Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cenarius píše:
Sypej tam tu sůl dokud je rána čestvá, ať to pěkně štípe!
ty jo, když píše například, že v dnešní době jsou zakázané všechny způsoby alternativních porodů, tak to je síla,
@ludmilaadamkova píše:
Před 10 let-12 lety byla obecně na internetu jiná atmosféra.. facebook v plenkách a v ČR téměř neznámý, instagram neexistoval, chytré telefony ještě měly přicházet. Na internet zdaleka nechodilo tolik lidí a zdaleka nebyl tolik přístupný. A když půjdeš do historie ještě dál třeba 18 let zpět… tak to už seš v úplně jiném světě.
No jistě ![]()
Alr stejně sem furt lezu ![]()
Dřív bych řekla tu nebylo tolik trollů a tolik příšerně hloupých dotazů. A pokud tu ti trolové byli, tak asi byli mnohem chytřejší než teď. Zaručeně se nedali tak lehce odhalit, jako třeba ve včerejší diskuzi na téma,,Je normální, že dítě ve třech letech nechodí".
Je to tady stejný odraz lidí jako v celkové společnosti. Některé holky jsou tady opravdu od toho, že chtějí poradit a jsou empatické, jiné jsou vtipné, mile sarkastické a pohotové…a některé jsou prostě slepičky které se vyžívají v cizím neštěstí a ještě si rády kopnou. Takže jako v životě. Akorát tady se pod rouškou anonymity ukazuje pravá povaha, kterou v reálném životě často raději skrývají.
@ludmilaadamkova píše:
Před 10 let-12 lety byla obecně na internetu jiná atmosféra.. facebook v plenkách a v ČR téměř neznámý, instagram neexistoval, chytré telefony ještě měly přicházet. Na internet zdaleka nechodilo tolik lidí a zdaleka nebyl tolik přístupný. A když půjdeš do historie ještě dál třeba 18 let zpět… tak to už seš v úplně jiném světě.
Přesně. Hlavně u internetu nebyla fakt ta tupá lůza, která neměla na tu techniku a připojení. Teďka sem doleze každej tupan.
Chodím sem už taky celkem dlouho, a přijde mi to tak nějak pořád stejný. Dřív to tady asi jiné bylo, ale to už je asi hodně let zpět. Dřív jsem chodila často i na Mimibazar, dobře se tam před cca 15ti lety nakupovalo, pokecalo. Tedˇuž tam nechodím skoro vůbec, protože je to tam už tak nějak o ničem.
@ludmilaadamkova píše:
Oni se i změnily některé rady, když člověk zabrousi do tématu z roku 2011, tak se ty věci řešily holt jinak a taky to dnes mamince s benjamínkem může připadat divné. Já to vidím u ségry, máme děti deset let od sebe a ta doba byla prostě jiná. Mně zas přijdou sdílnější lidi na internetu než mamky na hřišti nebo v herně, taková je teď prostě doba.
@Kockazvysocan píše:
Pred cca 10 -12 lety tu byla úplně jiná atmosféra.
Ty jo, ty už jsi taková veteránka?
![]()
Ještě štěstí, že už sem nechodí žádná variace bájného ontara/olina/straznivez atd., strážce pracovní morálky žen. Protože si troufám říci, že by byl zcela konsternován, že si žena v domácnosti chce místo smékání a vaření bašty mužíčkovi vykecávat na emiminu.
Tyhle diskuze o „upadku“ jsem zaregistrovala i v roce 2013. Tak nevim. Ja jsem tu v poho. Nasla jsem rady ke kojeni, zdravotnim problemum, vykecala jsem se. Ucel splnen.
@inkakřivák píše:
Dřív bych řekla tu nebylo tolik trollů a tolik příšerně hloupých dotazů. A pokud tu ti trolové byli, tak asi byli mnohem chytřejší než teď. Zaručeně se nedali tak lehce odhalit, jako třeba ve včerejší diskuzi na téma,,Je normální, že dítě ve třech letech nechodí".
Ale to není jen tady, ale i celkově v realitě. Čím chytřejší telefony a technologie, tím blbější lidi
plus spousta znuděných děcek v karanténě.
Má to dokonce název, „Syndrom zkušeného uživatele“. ![]()
https://cs.wikipedia.org/…C5%BEivatele
Jen je třeba převést si wiki-reálie na e-mimino, jinak to souhlasí. Zejména jsou pro toto fórum použitelné body 1-4 a 7-9.
@ludmilaadamkova souhlasím. Společnost je jiná a komunikuje rozdílně.
Bez ohledu na to mi ale eMimimino nepřijde o nic méně užitečné než dříve. Na většinu otázek najdu odpověď ve starších diskusích a když založím novou, také nemám problém vyzobat si to, co jsem potřebovala.
Mě emimino úplně fascinuje. Jednak to tady pořád žije, takže obvykle najdu něco k přečtení nebo i přispění, a jednak to beru jako úžasnou psychologickou/sociologickou sondu, navíc obvykle bez těch zástěrek, co člověk používá v reálném světě.
Samozřejmě přátelům bych nikdy nepřiznala, čím trávím lenošivé chvilky, protože neznalí nemůžou pravou hodnotu takového fóra pochopit
![]()
Spousta zaregistrovaných smazala své účty. Nováčkové už nedosahují úrovně těch smazaných či zamlklých. Už si nemůžu vzpomenout na ta stará jména.