Moc jsem si tady nepokecala

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
11.1.22 11:40

Já se sem chodím odreagovat a v některých diskusích mi tady hodně dobře poradili. A je fakt, že to tu před pár lety bylo takové méně útočné a s méně trolly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
11.1.22 11:46
@Fuflík píše:
Moc nechápu, jak může někoho bavit xy let lézt na to samé fórum. :nevim: Ještě se to dá pochopit třeba u hudby-vznikají nové projekty, kapely, alba a atd. Ale moc nových komplikací v těhotenství a nových problémů s dětmi nevzniká. :lol:
Teoreticky by pro načerpání informací mělo stačit několik měsíců občasného čtení plus se třeba někdy vrátit, když hledám konkrétní informaci. Jinak je ztráta času taky plkat furt o tom samém do nekonečna.
Co se třeba vzhledu nebo právních rad týká, tak na to zas je xy jiných a odbornějšícxh stránek. Nic proti těm pár jedincům, co mají v něčem trochu přehled, ale kvůli nim sem taky nemá smysl dlouhodobě docházet…a na ta vztahová vlákna se většinou bez výsměchu odpovídat snad ani nedá.Fakt mě strašně mrzí, že si paní zakladatelka nepokecala (pro méně chápavé-ironie).

No vidíš, a přesto sem chodíš a vyjadřujes se ke každému prdu :nevim:. Tak ti to asi něco dává - třeba pocit nadřazenosti (?).
A já si tě zase můžu zapamatovat, a když na tvé příspěvky budu narážet často, a už jsem jich pár viděla, tak i zanalyzovat.
Win-win, kdepak pleny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
11.1.22 11:54
@axlpol píše: :lol: tak nějak to tady vidím. A nejhorší je, že tady chce každý něco říct (i když vlastně o tématu skoro nic neví) a nejhorší je, že takoví pak kopou nejvíce :lol: :lol: :lol: ale už mě to nepobuřuje, ale rozesmívá.

Nech některé mluvit (psát) déle a ztrapní se sami…no a tím, že se tady zbytečně „solí“, tak ochabují témata, řeší se hlouposti…Lidi to zkusí jednou, po druhé už si dobrovolně „sodu“ nedaj a raději o problému nepíšou. Za hloupost nebo nevědomost se přece nemusí hned kopat, ale jde i slušně pokecat! ale ego některých vítězí.

Zdá se mi to? nebo přibylo dotazů „anonymů“… čím to asi bude? :nevim: :lol:

Příspěvek upraven 11.01.22 v 11:17

Teď jsem viděla příspěvek zakladatelky v jiné diskuzi, ona je jeden z těch lidí „něco říci i když o tom nic nevím“ takže se tyhle komentáře točí dost v kruhu.
Jiná věc je, když někdo řekne názor, ale tohle je rádoby vyjadřování se k věci, ne plkání a může to přivodit více škody, než užitku

• Citovat
  • Upravit
312
11.1.22 11:58

Spíš celkove mi to tady připadá na téma jses trol a píšeš blbosti, od lidí, který si ani neumej vyjednat sociální příspěvky. Případně vůbec nevěděj o čem je řeč.

Taky strašně ubylo maminek snazitelek, že by konečně skončil bejbyboom v Čechách?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
11.1.22 12:15
@Gežitka píše:
Spíš celkove mi to tady připadá na téma jses trol a píšeš blbosti, od lidí, který si ani neumej vyjednat sociální příspěvky. Případně vůbec nevěděj o čem je řeč.Taky strašně ubylo maminek snazitelek, že by konečně skončil bejbyboom v Čechách?!

Nevím.. u nás se ted děti nevejdou do lokální školky a nejsou zde už ani volné parcely ke stavění… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.22 12:41
@axlpol píše: …já zase nehledám odborné rady ( to snad každý rozumný hledá jinde) ale ráda slyším osobní zkušenost. Pokud někdo něco řešil, je fajn slyšet jak postupoval, jak uspěl / neuspěl…Jenže ve většině případů se tady prosazuje vlastní názor, málokdy zkušenost.

Přesně, prosazuje se vlastní názor, nikoliv zkušenost. Kdykoliv jsem se otevřela, napsala jsem pro zakladatelku vlastní zkušenost, cizí uživatelky( které se samy zakladatelce neotevrely) a se na mě slétly. A začaly naprosto nesmyslně moralizovat, přimýšlet si k mému příběhu co tam nebylo, tyto své nesmysly považovaly za jisto jistou pravdu a mě odsuzovaly :zed: Chvilkama jsem ani nechápala která bije, co se děje. Jen jsem psala zakladatelce vlastní zkušenost. A sama zakladatelka se k mému příběhu ani nevyjádřila. Fakt jsem si říkala, proč já hloupá se někomu vůbec otevírám, když ji nestojím ani za reakci.

• Citovat
  • Upravit
74217
11.1.22 12:41
@Gežitka píše:
Spíš celkove mi to tady připadá na téma jses trol a píšeš blbosti, od lidí, který si ani neumej vyjednat sociální příspěvky. Případně vůbec nevěděj o čem je řeč.Taky strašně ubylo maminek snazitelek, že by konečně skončil bejbyboom v Čechách?!

Konečně skončil? Teď mi vysvětli. Co je na tom dle tvého úsudku dobře? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.22 12:54

Tak já sem chodím řešit zkušenosti s konkrétními životními situacemi a problémy, u kterých tak nějak v okolí prostě ženské ve stejné situaci nemám nebo jen jednotlivě. Je tu pár diskuzí, kde se člověk dozví opravdu hodně zkušeností a informací, koho to nezajímá, tak tam neleze (nebo jsou rovnou uzavřené), žádné rýpací útoky tam nejedou. Konkrétně témata okolo ivf, hlavně ty dlouho existující skupinky, mi teda pomohly dost a ano, dozvěděla jsem se tam kolikrát víc, než od doktora, protože žádný doktor nemá čas dělat každému několikahodinové školení. Při tom občas pročtu nějakou diskuzi o blbosti nebo o něčem, co se mě nějak týká, zažila jsem, myslím, že můžu poradit…jako extrémně mě tu štvou akorát některé, které hned jak mají dojem, že se něco nemůže stát, řvou „trol“, a pak místní covidistická úderka, která zabije jakoukoli diskuzi na toto téma, i když na mě už je jich stejně moc. Ale tyhle diskuze jsou mi úplně jedno, tak když se mi nelíbí, nelezu tam.

• Citovat
  • Upravit
181
11.1.22 12:56

Mě tu poslední dobou vadí, že zakladatelka založí zajímavou diskusi, kde věrohodně popíše svůj problém a už se pak nezapojí, nenapíše názor na příspěvky. Nechápu tedy, proč diskusi zakládá, stačí jí jen si jí přečíst? Nebo jen někdo shání názory na vymyšlený problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21343
11.1.22 13:03
@fiveta píše:
Mě tu poslední dobou vadí, že zakladatelka založí zajímavou diskusi, kde věrohodně popíše svůj problém a už se pak nezapojí, nenapíše názor na příspěvky. Nechápu tedy, proč diskusi zakládá, stačí jí jen si jí přečíst? Nebo jen někdo shání názory na vymyšlený problém?

Nekdy mam dojem, ze to je usili adminu zvysovat provoz. Ale znam to i z ruznych technickych for, zakladatel uz s nenamaha debatu ukoncit/vysvetlit reseni atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
11.1.22 13:16
@Anonymní píše:
Přesně, prosazuje se vlastní názor, nikoliv zkušenost. Kdykoliv jsem se otevřela, napsala jsem pro zakladatelku vlastní zkušenost, cizí uživatelky( které se samy zakladatelce neotevrely) a se na mě slétly. A začaly naprosto nesmyslně moralizovat, přimýšlet si k mému příběhu co tam nebylo, tyto své nesmysly považovaly za jisto jistou pravdu a mě odsuzovaly :zed: Chvilkama jsem ani nechápala která bije, co se děje. Jen jsem psala zakladatelce vlastní zkušenost. A sama zakladatelka se k mému příběhu ani nevyjádřila. Fakt jsem si říkala, proč já hloupá se někomu vůbec otevírám, když ji nestojím ani za reakci.

Nevím, kterou diskusi máš na mysli, ale obecně - vždycky záleží, o co zakladatelce jde. Někdy stojí o konkrétní zkušenosti těch, kdo něco podobného zažili - někdy ale výslovně napíše, že chce slyšet názory na SVOU situaci… a pak jí fakt nepomůže, že Ty se zrovna „otevřeš“ a vyliješ si srdíčko. Naopak - v takovém případě jí jenom plevelíš diskusi, protože další uživatelé se Tě třeba chytnou a diskuse ujede od tématu někam, kde to pro zakladatelku vůbec nemá smysl. Sdílení svého příběhu je hezké, ale je potřeba rozlišovat, kdy je to vhodné a kdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
11.1.22 13:24
@Gežitka píše:
Musím říct, že jsem si tady moc nepokecala. Chodila jsem sem, tak před osmi lety na mateřské a ta úroveň tohoto fóra byla mnohem vyšší. V podstatě bylo lepší poradit se tady, než třeba u doktora. Asi jsem chodili i nějaci odbornici.I ty kategorie a tak, byly lépe rozdělené. Asi už jsem nechodí moc lidí. Nebo mámči na mateřských nemají tolik času. Tak jsem se chtěla zeptat jestli je tady někdo, kdo sem chodí dlouho a jak to vidí. Nebo jestli je celkově nějaké lepší fórum pro ženy v domácnosti.

ty jo, to je dobrej příspěvek :-)
taky sem chodím dlouho, zejména, řekla bych, vzrostla agresivita uživatelek až pomalu na úroveň fcb. V podstatě tady dostaneš hrubě vynadána prakticky za cokoli. I jen že ses zeptala a nepoužila google. že lidi neumí dobře poradit, za to nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.22 13:28
@BohunkaP píše:
Nevím, kterou diskusi máš na mysli, ale obecně - vždycky záleží, o co zakladatelce jde. Někdy stojí o konkrétní zkušenosti těch, kdo něco podobného zažili - někdy ale výslovně napíše, že chce slyšet názory na SVOU situaci… a pak jí fakt nepomůže, že Ty se zrovna „otevřeš“ a vyliješ si srdíčko. Naopak - v takovém případě jí jenom plevelíš diskusi, protože další uživatelé se Tě třeba chytnou a diskuse ujede od tématu někam, kde to pro zakladatelku vůbec nemá smysl. Sdílení svého příběhu je hezké, ale je potřeba rozlišovat, kdy je to vhodné a kdy ne.

Bylo to k věci, krátký příběh na povzbuzení. V žádném případě to nebylo, že bych si chtěla vylevat srdíčko. Mně to otevření se nic nedalo, brala jsem to jako pomoc bližnímu, povzbudit. Naopak ty co se má mě slétly začaly plevelit diskusi vymyslenými domněnkami.

• Citovat
  • Upravit
43039
11.1.22 13:33
@Kriss Tina píše:
Já sem chodim asi 8 let a moc rozdíl nevidím. Spíš se tu poslední dobou množí pořád jen témata ve stylu: vidíte ducha, Corona, případně nějaký troll. Ale že bych se sem chodila řadit místo k Dr, to fakt ne, pořád je to fórum plné anonymů a je třeba to brát s rezervou. Ale na některá témata to tu může být zajímavé :D

duchové jsou tu odjakživa, asi tu straší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
11.1.22 13:34

Tak ja jsem taky pred 20 lety chodila do baru, a bylo to tam super, a dneska bych si tam pripadala jako mimozemšťan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová