Moje máma hraje na city

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2118
31.12.17 16:39

Myslím, žes jí to řekla dobře. Prostě dál dělej, co děláš, jak to cítíš, podle mě postupuješ dobře, nenech se ovlivňovat zprávami a hraním na city a babička si snad časem zvykne. Když zjistí, že se chováš stále stejně bez ohledu na to, co ona ti napíše nebo zavolá, nechá toho. Aspoň doufám. Vrtochy starších lidí se leckdy musí prostě přetrpět a nebrat k srdci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
31.12.17 17:09
@Takyjedna píše:
Tak to je něco jinýho, nenechat plně závislé mládě bez dozoru, je normální příroda. Samotné dítě zahyne, je normální, když je matka závislého dítěte někde sama, že jí to vadí. Občas to příroda zařídí i tak, že je samotné matce mimina nevolno, když je delší dobu jinde, než dítě. Je to přirozené a hlavně zdravé. Některé to buď ještě neznají, nebo mají nějak pošramocené pudy. Dítěti je 5 měsíců, nemusí jí někam cpát samotnou. Babička může své dceři sekundovat a tím si posílit vztah jak k vnučce, tak k dceři a ne ji nutit, aby jí nechala vnučku samotnou. Tím akorát posílí ochranitelské pudy a bude jí trvat dýl, než jí vnučku svěří.

Není to ani přirozené, ani zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
31.12.17 17:11
@Lithia27 píše:
Kde jsem zmiňovala, že je ani na hodinu nenechám samotné? :) S kočárkem jezdila několikrát. Nelíbí se mi, ale nechávat několik hodin dceru s mámou, a prakticky to ani nejde- jak jsem zmiňovala musíme cvičit vojtovku- tj. 4× denně, mamka má nemocná záda, takže jenom přenesení na přebalovák je pro ni zlo. A já počítám s tím, že až bude malá větší- nebude nutnost jí tak často nosit, tak jí tam ráda nechám na hlídání. Mě vadí pouze toto manipulativní chování a zprávy kde se hraje na city, přestože tak jsme každý víkend, píšeme si, voláme si a pořád je něc špatně. Každopáně děkuji, že jste nás obě tak kategoricky označila za hysterky :kytka:

Ve svém příspěvku, psala jsi, že tvoje máma s ní chce být několik hodin sama a že ji nejsi ochotna vyslyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
31.12.17 17:23
@Sany80s píše:
Ve svém příspěvku, psala jsi, že tvoje máma s ní chce být několik hodin sama a že ji nejsi ochotna vyslyšet.

Asi tím myslí že půl dne by své dítě mamce nenechala, kór když cvičí vojtovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
31.12.17 17:26
@Malike píše:
Asi tím myslí že půl dne by své dítě mamce nenechala, kór když cvičí vojtovku.

To ani nejde, když cvičí vojtovku, ale v prvním příspěvku to vyznělo, že stojí matce stále za prdelí, což je fakt nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
31.12.17 17:31
@Sany80s píše:
To ani nejde, když cvičí vojtovku, ale v prvním příspěvku to vyznělo, že stojí matce stále za prdelí, což je fakt nepříjemné.

Mě to nepřišlo..už od začátku psala že to s dcerou má po zdravotní stránce nahnutý a tak tohle fakt chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
31.12.17 17:32
@Sany80s píše:

Ze stoji matce stale za prdeli?

Asi si myslela, ze ja miminku stojim za prdelí-no, ja bych rekla, ze v 5.mesicich to ani jinak nejde, ne? Ano, povozit kocarkem ano. Ano, na navstevu ano. Dat starsi dite hlidat, ano. Ale 5.mesicni mimčo dát na nekolik hodin hlidat, a navic, kdyz je to vynuceno citovym vydiranim, to mi v poradku neprijde. Ale repesktuju, ze mas asi jiny názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
31.12.17 17:33
@Sany80s píše:
Nenechat mě ani na hodinu nebo dvě někam s kočárem, tak bych se taky urazila. Říkáš, že ona je nezdravě závislá na tobě. A co jsi asi ty, když ti přijde jako problém to, že dítě bude někde hodinu nebo dvě bez tebe.
Jako ty projevy jsou projevy hysterky. Ale osobně bych řekla, že máte tak komplikovaný vztah, protože jsi celá maminka.

Blbost. Je to malý miminko a je normální, že ho nedá na půl dne hlídat někomu, komu nemůže na tisíc procent věřit, že se zvládne postarat, viz bolavý záda. Nic hysterickýho na tom není :roll: každý se nechce honem rychle zbavovat malýho miminka :nevim:

Zakladatelko, mám babičku podobného ražení, jediný co pomáhá, prostě na tu její hru nepřistupovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
31.12.17 17:34

@Lithia27 Tvojí matce za prdelí.
To teda určitě jinak jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
31.12.17 17:35

@Sany80s A jak jsem psala, nekolikrat jsme byli v nemocnici, mala ma neurologicke problémy a proste vyzaduje specifickou peci, pisu to uz v uvodnim prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
31.12.17 17:37
@Sany80s píše:
Není to ani přirozené, ani zdravé.

Ale je, nanejvýš přirozené a nanejvýš zdravé. A je taky normální, když se objeví v okolí nějaký žrout dobré pohody, jako hádky v rodině, či prudící babičky, že je pouto silnější. Je to potřeba pro zdravý vývoj dítěte. A navic, jako bonus k pohodovému dětství dcerky nebude z maminky v budoucnu nevyrovnaná vyderačská babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
31.12.17 17:38

@Lithia27 A ty jsi jediná v téhle zemi, kdo je schopen pochopit specifickou péči?
Já chápu, že při cvičení vojtovky nemůže být někde půl dne.
Ale stát někomu stále za zadkem a zdůvodňovat to čímkoli, co se mi naskytne, prostě omluvitelné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
31.12.17 17:39

Teda, samo, že nemluvím o hodinovém venčení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
31.12.17 17:45

No, kazdopadne všem dekuji za rady a postrehy:)

A pořádně si uzijte Silvestra, hezky vecer vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.12.17 17:48

@Malike moje matka mi taky neustále nutí něco číst atd. Taky jsem špatná matka. No co už, nezměníme se ani jedna.
Hlavně odmítám katastrofické scénáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová