Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Diskuzi nečtu, jsi normální sebevědomá holka, dočkej času. Kámoška, co věděla, co chce, se vdávala ve 34, má dvě děti
@Anonymní píše:
Az prijdete na to, proc pohledna, nezavisla holka pro rodinu, nemuze najit protejsek (Anonymni zakladatelka mi ze psaneho projevu pripada naprosto v pohode, stejne tak, jako jeji pozadavky na budouciho partnera), tak mi dejte, prosim, vedet, protoze ja to mam stejne, jen s tim rozdilem, ze jsem na druhe strane barikady, kdy mi jen pripada, ze prave jako holka bych to mel snad i snazsi, ve svem okoli mam totiz nekolik ne zrovna skaredych, relativne zajistenych, slusnych chlapu (vsechno +- 30 let), kteri hledaji podobny protejsek a nejak se nedari.Ja si porad posledni dobou rikam, ze jsem asi dost podcenil to, kdyz jsem si hned ve dvaceti vzal hypoteku s tim, ze se ji pokusim splatit do 25, coz se nakonec s velkym pracovnim vypetim podarilo, ale za obet mi padl soukromy zivot a ted (mam 29),a nez jsem z toho „rozjeteho vlaku“ minuly rok vyskocil, tak jsem zjistil, ze je mi 28 a nejak nenarazim na takove holky, jako se tady nektere poposiju.
Zadam hodne, kdyz chci, aby zena meho zivotanesedela cely den u Facebooku, popr. nemela nalepeny ksichtik na telefonu i u jidla, aby byla mluvna, mela rada hudbu, sport a spontanni akce, neresila ostatni a nejak vypadala- starala se o sebe?
Kde že ti tví kamarádi bydlí
?
Tvé nároky mi přijdou naprosto v pohodě, nejsou nikterak náročné. Prostě hledáš úplně normální ženskou, která nebude vysedávat jenom u počítače, ale bude se s ní dát i něco podnikat a bude o sebe pečovat. To by měla být podle mě naprostá samozřejmost.
Podle psaného projevu vypadáš na sympatického mladého muže, který má něco v hlavě, neutíká od problémů a umí zatnout zuby a řešit i nepříjemné situace. Až potkáš tu pravou, jistě na tobě mimo jiné i toto ocení.
@Anonymní píše:
Je docela vtipné, jak tady radíte, ať se na to holka ve 25 vyprdne a žije spontánně a zatím nepřemýšlí o rodině, že je to brzy, a ve vedlejší diskuzi, kde se řeší, že žena po třicítce nemůže otěhotnět, ta samá osoba zakladatelce píše něco v tom smyslu, co se diví, když už má po třicítce.
Protože nadpis tohohle tématu svolává ty, co byly dlouho samy a mají děti později. Ta vedlejší zas ty, co mají děti pomalu od patnácti. Zase to chce zprůměrovat a přiznat si, že kolem 25 je ideální čas si hledat partnera pro rodinu. I kdyby chtěli děti až ve třiceti, tak mají dost let na to se poznat a připravit se na to bez stresu.
@Anonymní píše:
Az prijdete na to, proc pohledna, nezavisla holka pro rodinu, nemuze najit protejsek (Anonymni zakladatelka mi ze psaneho projevu pripada naprosto v pohode, stejne tak, jako jeji pozadavky na budouciho partnera), tak mi dejte, prosim, vedet, protoze ja to mam stejne, jen s tim rozdilem, ze jsem na druhe strane barikady, kdy mi jen pripada, ze prave jako holka bych to mel snad i snazsi, ve svem okoli mam totiz nekolik ne zrovna skaredych, relativne zajistenych, slusnych chlapu (vsechno +- 30 let), kteri hledaji podobny protejsek a nejak se nedari.Ja si porad posledni dobou rikam, ze jsem asi dost podcenil to, kdyz jsem si hned ve dvaceti vzal hypoteku s tim, ze se ji pokusim splatit do 25, coz se nakonec s velkym pracovnim vypetim podarilo, ale za obet mi padl soukromy zivot a ted (mam 29),a nez jsem z toho „rozjeteho vlaku“ minuly rok vyskocil, tak jsem zjistil, ze je mi 28 a nejak nenarazim na takove holky, jako se tady nektere poposiju.
Zadam hodne, kdyz chci, aby zena meho zivotanesedela cely den u Facebooku, popr. nemela nalepeny ksichtik na telefonu i u jidla, aby byla mluvna, mela rada hudbu, sport a spontanni akce, neresila ostatni a nejak vypadala- starala se o sebe?
Co treba v tvych predstavach znamena mit rada sport?
Docela by mne zajimalo, kde jsou ty schopne, uspesne a sebevedome mlade zeny, resp. kde a jak se seznamuji. Ne fifleny ze soukromych VS ala UJAK, ktere pak lovi ve znamych barech cizince a na golfu podnikatele, pripadne lovi primo na zahranicnich stazich, ale treba mlade lekarky, manazerky, veterinarky, architektky atd., vekove cca 25-35. Kdyz ma nekdo casove narocnou praci, moc nic jineho nez seznamky mu asi nezbyde. Nebo ne?
@Anonymní píše:
Docela by mne zajimalo, kde jsou ty schopne, uspesne a sebevedome mlade zeny, resp. kde a jak se seznamuji. Ne fifleny ze soukromych VS ala UJAK, ktere pak lovi ve znamych barech cizince a na golfu podnikatele, pripadne lovi primo na zahranicnich stazich, ale treba mlade lekarky, manazerky, veterinarky, architektky atd., vekove cca 25-35. Kdyz ma nekdo casove narocnou praci, moc nic jineho nez seznamky mu asi nezbyde. Nebo ne?
Ve škole, v práci. V prostředí kolem koníčků.
@Venetia píše:
Co treba v tvych predstavach znamena mit rada sport?
Nechci být mluvčí anonymního, ale většinou to znamená prostě mít kladný vztah ke sportu. Tudíž lze očekávat, že dotyčná nebude vážit třeba metrák. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Nechci být mluvčí anonymního, ale většinou to znamená prostě mít kladný vztah ke sportu. Tudíž lze očekávat, že dotyčná nebude vážit třeba metrák.
Je to totiž dost častý požadavek třeba na seznamkách…ve mne to budí vždy představu, ze budu muset každou volnou chvilku trávit sportem, cele víkendy na kole apod. Vlastně je to tedy jen zástěrka pro nižší váhu, nejde o ten sport samotný?
@Anonymní píše:
tak zajdi do diskuze https://www.emimino.cz/…nkovani/105/ možná tam na takovou narazíš ![]()
@Venetia píše:
Je to totiž dost častý požadavek třeba na seznamkách…ve mne to budí vždy představu, ze budu muset každou volnou chvilku trávit sportem, cele víkendy na kole apod. Vlastně je to tedy jen zástěrka pro nižší váhu, nejde o ten sport samotný?
Myslím si, že to znamená, že nebudeš veškerý volný čas trávit v obchodních centrech a kinech. A když ti nabídne výlet na kole, tak se nebudeš tvářit kysele. Očekává se pozitivní vztah k pohybu.
@Mango_Lassi píše:
Myslím si, že to znamená, že nebudeš veškerý volný čas trávit v obchodních centrech a kinech. A když ti nabídne výlet na kole, tak se nebudeš tvářit kysele. Očekává se pozitivní vztah k pohybu.
to jsem si myslela ![]()
@Anonymní píše:
Kde že ti tví kamarádi bydlí?
Tvé nároky mi přijdou naprosto v pohodě, nejsou nikterak náročné. Prostě hledáš úplně normální ženskou, která nebude vysedávat jenom u počítače, ale bude se s ní dát i něco podnikat a bude o sebe pečovat. To by měla být podle mě naprostá samozřejmost.Podle psaného projevu vypadáš na sympatického mladého muže, který má něco v hlavě, neutíká od problémů a umí zatnout zuby a řešit i nepříjemné situace. Až potkáš tu pravou, jistě na tobě mimo jiné i toto ocení.
Toz jsme kluci z Moravy, kosek na sever od Olomoca
.
Kazdopadne dekuji za potesujici reakci!
a i kdyz ja si take myslim, ze pozadavky nemam az tak prehnane a priradil bych je k normalni zene, tak bud tady takove nezadane zeny nemame a nebo ty pozadavky normalni nejsou, nevim.
Je pravda, ze asi v tom mem seznamu jeste par veci chybi, jako taktnost, intelekt, byt pozitivni, mit smysl pro humor, nebyt prehnane vznetliva, chtit se nekam posouvat, jako clovek…, ale porad si nemyslim, ze by to bylo nerealne, beru to spis podle sebe, co jsem schopen nabidnout ja sam.
Naprosto jsi ale vystihla (i kdyz ani nevim z jake me vety to tak slo poznat), ze problemy resim docela celem, rozhodne necekam az se vyresi samy a co se tyce neprijemnych veci, tak nemam problem si s nimi poradit, spis naopak, cim vetsi problem, tim vetsi motivace to pro me je.
Chtel bych se ale omluvit zakladatelce za to, ze se chodim „vyplakat“ do ciziho tematu, ale byl jsem zde nabirat zkusenosti jinych kvuli pripadne pomoci s jednou vaznou nemoci, ktera se nam v rodine bohuzel vyskytla a nadpis tohoto tematu me proste prastil do oci, tak doufam, ze to vadit nebude, jinak me smazte
. Slibuji, ze uz tady nebudu zaclanet, soudnost je vlastne take jedna z veci, ktera by se mi libila u partnerky (ja vim, uz to ze me pomalu vse leze
).
@Mango_Lassi píše:
Nechci být mluvčí anonymního, ale většinou to znamená prostě mít kladný vztah ke sportu. Tudíž lze očekávat, že dotyčná nebude vážit třeba metrák.
Presne tak, moc dekuji! ![]()
Vubec mi nedoslo, ze se to da vylozit i jinak, rozhodne to neznamena, ze budu trvat na tom, abysme se nekde porad potili, takovy blazen nejsem, delam vse tak nejak primerene, nejsem z tech, co rano sednou na kolo a vecer z nej slezou. Myslel jsem jen, ze by mohla mit rada pohyb, protoze me ze sportu bavi skoro vse, ale zase nejsem ten typ, ktery zije jen prave sportem, to rozhodne ne a urcite bych sve zajmy nechtel tlacit partnerce na silu, vzdy je to u me otazka dialogu. Mam jen zkusenost takovou, ze ty mladsi holky radeji podrbou u kavicky a cigarka nez aby vymyslely treba nejaky vylet, zabavu apod… Na jednu stranu jsem i dost spontanni, takze rano vstanu, s nekym se po telefonu domluvim, beru auto a za 2 hodiny umim byt v jinem state, proto proste nechci nekoho, ktereho zivot az tak nebavi.
Ono, abych pravdu rekl, tak pokud by me dotycna zaujala vsim ostatnim, tak klidne ikdyby nadvahu mela a mela tu snahu s tim neco delat, tak bych v tom problem nevidel a rad bych ji klidne pomohl.
Tak jsem si přečetla celou diskuzi začínám mít pocit že kvalitní partner/ka je bud lékařka, veterinářka, manažerka atd…Obyčejní lidi asi nebudou to pravé ořechové. Dneska holky nechtějí chlapa, který někde normálně pracuje /automechanik atd/,muži zase něchtějí pokladní ze supermarketu atd…asi by se neměli čím pochválit. To se potom nedivím, že je někdo sám.