Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Velryba černá píše: Více
Tak to zni fajn
. V tom pripade na tebe moje otazka na byvale milenky necilila. Tys ses nikomu rodinu rozbit nepokusila. A ok mohla sem napsat misto „kazda milenka“ tak neco jako „hodne/vetsina“
@Anonymní píše: Více
Už to tu padlo. Každá milenka ale nechce toho chlapa jako partnera nebo dokonce manžela. Některé ho chtějí jenom na (příležitostný) sex. Takovým nevadí, když to skončí nebo nepokračuje dál. Rodinu nikomu rozbíjet neplánují. Toho chlapa na něco víc nechtějí už vůbec. Na tenký led vstupuje v tomto případě hlavně ten muž. Ten riskuje svůj vztah. Ne svobodná nezadaná žena. V případě, že ta žena doufá v něco víc, je to jiné. Stejně záleží ale na tom chlapovi, jak to potom dopadne…
A proč milenky nemají problém brát od těch chlapů peníze, ale v okamžiku, kdy ony dají peníze jim, je hned chtějí zpět?
Jasně, nevíme v jakém rozsahu ji finančně pomáhal, ale asi to nebylo jen pár stovek.
Byla pro něj jen platící nádobka na sperma.
Sen každého nevěrníka ![]()
@Prelesta píše: Více
To jsou kecy. Jakmile se někdo spustí se zadaným partnerem, tak se ničení života druhýho podílí naprosto stejným způsobem. A nic toho člověka neomlouvá.
@Janli píše: Více
Někteří k tomu přistupují jako k obchodu. Přetvařují se, že jim jde o obchod a snaží se ovladát své pocity. Jde často o takový sebeklam. Při ukončení takového vztahu se potom dějí věci.
Když v tom člověk je, tak si svoje chování omlouvá. Z pohledu další osoby už je to jiná rovina. Pokud ke vztahům lidé přistupjí jako k obchodu, tak jde svým způsobem jen o sex, peníze a trošku těch citů.
Tak ono je jednodušší nadávat na milenku, než si připustit, že ten hajz! je v takovém případě manžel/partner. A jak už jsem psala, kdyby ten muž nechtěl, nic by nebylo. To on má chránit svou rodinu. Ne ji ničit.
Za mě je tedy normální, když jsem s někým ve vztahu, ho nepodvádět. Ať se mě snaží sbalit jakýkoliv muž.
To je pořád dokola. To že je hlavní vinik se omílà dokola a dokolečka. Nikdo to nepopírá.
Stejně mi nikdo nevymluvi že když milenka ví, že milenec má rodinu, není mimo ten podvod. Jede v něm taky. Že by k tomu chlap přišel jak slepý k houslím a za nic nemůže tu nenapsal vůbec nikdo.
@Anna766 píše: Více
Reagovala jsem na @Janli:
„Jakmile se někdo spustí se zadaným partnerem, tak se ničení života druhýho podílí naprosto stejným způsobem.“
Což prostě není pravda. Píšeš to taky.
Já netvrdím, že patrner je bez viny. Já jen říkám, že ona má naprosto stejný podíl viny, protože to, čeho se dopouští, rozbije někomu život na kousky. Nechápu, proč ji někdo viny zbavuje.
Ne, ona nemá v žádném případě stejný podíl viny. Proč by měla mít? Proč jí by mělo záležet na vztahu, na kterém evidentně nezáleží ani tomu muži?
A někdy má na podvodu manžela velký/hlavní podíl i manželka, když mu dlouhodobě a bez důvodu odmítá sex a intimnosti celkově. Ale „nejlepší“ je to hodit na milenku, než se zamyslet nad sebou a svým vztahem. ![]()
@Prelesta hehe co si pamatuji „nasi“ milenku, tak pokazde kdyz se s ni tata rozesel, tak nam zacala vyvolavat domu, mela autonehodu, pachala sebevrazdu a tak, potrebovala vyvolavat moji mamce. Cpala se na moje vystoupeni. No hrozny. Uplne nevinna tyjo. Dva roky to trvalo nez se konecne tata rozhoupal a odesel. Do te doby sme si to jako rodina uzivali se vsim vsudy
@Grety píše: Více
To muselo byt strasne…
..jak to davala mama?
Ty nechápeš, že ona se s plným vědomím podílí na ubližování dalšímu člověku? Dokonce je jeho nástrojem? Ona není nevinný článek, ona si je všeho vědoma. Ona má taky možnost kdykoliv říct ne a na začátku se rozhodnout, že to dělat nebude.
Zkušenost jednoduchá, mně bylo 18 - 19, od začátku bylo dohodnuto, o čem to mezi námi bude. Bohužel to byl on, kdo po cca roce a půl emočně uklouznul a nedokázal pochopit, že jeho děti už jednu matku mají a já s ním žít nehodlám. A protože blbnul dál, prostě jsem to ukončila já.
Každá milenka si opravdu nemyslí, že by byla něčím výjimečná.