Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Modrá Vlčice tata ji tehdy dostal na psychiatrii. Protoze je prece blazen a zadnou milenku nema. Bylo to hrozne. Jsem ted uz starsi nez byla tehdy ona a mela to teda strasne tezke, ale zvladla to. Dostala se ze vseho. O nas se postarala. Tehdy neco jako stridava pece nebo tak nebylo
@Grety píše: Více
Otec byl tedy brutalni pripad… chudak mama a chudak deti…
@Modrá Vlčice to jo, oni si ti podnikatele v devadesatkach mysleli, ze si muzou delat co chcou no. Milence to karma vratila hned, mela s tatem dite a uz v jejim sestinedeli mel novou milenku a od te doby jich bylo jeste hrozne moc. A vsechny, ktere jsem poznala tak byly mlade naivni husy fakt
@Grety píše: Více
To, že vás stalkovala a obtěžovala, je už jiná věc. Byla to evidentně narušená osoba. A do života vám ji přivedl otec. Kdyby s ní nic neměl, nic z toho by se nekonalo. To, že měl přebujelé ego, našel si psychopatku a nechal ji obtěžovat svou rodinu, je JEHO zodpovědnost. Ani s tím nedokázal nic udělat, fakt chlap „snů“.
Napsala bych, co si o takovém muži myslím, ale dostala bych ban. Bych se za takového otce styděla.
@Janli píše: Více
Ty zase nechápeš, že je to chyba toho chlapa. Ale klidně si to omlouvej a lži si „do kapsy“. Proč jí by měla zajímat jeho rodina, když nezajímá ani jeho. On je snad dospělý a svéprávný, ví co dělá, ne? Nebo jsou chlapi nesvéprávná zvířátka? Milenka má zase zodpovědnost za svou rodinu (pokud ji má) a za svůj život. Ono je ale jednodušší přehodit zodpovědnost na někoho jiného.
@Prelesta píše: Více
Milenka není svéprávná když se rozhodne se zadaným mit vztah, sex, to je jedno co? Je. Muž se svéprávnè rozhodne zahýbat a milenka se svéprávnè rozhodne se na podvodu podílet. Nebo ona je nesvéprávné sexuchtivě zvířátko? Není. ![]()
Ty vo.le, já jsem snad někde psala, že to je jen její chyba? Ne.
Začínám mít pocit, že ty jsi taky jedna z nich. Jinak absolutně nechápu, proč z nich děláš takový neviňátka.
@Anna766, @Janli
Ale ta milenka nikoho nepodvádí (pokud tedy není také zadaná).
Beru to tak, že když se rozhodnu podvádět svého chlapa, bude to jenom moje chyba, moje zodpovědnost, moje rozhodnutí. To já ho mám milovat, neubližovat mu, chránit náš vztah… Ne, nějaký můj případný milenec. I když by bylo jednodušší „hodit“ vinu na něho, že on… On si musí zase „zamést před svým prahem“. V takovéto situaci by šlo vše jednoznačně za mnou (co se týče mého vztahu).
Ale ta milenka se na tom podílí. Vědomě ubližuje. Vědomě rozbíjí manželství.
Ty máš pořád nějaké házení viny. Marně vysvětluju že o házení, přehazování viny nikdo nemluví.
Zřejmě jde o to jak to kdo vidí. Po mě šel ženáč s pětiletým dítětem. Taky kecy jak manželka taková., maková. Já si představila to dítě, jak bych mohla být na místě té manželky já. A prostě ne. Nějaké zkoušení od jiných taky proběhlo, ale tenhle byl nejurputnější. Byla jsem svobodná, nikomu se nemusela zodpovídat, přesto ani na chvíli by mě nenapadlo s ním něco mít.
Proč taky. Však měl doma rodinu.
Když to otočím, na ten mnou uvedený teoretický příklad, tak to budu já, kdo ničí vztah, kdo ubližuje svému muži… Kdybych nechtěla, milenec by neměl šanci… Vina by šla jednoznačně za mnou. I když je jednodušší vše „hodit“ na milence a cítit se méně provinile. Stejně tak by bylo jednodušší nadávat na milenku, než si uvědomit, že to byl můj muž, kdo mě zradil. Je snazší se spojit s mužem a společně hodit vinu na ni, že ona ho svedla, pomalu znásilnila, byla neodbytná… A on jí chudáček malý, nebohý naletěl nebo nedokázal odolat.
Prostě vidím hlavní vinu na tom, kdo podvádí. I když okolnosti mohou být také různé. Nic není černobílé…
@Anna766 píše: Více
Taky jsem odmítla ženáče. Ale hlavně kvůli sobě.
@Anna766 píše: Více
Já taky od zadaných vždycky dávala ruce pryč. Jen jsem si představila, že bych se na takové svi. ňárně podílela a bylo mi z toho šoufl. No, evidentně je dost sobců, kterým to je jedno….
O čem to plácáš? Ukaž mi, kde jsem napsala, že ten partner za to nemůže nebo je jeho vina menší. Nikde! Tak proč to sem pořád taháš? ![]()