Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ragnarog píše: Více
A napadlo tě někdy, že existují i muž a ženy, co tohle nedělají pro zpestření, ale opravdu proto, že to doma nemají? Ten sex, intimitu, doteky, pohlazení? Že to prostě nedávají na obě strany, ale opravdu jenom té milence?
Protože doma už to dlouho není a s velkou pravděpodobností ani nikdy nebude?
Každý nerozkopne rodinu a nezničí dětem život jen proto, že doma už si s jejich mámou nerozumí a našel někde někoho, s kým to je fajn.
@Ragnarog píše: Více
No ja si s tim musim vystacit, protoze nikoho jineho stejne nemiluju..
A nechci se ho vzdat…prijde mi to i dost nesmyslne, vzdavat se lasky…i kdyz je to komplikovane
Milovat nemuzeme kazdeho, laska neprichazi kazdy den…a jak jsem brouzdala po tech seznamkach a ruzne randila jeden cas, tak me to bohuzle utvrdilo jen v tom, ze on je proste top…vzdycky to pro nej dopadlo tak, ze mi zas a znovu doslo, ze takoveho uz nenajdu…ze jsme si opravdu sedli tak na maximum, ze uz to vic nejde…a tak jsem se s tim proste smirila…prestala jsem hledat, prestala randit…a musim rict, ze je mi mnohem lepe, nez kdyz jsem randila…vlastne jsem se do toho spis nutila…proste me ta sila lasky uplne ochromila a ja zpanikarila, nechtela jsem mit lasku takhle daleko a chtela si dokazat, ze to prece premuzu, ze kdyz budu chtit, najdu si nekoho tady…no ale narazila jsem hodne
Zjistila jsem totiz uplny opak, ze cim vic jsem randila, tim vic mi dochazelo, ze chci jen jeho…po kazde schuzce vic a vic…A tak jsem s tim prestala bojovat a nechala to volne plynout…holt to bude, jak ma bejt
Ano, kazdy jsme vicemene sobec…i ja
A ver mi, ze kdyby mi to vic bralo, uz v tom davno nejsem…a chvilema to opravdu bylo narocne, ale to bylo hlavne tou dalkou a v dobe covidu treba i tim, ze jsem nevedela, jestli se jeste vubec uvidime…ale casem jsem se naucila to brat tak, abych byla spokojena a hlavne, on si me asi postupne ziskal svym pristupem a celkove me uklidnil…a on si taky zprvu drzel vic odstup, protoze nevedel, co ode me muze cekat a neveril, ze si casem nenajdu jineho…sam mi rikal mockrat, ze by se na me nemohl zlobit, ac by ho to hodne mrzelo, ale ze vi, ze s tim vidanim, je to jak to je…takze on je takovej rozumnej…ma me rad, ale neslibuje hory doly, nedela prehana gesta, je to obycejnej chlap a vi, jake moznosti ma a jake ne a ze drzet me u sebe za kazdou cenu, by bylo sobecke. A vlastne ono obligatni Miluju te, mi rekl jen jednou…spis rika, ze me ma moc rad, ze na me mysli atd…coz je mi vlastne i vic sympaticke, neb je to i vice uveritelne a alespon vim, ze nelze…protoze - miluju te, umi napsat kazdej, aby z toho neco vytriskal…u nej je videt, ze to nechce zneuzivat. A toho si cenim.
@TerezaVoříšková Ano tohle mi tvrdí celou dobu ten můj, že tohle dává jenom mne. Ale přeci, když to takhle skončí, jak můžeš chtít v tomto žít? Jak to nemůžeš chtít více a více?
@My Melody píše: Více
Souhlasim…dokonce si myslim, ze pokud ten chlap ma dotycnou opravdu rad, tak nejaka hra na nedostupnost, muze tomu vztahu spis ublizit a dotycny se pak taky stahne..ve zdravem vztahu je ta jistota a duvera naopak uklidnujici a lasku vyvolavajici..nezajem samozrejme muze vyvolat urcity zajem, ale jen kratkodobe a urcite nemuze vyvolat lasku.
