Mikuláš a čert pro roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4462
5.12.19 18:35

My máme doma Mikuláše každý rok. Mladší vlastně od miminka, protože starší dceři ho zveme asi od 2. Nikdo z toho trauma nemá, nezvedne si žádné idio. y, co děsí dečka k smrti. Vždyť je to hezká tradice, když se z toho nedělá kovbojská. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
5.12.19 19:11

@cverunka Taky si myslím, že jde dost o to, jak to člověk pojme. Pokud rodiče děti čerty nestrasi (nějak přehnaně) a pozvou rozumné čerty, tak není důvod, aby mělo dítě z čertů nějakou hrůzu. Mě nikdo čerty nestrasil a nikdy jsem se jich nijak zvlášť nebala. Naopak jsem se bála Ježíška, protože Ježíškem mě někdo postrasil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
5.12.19 19:20

Náš malej ví, ze jsou to prevleceny lidi. Jsou mu 4. Nějak mi prislo divný ho strašit certama 🤷‍♀️ Takže v ulicich a tak, ale domu ne. Aspon zatim…

• Citovat
  • Upravit
2021
5.12.19 20:10

My pozvali do dveří už loni, kdy dceři nebyl ani rok a letos tu byli zas. Jsou to ovšem naši známí a byli milí, žádné lekání ani strašení. Samozřejmě, že loni z toho dcera nic neměla a letošek zapomene, ale i tak to bylo něčím kouzelné, když vyměňovala cumel za balíček 😁a mumlala „kojo kojo mýnský“ my ji čerty nestrašili a ona se nebála. Ale jak říkám, byli to známí a byla s nimi dopředu domluvena jemná verze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
5.12.19 20:43
@debra.morgan píše:
Pro ročního? to už je dost pozdě jsem se dozvěděla :mrgreen: momentálně chodí i se 4 měsíčníma :roll: :roll: :roll: :lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
12503
5.12.19 21:01
@Anonymní píše:
Ahoj, řešíte Mikuláše pro roční dítě? Máme roční holčičku a Mikuláše domu objednaného nemáme a po pravdě se mi ani moc nikam nechce ho jít nahánět. Jsme jediní, kdo s takhle malým dítětem Mikuláše neřeší?

Pro takhle malé dítě je to k ničemu. První Mikulas byl u nás až ve trech letech a vždy jen Mikulas+andele. Certi nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
5.12.19 21:05
@Anonymní píše:
Letos mame pro starsiho - 5 let, zarizeneho certa. Balicky dostane jen od babicek, protoze jsem jim to nevymluvila. Ode me si nic nezaslouzi, nejlepe tak vojensky vycvik. Pro rocni dite je to nesmysl.

To je asi vtip, ne :lol:. Jinak se neslavi zadni certi, ale sv. Mikulas, tak to je potom beze smyslu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.12.19 21:10

Já nevim, to je nějaká móda? Před chvílí jsem se dozvěděla, že známá objednala mikuláše pro dvouměsíční mimino :roll: já mám osmiměsíčního a asi jsem špatná matka, ale tohle jsem pro něj vůbec neřešila. To samé Vánoce - kupují se dárky pro sotva narozené mimina? Jako jo, taky máme nakoupené a zabalené dárky pro batole, ale přiznám se, že kdybych to neviděla všude okolo, tak bych to řešila až příští Vánoce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.19 21:17
@KaZeAd píše:
Já nevim, to je nějaká móda? Před chvílí jsem se dozvěděla, že známá objednala mikuláše pro dvouměsíční mimino :roll: já mám osmiměsíčního a asi jsem špatná matka, ale tohle jsem pro něj vůbec neřešila. To samé Vánoce - kupují se dárky pro sotva narozené mimina? Jako jo, taky máme nakoupené a zabalené dárky pro batole, ale přiznám se, že kdybych to neviděla všude okolo, tak bych to řešila až příští Vánoce :nevim:

Přesně tohle je důvod proč jsem založila diskusi. Kdyby všichni kolem s ročními a menšími dětmi Mikuláše neřešili, ani bych si nevzpomněla, že bych ho měla řešit. Loni jsme měli pod stromečkem měsíční mimino a ani mě nenapadlo mu zabalit dárek. Jako proč? Že si ho zabalím a pak sama rozbalím a budu z toho na větvi? To fakt ne. Letos tedy už pár dárečků zabalím a nechám je rozbalit, ale taky čekám, že největší radost bude z papíru a ze shazování stromku.

• Citovat
  • Upravit
1008
5.12.19 21:26
@Anonymní píše:
Přesně tohle je důvod proč jsem založila diskusi. Kdyby všichni kolem s ročními a menšími dětmi Mikuláše neřešili, ani bych si nevzpomněla, že bych ho měla řešit. Loni jsme měli pod stromečkem měsíční mimino a ani mě nenapadlo mu zabalit dárek. Jako proč? Že si ho zabalím a pak sama rozbalím a budu z toho na větvi? To fakt ne. Letos tedy už pár dárečků zabalím a nechám je rozbalit, ale taky čekám, že největší radost bude z papíru a ze shazování stromku.

