Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi A s dítětem si snad člověk neužívá? A řešit v 25ti letech chlapa pro život to je podle mě spíš na hranici než brzo.
Nectu celou diskusi, ale za me nehrotit…resi zbytecne co bude za x let a to te brzdi. jsi mlada, mila, zajistena- jiste mas sve naroky a neslevuj! On se jednou objevi… a do te doby bud „nicneresici“ holka, co si vysla s klukem do kina, na festak, na dizu, zabavu, slezla hory, ulovila zraloka, dala pusu cestne strazi u Hradu no atd
![]()
@Mishicka2 píše:
@Mango_Lassi A s dítětem si snad člověk neužívá? A řešit v 25ti letech chlapa pro život to je podle mě spíš na hranici než brzo.
hm…takze budu muset splnit spolecenske ocekavani a rodit do 30? aby to bylo ok? me by se tehda tech 25 zdalo tezce na hrane k vychove ditete. Sama jsem jeste litala po motorkarskych srazech a dite si v tomto veku opravdu predstavit neumim
jasne kazda to citi jinak…ale hledat chlapa na prelomu 25 protoze si myslim, ze mi ujizdi vlak, je tedy velmi zcestne. To bych si taky v panice mohla vzit kdejakeho kre.tena
![]()
@svycarka V panice si ho právě vezměš ve 30+, kdy už ti ten vlak opravdu ujíždí. Kdežto v 25 máš ještě čas si to všechno rozmyslet a najít kdyžtak někoho jiného do těch 30+. Navíc je čím dál tím těžší někoho perspektivního najít, protože jsou zkrátka rozebraní.
@svycarka píše:
Nectu celou diskusi, ale za me nehrotit…resi zbytecne co bude za x let a to te brzdi. jsi mlada, mila, zajistena- jiste mas sve naroky a neslevuj! On se jednou objevi… a do te doby bud „nicneresici“ holka, co si vysla s klukem do kina, na festak, na dizu, zabavu, slezla hory, ulovila zraloka, dala pusu cestne strazi u Hradu no atd![]()
![]()
Presne to jem ted chtela napsat. Cim vic toho zakladatelka pise, tim vic nabyvam dojmu, ze to seznameni a vztahy bere smrtelne vazne. Trochu vic hravosti by to chtelo, byt vice spontanni, neocekavat, ze na prvnim rande budou resit jmena deti apod. Prijde mi, ze ta touha po rodine a po tom, aby toho chlapa opecovavala z ni vyslovene cisi a to muze ty chlapy docela odpuzovat.
@svycarka píše:
hm…takze budu muset splnit spolecenske ocekavani a rodit do 30? aby to bylo ok? me by se tehda tech 25 zdalo tezce na hrane k vychove ditete. Sama jsem jeste litala po motorkarskych srazech a dite si v tomto veku opravdu predstavit neumimjasne kazda to citi jinak…ale hledat chlapa na prelomu 25 protoze si myslim, ze mi ujizdi vlak, je tedy velmi zcestne. To bych si taky v panice mohla vzit kdejakeho kre.tena
![]()
@Litta píše:
@svycarka V panice si ho právě vezměš ve 30+, kdy už ti ten vlak opravdu ujíždí. Kdežto v 25 máš ještě čas si to všechno rozmyslet a najít kdyžtak někoho jiného do těch 30+. Navíc je čím dál tím těžší někoho perspektivního najít, protože jsou zkrátka rozebraní.
No, tak to, co píše @Litta se mi zdá, že má logiku.
. Jinak si myslím, že je lepší netlačit na pilu vůbec, ani v 25, ani v těch 30. Ale co se dá pak v těch třiceti plus dělat, že? A je taky rozdíl, když někdo se narodil s touhou po rodinném zázemí a někdo ne a jenom se mu to přihodilo. A naordinovat někomu rozumové přehození na bezstarostnost, bytí nad věcí, když to prostě v sobě nemá, to nefunguje, to se tu myslím, zbytečně snažíte.
@Takyjedna Právě, ta velká snaha pak akorát chlapy odrazuje. A sedávání v koutě taky nefunguje. Navíc je potřeba být ve správný čas na správném místě. A nemít přenané nároky (neodradit někoho, kdo by byl super partner), ale zároveň nebrat každého (a skončit ve špatném vztahu). Vlastně je zázrak, že nějaké spokojené páry existují, co? ![]()
@Litta TAky se tomu divím
. Ale že někdo přemítá nad tím, jestli vůbec někoho k sobě sežene, tomu rozumím. Některé kousky sami sebe ohodnotí jako nekompatibilní. ![]()
@Litta tak taky nmas pravdu.. je to9 spis o Tom, jak se dana holka citi…ja treba musela prekrocit prave tu 30.- tku, abych zahnizdila. melanjsem nvzdycky stesti na hodne chlapy, takze jsem obavy z „ujizdejiciho vlaku“ nemela.
Chapu vsak, ze nekdo je na to vse priptaven klidne od 20
Ja jsem se potrebovala vyblbnout a potrebovala jsem na to 10 let ![]()
Zakladatelko, sice nemám tvou zkušenost, ale mám kamarádku, která je na tom stejně jako ty - přitom fakt dobře vypadá, je chytrá, milá, vzdělaná, má koníčky…chodí mezi lidi, je společenská…Rozhodně nevypadá jako „domina“, naopak je ryze ženský typ. Občas o tom přemýšlím, kde je chyba, protože ona by už vztah chtěla, ačkoliv to nijak zvlášť zatím neřeší a netrápí se tím (je jí 28). Zatím prošla pouze jedním několikaměsíčním vztahem, kdy jí ten dotyčný pustil k vodě
Přišla jsem na to, že ač má všechny výše zmíněné vlastnosti, něco jí chybí… a to něco je temperament, jiskra v oku, není na ní nic zajímavého…A nejde o krásu, pěkná je dost, ale prostě jí chybí něco „typického“, co by jí dělalo „jinou“…prostě charisma…A to je věc, která z tebe musí vyzařovat, nepomohou ti dostatečně zajímavé koníčky, nebo ze sebe dělat schválně „subku“
Navíc si situaci komplikuje tím, že když už o ní nějaký muž projeví zájem, tak ho odmítá, protože z její strany nepřeskočí jiskra…Prostě a jednoduše chlapy, které by ona chtěla, o ní nejeví zájem… Jsou to totiž taky ti „obyčejní“ kluci…nemastní neslaní… Navíc čím je starší, tím hůře se hledá, protože tihle zajímaví kousci bývají už rozebraní…Vím, že jsi psala, že nemáš tak vysoké nároky… v tom případě je možné, že prostě jenom nemáš štěstí
Je vůbec kolem tebe momentálně někdo, kdo tě přitahuje???
@svycarka napsala jsem, že podle mě a ne že to tak musí být. Za mě jsou ženský co mají dítě po 30tce prostě starý, ale píšu že pro mě. Ty jsi lítala po srazech a já měla v 21 dítě, ale je to každého věc a názor. Já napsala svůj názor tak nevidím důvod se do mě navážet ![]()
@Mishicka2 píše:
@svycarka napsala jsem, že podle mě a ne že to tak musí být. Za mě jsou ženský co mají dítě po 30tce prostě starý, ale píšu že pro mě. Ty jsi lítala po srazech a já měla v 21 dítě, ale je to každého věc a názor. Já napsala svůj názor tak nevidím důvod se do mě navážet
no pardon, jestli jsem te urazila. to nebyl zamer. ja naopak fandim mladym mamam. pro me dite v 21 nepredstavitelne stejne jako pro tebe ve 30. holt kazda jsme k ditku dospely v jinem case
oboji vzhledem k veku ma sve pro a proti, ale je pravo kazde z nas urcit si cas pro vychovu deti.
@Theli píše:
Zakladatelko, sice nemám tvou zkušenost, ale mám kamarádku, která je na tom stejně jako ty - přitom fakt dobře vypadá, je chytrá, milá, vzdělaná, má koníčky…chodí mezi lidi, je společenská…Rozhodně nevypadá jako „domina“, naopak je ryze ženský typ. Občas o tom přemýšlím, kde je chyba, protože ona by už vztah chtěla, ačkoliv to nijak zvlášť zatím neřeší a netrápí se tím (je jí 28). Zatím prošla pouze jedním několikaměsíčním vztahem, kdy jí ten dotyčný pustil k voděPřišla jsem na to, že ač má všechny výše zmíněné vlastnosti, něco jí chybí… a to něco je temperament, jiskra v oku, není na ní nic zajímavého…A nejde o krásu, pěkná je dost, ale prostě jí chybí něco „typického“, co by jí dělalo „jinou“…prostě charisma…A to je věc, která z tebe musí vyzařovat, nepomohou ti dostatečně zajímavé koníčky, nebo ze sebe dělat schválně „subku“
Navíc si situaci komplikuje tím, že když už o ní nějaký muž projeví zájem, tak ho odmítá, protože z její strany nepřeskočí jiskra…Prostě a jednoduše chlapy, které by ona chtěla, o ní nejeví zájem… Jsou to totiž taky ti „obyčejní“ kluci…nemastní neslaní… Navíc čím je starší, tím hůře se hledá, protože tihle zajímaví kousci bývají už rozebraní…Vím, že jsi psala, že nemáš tak vysoké nároky… v tom případě je možné, že prostě jenom nemáš štěstí
Je vůbec kolem tebe momentálně někdo, kdo tě přitahuje???
Az prijdete na to, proc pohledna, nezavisla holka pro rodinu, nemuze najit protejsek (Anonymni zakladatelka mi ze psaneho projevu pripada naprosto v pohode, stejne tak, jako jeji pozadavky na budouciho partnera), tak mi dejte, prosim, vedet, protoze ja to mam stejne, jen s tim rozdilem, ze jsem na druhe strane barikady, kdy mi jen pripada, ze prave jako holka bych to mel snad i snazsi, ve svem okoli mam totiz nekolik ne zrovna skaredych, relativne zajistenych, slusnych chlapu (vsechno +- 30 let), kteri hledaji podobny protejsek a nejak se nedari.
Ja si porad posledni dobou rikam, ze jsem asi dost podcenil to, kdyz jsem si hned ve dvaceti vzal hypoteku s tim, ze se ji pokusim splatit do 25, coz se nakonec s velkym pracovnim vypetim podarilo, ale za obet mi padl soukromy zivot a ted (mam 29),a nez jsem z toho „rozjeteho vlaku“ minuly rok vyskocil, tak jsem zjistil, ze je mi 28 a nejak nenarazim na takove holky, jako se tady nektere poposiju.
Zadam hodne, kdyz chci, aby zena meho zivota
nesedela cely den u Facebooku, popr. nemela nalepeny ksichtik na telefonu i u jidla, aby byla mluvna, mela rada hudbu, sport a spontanni akce, neresila ostatni a nejak vypadala- starala se o sebe?
@Anonymní píše:
Mimochodem, já rozhodně nezatracuju známost na jednu noc. Zrovna včera tady byla nějaká diskuze, kde psalo hodně emimiňaček, že si takto našly životního partnera. Ale já na to prostě nemám povahu a nevím, v jak zoufalé situaci bych musela být nebo kolik bych musela mít upito, abych do toho šla.
ono to je o tom, že to vyplyne ze situace, že o tom nestačíš ani moc uvažovat, prostě je tam oboustranná přitažlivost a oba víte, jak to skončí… kdo to má moc přes rozum, tomu se to asi nestává
Je docela vtipné, jak tady radíte, ať se na to holka ve 25 vyprdne a žije spontánně a zatím nepřemýšlí o rodině, že je to brzy, a ve vedlejší diskuzi, kde se řeší, že žena po třicítce nemůže otěhotnět, ta samá osoba zakladatelce píše něco v tom smyslu, co se diví, když už má po třicítce.