Miminko a koně - tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2291
16.8.22 08:34
@malákráličice píše:
@PetraMeli vis kolik vazi kocka a kolik kun?

Jako malá jsem byla mezi velkými psy, dneska by třeba matky šílely, ale bylo to fajn. Je pravdou, byla jsem klidné dítě.

A ano, vím, kolik váží kůn a kočka, neboj, ale nechápu proč tolik útoků. Na emiminu člověk něco napíše k tématu a pak samozřejmě napíše i to, že to konečné rozhodnutí je zakladatelce a i tak, pořád se tu bude točit pár věc a překrucovat, fakt asi lepší nic nepsat. Pro mě jsou zvířata takový terapeuti, snad lepší mít doma zvíře než chodit ke cvokaři nebo mít člověka, který to, co mu řeknete stejně jednou proti Vám použije.

Jinak koně se na terapie používají také, jde o Hipoterapii aneb Léčba koněm a třeba my ji budeme využívat snad ještě letos, to jen tak na okraj.

Příspěvek upraven 16.08.22 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
16.8.22 08:39

@PetraMeli ale ne každý kůň může provádět hippoterapii, ne každý pes canisterapii a ne každá kočka felinoterapii. Musí na to být speciální výcvik a to zvíře, které je k tomu vybráno, musí mít taky určité vrozené vlastnosti.
Paní, která to dělá u nás, se tím zabývá léta a má celý chov, ne každý pes je vhodný.

Příbuzní mají kočky, ale k mimimu nepouštěli a na noc zavírají dodnes do jiné místnosti. Mají po dvou kočkách a každá má jinou povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.8.22 08:51

@PetraMeli I zvíře umí být zákeřné. Opravdu umí. V tom jsou stejní. A hodně si pamatují. Já je prostě beru tak, že vždycky, i když jsem to vychovala odmalička, je to zvíře a nikdy nemůžeš mít stoprocentní jistotu. Nikdy. I ta tvoje třeba milovaná Dubická se může harat a může cvaknout, protože blbne. Října klisna, kterou máš od hříběte, tě klidně přeběhne jak louku, jen když někde uvidí blbého valacha. A ten valach? Ten tě dorazí úplně. Prostě zvíře. A to je miluju. Momentálně když sectu co máme v nejbližší rodině, tak dva koně, čtyři psy, pět koček, žebříčky, andulky, milion rybiček, agamu, krajtu a drůbež nevím kolik. Ale furt jsou to zvířata a krom těch malých je třeba neustále být ve střehu. Nikdy nevíš. Takže cizí dětí nikdy bez dozoru, vlastní jsou proškolene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
16.8.22 08:52

@Proto02 já si taky myslím, že to jde dělat bezpěčně, když to je pod dohledem - tedy ne dítě samotné. Ale tady jde o to, že si někdo jiný „půjčí“ dítě a dělá něco, s čím máma nesouhlasí a neví, jestli to vůbec bezpečné je. Spousta koní vůbec bezpečná není, ani u hlavy :nevim:. Když máš své zvířata doma, je to úplně jiné - a taky proto, že jsi u toho ty a víš, co máš dělat :nevim:.

Příspěvek upraven 16.08.22 v 08:54

• Citovat
  • Upravit
4785
16.8.22 08:52
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám čtyřměsíční miminko. Tchýně má 4 koně, vždy si vezme prcka a jde s ním ke koním a je s nim až u jejich hlavy, já mám z toho vždycky hrůzu, nevím čeho se bojím, ale bojím, sama mám respekt ke koním, ona říká, že by za ně dala ruku do ohně, že nic neudělají, ale nevím…
Jak byste reagovaly vy? Možná jen přeháním :-(

Za mě zbytečně plašíš, tchyně koně má jistě dlouho, koně dobře zná, vědí, co můžou a nemůžou udělat a určitě by miminko neohrozila. Koně nejsou nebezpeční, jasně, můžou máchnout hlavou, ale to na nich zkušený člověk pozná, jestli jsou klidní nebo se zrovna kvůli něčemu ošívají a tak. Navíc koně poznají, že máš s sebou dítě a chovají se jinak. Já mám taky koně, temperamentního, ale když je v blízkosti dítě, okamžitě se přepíná do extra opatrného režimu a dětičky veze jako porcelán. S asistencí rodičů zcela bezpečně vozil ročního chlapečka… :srdce: Neboj, kontakt se zvířaty dítěti jenom prospěje a koně jsou při správném zacházení nesmírně vlídná, ke člověku přívětivá zvířata. Tchyni bych požádala, aby byla opatrná, případně třeba s bližším kontaktem počkala, až bude miminko trochu míň křehké, ale jinak přiblížit se k hodnému koni fakt nijak nebezpečné není. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
16.8.22 08:54

@Pears206 To také vím, dělala jsem závěrečnou práci na téma Felinotapie a kočky mám mnoho, mnoho roků a to s různou povahou, ale děti s nima žijí tak nějak v souladu a to mám postiženého syna a funguje to. Jenda z koček se starším spí v posteli dodnes. Nepříjmený je to jen v tom, že se musí často měnit povlečení. Jinak já s tím problém nemám, asi mám extrémně rozumné tvory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.8.22 08:59

@PetraMeli Tady jde opravdu jen o to, že kůň je něco jiného a tvrdit, že moje zvíře by nikdy, je nesmysl. Nic víc. A je něco jiného, jestliže máš třeba tu kočku a narodí se ti mimino a ta kočka je s ním odmalička, a je zvyklá. Anebo děti nezna a někdo ji do jejího území to dítě natlačí - tam už může nastat problém.
A hlavně tady se to nelíbí matce a tentokrát s ní i souhlasím. Kdyby babička vzala mrne a ukázala koníka zdálky, stačí. Není třeba ho tahat do výběhu. Tam už to riziko je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.8.22 09:05
@inkakřivák píše:
@PetraMeli I zvíře umí být zákeřné. Opravdu umí. V tom jsou stejní. A hodně si pamatují. Já je prostě beru tak, že vždycky, i když jsem to vychovala odmalička, je to zvíře a nikdy nemůžeš mít stoprocentní jistotu. Nikdy. I ta tvoje třeba milovaná Dubická se může harat a může cvaknout, protože blbne. Října klisna, kterou máš od hříběte, tě klidně přeběhne jak louku, jen když někde uvidí blbého valacha. A ten valach? Ten tě dorazí úplně. Prostě zvíře. A to je miluju. Momentálně když sectu co máme v nejbližší rodině, tak dva koně, čtyři psy, pět koček, žebříčky, andulky, milion rybiček, agamu, krajtu a drůbež nevím kolik. Ale furt jsou to zvířata a krom těch malých je třeba neustále být ve střehu. Nikdy nevíš. Takže cizí dětí nikdy bez dozoru, vlastní jsou proškolene.

Tohle je nesmysl. Pokud zvířatům rozumíš, znáš principy jejich chování a výcviku, tak s dost velkou jistotou dokážeš předpovědět, jak se to zvíře v tu chvíli bude chovat. Přece když vidíš, že je klisna v říji, má vypnutý mozek a lítá po výběhu frndou napřed za valachem, tak tam nepolezeš s miminem. Stejně tak když je třeba silný vítr, někde u výběhu vlaje uvolněný kus plachty a koně rozrušeně klušou sem tam… Naopak, pokud mají splněné všechny potřeby, jsou ve stabilním stádě, nic je nebolí a nejedná se o nějaké závadné jedince, nebo se špatnou zkušeností, není žádný důvod, proč by měli být nebezpeční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.8.22 09:40
@Fonty píše:
Přesně. Mám to stejně. Rok zpátky jsem šla s klukama na procházku, já těhotná a kluci na kolech…polní cesta nikde nikdo a najednou 3 jezevcici na volno…nafali skákali mladší hystericky brečel…já k nim ufunena prilitla a panicka na kluky ať nebreci že pejskové nekousou a chtějí si hrát :zed: vůbec ji nenapadlo dát jim vodítko a odtahnout je doprd.le :pocitac: :pocitac:

Já takové řeči nesnáším, že pes si chce hrát - a co já jako s tím, po tom mi nic neni. Já si s nim hrát nechci a nechci se s nim ani seznamovat a olizovat a to majitele nezajímá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
16.8.22 09:48
@Semtex píše:
Já takové řeči nesnáším, že pes si chce hrát - a co já jako s tím, po tom mi nic neni. Já si s nim hrát nechci a nechci se s nim ani seznamovat a olizovat a to majitele nezajímá :zed:

A samozrejme je ten pes vzdycky podle majitele vychovany, ale k dobe si ho zavolat nedokaze. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.8.22 09:52
@Fonty píše:
Přesně. Mám to stejně. Rok zpátky jsem šla s klukama na procházku, já těhotná a kluci na kolech…polní cesta nikde nikdo a najednou 3 jezevcici na volno…nafali skákali mladší hystericky brečel…já k nim ufunena prilitla a panicka na kluky ať nebreci že pejskové nekousou a chtějí si hrát :zed: vůbec ji nenapadlo dát jim vodítko a odtahnout je doprd.le :pocitac: :pocitac:

Jasně, tohle je nevhodný, když psi běhají na volno a obtežují. Chyba majitelky, jednoznačně.
Na druhou stranu, vychovávat dítě tak, že hystericky brečí, když kolem něj skáčou JEZEVČÍCI, mi taky přijde trochu zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
16.8.22 09:53
@Capelucia píše:
@Proto02 já si taky myslím, že to jde dělat bezpěčně, když to je pod dohledem - tedy ne dítě samotné. Ale tady jde o to, že si někdo jiný „půjčí“ dítě a dělá něco, s čím máma nesouhlasí a neví, jestli to vůbec bezpečné je. Spousta koní vůbec bezpečná není, ani u hlavy :nevim:. Když máš své zvířata doma, je to úplně jiné - a taky proto, že jsi u toho ty a víš, co máš dělat :nevim:.Příspěvek upraven 16.08.22 v 08:54

Ale ta její tchýně ty koně doma má. Já bych k cizímu koni mimino asi nedávala…
A je to mimina babička, takže asi ne cizí, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.8.22 09:54

@malákráličice nebo spíše ani nechce :? :nevim: někteří očekávají, ze z jejich psa musi byt každý poprdenej jako oni sami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.8.22 09:57

@Freeandwild Ale jistěže, když to vím. Ovšem nemusím to vědět. Navíc třeba zde je před barákem cvičná louka. Takže klisna stojí ve výběhu, žere, najednou vyletí jako picla a letí. Protože se v dálce objevil ON!
A jak víš, že je nic nebolí? My teď nedávno přišli o nádhernou kobylku. Všichni tři blbouni se vloupali do bečky s ovsem. Ti dva hned večer potíže, nohy do kýblu, veterinář lital kolem jako puk, veselá noc. Ona v pohodě a lup, třetí den ji musel uspat. Protože nedavala najevo žádne nepohodlí, nic. Nejmladší, zdravá, krásná. A pak už bylo pozdě. Prostě nemusíš poznat. Stejně tak nepoznáš třeba u psa, nemusíš poznat, že ho něco bolí. Málem jsme tak přišli o psa, operace na poslední chvíli. Říkal veterinář, že tohle plemeno je zkrátka tvrdé. Chodí a padne. Protože jsme si to vyčítali. A na fóru chovatelů nám to i potvrdili. Takže houby nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.8.22 09:58
@Freeandwild píše:
Jasně, tohle je nevhodný, když psi běhají na volno a obtežují. Chyba majitelky, jednoznačně.
Na druhou stranu, vychovávat dítě tak, že hystericky brečí, když kolem něj skáčou JEZEVČÍCI, mi taky přijde trochu zvláštní…

A víš, kteří psi mají na svědomí nejvíc pokousanych lidí? Právě ti dakli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová