Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže v pohřebce mi oznámili, že ta naúčtovaná cesta je cesta, kdy pro taťku prázdní jeli a přivezli ho z Ostravy do Frýdku - tzn. těch 67km. Volala jsem na pojišťovnu a tam mi potvrdili, že oni opravdu platí pouze cestu tam.
Co je to ale za bordel, že nějaký doktor nařídí pitvu, která se nakonec vůbec nekoná a pozůstalí si kvůli jeho „rozmaru“ zaplatí cestu, aby vůbec mohli nebožtíka pohřbít??? To ten doktor může takhle nechat odvést každého, pohřebce jednu cestu zaplatí pojišťovna, druhou pozůstalí, cena není zrovna malá, i taxík je mnohem levnější - nakonec na patologii žádnou pitvu neudělají, nebožtíka si tam ještě nějaký ten den nechají, aby vydělali i oni.....to s tím doktorem můžou být klidně domluvení a dělit se s ním „fiftyfifty“ za to, že jim dohazuje „kšefty“ - jak pohřebce tak patologii!!!! Tohle je bordel, který snad fakt může být jen u nás, když beru v potaz civilizovaný svět!!!!
Nemáte někdo nějakou radu? ![]()
Moniko,
nemam slov. Pohnulo se to nejak??
Rozhodne bych neplatila vubec nic, zkouseli jste se obratit na tu ochranu spotrebitele??
Moc me zajima, jak to nakonec dopadlo…
Zajímalo by mně v jakých případech se pitva nařizuje.
Zemřel mi děda v 88 letech, zjištěná rakovina na 3místech. Zemřel v nemocnici asi po 14 dnech, proč byla nařízená pitva?
Navíc jsme se to ani v nemocnici nedozvěděli, ale na pohřbu od funebráka.
Jsem z toho celkem zmatená. Proč nám to nikdo neřekl a z jakého důvodu byla pitva nařízená. Tyto informace mám žádat po nemocnici?
@Sunnny píše:
Zemřel mi děda v 88 letech, zjištěná rakovina na 3místech. Zemřel v nemocnici asi po 14 dnech, proč byla nařízená pitva?
Jsem z toho celkem zmatená. Proč nám to nikdo neřekl a z jakého důvodu byla pitva nařízená. Tyto informace mám žádat po nemocnici?
Jj tyhle info si musíš vyžádat v nemocnici, pitva se většinou nařizuje v případech kdy není 100% jistá známka smrti a v případech kdy je byť malé podezření na cizí zavinění, mimo to tuším že u všech osob do 15 let taky
Nám v posledních dvou letech umřeli 2 členové rodiny mimo nemocnici (u sebe v bytě) a u obou byla nařízena pitva. U jednoho mi to bylo jasné, to bylo naprosto náhlé, selhání srdce, ale druhý byl děda, 88 let, spousty chronických onemocnění, měsíc předtím mu zjistili rakovinu prostaty v posledním stadiu.
Prý se to dělá vždy když někdo umře mimo nemocnici, ale když zemřel v nemocnici, tak to moc nechápu. Možná z medicínských důvodů. Nebylo to ve fakultní nemocnici?
Je divny ze vam to nerekli pri predavani pozustalosti v nemocnici, tam se vetsinou oznamuje kde je telo a podle toho zarizujete pohreb. Pitva se dela nekdy i pro to aby zjistili duvod onemocneni, aby mohli byt popr. potomci upozorneni na urcita rizika. Meli byste myslim dostat i zpravu z patologie.
@Sunnny každý kdo zemře v nemocnici se musí pitvat. povolení rodiny není potřeba
Ne pokud nekdo zemre v nemocnici tak zalezi na lekari jestli telo posle na pitvu. Kdyby byl pitvan kazdy kdo umre v nemocnici tak by meli patologove co delat.
@Sunnny píše:
většinou je tato pitva pro vědecké účely. Jestli dědečkovi dali nějakou léčbu, tak třeba chtějí vědět, jak nádor vypadá po léčbě a tak..
Je divné, že vám o tom neřekli. U nás ošetřující lékař o tomto informuje, vysvětlí a pokud jsou příbuzní nějak zásadně proti, tak zavolá na patologii a pitvu zruší.
Klidně bych tuto informaci žádala po nemocnici.
omlouvám se za inko aale nějak nepotřebuji být v tomto viditelná
Jo a pokud si nezažádáte písemně v nemocnici, tak výsledek nikdo neposílá. Aspoň takhle to bylo v obou případech u nás
@koblizek12 co to je za blbost? tělo je přece vždy na patologii. kam jinam by ho v nemocnici dali? vyzvedávání těla a podobně zařizuje pohřební služba.
pozustalost většinou předává na oddělení sestra nebo staniční a ta opravdu nemá přehled co se s tělem děje. ve větších nemocnicích se dokonce pozůstalost dává do centrálních skladů, kde to předává jen úředník
@Arumba dneska už se pitvá skoro každý. nezletilý pod 18 let, všichni z nemocnice nebo ústavního zařízení, při podezření na trestný čin, při nejasném úmrtí. pokud člověk zemře doma rozhoduje o pitvě ohledávající lékař (většinou ze záchranky) a pak stačí jen škrábanec na ruce a nařizuje pro jistotu pitvu
@paola white píše:
@Sunnny každý kdo zemře v nemocnici se musí pitvat. povolení rodiny není potřeba
to není pravda.
@paola white píše:
Tohle není tak úplně pravda nedávno mi umřel děda v nemocnici a pitva neproběhla.
@Anonymní píše:
to není pravda.
- nařízená pitva, která se koná i když jsou příbuzní proti a to v případě, kdy nebyla stanovena diagnoza nebo násilné úmrtí a pak u dětí do 15 let.
- pitva kterou určí ošetřující lékař - většinou se jí i účastní (někdy i kolektiv oš lékařů) a tam chtějí vědět, jak pacient reagoval na léčbu a co bylo úplně tou nejhlavnější příčinnou úmrtí (pacient měl třeba rakovinu, dobře reagoval na léčbu ale dostal embolii)
no tak nás přednosta z patologie FN Motol učil kraviny ![]()