Může mi ex zakázat odstěhovat se do zahraničí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7438
15.4.13 21:56

@El-Brno Kdyz jsem zvazovala odchod do CR, tak jsem si hledala informace (protoze bych se musela z financniho hlediska zastupovat sama). Bylo tam napsane, ze bych musela dolozit informace o to proc by se tam diteti zilo lip, informace o skolstvi, zdravotnictvi, o prijmech atd.
Navic ja mam oproti zakladatelce vyhodu, ze jsem se chtela stehovat do svoji rodne zeme, mam stale ceske obcanstvi a nastesti ma dcera ma jak Anglicke, tak Ceske. I kdyz kvuli narozeni v Anglii a otcem anglicanem se bohuzel ceske soudy a pravo nasim sporum vyhybaji a nechavaji to vse na UK zakonech, ale asi to tak ma byt.

Bylo tam primo uvedeno, ze pokud jsem ze zahranici, mam tam rodinu a tady nikoho, tak mam uz na 50 procent vyhrano. Ted jen dokazat ten zbytek, coz diky dementnimu systemu skolstvi a zvyhodnovani lidi na benefitech, misto tech, co chteji chodit do prace, bych asi mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
15.4.13 21:56
@dana59 píše:
@jitka 11
Nejsou to mediátoři?

Ano, to je ono.
Děkuji. :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
15.4.13 21:58

Jo a jeste nevim jak v CR, ale pokud bych odesla z UK do CR, tak by mi okamzite nepripadalo zadne vyzivne. Ale ono tady s tim vyzivnym je uplne jinaci system :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
15.4.13 22:06

Ja ziju v Anglii a ted resime toto s kamaradkou u ktere bohuzel tatinkove neplati a deti si vubec neberou ale delaj nohy se vsim s cim mohou…Letenka Praha -Londyn zpatecni cca kolem 2.500kc kdyz si pohlidas levny lety…neni to nic draheho a za 2 hodky jsi tu…takze kdyz pani navrhuje ze by mu odpustila alimenty tak na letenku ma…a kazdej rozumnej clovek by mel pochopit ze hlavne pro dite je to tady lepsi…spusta benefitu pro matku, muze diteti doprat krouzky na ktere v CR nema, deti chodi do skoly od 9.00 a ne teror jako v CR od 6.00 plait se vstavanim a nejlepe v 7.40 byt ve skle…hnus :poblion:…pracovni doba pro rodice je velmi pratelska a na penezich te to neochudi jako v CR kdyz mass dite vetsinou muzes jen zkracenej uvazek - jak na case zkracenej tak na penezich…zadny benefity nic…ja smekam pred kazdym kdo se rozhodne neco delat se svym zivotem a ne jen sedet v CR na zadku bez penez, bez zazemi a fnuka t a nadavat…co me rekla soudkyne v Usti, tak pokud se nedomluvite a ty mas jak prokazat duvody k odcestovani tak soud muze sam za otce schvalit odjezd ale daj ti podminky na styk z ditetem..ale idkyz otec nesouhlasi muzes znovu pozadat o soudni povoleni vycestovat…je to tahanice…ja sama nevim jak to budem ted resit s toumoji znamou…ale toto je zatim prvotni…sezen si potvrzeni o bydlisti tvych pribuznych v Anglii - proof of adress, nejlepe pokud ti pomohou sehnat dopredu praci a z te prace ti zaslouze te chteji a ze te zvou na pohovor…i kdyby to pak nevyslo ale je dobre abys mela nejake hmatatelne dukazy o tom, ze je to sance pro tebe jit za lepsim, doporucuji i mit objednany termin na pohovor ohledne NIN - national insurance number - bez toho nedostanes praci…to ti tam zavola tatka rekne jim ze chces nejaky termin na pohovor nahlasi jim tvoje data a oni reknou kdy mas prijit a poslou na jeho adresu dopis - ten ti oskenuje a posle mailem…ale je potreba tohle udelat az tesne pred tim nez bys ty dokumenty predkladal soudu, nebo je pozadat o termin napr.za 2 mesice, nekdy jsou svolny nekdy ne…pak by byl dobrej zvaci dopis od tatinka, ze jako zajistenej otec rodiny by rad mel dceru a vnouce u sebe a ze vsichni schvalujete styk s otcem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
15.4.13 22:09

@webparazit tady jde vyloženě vždy o zájem dítěte a to, jak to který soudce posoudí, je na něm, takže těžko radit, VB je docela specifický soudní systém, který funguje jinak než kontinentální. ale podobnost tu je - prostě rozhodnutí rodičů musí být souhlasné anebo takové, které za nejlepší vybere soud. a české soudy docela hodně dají na to, aby byl zachován kontakt s oběma rodiči a třeba úroveň zdravotnictví apod. si ani nedovedu představit, že by řešil (resp. kdyby šlo o Ugandu např, tak možná ano).
Jedinou výhodu pro dítě vidím v celém stéhování jednodušší kontakt s rodinou matky a jazyk. Nevýhodou je změna prostředí - velmi výrazná!, velmi ztížený kontakt s otcem, složitý kontakt s rodinou otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
15.4.13 22:12

@chijioke a ty si myslíš, že jsme všichni v ČR socky? já zase nechápu, proč hodnotíš naše životy. moje dítě má mnohem lepší podmínky a přístup ke kroužkům než synovec v Anglii. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
15.4.13 22:17

Já si myslím, že je zbytečné brát příspěvky až tak osobně. Jak u nás tak ve VB jsou lidé bohatí a chudí, že :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
15.4.13 22:30

@dana59 máš pravdu, zbytečně jsem se nechala unést… o životě v VB a jejich benefitech jsem moc slyšela (vzhledem k rodině tam) a jsem ráda, že jsem se dokázala slušně uplatnit i tady. ale chápu, že ne každý takové možnosti a schopnosti má a pak nezbývá, než to zkusit jinde, kde budou výhodnější „benefity“… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
15.4.13 22:39
@chijioke píše: …spusta benefitu pro matku…ja smekam pred kazdym kdo se rozhodne neco delat se svym zivotem a ne jen sedet v CR na zadku bez penez, bez zazemi a fnuka t a nadavat…

Takze tomu rozumim, ze pokud se nekomu nelibi system v CR, tak ma zvednou zadek za jet zadat o benefity do UK???

Spousta benefitu pro matku??? Je zajimave, ze my zadne benefity nedostavame, jen radne pracujeme :think: :think: :think: a ze svych danich, ktere radne odvadime platime minimalne dve rodiny, ktere na tech zadnicich sedi, jen ne v CR, ale v Anglii a rikaji, jak je tu dobre :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

Pracovni doba pratelska? to snad zalezi od povolani, ne? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poustevnice
16.4.13 10:21

Obávám se, že pokud s tím otec nebude souhlasit, tak nastoupí soud a může to pěkně protáhnout.
Jo, vždycky mě pobaví, jak v UK je všechno OK a tady jsme socky. Mám kamarádku ze Slovenska, která žije v Londýně a má školkové děcko, tak vím, že v UK rozhodují hlavně prachy na jaké máš vzdělání a jakou školku si můžeš dovolit. Proti tomu se tu mají matky s dětmi královsky, pokud tedy nejsou těžce ve vatě.
On to velký zásah do života dítěte je - stěhování do ciziny. Být v situaci toho otce, tak se nedivím, kdyby s tím nesouhlasil.

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
16.4.13 10:22

Každopádně u soudu se bude posuzovat „jen“ zájem dítěte a ne to, že tam máte svou rodinu vy. Radím nějakou domluvu a kompromis.

• Citovat
  • Upravit
14396
16.4.13 10:36

Já bych se asi snažila domluvit s otcem dítěte. Syn je jeho a on má také právo rozhodovat o jeho životě. Třeba ho přesvědčíš. Také bych si zašla za právníkem, aby připravil potřebné papíry, které od něj budeš potřebovat podepsat.

Diskuze o tom, že jsme tady všichni socky a vyzdvihovat sociální dávky a benefity v jiné zemi - to nechávám stranou.

Lety: od určitého věku dítěte můžeš posílat dítě samotné, tvoje aerolinky ho vyzvednou, doprovodí do letadla, a z letadla doprovodí k osobě, která ho má vyzvednout. ČSA tuhle službu určitě nabízejí (a bývala zdarma), takže tohle bych taky nehrotila. Systém, že bys jednu letenku platila (třeba tu pro otce za dítětem) a za dalších 14 dnů on, tu dítěte do ČR, tak to bych viděla relativně řešitelné. Nicméně, letenkou pro otce to nekončí! Jezdila bys pro něj na letiště? Mohl by s Vámi bydlet? Jak by se kluci stravovali? Tohle jsou určitě položky, které jsou velmi nákladné a tohle bys měla mít promyšleno, abys věděla, co mu můžeš nabídnout. A i z hlediska férovosti bych tohle dala do nějaké písemné smlouvy s partnerem.

Jinak přesvědčování soudů o tom, že dítěti by v anglii bylo lépe. Třeba naši soudci nevědí, jak šílená je tam zdravotní péče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poustevnice
16.4.13 10:54

Nechtěla bych být dítětem, co takhle pendluje po Evropě a rodiče si ho posílají jako balík leteckou poštou…Ono se i to létání přejí. Co když otec dítěte přijde o práci, nebo se mu sníží plat? Může pak zažádat o dítě do své péče, když nebude mít na letenku. A teď doprava na letiště - to taky něco stojí, jak peníze, tak i čas. Bude mít otec dítěte, nebo vy pořád takovou dobře placenou práci, aby si mohla dovolit třeba v pátek „odskočit“ na letiště?

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
16.4.13 10:57

A co když se otec dítětě nesnese s vaším případným novým partnerem pod jednou střechou? pošlete otce dítěte do hotelu? kdo to bude platit? bude pořád bydlet blízko letiště? Otázek spoustu, na kterých to může všechno ztroskotat…opravdu nevím. Pokud vám záleží, aby vaše dítě mělo dobré vztahy s oběma rodiči, tak bych se nestěhovala.

• Citovat
  • Upravit
5476
16.4.13 11:16

Já i chápu potřebu zakladatelky se třeba pracovně realizovat v zahraničí, pokud by jí to třeba pomohlo v kariéře, třeba že tady vhodná pozice není apod. Chápu, že ji bude chybět vlastní rodina - ale jí jako dospělé by bylo smutno po rodičích a to malé dítě má odloučení od otce zvládnout? :think: ono trvale létat co 14 dní je velmi náročné a časem by to bylo jednou za měsíc, časem jednou za dva a to dítě nakonec o otce může přijít… ono ty děti nás svým způsobem brzdí, na druhou stranu to vyvažují jinak a když vidím, jak si moji bezdětní kamarádi dělají kariéru a já „sedím doma“, tak mě to občas taky zamrzí, ale děti jsou to nejcennější, co mám a rozhodla jsem se dobrovolně. takže tím jsem jen chtěla říct, že myšlenky zakladatelky na stěhování chápu, třeba i touhu začít nanovo, ale být v její situaci, asi bych dala přednost zůstat v ČR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí