Mikuláš a čert pro roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
6.12.19 04:30
@Anonymní píše:
Přesně tohle je důvod proč jsem založila diskusi. Kdyby všichni kolem s ročními a menšími dětmi Mikuláše neřešili, ani bych si nevzpomněla, že bych ho měla řešit. Loni jsme měli pod stromečkem měsíční mimino a ani mě nenapadlo mu zabalit dárek. Jako proč? Že si ho zabalím a pak sama rozbalím a budu z toho na větvi? To fakt ne. Letos tedy už pár dárečků zabalím a nechám je rozbalit, ale taky čekám, že největší radost bude z papíru a ze shazování stromku.

tak já měsíčnímu miminku pod stromeček dárek dávala. Rozbalovali jsme ho pak spolu a hned jsem mu ho dala. Bylo to kvůli atmosféře a i proto, že jsme slavili společně s dalšími příbuznými s dětmi a bylo by divný, kdyby Ježíšek na miminko zapomněl. A s ročním už jsme Mikuláše slavili. A řekla bych, že si to užil. Ale každý má jiný přístup k tradicím, je zvyklý na jiný přístup.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.20 10:34

Ja se jen prilezitostne zeptat na takovou blbustku, mam syna narozeneho zrovna vecer 5.12. ted nic neresim, bude mu ted teprve rok.
Myslite, ze v budoucnu nebude blbé, slavit ve stejny den narozeniny a nechat prijit na nej jeste certy, kdyz ho vlastne „prinesli“? :mrgreen:
myslim radost & stres :)

• Citovat
  • Upravit
35791
2.12.20 10:39
@Anonymní píše:
Ja se jen prilezitostne zeptat na takovou blbustku, mam syna narozeneho zrovna vecer 5.12. ted nic neresim, bude mu ted teprve rok.
Myslite, ze v budoucnu nebude blbé, slavit ve stejny den narozeniny a nechat prijit na nej jeste certy, kdyz ho vlastne „prinesli“? :mrgreen:
myslim radost & stres :)

Myslím, že Mikuláš by měl dělat jen radost a ne stres :nevim: děti jsem. nikdy nestrašilo čertem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
2.12.20 10:43

Nikdy jsem nepochopila, ze nekdo strasi certy, nebo si ie dokonce zve domu. Domov ma byt pro dite mistem bezpeci.

• Citovat
  • Upravit
53518
2.12.20 10:51

Nikdy nepozvu dítěti čerta domů. Chodíme se na ně jen dívat. Doma má mít dítě pocit bezpečí. Nikdy jsem čertem nestrašila. Sama jako malá jsem to nesnášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.12.20 10:52

K nám Mikuláš s čertem nechodí. Převlečené mají na různých besídkách (škola, školka, kroužky). Doma mají jen balíček za oknem.
Nechápu potřebu některých rodičů dítě strašit čerty a ještě je zvát domů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.20 10:54

Vzdyt chodi vsichni spolu ne?. Osobne k nam prisli asi jen 2× co si jako mala pamatuju a nemam zadne trauma :D
kazdopadne jemu by mel nadilku davat asi čert :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.20 10:56

Ja to tedy brala podle sebe, zadne trauma nemam a nemela jsem ani jako malá. Nikdo prece nerika, ze ho cert má nahanet po baraku…

• Citovat
  • Upravit
33005
2.12.20 10:59

Taky se můžeš dítěte, až mu budou tak 3 zeptat, zda chce, aby přišel Mikuláš s andělem a čertem, nebo jim máš jen říct, ať projdou kolem a nadílku nechají za dveřma.

Mě chytil loni na besídce rapla i prvňák, když po něm chtěli, aby jim řekl básničku. :lol: A to prosím ví už dávno, že jsou to převlečení lidé.
Takže každé dítě o převlečené pohádkové postavy opravdu nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.12.20 11:05

Já si tedy z dětství pamatuji rok, kdy neohlášeně přišla převlečená mámina kolegyně za čerta (měla přes 180cm a šílenou masku) a s ní Mikuláš. Naháněla mě po baráku a i když jsem ji tehdy podle hlasu poznala, tak jsem strašně řvala a bála se. Takže vím, že žádného čerta domů dětem nikdy nepozvu, ze zásady je nestraším ničím. V dětství jsem si to užívala od starších sourozenců a pamatuji si, jak jsem se bála usnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.12.20 11:11
@Anonymní píše:
Ja to tedy brala podle sebe, zadne trauma nemam a nemela jsem ani jako malá. Nikdo prece nerika, ze ho cert má nahanet po baraku…

Ale každé dítě není takový salámista. Ony jsou děti, co pak po návštěvě začnou koktat. Kdybys zažila takové čertí besídky jako já, taky bys pak v každém rohu nějakého viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
2.12.20 11:17
@Anonymní píše:

A proč by měli být čerti stres? Záleží na tom, jak ty čerty dětem vysvětlis. Syn má čerty moc rád, neboji se jich. Já se také nikdy nebala. Spíš si myslím, že oslava narozenin a pak čerti, že to může být pro menší dítě náročné a může být unavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
2.12.20 11:21
@Anonymní píše:

Dcera má taky 5.12 a domů bych čerty neprivedla, hodíme na besídky a různé městské nebo vesnické akce. Jako malá jsem se bála a nechci sama strach tahat domu kor nannarozeniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
2.12.20 11:25

Trileta bude mit Mikukase a spol ve skolce, takze uz to doma neresime.. Jinak cele moje detstvi chodili certi po vesnici od domu k domu a zadny trauma z toho nikdo nemame.. Myslim, ze se to trochu s tema kvetinkama přehání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.12.20 11:25
@Anonymní píše:

Já zažila i dítě, které se po návštěvě Mikuláše s čertem a andělem ještě třičtvrtě roku počůrávalo. A to to byl předškolák. A nikdo ho nehonil. ono každé dítě to má jinak.

Jinak máme 2,5 letou a nikoho zvát nebudeme a ani to neplánuju do budoucna. Budou je mít ve školce a snad příští rok bude i besídka. A nebo jiné mikulášské akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová