Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A Jege už je v gulagu na Sibiři nebo co s ním je?
Nebo ho dostala švagrová? ![]()
@Centropen píše: Více
No ale pokud te ovlada vztek dva dny, tak je neco spatne. Tak strasnej vztek, ze nemuzes dva dny mluvit. A akorat delas doma dusno. Pokud mas deti, tak pro ne to musi bejt peklo.
@Venetia píše: Více
Ja nepsala, ze je potreba to hned vykomunikovat. Psala jsem, ze je v pohode, kdyz se ten clovek potrebuje uklidnit. Vypadnout nekam, zavrit se. Ale uklidnovat se nekolik dni? Jsem urazena, zlobim se a hadejte proc! A pak si me udobrujte. A hlavne to vickrat nedelejte nebo zase budu mlcet. Za me hnus.
@Velryba černá píše: Více
Mlceni doma nevyhovuje nikomu. Dela to akorat dusno. Snad dospelej clovek umi veci normalne asertivne vykomunikovat ne?
@Centropen píše: Více
Myslim, ze neni jednotny postup, kazdemu paru vyhovuje neco jiny, nekdo mlci, protoze ho to v tu chvili tak boli, ze nema silu o tom mluvit, je to ochrana. Jiny mlci, protoze se zna a vi, ze by vybouchl a nechce akcelerovat hadku, dalsi mlci, protoze ma partnera, u ktereho vi, ze rozebirani nema smysl, dalsi to potrebuje probrat a dojit k nejake dohode, atd…
Ja napriklad u prvniho ex mlcela, protoze to bolelo a nemela jsem uz energii na vysvetlovani a taky proto, ze neco vysvetlovat nemelo smysl, protoze jen na to cekal, aby mohl dal ublizovat. Se soucasnym naopak preferuju vyrikat veci hned, potrebuju at se mezi nami vzduch procisti. Zalezi s jakym partnerem a jak to ma kazdy v sobe a to je individualni.
@Monicka36 píše: Více
A mohu alespoň asertivně oznámit, že zahajuji rádiový klid a proč? ![]()
Tahle snaha převychovat dospělé osoby…
@M_Vladim píše: Více
Tak udšroubejeme papiňák doma. A upustíme páru na své milované.
@Monicka36 píše: Více
Ty jo… Ty tady moc nečteš co?
Treba jak se chlapi uráží a chovají jako malé děti třeba kvůli sexu?
Jak to chceš v klidu, asertivne vykomunikovat? Šlo by to za předpokladu, že v každém vztahu jsou dva vysoce uvedomeli, asertivní jedinci na úrovni.
A tak to bohužel nebývá
@Anonymní píše: Více
Pravdu máš, nic a nikoho horšího jsem v životě neviděla! ![]()