Moje rodiče se nesnesou s mým snoubencem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
16.5.20 12:27

@Romilda Ne, nemuselo. Ono velmi casto staci jen vymykat se zajetemu standardu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3261
16.5.20 12:27
@Levandule597 píše:
Nebydlí. Opravdu kdybych měla možnost si s ním každý den jen tak vyjít tak bych tohle opravdu neřešila. No. Snažila sem se ten problém vyzvědět ale řekli jen že se chová jako spratek jedináček a když sem se ptala dál co konkrétněji mávli rukou a dál to neřešili.

Aha, já to pochopila tak, že u Vás bydlí. Tak buď jezdi na víkendy jen k němu nebo k Vám třeba jen jednou v měsíci. Já bych prostě neustoupila a chtěla od rodičů slyšet konkrétní problém. A neodpověděla jsi jak jste spolu dlouho a proč se hádáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.5.20 12:43

Popravdě, vzhledem k tomu, jak se (asi) snažíš vyhnout některým odpovědím na otázky, které tu padly, mám trochu pocit, že rodiče asi nebudou se svými obavami tak úplně mimo mísu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
16.5.20 13:05

Mě překvapuje, že jste tak mladý, nebydleli jste spolu ještě ani, nemáte nic našetreno, když bydlíte u rodičů a chcete se brát? :D není brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:23
@Ms.Ragdoll píše:
Mám pár otázek.

Jak dlouho jste spolu?

Tolik jste spolu vybudovali? Jako co přesně?

Co má s vlasama? :mrgreen:

Na jaké otázky jim nechce konkrétně odpovídat?

Co přítel studuje?

Co znamená, že jste zvládli finanční témata?

Kdy chodíte na brigády, když víkendy trávite spolu?

Co si mám představit pod pojmem, že je někdy v projevech trochu plamenný. Uveď prosím konkrétní příklady, protože nevím, co si pod tím představit.

Díky.

Příspěvek upraven 16.05.20 v 13:15

Něco přes rok a půl.
Co se toho budování týče tak myslím. Co se porozumění týče. Komunikace. Učení se novým věcem. Hodně mi pomohl i se sebevědomím. Nastalé učíme jeden druhého něco nového. Možná je to obyčejná věc ale já nikdy nic takového nezažila. :nevim:
Co se vlasů týče. Má po stranách vyholené a nahoře delší. Takový ten „copánek“ někdo co vím tomu říká cibule. Tak něco. Takového. :lol:
Studuje sociální patologii. :srdce:
No že se zvládneme bavit o penězích. V mojí rodině je to takové tabu téma. :oops:

Co se brigády týče. Má práci ve škole. Doučuje tam angličtinu a ještě má peníze z výzkumu. Dělání tabulek a podobně. Já sem v týdnu v kavárně.

Že se dokáže i pořádně rozčílit. Ale většinou jen když ho něco pořádně… Ale ne před nimi. Takhle se projevil zatím jen u sebe doma s rodiči a semnou když jsme se o něčem dohadovali. Ale o tom rodiče ani neví.
Konkrétně. Mu někdo řekl že je zpovikanej jedináček. Tak sem na vlastní oči viděla jak to vypadá když bouchne sopka. 😂 To jest vše.
Jinak je to velice klidný člověk ale umí být i pěkně nas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:25
@Ba-stet píše:
Tohle by mě taky zajímalo. A ještě, co přesně znamená, že jste zasnoubení? Plánujete sňatek v nějaké dohledné době? I když jste spolu ještě ani nebydleli?Tvoji rodiče se nechovají správně, ale já bych taky asi nebyla klidná, kdyby se moje dcera zasnoubila ještě před maturitou :think:

Není to tak že se příští měsíc bereme. Prostě je to slib že spolu chceme být. A vidina budoucnosti. To mi pro teď stačí :nevim:
Rodiče to neberou nijak vážně takže to nebude ten problém. Nijak je to nepřekvapilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:30
@Ginella píše:
Aha, já to pochopila tak, že u Vás bydlí. Tak buď jezdi na víkendy jen k němu nebo k Vám třeba jen jednou v měsíci. Já bych prostě neustoupila a chtěla od rodičů slyšet konkrétní problém. A neodpověděla jsi jak jste spolu dlouho a proč se hádáte?

Něco přes rok a půl.
Hádky proběhly jako to tak obvykle je kvůli blbostem. Nedorozumění.
Oboum nám jede pusa dřív než hlava. Takže někdy něco řekneme něco jinak než myslíme.
Ale konkrétně to jednou bylo kvůli tomu že mě bolely záda nechtěla sem mu kazit zážitky z výletu. A on nevěděl která bije…
Po druhé to bylo kvůli skákání do řeči. Nic velkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.5.20 13:30

Mozna vidi rodice neco, co ty ne.Sice ti ho dohodili, nebo tatinek, ale prd mohl vedet, ze. Nevim, chapu ze studuje, ale preci jen, pred tricitkou nemit nic.Mam manzela i chlapy v nasi sicialni bubline drice i studenty v jednom od 18let. Dobre, nerikam vsechny, ale v 25uz zazemi a financni strecha byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:31
@Alušáček píše:
@Levandule597 Je ti teprve 19let, jsi na rodičích finančně závislá, tvůj přítel není schopný se o tebe postarat, nezbývá než holt částečně respektovat rodiče a domů si přítele nevodit. Scházet se můžete mimo domov, můžeš chodit k němu, kazdopadne v 25letech už by měl stát na svých nohach, co tak dlouho studuje?

Hele sociální patologii dělá si druhý titul. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
16.5.20 13:31
@Levandule597 píše:
Něco přes rok a půl.
Co se toho budování týče tak myslím. Co se porozumění týče. Komunikace. Učení se novým věcem. Hodně mi pomohl i se sebevědomím. Nastalé učíme jeden druhého něco nového. Možná je to obyčejná věc ale já nikdy nic takového nezažila. :nevim:
Co se vlasů týče. Má po stranách vyholené a nahoře delší. Takový ten „copánek“ někdo co vím tomu říká cibule. Tak něco. Takového. :lol:
Studuje sociální patologii. :srdce:
No že se zvládneme bavit o penězích. V mojí rodině je to takové tabu téma. :oops:

Co se brigády týče. Má práci ve škole. Doučuje tam angličtinu a ještě má peníze z výzkumu. Dělání tabulek a podobně. Já sem v týdnu v kavárně.

Že se dokáže i pořádně rozčílit. Ale většinou jen když ho něco pořádně… Ale ne před nimi. Takhle se projevil zatím jen u sebe doma s rodiči a semnou když jsme se o něčem dohadovali. Ale o tom rodiče ani neví.
Konkrétně. Mu někdo řekl že je zpovikanej jedináček. Tak sem na vlastní oči viděla jak to vypadá když bouchne sopka. 😂 To jest vše.
Jinak je to velice klidný člověk ale umí být i pěkně nas…

Díky, ale nemůžeš být víc konkrétní? Zase si odpověděla hrozně neurčitě. To budování jsem vůbec nepochopila. Komunikace je co? A zvládáte se bavit o penězích? To myslíš jako jak, když žádné nemáte?

Přijde mi prostě zvláštní, že ho brali jako člena rodiny, táta ti ho dokonce představil, s účesem a jeho celkovým vzezřením byly ok, nevadilo jim, že je u tebe přes noc, zasnoubení atd. A najednou střih a takovej obrat. Logicky se něco stát muselo. Buď jim něco řekl, udělal (urazil je, a ty o tom jen nevíš), případně jim vadí to, jakým způsobem tě on ovlivňuje. :nevim:

Zjevně jak ho poznali časem víc, tak jim jako člověk nesedí. Píšeš, že je „plamenný“ a chce být „svůj“. Že si myslí, že mu vyhlásili válku… Já si to vykládám tak, že si často nevidí do pusy, druhé až tak nerespektuje a je takový ten typ, co ví vše nejlíp (protože má cool zájmy, školu a přece se vyzná…), takže nějaký rodiče a jejich „zastaralý“ názory a celkově život je mu pro smích a má je tzv. na párku. :nevim:

Příspěvek upraven 16.05.20 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:33
@sediza píše:
Ať už je přítel jakýkoliv, rodiče se vydali na špatnou cestu. Kritika a zákazy se moc nevyplácí a ja bych rozhodne nenechala sveho přítele, aby se takhle pořizoval a musel obhajovat jaký nosí účes. Nicméně máš 2 možnosti. Buď poslechneš rodiče a pravděpodobně se rozejdete s přítelem. Nebo se oba vzchopíte a začnete se chovat jako dospělí lidé. Vymezíš se vůči hodnocení tvého přítele od rodičů. Řekneš jim, že ty je taky nekritizuješ a nehodnotíš a nesnažíš se je měnit a to stejné ať nedělají oni. A já osobně, když bych neměla peníze, šla bych do spolubydlení. Najděte si jiný pár/ pokoj a sdílejte byt. Na vysokou nejdeš?

Rozhodně vysokou chci zkusit. Ale zatím na střední nejsem zrovna studijní typ. Ale ráda bych to zkusila to rozhodně. I to s bydlením společným. Času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:38
@wildcherry píše:
Mozna vidi rodice neco, co ty ne.Sice ti ho dohodili, nebo tatinek, ale prd mohl vedet, ze. Nevim, chapu ze studuje, ale preci jen, pred tricitkou nemit nic.Mam manzela i chlapy v nasi sicialni bubline drice i studenty v jednom od 18let. Dobre, nerikam vsechny, ale v 25uz zazemi a financni strecha byla.

Možná m taky jsem o tom přemýšlela ale nedokážu nic vymyslet. Ani jeden z nás nepije. Nekouří. A o nějaký bokovce pochybuju. Ale jo možná na něm něco bude.. Snažím se to vidět objektivně a střízlivě to posoudit.
Tak neříkám že nic nemá. Oba máme díky brigádě něco našetřeno. Ale při cenách v Praze by nám to vystačilo na měsíc možná na dva. :nevim: Navíc mám tu dohodu s rodiči. No nejradši by mě měli zavřenou doma celej život jako princeznu ve věži. :lol: To mimochodem říkají často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
16.5.20 13:38
@wildcherry píše:
Mozna vidi rodice neco, co ty ne.Sice ti ho dohodili, nebo tatinek, ale prd mohl vedet, ze. Nevim, chapu ze studuje, ale preci jen, pred tricitkou nemit nic.Mam manzela i chlapy v nasi sicialni bubline drice i studenty v jednom od 18let. Dobre, nerikam vsechny, ale v 25uz zazemi a financni strecha byla.

Doufám, že nemyslíš vlastní bydlení. 8o :lol: a 25, že je pred 30tkou, má furt ještě čas.

Příspěvek upraven 16.05.20 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:39

Jinak všem děkuju za reakce. Rozhodně mi dáváte hodně věcí na zamyšlení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 13:42
Jinak všem děkuju za reakce. Rozhodně mi dáváte hodně věcí na zamyšlení. :mrgreen:
@Barbucha3 píše:
Doufám, že nemyslíš vlastní bydlení. 8o :lol: a 25, že je pred 30tkou, má furt ještě čas.Příspěvek upraven 16.05.20 v 13:40

Právě. Čas je. Navíc pro nás na začátek spíš nějaký malý byt než nějaký velký dům. To rozhodně ne :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová