Má cenu kupovat monitor dechu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1454
7.11.12 20:16

@Barusatko Byla jsem teda rozhodnutá spíš nepořizovat, ale toto je tedy silné :hug: To si pak člověk řekne, že mohl něco udělat a neudělal a už to nevrátíš. Promluvím si s manželem a uvidíme taky po zkušenosti z porodnice, ale raději tedy podložku pořídíme. Nechci se ptát na nic o čem by se ti nechtělo mluvit, ale co jsi tedy dělala, když jsi zjistila že opravdu nedýchá? Stačilo nějak poplácat po zádíčkách? Vůbec nevím co bych v tu chvíli dělala. Musím se v těhle věcech vážně vzdělat, je to ostuda že nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.12 22:18

@Kaculela no jestli se nakonec rozhodnete pořídit pak bych doporučila objednat ho na www.nanny.cz je tam o moc levnější než nebízejí dealeři třeba v porodnici nebo jinde.. navíc je to do druhého dne doma a ta instalace do postýlky je fakt jednoduchá dle návodu to zvládne každý :) my jsme teda pořídily nakonec se dvěma podložkama a s jednou cestujeme a jednu máme napevno v postýlce.

• no a co se týče toho jak se to stalo.. tak jen děkuju bohu za mojí mamku která přijela o den dřív (užívat si vnučky) bylo to tak že jsme seděli v klidu u kávičky a najednou ten zvuk a v tu chvíli vůbec neuvažuješ.. jak jsem byla po porodu bolavá a sešitá tak jsem se rozběhla a vletěla jsem do té ložnice.. a nenapadlo mě nic jiného než s ní třepat a panikařila jsem samozřejmě :zed: ale mamka duchapřítomně přiběhla hned v zápětí a vytrhla mi jí z ruky otočila jí hlavičkou dolů a dala jí pár ran do zádíček ona se nadechla a přestala dýchat znovu.. :( takže se to celé opakovalo.. znovu jsme jí tak musely oživovat a pak jen malá pomžurkala očičkama a spala další 10min dál vůbec nevěděla co se stalo.. ale pak jí zmodrala pravá ručička a nožička a skončily jsme na JIP. Ale je to naše první dítě a určitě to není ostuda že nevíš.. raději se 5× zeptat než v tu chvíli nevědět.. mě ještě napadlo v tu chvilku pod vodu (to nám říkali v porodnici) ale fakt ještě že tady byla ta mamka.. no hrozné ještě teď mi běhá mráz po zádech když to píšu.. je to opravdu nezapomenutelný a hlavně nepopsatelný pocit.. když držíš své dítě skoro mrtvé v náruči. :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
20.12.12 08:40

Ahoj, holky..My taky koupili nanny a musim říct, že je to super. V noci jsem v klidu a přes den taky..Malý spí v korbičce od kočárku a pokud nejdu ven, mám ho pod ním pořád zapnutý. Synovi kamarádky to před měsícem zachránilo život..bylo mu 9 dní, ublinkl si a vdechl to. Ještě, že měla doma mamku, která ho rozdýchala. Sice to nebyl SIDS, ale kdyby neměla monitor, nejspíš by se udusil. My pořídili i ten na plínku- SNUZA GO do autosedačky a kočárku, mám ho doma den, ale nevím, co si o tom myslet..v návodu píší, že to reaguje na jakýkoliv pohyb. Což je zrovna v autě a kočárku dost na prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
20.12.12 09:38

My máme teda ne plenečku Respisense a jsem spokojená v kočárku i v autosedačce funguje tak jak má.. ale teda jako na noc nebo tak bych ho nedala.. ne že jen to mimčo když už zvedá nožky tak si ho snadno a rychle vyvlíkne ale taky tomu nevěřím třeba tak jako Nanny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
20.12.12 10:07

A máte někdo zkušenosti se Sanuzou v sedačce a kočárku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pernibar
18.1.13 14:06

monitor dechu

Podle mého názoru je monitor dechu u zdravého, donošeného a prospívajícího miminka, které přišlo na svět bez jakýchkoliv komplikací a problémů nadbytečný. Nehledě na to, že pokud neovládáte dětskou první pomoc a resuscitaci, tak miminku stejně nepomůžete monitor nemonitor!!! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
648
18.1.13 21:11

No tak dcera byla naprosto normálně rozené dítě bez komplikací, celé těhotenství bylo v pohodě a nakonec jsme SIDS zažili.. a nejde o resuscitaci to miminko jde o to aby ho někdo lekl aby se probralo takže tohle to je můj názor teda..

@pernibar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pernibar
18.1.13 21:29

Ano…však netvrdím, že se to nemůže stát i u zdravého miminka…ale ta pravděpodobnost je podle mě daleko menší. Však každý sám uzná, zda monitor potřebuje či nikoliv.

• Citovat
  • Upravit
648
27.1.13 12:33

No já ho taky nikomu nevnucuji.. jen jsem říkala že jistota je jistota.. a pro nás to teda byly nejlépe investované peníze v životě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
28.1.13 09:52

Monitor dechu máme, i když máme donošené zdravé mimčo. Myslím, že to je spíš o psychické pohodě, protože na začátku jsem kontrolovala, jestli „žije“ i s monitorem :-) jsem mnohem klidnější a věřím, že nikdy nezahouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
28.1.13 11:37

@Baaru moje řeč :-) a moc vám přiji aby opravdu nikdy nehoukal.. ani poplašně.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
6.2.13 13:31

Určitě to není zbytečná věc. Mojí tetě to zachránilo život dítěte. Musíš ale umět dát první pomoc, jinak je ti to k ničemu. Já ho mám taky a jsem opravdu v noci klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.2.13 13:55

Mě by hlavně zajímalo jakou matraci používáte společné s monitore. Nechci kupovat obyčejnou molitanovou, mám vyhlídlou s vrstvou kokosového vlákna a s pohankou, ale vypadá moc hrubě a mám strach aby monitor správně fungoval i přes ní. Jáké máte s tím zkušenosti? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
13.2.13 21:58

@vejka123
@vejka123
ahoj my máme kokos + studená pěna + kokos (vrstvené tak jak píšu) a teda funguje perfektně.. dokonce přímo z Jablotronu my psal ten pán, že matrace do 10cm (jedno z jakého materiálu) by měla společně s monitorem fungovat dobře. Jen zduraznil o vel. 120×60cm.

• my máme jeden monitor i v ohrádce 85×85cm a na tom jen peřinu a funguje taky velmi dobře
  • co mám ale vyzkoušené, že ačkoliv uvádějí, že monitor je testován i na cestovní postýlky - tak to není až taková pravda protože ta skládací origoš matrace která je dodávaná k těmto postýlkam nepřenáší moc dobře a pak jsou poplašné houkání.

ale mluvím o monitoru Nanny (s ostatníma zkušenost nemám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
16.2.13 13:00

Takže při matraci nad 10cm nemusí fungovat 100%, jo. A jak to myslíš s tím rozměrem 120×60 menší není vhodný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí