Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mkmkz píše: Více
Taky rozumím. Právě že od té doby, co mám někoho jiného, už nejsem nešťastná a vyprahnutá. To jsem byla léta před tím. Teď mají doma děti šťastnou a spokojenou mámu. Mámu, která se usmívá, podniká s nimi spoustu věcí a se kterou mají super vztah. Nejsou hloupé a vidí, že s tátou už společně neprožíváme skoro nic, že i ty dovolené už jezdíme převážně každý zvlášť. Ale myslím, že jim to takto vyhovuje víc, než kdybych byla máma na pár dní v týdnu, nebo ob týden.
@TerezaVoříšková Ono bude úplně něco jiného, když oba rodiče řeknou, že se rozhodli rozejít, že jim vztah nefunguje. Když se ale jeden rozejít nechce, partnera miluje, je to pro něj rána a to se prostě projeví i na dětech, protože takový rozchod těžko proběhne bez emocí na všech stranách.
Kamarádky dcera přibrala snad 15 kilo během čtvrt roku, když jim táta odešel. Ze stresu se začla přejídat. To jí bylo nějak kolem 15 let, bylo to těžké, rána z čistého nebe. A té nové bylo 18 let, takže jen o málo starší než ona.
@LukeR1 píše: Více
Jo, tak nějak to taky citim, ale tady přicházím na to, že to vlastně není cíl pro každého, laska, zamilovanost, partner, prožít s nim štěstí i krize, vybudovat silné pouto, myslet na stáří spolu. Tak nějak jsem nečekal, že skončím v diskuzích o milenkách, ještě k tomu po nevěře, ale ty diskuze jsou docela výživné a ukázali mi trochu jiný svět, o kterém sice vím, ale netušil jsem co vše za tím je. Pro mě strašně zajímavý pohled do zákulisí, svým způsobem mi to pomohlo mnohem víc nežli jakákoliv terapie, nebo diskuze těch kteří byli podvedeni. A mnohem víc si tím vážím své ženy, protože přesto že udělala průser který nás malem zničil, tak vidim že ona je vlastně naprosto normální, a že mít partnera který i přes chyby táhne za společný provaz, nezdrhá při komplikacích a umí se do problémů opřít je asi hodně veliký nadstandard.
Jenze casto dochazi i k tomu pripadu vyse, ze jeden je pak stastny a ten druhy zlomeny, zatrpkly a pravděpodobně to odskace i tou nemoci
@TerezaVoříšková píše: Více
No hele, moje deti to nesly spatne…i kdyz nedavaly nic najevo, vim, ze smutny byly…
Ono zalezi i na tom veku…dceri bylo tenkrat 14, coz je samo o sobe dost problemovej vek…a synovi bylo 6…coz taky to dite uz vnima..ale zase nemuzu rict, ze by se tim trapily nejak dlouho, vim ze urcity cas to bylo spatny, hlavne u syna, pac dcera ta si to prozila asi uz o par let drive, kdy jsme meli prvni velkou krizi a rozchazeli se a zase vraceli…coz bylo asi jeste mnohem horsi…no a pak kdyz to prislo natvrdo, tak v tom veku uz mela tak na pul svuj zivot, pratele, porad byla nekde venku a nas tolik neprozivala..u syna to bylo horsi no…ten je i jina povaha, dost na nas obou visel…kazdopadne ted po letech muzu rict, ze je to uplne v pohode, zadne nasledky nevnimam, mame se fajn, veneujeme se detem oba, i kdyz zvlast… Taky me to mrzi, ale zase ono chranit ty deti uplne pred vsim taky neni dobre, protoze pak oni vubec nevi, jak se v tom zivote prat, jak za sebe bojovat, kdyz je clovek moc vodi za rucicku…a to je prave zase muj pripad, u nas se nasi rozesli, kdyz jsem mela uz svou rodinu a mamka mi pak rekla, ze to udrzovali spoustu let jen kvuli nam…a ja si opravdu nikdy niceho nevsimla… a jo jsem za to rada, ale oni nam tu cesticku umetali ve vsem, az moc a ja pak byla ve spouste situaci uplne bezradna…vubec jsem treba nevedela, ze ve vztahu mohou byt taky nejake problemy a mela tendence hned vse vzdavat, kdyz to nebylo dle mych predstav.
Opravdu nemusí být oba nešťastní, kdyby to tak bylo, tak by se lidi nehroutili z rozpadu vztahu.
Příspěvek upraven 07.02.25 v 11:35
@Housenkaromca píše: Více
Tohle se stává určitě. Ale myslím, že @Mkmkz píše o něčem jiném. Píše o tom, kdy to oba drží „na silu“, nejsou v tom šťastní, jsou vlastně oba emocionálně vyprahlí, protože si tu lásku neumí dát a vlastně se oba trápí a myslí si, že to dělají dobře, kvůli dětem.
Těch situací a případů je hrozně moc a každý si do toho projektujeme vlastní zkušenosti. Ale každý jsme jiný a každý příběh je jiný…
Přátelé, děkuji za klidnou diskuzi a loučím se. ![]()
@TerezaVoříšková píše: Více
ano, myslim si, ze ak by mali moji rodicia inych partnerov, mohli sa vyvijat obaja lepsim smerom.
„@Sonarka“ srab vedle sraba
ani ti to nepřiznal jo? A tys mu řekla, že víš, že má jinou?
no mě by jenom zajímalo, jestli ten můj má už další. Takovej neumí milovat, když ho to přestane bavit, odpojí se rychle a zkouší jinde. Jsou i lidi, kteří už mají vztah a spadnou do toho ani neví jak.. To už je jiná. Jeho blízcí by čuměli, kdyby věděli tohle. přesně tak, nezájem nemám zapotřebí, to ať najde jinou. Na každýho jednou dojde ![]()
Příspěvek upraven 31.08.24 v 16:30
tak to je divné..vetsinou k rozpadu vztahu dochází kvůli tomu, ze minimálně jeden v sem stastny není a vidi to stesti jinde nebo v necem jinem
@Dostba88 píše: Více
Ne nepriznal…ja mu nerikala, ze o tom vim…az po nekolika mesicich, kdyz se mi ozval s pranim k narozeninam, jsme si o tom psali a ja mu rekla, ze mi to klidne mohl rict, jak to je..a on, ze myslel, ze to tak bude lepsi, aby jsme kazdy mohli jit svou cestou a aby me zbytecne netrapil…no jenze on svou cestou nesel
Pise mi dodnes
Je to 8 let zpatky…
Zrovna pred tydnem mi psal uz asi osmou zpravu v poradi, na kterou nedostal odpoved…
Predtim jsem mu obcas odpovedela, myslela jsem, ze ma o me treba normalni lidsky, kamaradsky zajem, ale jakmile jsem odepsala, hned u nej komunikace sklouzla k sexu
Takze uz nereaguji…posledne mi psal, ze mu ani nenapisu, jak se mam…predtim zase, ze me videl v praci a netvarila jsem se moc prijemne…a podobne plky
A to uz je s tou, co me kvuli ni opustil, zenaty a maji tri male dcery…a neda si pokoj
Taky myslim, ze tihle neumi milovat…umi byt jen zamilovani, ale jak ta zamilovanost pomine, zacnou se asi nudit a hledat dalsi vzruseni…takovej chlap nebude mit nikdy jen jednu. Zadna skoda, najdes si lepsiho ![]()
@Venetia tak z mojho dospeleho pohladu to u nich skratka nefungovalo. a to tam nemusi byt nikto treti.
@Sonarka píše: Více
Ale u toho současné je to podobně? Taky ti přece nepřiznal, že je s tou ženou zpět? Nebo se v tom ztrácím ![]()