Hele, nebýt fb a insta, ani nevíme, že někdo tohle s mimčama dělá a tím pádem by to ani nikdo nedělal :mrgreen: je to všechno jenom póza, člověk to ví, ale zároveň v něm začne hlodat ten červík, jestli by to svýmu dítěti neměl dopřát taky. Mikuláše jsem ustála, upřímně jsem ani neměla čas to řešit, no a na ty Vánoce.. no stejně bychom mu ty hračky postupně nakoupili, tak to rozbalíme pod stromkem, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
5.12.19 21:33
@KaZeAd píše:
Já nevim, to je nějaká móda? Před chvílí jsem se dozvěděla, že známá objednala mikuláše pro dvouměsíční mimino :roll: já mám osmiměsíčního a asi jsem špatná matka, ale tohle jsem pro něj vůbec neřešila. To samé Vánoce - kupují se dárky pro sotva narozené mimina? Jako jo, taky máme nakoupené a zabalené dárky pro batole, ale přiznám se, že kdybych to neviděla všude okolo, tak bych to řešila až příští Vánoce :nevim:

My dokonce pořizujem jen darky, ktere si dítě napise, tzn. napise jeden, dostane jeden, babicky šílí, ale jako on loni dostal i darky, o které si nepsal a byl hrozně zmatenej. Kašlu na nazory jiných, letos ma napsáno o ctyri, vic ani ťuk. Kdo chce, muze mu poslat penize na stavebko nebo mu dat dárek jindy. Ale kazit mu tu víru nechci. 🙄 🤷‍♀️ A k čertum jsem se uz vyjadrila, domů je nezvu, nezijem beztak ve městě, tady nikdo nechodí a ve skolce je meli. Čertama nestrasime, takže tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.19 22:00
@lebambule píše:
My dokonce pořizujem jen darky, ktere si dítě napise, tzn. napise jeden, dostane jeden, babicky šílí, ale jako on loni dostal i darky, o které si nepsal a byl hrozně zmatenej. Kašlu na nazory jiných, letos ma napsáno o ctyri, vic ani ťuk. Kdo chce, muze mu poslat penize na stavebko nebo mu dat dárek jindy. Ale kazit mu tu víru nechci. 🙄 🤷‍♀️ A k čertum jsem se uz vyjadrila, domů je nezvu, nezijem beztak ve městě, tady nikdo nechodí a ve skolce je meli. Čertama nestrasime, takže tak.

vidíš, že bude dítě zmatené, že dostalo dárky navíc o které si nenapsalo, by mě ani nenapadlo. Takže opravdu nebláznit a zachovat zdravý rozum. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3236
5.12.19 22:54
@Anonymní píše:

Každé dítě je jiné. Synovi byly vloni na Vánoce tři měsíce. Dárky dostal zabalené, rozbalovala jsem je já. Syn z toho samozřejmě neměl rozum, ale zdálo se mi, že kouká se zájmem. V roce dostal zabalené dárky k narozeninám. Myslela jsem si, že bude jen trhat papír a dárky mu budou fuk. Nakonec ho rozbalování moc nebavilo, dával mi dárky, ať mu s rozbalením pomůžu. Ale a každou hračkou si dobu hrál, rozbalování se kvůli tomu protáhlo asi na tři hodiny. Dnes u nás byl čert, měl z něj radost. Okamžitě pochopil, že má tašce dárky. S každým dárkem nás všechny obcházel a chlubil se a strašně se smál. Jako jo, nechápe asi, co se děje, ale určitě to bral jako příjemné zpestření. Totéž co se týče Vánoc. Dělali jsme společně věnec a svicen a další výzdobu. Sice nechápe, co se děje, ale hrozně ho to bavilo a měl z toho opravdu hodně velkou radost. Takže ono to nemusí být jen o módě. Já jsem si naopak připadala divně, že chci pro tak malé dítě čerta, ale tak nějak jsem měla pocit, že se bude čert líbit. Stejně jako jsem měla pocit, že se budou líbit hezky zabalené dárky. Kdybych nedělala tohle, stejně bych se synem „musela“ něco dělat. Tak proč to neodvijet od roční doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.12.19 23:04

Chodíme s dětmi na veřejné mikulášské akce, domů nikoho nezveme. Doma si nachystají večer za okno každé svou misku, a ráno se uvidí, jestli v ní něco najdou :-)
U ročního dítěte bych to vůbec neřešila, vždyt je to ještě miminko…Maximálně balíček nějakých zdravějších sladkostí/ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
5.12.19 23:14

Neřešila jsem. A původně jsem to neřešila ani letos (dceři budou 4).
S čertem se poprvé setkala až teď ve školce. A na besídce. A chudinka byla úplně hotová, jak brečela a držela se, jak klíště okolo krku.
Domů zvát nebudu ani příští rok. Přestože nám to bylo od známého nabídnuto, ale odmítly jsme to a jsem ráda. :)
Je to na každém. Každé dítě to může snášet jinak. Ale roční dítě nemá rozum, takže je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová