nám domů nechodí, nechci holkám narušit bezpečí domova, balíček dostanou. Užijí si to ve škole a školce.
Ve školce to mají suprově vymyšlené podle věku děti v jednotlivých třídách. U nejmenších dětí jdou do třídy jen mikuláš s andělem a čerti decentně rachtají řetězem venku pod oknem. Ve druhé třídě opět jen mikuláš s andělem a čerti jen v šatně. Kdo má odvahu, jde se na ně kouknout. Ve třetí třídě už jsou čerti ve třídě, ale velice umírnění a mikuláš je v případě potřeby posílá do šatny. Teprve předškoláci si čerty užívají, čerti běhají mezi dětmi atd. Ale kdo se bojí, může si jit stranou k p. učitelce a tam čert nesmí.
Dcera sice ví, že to jsou převlečení lidé, ale je krásný, jak se vždycky ujišťuje. Je vidět, jak malinko váhá, jestli by náááhodou přece jen nemohli být opravdoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.19 17:50
@debra.morgan píše:
Pro ročního? to už je dost pozdě jsem se dozvěděla :mrgreen: momentálně chodí i se 4 měsíčníma :roll: :roll: :roll: :lol: :mrgreen:

A sakra! Tak to jsem to prosvihla už loni, když měl měsíc. :( No snad to na něm nezanechá následky a teď tedy rychlé běžím do města nějakého čerta sehnat :lol:

• Citovat
  • Upravit
3236
5.12.19 18:22

Tak já jsem nakonec na poslední chvíli čerta sehnala. Kluk byl v pohodě, čert se mu líbil a měl radost z dárků. Jestli z toho něco má, to netuším. Ale určitě byl v tu chvíli spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová