Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobne bych to taky videl na 6000kc ale pro nekoho je treba 750 kc hodne penez nekdo by dal navic 250 nekdo 500 a nekdo 750 kc myslim ze to je clovek od cloveka znam cloveka ktery da u kadernika dysko i 200kc
Ty jsi servirka, nebo ten host??
ja bych dala 250,–. 750,– mi uz prijde dost, ale i zalezi na typu restaurace. ![]()
Nechala bych minimalně 10%, spíš bych ale zaokrouhlila na 6000 Kč. Hodně kolem vás běhala, všechno nachystala a navíc jste si tam mohli donést svoje víno, slivovici, cukroví, frgály ![]()
Nechala bych 6000. Pokud jste spokojeni, tak 10% je slušnost.
@ulice píše:
Běhat musela, je to její pracovní povinnost obsluhovat na oslavách a že si mohli přinést svoje věci - to je rozhodnutí majitele.
Jo, ale ono je rozdíl běhat okolo oslavy x lidí a pak to uklízet a mít plno nádobí, než když je jen normální provoz ![]()
Dala bych minimalne tech 250,–… Zbytek by zalezel na me mire nadseni.
Zazila jsem i oslavu, kde neobsluhovali, max. natocili pivo, udelali kafe, roznesli jidlo. Zbytek ukazali kde je. Zvedla jsem se ja se sestrou a zacaly jsme behat my. ![]()
@Avele píše:
Nechala bych 5800, protože by mi asi trochu vadilo, že chodila jen jednou za 25min, kdyby chodila častěji tak 6000. Ale záleží dost na typu restaurace…
asi jsi nikdy ani zdaleka k tomuto povolání nepricuchla vid
u narvaný restaurace 1× za 25min a být jeste profesionální a milá je fakt hodno ocenění a ne krácení. A co by tam asi měla dělat častěji?? Předpokládám že se společnost bavila a pokud uspokojila vsechny přání.
Jinak já bych za toto zaokrouhlila na 6000.
@ulice píše:
To neříkám, ale pokud dělám servírku v podniku, kde se oslavy pořádají, tak to holt patří k mým pracovním povinnostem. Já taky pracuju s lidmi, ne v tomto oboru, ale za to, že řeším nějakou náročnější situaci nečekám speciální vděk-prostě je to součástí té práce…
Jasně to chápu, ale v tomto oboru je to tak bohužel nastaveno. Plat minimální, protože zaměstnavatelé automaticky připočítávají tipy.
Neříkám, že všichni, ale většina české společnosti se bohužel ještě nenaučila, že slušnost je prostě těch 10 %. Škoda, že ještě nejsme na úrovni zahraničí, kde je dýško automaticky započítáno do útraty.
@ulice máš trošku představu o platech v gastronomii??? A vůbec jak to tam chodí?? Dle tvých příspěvků asi ne…
@medunka23 píše:
asi jsi nikdy ani zdaleka k tomuto povolání nepricuchla vidu narvaný restaurace 1× za 25min a být jeste profesionální a milá je fakt hodno ocenění a ne krácení. A co by tam asi měla dělat častěji?? Předpokládám že se společnost bavila a pokud uspokojila vsechny přání.Jinak já bych za toto zaokrouhlila na 6000.
Přesně. Nechápu co by ti lidé chtěli. Aby se motala kolem nich co 5 min ne?
Bohužel, hosté si často neuvědomují, že nejsou jediní v onom podniku a myslí si, že má člověk čas jen na ně.
@ulice píše:
Běhat musela, je to její pracovní povinnost obsluhovat na oslavách a že si mohli přinést svoje věci - to je rozhodnutí majitele.
Ano je pravda, že pokud si mohli přinést vlastni věci, je to rozhodnutí majitele. Já ale dokážu ocenit pokud někdo udělá něco navíc. A aranžovat stůl taky nemusela. Za co bys teda dala ty to dýško 250 Kč, když podle tebe dělala jen svou práci? Já si naopak myslím, že toho udělala dost navíc.
Já bych dala tak 350kc. Na povinnost deset procent nehraju. A kolik lidí je tady pokakano z toho, ze servírka obsluhuje, to mě taky zaráží
. Učitelka učí, holič holí, tak už to na tom světě je zařízeno ![]()