Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
18.11.11 20:01

ahoj holky, neměla sem vůbec čas vám napsat.Dnes jsme měli oslavu a teď všichni odjeli…
Ivi sem moc ráda, že jste v pořádku!!!!!Úplně sme měli s Verčou strach, jestli se něco nestalo.Ale naštěstí to dopadlo dobře, tak je to super.Hlavně se nenamáhej a odpočívej.Taky mě napadlo, že jsme si mohly vyměnit kontakty, kdyby se něco stalo, abysme o sobě věděly…i když si jen píšeme a neznáme se, přece jenom už k sobě máme nějakej ten vztah a je hrozný týden o sobě nic nevědět.je to jen nápad.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
18.11.11 20:40

:) je to zvláštní, jak si někdo dokáže přirůst k srdci jen přes písmenka, co??
Mam pocit, jako byste byly kámošky celej život.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
19.11.11 10:00

Taky bych byla nervózní,kdyby jste na týden zmizeli.Klidně tedy pošlu soukromou zprávičku s telefonním číslem :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
19.11.11 10:13

i Já holky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
19.11.11 11:58

Budeme doufat, že jediná zpráva, která nám od druhé přijde je, že jsme v pořádku porodily v termínu.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
19.11.11 16:48

Taky doufám,že už nebudou žádné komplikace.Musím to zaklepat,ale co jsem se konečně po týdnu pořádně vyspala,tak mi břicho tvrdne méně.Víc jak 20× za den to asi je,ale není to tak často jako v nemocnici.Jinak se pořád cítím jako mátoha,dokonce jsem tam zhubla 2kg,asi jsem se hodně odvodnila po těch infuzích a mám nějaký nízký tlak.Ale alespoň se mi chce pořád spát a nemám roupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
21.11.11 10:30

Ahoj holky, tak jakpak se máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.11.11 10:44

Ahoj Marti,já se strašně nudím :lol: Je mi dobře,tak mám roupy a nejradši bych vyrazila někam na procházku,ale alespoň do vánoc bych to chtěla vydržet.Břicho mi občas tvrdne,hlavně tedy večer,když Lukášek nejvíc dovádí.Ale naštěstí to není už tak časté.Jen mám občas takové divné pocity v tom čípku,takový tlak a někdy mě tam i docela bolestivě píchne,tak doufám,že se prostě jen zvětšuje děloha a nic zvláštního to neznamená.Naštěstí jdu na kontrolu už ve středu,jsem na to moc zvědavá a pořád o tom přemýšlím.Nejradši bych řekla doktorovi,aby mě už poslal na poradny do porodnice.Měla bych to hlavně o hodně blíž a cítila bych se tam pod pečlivějším dohledem,uvidím,co mi na to řekne.Jak se máš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
21.11.11 10:53

Ahojky, tak já se taky docela nudím.Ale zítra dorazí sestra a budeme vyrábět něco na vánoce,tak se zabavíme.Jinak se mi zdá, že se to nějak vleče to těhulkování…Už aby byl únor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.11.11 12:17

Taky bych už chtěla únor,když musím dodržovat klidový režim,tak to začíná být docela náročné.Hlavně mě ani nic moc nebaví,nechce se mi nic číst,koukat na televizi atd.Takže teď akorát hledám nějaké vánoční dárky na netu a tak.Výbavičku jsme už taky docela dali dohromady,zbývá to tedy ještě všechno vyprat a vyžehlit.Měla jsem to v plánu do vánoc,ale teď to radši nechám na leden.Kdyby něco,tak mi s tím pomůže mamka s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.11.11 13:20

AHoj holky..
tak i já se nudím..takže jsme na tom všechny stejně.. :-?
Celý víkend jsme sháněli dárky na Vánoce a hlavně taky na malýho (ne že by to potřeboval, ale já tomu nedokážu odolat), takže penízky lítaly, ani nevím kam.. :-)
Dneska jsem pokoupila ještě drogerii a nesehnala jsem bohužel odsávačku hlenů na vysavač.. :-(
No a snad už to bude všechno a ve středu balim tašku do porodnice.. :D řekla jsem si, že ve 30.tt!
No a co mě nejvíc trápí je stále ta moje ruka. Je to syndrom karpálního tunelu, asi bdu muset na neurologii, jen nevim, jestli se jim bude chtít se mnou něco dělat..ale je to už k nevydržení, hlavně v noci.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.11.11 13:42

Ahoj Veru,tak to se přeci nemůžeš nudit,když máš tolik aktivit :-D .My už máme taky celkem všechno pokoupeno,manžel byl o víkendu využít tu akci z Maminky a nakoupil všechno,co nám chybělo.Odsávačku máme taky,v lékárně jsi to zkoušela?Já si chci zabalit tašku po vánocích,do porodnice tedy ještě zdaleka všechno nemám.Ale to pak seženu najednou tady vedle ve zdravotních potřebách.Nejdřív bych chtěla stihnout jít na ten kurz do porodnice,aby mi přesně řekli,co budu potřebovat.

Mám kamarádku,co dlouhodobě trpí syndromem karpálních tunelů.Teď je podruhé těhotná a v prvním trimestru jí to hodně trápilo.Byla s tím taky na neurologii,ale samozřejmě tam s ní nechtěli nic moc dělat.Vím že jí hodně pomáhalo často si zápěstí protahovat a na noc používala na obě ruce ortézy.Asi za měsíc se jí to zase samo uklidnilo,tak ti přeju,ať to taky odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.11.11 13:52

Já jsem na ty maminkovský kupony koukala hodně po netu, ale moc se mi toho nehodilo a bohužel kamenných obchodů tady v ČB z toho moc nebylo..:( ale je fakt, že už toho mam spoustu pokoupeno. Co si vzít s sebou do porodnice jsem měla napsáno v těhu průkazce a říkali nám to i na tom kurzu, jak chodím. Tak si to všechno shromažďuju, abych už měla hotovo. Po novu si musí maminky brát všechny potřeby pro sebe a i plenky pro mimčo. Porodnice už prý nic nedává..nevíte, jak je to u vás??
Tu odsávačku jsem zkoušela v lékárně, ale asi ji budu muset objednat.
Co se týče tý ruky, tak si to na noc bandážuju, je to trošku lepší, aspoň mě to tolik nebudí, ale přes den je to děs běs..nemam vůbec citlivost v prstech, jsou úplně dřevnatý! Modlim se, abych byla jedna z těch, kterým to po porodu samo odezní, jakmile se člověk odvodní a ten otok opadne…jestli ne, tak se z toho zbláznim a půjdu klidně na operaci.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.11.11 14:12

Tady u nás v porodnici snad údajně dávají vložky po porodu,plenky a oblečky pro mimi.Takže žádné potřeby pro miminko do porodnice snad potřebovat nebudu,to přiveze až tatínek,až pojedeme domů.

Zatím mám seznam věcí do porodnice asi takový:
rozepínací noční košile,omyvatelné pantofle,župan,jednorázové kalhotky,porodnické vložky,kojící podprsenka,vložky do podprsenky,hygienické potřeby.Pak je tedy ještě potřeba občanka,kartička pojišťovny,oddací list,těhu průkazka (+ radši všechny výsledky vyšetření).Určitě jsem na něco zásadního zapomněla,tak mě kdyžtak doplň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.11.11 15:04

Máš tam všechno..:) šikulka.. co nám ještě říkala ta z těch kurzů, tak jsme dostali doklad o proškolení tatínka k porodu. Ten si máme vzít s sebou, protože pak o tu cenu bude slevněna cena, která se platí, když chceš manžela u porodu. Já vim, že tady v Budějkách chtějí asi 300,–, kurz byl za 200,–, takže celkem by měl zaplatit jen 100,–. A taky nám paní radila, že po porodu bysme měly používat na intimní partie dětské mýdlo, protože všechny ty intim typu Lactacyd, Dove apod. prý šíleně štípou, obzvláště při po poranění a šití!
Věci na miminko tady v porodnici taky dávají, ale porod. vložky a plenky jsou prý jen v nějakém symbolickém vstupním balíčku a pak musíš jet za svý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny