Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@My Melody takze mlcanie bolo u teba obrana. Chranila si sa pred bolestou z neporozumenia?
@Centropen píše: Více
Psala si 48 hodin, takze cist umim. Rozdil mezi nama je asi takovej, ze ja na sobe vedome pracuju. Taky jsem to „zamlada“ delala, mlcela nebo rvala. A taky byla vymlcovana. Takze to znam z obou stran a z obou stran je to naprd. Nejsem mistr sveta v komunikaci, taky se samozrejme nekdy nas…, ale proste se snazim chovat tak, abysme doma byli vsichni v pohode a spokojeny. O zakernosti jsem nic nepsala a ani si to nemyslim, spis si myslim, ze si neuvedomujes dusledky svyho chovani a jak se v tom ostatnim asi zije. Ostatne se jich staci zeptat, pokud mate dobry vztahy.
Uvedomujes si, ze Melody mlcela v nefunkcnim vztahu a v soucasnym preferuje komunikaci?
Tak i v nejhorší hádce přece víš, co a proč říkáš. A víš proč používáš argumentační fauly. A víš, čeho chceš dosáhnout. Co je tvým cílem, a jestli chce miláčkovy ublížit, nebo ne. I hádka má svůj cíl.
@Velryba černá píše: Více
Je to o vas dvou, pripadne 10 (nevim, kolik vas doma je
) a o komunikaci.
Da se naucit se konstruktivne hadat. Ovsem chce to praci na sobe.
@Monicka36 píše: Více
Tak pokud se mám přizpůsobit tomu, že protějšek vyžaduje klid maximálně desetihodinový, pak je to po jeho. ![]()
@Mkmkz píše: Více
Proste si tak ubolena, hlavne ked ide o evidentnu nespravodlivost, ze potrebujes ticho, klud, nic neriesit, pretoze uz nemas na to energiu, nemas silu s nim nieco riesit, citis, ze si pred zosypanim sa a v tej chvili potrebujes ticho a nevladzes to uz dalej riesit. A po zkusesnotiach uz vies, ze ani nema zmysel nieco riesit, pretoze sa k nicomu nedoberiete, pretoze on ublizuje dalej a cerpa z tych hadok energiu a dalsie riesenie mu dava dalsie a dalsie zamienky na hadky, ktore uz ty nemas silu zvladat.
Ale ex je extrem, to sa mi v dalsich vztahoch nestalo. So sucastnym potrebujem vyriesit problem co najskor, aby se vzduch precistil.
Hele vím, že nechci zbytečně ubližovat, kvůli něčemu, co bych nemusel. Právě, že mě na ženě a dětech záleží.
@My Melody ale toho si na tobě cením, že si řekneš svoje i v situaci, kdy to pravděpodobně přinese nějakou ťafku. ![]()
@Honza 12 píše: Více
Takže co děláš v situaci, kdy cítíš, že jsi rozjetý a mohlo by to dopadnout dost nešťastně. Hlavně nepiš, že si jdeš všechno potichu promyslet. ![]()