Mikuláš a čert pro roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
3.12.20 07:30

My dítě čertem a bubákama nikdy nestrašili, vždycky věděl, že jsou to převlečení lidé.
A stejně již od cca 2 let měl odpor k čemukoliv „převlečenému“. A mohla to být princezna, šmoula, plyšový pes nebo medvěd na dětském dni, vždycky odmítal byť se k tomu jen přiblížit. Natož pak nějaký čert nebo vodník.
Prostě cokoliv v kostýmu zařadil do kategorie „podezřelé“ a „nepřibližovat se“. :lol:
A to si myslím, že zrovna moje dítě je jinak vcelku oražené.

Takže jako dospelý si můžeme myslet cokoliv, ale do té dětské hlavičky člověk zcela nikdy úplně nevidí.

Taky jsme měli v rodině cca 5 leté dítě, co se začalo dočasně po návštěvě čerta s Mikulášem počůrávat.
Já sama jsem byla na jedné besídce už jako prvňačka, kde byl sice nic nedělající, ale pro mě tenkrát dost realistický čert. A to už jsem věděla, jak to s Mikulášem, čerty a Ježíškem je. Stejně jsem se pak začala bát tmy a večer usnout.

Pokud se vrátím k původnímu dotazu, tak pokud někdo má potřebu domů zvát čerta s Mikulášem, ať si je klidně pozve.
Ale asi bych dělala oslavu narozenin v jiný den. Aby toho na děcko nebylo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.12.20 09:47

@BohunkaP @Berry77 Díky. Mě to takhle přijde i logické, vždyť je to tak i v pohádkách. Asi první pohádky s čerty, které moje děti viděly, byly Anděl Páně a S čerty nejsou žerty. A tam přece čerti musí hodně dobře zvažovat, na koho mají nárok a jsou to těžké hříchy, ne nějaké prkotiny. A Petronel dostane spucunk od Pána Boha, když je moc přísný. A ukáže se, že ani anděl nemusí být 100% čistý. Mě přijde fajn, když těm dětem jednou za rok někdo jiný, než rodiče připomene, co dělají dobře a co ne. K nám chodí známí od sousedů, tak jim vždycky napíšu tak dva nejčastější případy, kdy dětí „zlobí“ a pět, šest, kdy jsou hodné, což procentuálně cca odpovídá jejich chování, čert s andělem to poví Mikulášovi, děti jsou u vytržení, jak to můžou vědět, Mikuláš zkonstatuje, že tady je to v pořádku, je vidět, že se snaží a že zaslouží odměnu. Strašení čertem mi přijde kontraproduktivní, myslím si, že to pak může dítěti brát motivaci se snažit, když by ho měl odnášet čert za každou maličkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
3.12.20 13:19

@Svistice presne nase mladsi dcera. V Tescu chodil chlap prevlecenej za Tatku Smoulu… tu hlavu mel az na sve hlave takze byl i hodne vysoky. Ta panicka hruza, nemohla se ani pohnout. Uplne ztuhla a takto, jsme ji museli odnest, byla jak prkno s natazenou rucickou a vytrestenyma ocima. Hruza. Docela dlouho se ji o nem zdalo, budila se :( No, projistotu jsme priste jeli nakupovat jinam… no a tam Haribo medved 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.12.20 13:26

@Florimo Tak náš z toh sice žádná traumata nebo zlé sny nemá, ale takový prohádkový les s ním byl fakt spíš za trest. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.12.20 13:31

@Florimo @Svistice kluk se těhle převleků taky bál. Na Velikonoce, když mu bylo 6, tak zdhal před nádherným kohoutem, co.mu chtěl dát sladkosti. A když jsem s ním byla někdy v roce na Mikulášském vlaku, tak se nebál čerta, Mikuláše, anděla. Ale hysterák dostal, když uviděl maskota českých drah - slona. Přesto mě nenapadlo, kvůli tomu přestat zvát domů Mikuláše, čerta a anděla.

• Citovat
  • Upravit
1059
3.12.20 13:33

@Svistice nasi je jednou vzali do Pekla ( to uz umela cist) jeli tam jako prekvapko, vyslo jim “ krasne” pocasi, mlha mrholilo. Jedou a holky si vsimly ukazatele Peklo, vysly z auta smer pokladna, uvidela certa namiste se otocila a vzala roha.
Nikdy nebyla strasena, vzdy jsme ji to vysvetlovali a stejne.
Dopadlo to dobre, certa si i pohladila a dostala uhlik… ten ma schovany dodnes. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.12.20 14:12

@Florimo naše děti jely do Pekla loni v prosinci se školkou. Celý rok poslouchám hlavně od mladšího, kdy už tam zase pojedou. Včera poslala ředitelka dotazník, kdo by měl zájem, že když tam budou jako jediná školka a budou mít roušky, že by mohli. Můj úlevný pocit „halelujá, konečně“ kazí naštvání staršího, který už chodí do školy a tudíž se školkou nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová