Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@wendy píše:
Koukam, ze ziji v jinem svete - deti jsme davali hlidat obema babickam od nekolika tydnu az mesicu v radu hodin pravidelne a v necelem roce jsme odjeli s manzelem na vice jak tydenni dovolenou a deti putovaly pekne na prazdniny, a to jsou to dvojcata a jedno navic melo velmi kulantne receno take specificke naroky. Neziji v predstave, ze ja jsem ta jedina na svete, ktera to s nimi zvladne, jen at se pekne socializuji
Když vám to vyhovovalo
já třeba mám děti už tři a ani u jednoho to nešlo, kojila jsem a flašku nevzalo ani jedno (první nikdy, druhá teda vzala, ale až cca v 9 měsících a třetí má 5 měsíců a flaška nehrozí), nehledě na to, že jsem opravdu nikdy neměla potřebu se dětí zbavovat
navíc zakladatelce to evidentně nevyhovuje a nechce dítě nikde odkládat a já nevidím důvod, proč by měla
dítě se dá socializovat i jinak ![]()
@Malike Jak jsem psala - jiste specificke potreby tam take byly…a vyrazne narocnejsi nez vojtovka…lec i treba prave při tech pobytech v nemocnici (7 operaci do 11 mesice zivota) jsme se stridali nejen s manzelem, ale i s babickami…beru je za sobe rovne, co se tyce schopnosti se postarat o deti…a mimochodem to je odpoved i na okolni připomínky ohledne kojeni - to skutecne nehrozilo…
@wendy píše:
@Malike Jak jsem psala - jiste specificke potreby tam take byly…a vyrazne narocnejsi nez vojtovka…lec i treba prave při tech pobytech v nemocnici (7 operaci do 11 mesice zivota) jsme se stridali nejen s manzelem, ale i s babickami…beru je za sobe rovne, co se tyce schopnosti se postarat o deti…a mimochodem to je odpoved i na okolni připomínky ohledne kojeni - to skutecne nehrozilo…
Jak to myslíš, že kojení nehrozilo?
@Sany80s píše:
Nenechat mě ani na hodinu nebo dvě někam s kočárem, tak bych se taky urazila. Říkáš, že ona je nezdravě závislá na tobě. A co jsi asi ty, když ti přijde jako problém to, že dítě bude někde hodinu nebo dvě bez tebe.
Jako ty projevy jsou projevy hysterky. Ale osobně bych řekla, že máte tak komplikovaný vztah, protože jsi celá maminka.
Pěkná blbost, podle mě je to manipulativní matka. Proč by měla mít nějaký nárok být s vnučkou?
Já mám úplně stejně manipulativní matku. Až se nám narodí dítě, osamotě je nenechám, vidím, co dělá se synovcem…
@wendy píše:
Tak schopnost postarat se o dítě je jedna věc, potřeba být se svým dítětem - zvlášť když mu něco je a musí do nemocnice na operaci
- je věc druhá. Některá má asi holt mateřský pud rozvinutější než jiná. Já bych třeba z té nemocnice bez dítěte neodešla.
@wendy píše:
Hele jestli jsi to tak měla tak ok…já si taky Vojtovu metodu musela odřít sama páč jsem si netroufla učit další lidi jak mají stisknout ty reflexní body. Zakladatelka jim vychází vstříc ale prostě chápu že půl dne je půl dne.
Každý to má nastavený jinak..kór když babička je nemocná na záda.
@mgdln Na novorozenecke jipce te za ditetem skutesne nepusti ho kojit…muzes za nim denne tak na hodinu ve sterilnim plasti a s rouskou…to jde az na normalnim oddeleni…
@wendy píše:
@mgdln Na novorozenecke jipce te za ditetem skutesne nepusti ho kojit…muzes za nim denne tak na hodinu ve sterilnim plasti a s rouskou…to jde az na normalnim oddeleni…
U nás se na Jipu kojit může.
@wendy píše:
na JIP v Ostravě bylo kojení také dovoleno. Ale asi záleží případ od případu
@Adinal A jak se to s prominutim praktikuje, kdyz tam je vetsina deti napojena na centralni katetr, nektere na plicni ventilaci a vsechny minimalne neustale na ekg, dechovku a maji tolik leku proti bolestem, ze spi tak 20 hodin denne?
@wendy Úplně stejně jako když se klokánkují. Napojeny jsou pořád, jen se vyndají z inkubátoru.
@Adinal Klokankovat dite na centrálu a ventilaci? Promin, ale to dite by zemrelo…nehlede na to, ze mu jaksi v ustech neco prekazi…
@wendy Ne každé dítě na Jipu je na plicní ventilaci. Může být na CPAP např. A samozřejmě musí být nejdříve stabilizované.
Narodila se mi kilová holčička, na Jipu byla 4 týdny, tak mi tady laskavě nepiš, co je a není možné.
@Adinal s dovolenim ti to psat klidne budu - popisuji sve vlastni zkusenosti z brnenske pooperacni jip a skutecne tam nebylo kojene zadne z deti - intubovanych deti tam bylo cca tretina, ale i u tech co nebyly, tak jejich stav rozhodne nedovoloval kojeni - po operacich zazivaciho traktu (nas pripad) to bylo vylouceno zcela - i po posledni oepraci, jiz skoro v roce, mohl prvni potravu jinak nez pres central, az po vice nez tydnu, a to pouze caj…