Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alena1995 píše:
A co tak si všichni čtyři sednout a promluvit si? Ať mu rodiče sami řeknou, že ho doma nechtějí.
Přesně to jsem chtěla. Ale nechtějí ho tu ani vidět. Nejvíc smutné mi na tom přijde právě to že je ochotný změnit své chování když by to vadilo.Ale nedávají nám tu možnost…
@alena1995 píše:
A co tak si všichni čtyři sednout a promluvit si? Ať mu rodiče sami řeknou, že ho doma nechtějí.
Přesně to jsem chtěla. Ale nechtějí ho tu ani vidět. Nejvíc smutné mi na tom přijde právě to že je ochotný změnit své chování když by to vadilo.Ale nedávají nám tu možnost… ![]()
Jak dlouho jste spolu, že už jste toho zvládli tolik prožít a dokonce je to snoubenec? Nepochopila jsem, jestli u vás bydlí, pokud ano, tak máš docela luxus od rodičů, já bych si nemohla dovolit coby studentka nastěhovat si přítele do baráku. No co ti na to říct, prostě nemůžeš určovat pravidla v domě, který ti neříká pane a lidem, na kterých jsi existenčně závislá. Těžko říct, co jim na něm najednou vadí, třeba je to něco, co ty přes zamilovanost nevidíš. Je ti 19 let, chybí ti zkušenosti a láska je slepá.
Tak jestli je u vas nakvartyrovany porad, koupe se tam a vsechno a financne neprispiva, tak je to asi od rodicu ten duvod, jen to nereknou na plnou hubu a maskuji to do vseho jineho.
Schazejte se u jeho rodicu nebo nekde jinde. Proste randete, jako jini studenti. ![]()
Nasel ti ho otec?
V 19 uz jsi zasnoubena?
Ptoboha normalne spolu randete, kazdy bydlete sam u rodicu, proste ho domu nevod. A az si budes delat vysokou, tak se muzes rozhodnout, zda budete bydlet spolu a ty si budes privydelavat brigadou.
Nekdy se proste stane, ze rodice nemaji rady partnera, nutit je nemuzes. Ale ti tvoji jsou trosku zvlastni, asi te maji radi pod kontrolou. No ale vzhledem k tomu, ze te zatim zivi, tak s tim nic moc nenadelas.
@Levandule597 píše:
Tak nenapsala sem to protože sama pořádně nevím. To co vím sem napsal. Samozřejmě že taky vím že to ne zástupný problém. Ale to že se odstehujeme nic nevyřeší. Ty „špatné vztahy“ tady budou pořád. A těch bych se ráda zbavila.
Naopak. Myslim si, ze odstehovanim se vztahy zlepsi. Uz jen proto, ze to chovani je prave jenom zastupny problem. At jim jde na cas z oci a uvidite. Mozna jim zacme i chybet, jestli jim s necim doma pomahal.
@Levandule597 píše:
Přesně to jsem chtěla. Ale nechtějí ho tu ani vidět. Nejvíc smutné mi na tom přijde právě to že je ochotný změnit své chování když by to vadilo.Ale nedávají nám tu možnost…
No tak chodte ven a nebo se schazejte u nej. ja bych z toho zas takove halo nedelala. Rodice maji pravo si rozhodnout, koho u sebe chteji a koho ne.
Ne kazdy ma charitativni sklony k pomalu tricatnikovi. Vetsinou to byva onen chlap, krery se jim ma,,postarat,, o dcerku.
Jejich dům, jejich pravidla. Bohužel. Normálně spolu chodte, ale asi by se měl odstěhovat a postupem času si najít vlastní bydlení.
Hele mozna taky vi neco vic nez ty, mozna vidi urcite zmeny v tvem chovani a diky zkusenostem se te treba snazi ochranit… vetsina normalnich rodicu nezakazuje jen tak… on je to celkem risk. A to ze tvuj pritel chce menit chovani kvuli tvym rodicum, to mi prijde taky jako zvlastni gesto… na prvni pohled libive, na druhy bych v tom videla problem… v 19 jsem si nasla taky bezva kluka, chtela jsem s nim stravit cely zivot, laska jako tram- byl perfektni- po roce se my rodice k nemu zacali chovat trochu odtazite a ja to nesla fakt blbe, hodne jsme se hadali. Pak jsem s nim zacala bydlet. A hle- gembler a manipulator. Pelasila jsem co mi nohy stacily
neptala jsem se, jestli vedeli tohle, ale proste se uz v ty dobe tusili vic
ver, ze rodice ti nechtej zkazit zivot ![]()
@Levandule597 píše:
Tak nenapsala sem to protože sama pořádně nevím. To co vím sem napsal. Samozřejmě že taky vím že to ne zástupný problém. Ale to že se odstehujeme nic nevyřeší. Ty „špatné vztahy“ tady budou pořád. A těch bych se ráda zbavila.
Nezažila jsi, nevíš. Odloučení někdy dělá divy a vztahy se napraví. Pokud se nechceš osamostatnit, přítele vyhoď a pozadej rodiče, ať ti ženicha najdou sami. Pak budete spokojeni všichni a budete všichni spolu žít, dokud vás smrt nerozdělí.
Ja bych tipla, pokud u vas bydli nebo je hodne casto, ze rodicum vadi, ze je tam zadarmo. Nebo nejak prispiva?
Nevim proc vasi neumi rict pravy duvod proc jim najednou tvuj pritel vadi. Zkusila bych to s nimi narovinu probrat, Stylem ale ze te to trapi a jsi schopna se nejak zaridit ke spokojenosti vsech. Nepodat to jako utok.
U nás doma taky napřed vše super a po čase když viděli že je to vážné jim začalo vadit vše. Pak že si mám vybrat- bud zůstat v baráku a nemuset nic platit a nebo si vyberu jeho a at vypadnu. I s ním mluvili at se se mnou rozejde a najde si nějakou lepší
Ideál abych zůstala sama a bydlela u nich. Navíc on byl na střední tak se neočekávalo že odejdu ![]()