Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše: Více
A ještě věří blitkum nevěrného chlapa.
Tohle bych přála každé milence, co se děla do rodiny, kde ví, že jsou děti.
Na Netflix je nějaký dokument - tam ten chlap taky nejdřív lákal zlatokopky na luxusní dovolené, kabelky, kolikrát i peníze za poradenství (takže výdělek, holky měly pocit, že pracují) a pak najednou potřeboval založit - právě typ fakturka - tak mu daly i půl mega (protože proč by ne, byly zvyklé, že vracel rychle a víc)… Takže děje se to, no.
Když jsem viděla, že jsem jako reakci vyplodila příspěvek delší, než co napsala zakladatelka, tak mi to přišlo blbý a mažu to. ![]()
Zakladatelko, prostě řekni, co je priorita, a to řeš. Jestli peníze, zajisti si důkazy, že on dluží tobě (je rozdíl, jestli jsi mu dala na ruku cash, nebo jestli je na zaplacené faktuře tvoje jméno), rozmysli si, jestli on nemůže říkat, že ty dlužíš jemu za to finanční vypomáhání (ať už to bylo jakkoliv) a obrať se na právníka.
Manželka zrovna od tebe fakt zachraňovat nepotřebuje, nějak tam nevidím, jaký dobrý skutek směrem k ní bys měla páchat.
Jestli nechceš, aby si chlap spokojeně žil potom, co tě odkopnul, tak netuším. Jestli je takový, jakého ho popisuješ, tak si to (skoro) vždycky zařídí rychle tak, aby mu bylo fajn. Leda ho nechat zavřít.
PŮVODNÍ PŘÍSPĚVEK:
Milenka- pomsta nebo dobrý skutek?
Ahoj, ráda bych si poslechla další úhly pohledu. Měla jsem rok a půl cosi (sexu tam zase tolik nebylo) s člověkem, co má rodinu. Neměli jsme klasický vztah v pravým slova smyslu. Řešili jsme spolu byznys a časem se to překlenulo. On mi pomáhal finančně a trávili jsme spolu dost času, téměř každý den jsme byli v kontaktu. O ženě jsem věděla i když od začátku tvrdil, že jsou spolu aby nerozbil rodinu a že ona je na něm závislá, bez ambic, neschopnost…a proto jsem to taky nikdy nechtěla definovat závazně. Navíc tam byly obrovské rozdíly v povaze a hodnotách, ale hrozně moc mi pomáhal, až se z něj stal můj opravdu blízký člověk… No a teď po roce a půl vidím, že to byl typický případ narcistickýho zneužití. On mě úplně odstřihl od mého života- izolace- finanční závislost- diskard. Celá ta osobnost byla jen maska. Nejdůležitější člověk v jeho životě nemá ani jídlo. V nejhorší chvíli mě ze dne na den odstřihl. Dluží mi asi 100k. a nereaguje. Nejde mi o to, zničit jim vztah. Já toho hajzla samozřejmě nechci, ale vytáčí mě, že tu hystercim, svíjím se v slzách a on si doma leží a nechá si podstrojovat od ženy, kterou celou dobu ponižoval. Navíc jsem zjistila, že ho teď i živý. On ji podváděl už předtím a dělal hrozný věci. Říkala jsem si, že nemá sebeúctu, ale teď si myslím, že je prostě jen tak dlouho v zneužívajícím vztahu a nemá si s kým promluvit… Navíc bych s ní potřebovala probrat i právní záležitosti, protože z něj ty peníze chci dostat, ale on teď píše vše na ní a nechci ji způsobit problémy. Mám ji kontaktovat/ nemám? Protože ji to ublíží, ale chránit by ji měl především její chlap, tomu je to jedno. Třeba to nic nevyřeší a já budu za kravičku a on bude mít konečně argument, kterým mě může špinit. Ale třeba by ji to mohlo otevřít oči. Po 13 letech gaslightingu musí být těžký rozpoznat hranice. Help🫣
Příspěvek upraven 07.02.26 v 18:32
@stinga píše: Více
Zakladatelka svoji situaci nepopsala nejlíp, to je pravda, ale není to důvod být na ni zlé. Ona zase nemusela psát, že diskutuje s kreténama, to ano.
Hajzl je především ten chlap. To on podváděl manželku a nejspíš bral peníze oběma - manželce i milence. Zakladatelka to má poučení pro příště, že nemá peníze nikomu půjčovat/dávat a chlapům nemá věřit sladké řečičky. Obzvlášť ženatým. Ale ty peníze bych se pokusila získat zpátky. Nebo alespoň co půjde.
@Prelesta píše: Více
@izabe píše: Více
Tohle Ti psát neměla. Ale první napadení nepřišlo od zakladatelky.
@izabe píše: Více
V tomto pripade zakladatelka neporozumela “obsahu textu”, tedy se sama ocitla presne v te situaci, z ktere vinila diskutujici.
Nebylo první napadení zakladatelčino „jsi na hlavu“? ![]()
No jo, ale holky se jí zeptaly, zcela logicky, jestli má na ten dluh důkazy a zakladatelka to vztáhla na sebe a začala napadat.
@Prelesta No to teda přišlo
. Rok a půl se snažila o chlapa, co ji podporoval krom pichu i finančně. Pak ji odkopl, tak začala spřádat plány nad flaškou vína, jak se pomstít. Doufám, že ji to karma vrátí!
@Anna766 píše: Více
To ano. Špatně to asi pochopila. Ale první nebyla.
@Pitřice píše: Více
Jen jestli to jeho finanční podporování nebyla jen „udička“. To by nám musela zakladatelka objasnit, kolik do ní dal on.
Podle toho, jak tady zakladatelka reaguje, mám jediný komentář: vrána k vráně sedá.
Co máš pořád s tím, že nebyla první? Neměla psát, že izabe je na hlavu. Neměla psát, že jsme kreténi, co nechápou psaný text. Měla text napsat srozumitelněji. Urážela, protože špatně pochopila příspěvek, ale nebyla první, takže OK. Takže i přes všechno to, co měla a neměla, za nic nemůže a vlastně nám může vynadat klidně i do p. í. č. u. s. ů, protože si nezačala? Napsala text tak, že nebylo jasné pár věcí a na slušný dotaz ohledně důkazů začala urážet, protože nepochopila psaný text, z čehož obvinila zdejší kretény. Že je pod vlivem není žádný útok, který by opravňoval její pozdější komunikaci. Sama už ten dotyčný komentář smazala, takže uznala, že byl přes čáru. Že nebyla první, kdo nepochopil text, přece nemůže být žádná obhajoba, když ona ho napsala tak, že ti ostatní ho nepochopili. Vždyť ona nechápe psaný text už na první straně.
Příspěvek upraven 07.02.26 v 20:49