@Zmrzlink píše: Více
Neboť díky tobě drží rodina pohromadě. Rodina a děti jsou pro něho dulezitejsi. Možná čeká až děti dorostu, to jsou ti zodpovědní otcové.
@Cizinka 999 píše: Více
On si myslel, že bude čekat, až děti odrostou, že rodina je důležitější. Kvůli manželce to nedělal, na dětech mu záleželo a myslel si, že tím, že bude se mnou, to doma dokáže „přežít“. Ale po dvou letech zjistil, že to nemá smysl, že by to bylo ještě na dlouho a už to tak nechce, chce to doma rozpustit a žít se mnou. Já nechci. Nechci bořit dvě rodiny. I když ty manželství nefungují dobře ani na jedné straně, pro děti je lepší, když to ještě nějakou dobu zůstane, jak to je.
@TerezaVoříšková Děti to těžce nesou i ty velké. Puberťáci hůř než ti malí. Puberťáci jsou zmítaní hormony, bojují se svou vlastní psychikou a rozvod rodičů může nadělat paseku. A zase dospělé děti chtějí mít rodiče pohromadě a nechtějí vidět opuštěného rodiče. Novému partnerovi dokážou pěkně zatápět. Vlastně je rozvod nejjednodušší s malými dětmi, pokud se otec stará, tak si děti zvyknou a přijmou to. Ty velké už s tím mají daleko větší problém.
@Zmrzlink píše: Více
Co je podle tebe to více? On přece všechno má. Ty doplňuješ, co chybí, má tedy vše, ale víc nechce. Chlap, který se nezajímá, jak se máš, jaké máš plány apod. s tebou nikdy žít nebude. Ty mu nemůžeš dát to, co jeho žena, ta mu dala rodinu a tu on si bořit nechce.
@Housenkaromca píše: Více
Hmmm, takže jsme oba v pasti. S malými dětmi už jsme to nestihli a do dospělosti těch mladších je ještě hoooodně daleko. Tak musíme obětovat sebe, to se nedá nic dělat. ![]()
@TerezaVoříšková@TerezaVoříšková píše: VíceJá vím, ale steně si nemyslím, že držet rodinu jen kvuli dětem je dobré řešení. Jim to nedává dobrý základ do vztahů, když nemají před sebou vzor fungujícího vztahu, rodiče, kteří se k sobě mají. Jim to život nezničí, když jdou rodiče od sebe, ano, je to samozřejmě pro každého těžké. Jen jak jsou větší, bude to jen a jen těžšší.
@TerezaVoříšková píše: Více
Ahoj, dle mého je v takových situacích celkem dost lidí. Každý se chceme cítit milovaní. Jenže nás to občas zavede do slepé uličky. Místo jednoho problému jich máme nakonec víc.
Obětovat sebe na nějaký čas jde, ale může to přinést do života více komplikací než si dokážeme připustit. Nikdo nám nezaručí, že další partner bude lepší, když víme, co dokáže dělat za zády své manželky. Takový člověk bude při krizi volit s velkou pravděpodobností podobnou formu útěku, protože nedokáže řešit situaci jinak.
Mám kolem sebe muže, kteří odešli za milenkami. Většina po čase říká, že si nakonec moc nepomohli. Dělají totiž stále stejné vztahové chyby v domnění, že jinde to bude jiné.
@TerezaVoříšková píše: Více
Myslim, ze tohle vsichni vytesnuji a považuji za nemozne, pritom se fo normalne deje.
@omalinKA
Možná si to tu psala…když jsi to ukončila, jak dlouho Ti to. trvalo, než jsi to zpracovala…?
Jsem se dneska radovala, že už na něj nemyslím…a je večer a už jsem v tom zase. A to jsem byla plavat.
Rozumově vím, že je to dobře, že je. konec. Vlastně si ani neumím představit to soužití. Ale hrozně mne bolí ta jeho zrada, že sliboval, že budeme spolu…a teď ze dne na den to ukončil a vrka s manželkou…a mně úplně vytesnil