Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže jsem to teda dneska dořešila. Volala jsem ráno na pohřební službu, jen tak, jestli jako jim máme dát vědět, až to bude hotovo, aby si ho vyzvedli a paní mi říkala, že do té Ostravy zavolá a zjistí si to, co a jak a dá mi vědět. Volala za pár minut zpátky, že ho ani NEPITVALI a že jestli teda má poslat „kluky“ pro něj, aby ho odvezli. Souhlasila jsem. Volala jsem na policii, co se teda jako děje, jestli si dělají srandu nebo jak a oni, že opravdu urgují od čtvrtka výsledek, i šéf prý tam volal......a že si tam teda zavolají ještě jednou a dají mi vědět. Volali za chvilku, že teda pitva se fakt nekonala a že přijedou odpečetit ten pokoj snad ještě dneska. Chápu, že za tu pitvu nemůžou, ale ten pokoj jsem chtěla odpečetit ještě dnes a dopoledne, protože odpoledne jsme se chystali na pohřebku. Přijeli asi za hodinu, chtěli podepsat protokol, nevěděli vůbec nic, proč se nekonala, na co umřel, prostě nic. Makonec říkali, že se sami divili, na co je ten doktor ze záchranky k tomu volal. ![]()
Odpoledne na pohřebce nám naúčtovali převoz do Ostravy na patologii
a uložení těla v ledničce na patologii, celkem 4 dny
. Po dotazu, proč to jako máme platit my nám paní sdělila, že oni nám to naúčtovat musí, poněvadž to zaplatili a my si to pak musíme vyřešit nějak sami.
Nehádala jsem, protože jsem neměla ponětí, jak to opravdu je, i když mi to přišlo dost stupidní, proč máme platit něco, co jsme si neobjednali, co nakonec ani neproběhlo..... ![]()
Teď už vím, že nic takového platit nebudu, ať si platí třeba svatý dyndy. Zítra máme pohřeb, aspoň tak se s nima dalo domluvit, už nám ho ani neukážou, protože ležel týden na patoligii, kde s ním NIC nedělali. Je mi z toho všeho na nic, protože je to hnus v téhle republice!!! Nevím jestli máme smůlu nebo co, ale cokoliv řeším přes někoho jiného, tzn. neuděláme si to sami svépomocí, nebo cokoli musíme vyřídit, všude samé problémy, průtahy, někdo zapomněl, blbě udělal........všechno, už se nám to stalo za poslední roky snad u všeho - manžel měnil řidičák a občanku - obojí mu udělali špatně, já pas - blbě, opravovali jsme barák a pomalu musel s těma dělníkama, co ještě u nás byli skoro po známosti a na doporučení, trávit celou pracovní dobu, aby něco nedělali blbě nebo nekradli, dělali nám okna a začišťovací zednické práce asi na 5×, nepodepsala jsem jim převzetí dokud nepřišel ZEDNÍK a neudělal to pořádně, protože před ním to dělal řezník, prodavač a jednou taky kominík a podle toho to taky vypadalo!!!! Přivezli jsme auto z Německa, na vystavení českého techničáku je 30 dní! Přijdem za měsíc a chlap zjistí, že to „kolega omylem zapomněl v šuplíku“ a nevyřídil. Tohle není normální a už nevěřím, že je to náhoda. Prostě je u nás neskutečný bordel ve všem. Sorry za odbočení, ale po dnešku mi fakt není dobře.
Takže nejspíš ve čtvrtek budeme mít kromě „standardních“ vyřizování ohledně úmrtí ještě lítání po svazu na ochranu pacientů a řešit něčí blbost!!!!
Myslím, že to řeší svaz pacientů, ne??
Nejde ani tak o peníze, i když platit někomu 3.000 jen tak se mi taky nechce (účtujou si 19,– Kč za km, což mě taky dostalo, ale co se dá dělat), ale jde tady o princip. Člověk přijde o někoho blízkého, nepřímo ho obviní, že mrtvému snad něco ještě udělal, nakonec teda ne, tak ani pitvat nebudem, ale platit ano. Za co, za to, že si nějaký doktor usmyslel, že ho pošle na patologii??!! Ani omylem.
Zétra je tatínek 9 dní po smrti a teprve bude mít pohřeb. To je pěkný hnus!! Týden ležel někde v lednici, jen tak, to je úcta k mrtvým a taky k pozůstalým??!!
Ach jo… kdy se u nás už konečně něco změní??…
Moni to je hrozný! Prostě hrozný! Jak z nějakých černých ovcí…o to smutnější, že se to týká umrtí blízkého.
MoniPal - to je strašné, prostě strašné
.
Upřímnou soustrast
.
Monco, no to je teda nechutny od nich
To je podle me normalne na trestni oznameni. Rozhodne jim nic neplat!! Stejne uz to zaplaceny je a to, ze si to takhle zamotali, je jejich problem… Teda vazne te lituju, a uprimnou soustrast........ ![]()
Veroniko: studenej hadr na celo..... ![]()
Monco -
vždycky si říkám, jestli si podobní lidé uvědomujou, co asitak při podobných jejich kiksech prožívají ti pozůstalí (kteří jsou v šoku ze samotného úmrtí a ještě další šoky jim přidají takoví a jim podobní, o kterých píšeš).
přeju ať už je to za váma, a ať se s tím brzo vyrovnáte.
Moniko,
posilam hodne sily na zitrek. Presne toho jsem se obavala, proto muj dotaz z rana ohledne uskladneni tela. Nedavno totiz byla v cernych ovcich, reporterech nebo jinem podobnem poradu reportaz o podobnem pripadu. ![]()
Rozhodne nic neplatte, nic jste si neobjednali, a pitva ani neprobehla, nevidim nejmensi duvod. Jen nevim, pres koho tohle resit?? ![]()
Taky nevim, proc by se to melo platit - ikdyz nemohu vyloucit, ze to tak nejak ze zakona je, nevim, ale pripada mi to nesmyslne, melo by to jit nejak z pojisteni, nebo do nakladu policii, nevim…
ohledne tech zedniku - znam, znam znam - popis jejich kiksu by vydal na nekolik dilu „bavime se s pudlem“. nektere jsou ale spis k placi. treba ze mame v jednom strope o dve tridy horsi beton - no az se jednou odmlcim, tak na me spadl barak…
Ahoj,
upřímnou soustrast.
Ty jsi platila převoz těla NA patologii? Zavolej si na příslušnou zdravotní pojišťovnu u které otec byl, eventuelně spojit na někoho kdo dělá dopravu, nebo vyúčtování převozů na pitvu(nebo poslední revizní lékař „přes“ dopravu)-tam by ti měli poradit. Něco proplácí ZP, z veřejného zdrav. pojištění. Je tam i jméno lékaře který to požaduje a pod.
Kač
MoniPal, tak to je neuvěřitelný!
Na žalobu. A to bych taky udělala.
Maminka umřela brzy ráno doma, zrovna v době, kdy byl nevl. táta se psem venku. Kdyby tohle vyhodnotili jako „cizí zavinění“ a provedli to, co tvému pantátovi, tak na té patologii ležím taky. Opravdu neuvěřitelné.
Abych nezapomněla - taky jsme to neměli zas tak bez problémů. Přijela záchranka a po oživovacích procesech, kdy musela zkonstatovat to nejhorší, co může dcera (sestra byla přítomná) slyšet, slíbili, že zavolají pohřební vůz. Sestra a manžel čekali, čekali, čekali, od 7.30 hod do 11.30, kdy jsem přijela i já z vedlejšího města a viděla, jak mi maminku zabalenou v igelitu… odváží …teprve…hrozný zážitek a věřím, že sestra s manželem museli prožívat ty 4 hodiny čekání něco nepředstavitelného…Ten vůz si museli nakonec zavolat sami, protože „kluci“ ze záchranky se neobtěžovali. Prý to už do jejich kompetence nespadá. Chápu. Ale proč to neřekli a slibovali? V takové chvíli je i ten nejstřízlivější člověk hodně zmatený a uvěří čemukoli.
Omlouvám se za sloh, musela jsem to napsat, když vidím, jak se s mrtvými zachází bez úcty.
Nejdřív - upřímnou soustrast a je mi líto, že musíte v tuhle chvíli řešit takovéhle starosti.
K té pitvě - před pár týdny mi zemřel děda - srazila ho dodávka. Pitva byla nutná, proběhla rychle a do týdne od nehody byl pohřeb! Takže když se chce, tak to zřejmě jde.
Nebo možná když jde o autonehodu (a přeživší řidič tvrdí, že zemřelý sražený mu tam vlastně skočil
), tak se to řeší nějak rychleji.
Moni, upřímnou soustrast.
Ohledně toho placení - nic jim nedávej. Policajti a hasiči mají „pojistku na blbost“ ze které se platí všechny škody, které tito způsobí při výkonu povolání. Tudíž ať tu platbu vymáhají po policajtech potažmo z té jejich pojistky.
Nám se stalo před lety tohle: Byli jsme na dovči a asi nějaký ožrala si v našem patře táák rozbil hubu na schodech, že tam byla kaluž krve přes celý schody a pak asi utekl. Sousedi viděli jen tu krev a volali policajty a ti usoudili, že když jako neotvíráme, že je u nás někdo zraněný, nebo tam je rovnou mrtvola (přestože ta krev před našimi dveřmi nebyla) a normálně zavolali hasiče, kteří k nám vlezli balkonem, vytloukli okno, schodili počítač co byl pod oknem, vlezli do bytu, nic nenašli a zas vylezli. Fízlové po našem návratu nich nechtěli řešit, jen řekli, že máme být rádi, že se šli podívat, jestli žijem
Pak nám někdo poradil kontaktovat hasiče, jednali jsme s velmi milou paní, která nám poradila jak zdokumentovat škodu a po měsíci nám vše zaplaili z té jejich pojistky. Ale policajti absolutně neochotný, doslova nás vyhodili z té jejich vyšetřovny a navíc tu kaluž ktve zakázali uklidit, že kdyby se jako našla nějaká mrtvola, že to přijdou ohledat. 14 dnů jsme se domu dostávali kličkováním mezi zaschlými cákancemi krve, pak domovník zaplatil uklízečku a ta to vzala savem.
no, Gino, tak teď je blinkání mně - ne z toho slova „fízlové“, ale jak jste chodili přes tu kaluž krve.
no to nejni snad možný na tom božim světě…
A to mi připomíná - nás kdysi dávno vykradli - přes zamčený BEZPEČNOSTNÍ ZÁMEK (udělali si malou dírku v balkonových dveřích, otevřeli si kličku, vlezli tam a ten zámek vymlátili zevnitř). A já přišla domů, nemohla jsem odemknout, a policisté přijeli, ohledali, a já už jenom viděla v balkoně díru ve skle a začlo se mi dělat mdlo, všude smrděl citron (to bylo kvůli zmatení policejního psa) - zkrátka - něco bylo divný, a tušila jsem, že nás vykradli. A než vylomili ty dveře, tak pořád policajt se mi posmíval, že jestli tam někdo vlez, tak se nemam divit, protože jsem prostě určitě nezmakla. JÁ V ŠOKU, slzy v očích - tvrdila jsem, že jsem zamkla - a on pořád a pořád mi tvrdil s ironickym úsměvem, aŤ se nedivim, že tam někdo vlezl, když jsem nezamkla - a nakonec teda zjistil, že ten zámek byl vypáčenej…
A na vyšetřovně s náma jednali, jako kdybychom se vykradli sami. Normálně po chvíli jsme je prostě už poslali do háje (plni rozjetých emocí), a že jestli s náma nebudou mluvit jako s poškozenými, ale jako s pachateli, tak prostě s nima mluvit nebudem…
hele FRAŠKA.
Ale abych jen nežehrala.
Narazila jsem i na slušné, uctivé a ohleduplné policajty. Ale těch „ostatních“ bylo bohužel vždycky víc.