Náročné dítě a rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1062
22.4.23 22:49
@Stará známá píše:
Ja to prece chapu. Ale nekterym lidem to nedocvakne. Proto jsem chtela zakladatelku navest na to, at si uvedomi, co by vlastne potrebovala a rekla si o to.
Hlavně, aby to fungovalo. Já jsem si třeba o konkrétní pomoc rodině řekla. Skoro si ťukali na hlavu, že oni nechtějí pomáhat nám, ale chtějí vozit ten kočárek :mrgreen: . A ne někde po klidných ulicích, aby dítě spalo, ale po obchodech. Aby mohli ukázat, že vozí. 8o :zed:
Napadlo mě to, protože zakladatelka píše, že nechtějí dítě zabavit u ní doma a to je u nás stejné.
U druhého a třetího už jsem pomoc raději nechtěla.
@aanysek píše:
@Stará známá Mně třeba pomáhala babička tak, že přivezla oběd na dva dny, polévku, nějaký koláč. Když viděla horu prádla, tak ji poskládala, vyžehlila plenky. Nijak jsem ji neúkolovala, dělala to sama od sebe a fakt mi tím hodně pomohla

Kéž bych měla někoho na tuhle pomoc. U nás si chtěli pochovat, vyfotit se atd. A to po tom, co jsme děti přivezli. K nám přijeli párkrát na oběd. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31189
22.4.23 23:28
@sarusa4 píše:
Kéž bych měla někoho na tuhle pomoc. U nás si chtěli pochovat, vyfotit se atd. A to po tom, co jsme děti přivezli. K nám přijeli párkrát na oběd. :cert:

Zas ja se tchyni snazila tohle doprat. To bylo uplne stejne zpocatku, kolikrat slibila pomoc a vzdycky ji do toho neco vlezlo, az jsem se naucila na ni nespolehat. Ale snazila jsem se chovat se slusne a vyjit vstric a vnoucata jsme vozili. Ono ne vsechny babicky si s miminy a batolaty poradi. Ted nam to tchyne celkem vraci, kdyz uz jsou deti vetsi, vyzvedava je z druziny/skolky jednou tydne po obede a uziva si vnoucat, vnoucata babicky a jsou rada, ze jdou aspon jednou po o. Ty prvni tri roky jsou casto chca nechca na mame/rodicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 23:52

Však pomoc nabízí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12963
23.4.23 07:08

Ano, chováš se hystericky, ale za daných okolností asi nemáš sílu si to uvědomovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
23.4.23 08:24

Nerozumím, co by tvoje rodina měla vlastně dělat.

Dítě nedáš z ruky, odmítáš ho i položit. Neustále vříská, babička se na něj zjevně nesmí ani zblízka podívat, natož ho pohladit nebo dokonce pochovat… Tak co vlastně od koho chceš?

Chápu, že je to náročné – ale tvoje rodina za to v žádném případě nemůže. Babička by si zřejmě vnouče také ráda aspoň maličko užila, ovšem nemá bohužel žádnou možnost… a ještě jsi na ni evidentně protivná a nabroušená.

Buď si řekni o konkrétní pomoc, která bude v silách babičky, nebo si jeď plně po svém…. ale nevylévej si na ní vztek, podráždění a únavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21483
23.4.23 09:00
@terien píše:
Chtějí si užít vnouče. Bohužel nemůžou za to, že máš malého uřvance, kterého nedáš z ruky.

urcite schvalne porodila dite, co je nesnasi! To je uplne jasna vec :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.4.23 09:13
@PaníBovaryová píše:
urcite schvalne porodila dite, co je nesnasi! To je uplne jasna vec :cert:

To ne, ale dítě už dávno mohlo být zvyklé i na ostatní členy rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.4.23 09:23
@terien píše:
To ne, ale dítě už dávno mohlo být zvyklé i na ostatní členy rodiny

Jenže to musí chtít i oni. Pokud je jediný kontakt, že musí jezdit k nim. Nedivím se, že nejezdí moc často. U nás to bylo obdobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.4.23 09:33
@Netopirek píše:
Jenže to musí chtít i oni. Pokud je jediný kontakt, že musí jezdit k nim. Nedivím se, že nejezdí moc často. U nás to bylo obdobné

Tak minimálně ma to dítě i otce, klidně tam s ním může jet on. Ale když se nechce, tak na někoho se to hodit musí. Že ho nemůže ani položit :roll: tak určitě, hrozný problém dát pod něj svou deku a doma ji vyprat. A oni chtějí, akorát jim za to matka řádně vyhubuje, aby si moc nemysleli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
23.4.23 09:33
@terien píše:

Jak které. U těchto dětí by ten člen rodiny musel být přítomen a aktivní opravdu intenzivně. A jestli myslíš „zvyknute“ ve smyslu, že se nechá řvát a časem to vzdá, tak to pak ano, ale to já bych svému dítěti teda neudělala :nevim:
Pokud prarodiče nejezdí na návštěvy a tam se místo kafe nevěnují diteti, tak si nemá jak zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21483
23.4.23 10:14
@terien píše:

a slušně je pozdravit a prokazovat úctu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.4.23 10:19
@PaníBovaryová píše:
a slušně je pozdravit a prokazovat úctu!

Az bude starší tak samozřejmě ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
23.4.23 10:26
@terien píše:
Tak minimálně ma to dítě i otce, klidně tam s ním může jet on. Ale když se nechce, tak na někoho se to hodit musí. Že ho nemůže ani položit :roll: tak určitě, hrozný problém dát pod něj svou deku a doma ji vyprat. A oni chtějí, akorát jim za to matka řádně vyhubuje, aby si moc nemysleli :lol:

To dítě mohlo být ještě nedávno plně kojené, pak nějaký výlet jen s otcem (pokud babička nebydlí o dvě ulice dál) úplně není možný. Řekla bych, že i zakladatelka by ráda dítě někomu svěřila na hlídání, ale ty babičky často mívají naprosto jasnou představu, jak takové hlídání má vypadat, bez ohledu na to dítě (třeba že by ho vzali ven v nosítku - tím spoustu prarodičů skoro urazíš, aspoň v mém okolí), takže to je pak těžké. Nám třeba malý spával odpoledne od 1 do 3, babička hrozně chtěla vozit, ale jedině od dvou, později ne. A na spánek si ho vzít taky nechtěla, protože si ho chce užít a ne vozit spící mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
23.4.23 10:28

Jak už tady bylo řečeno, pošli manžela s dítětem na návštěvu a zůstaň v klidu doma. Možná se budeš divit, jak to všechno proběhne v pohodě. Dítě totiž můžeš podvědomě stresovat i ty sama - a to není rýpanec, ale vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
23.4.23 10:34

Myslím, že je to o komunikaci. Oni to nechápou, že máš náročné dítě, které pořád řve. Tak se babička jen ptá. Mělas jim hned říci to, co jsi napsala výše. A pak by to asi pochopili. Když se na ně budeš utrhovat, tak se budou právem cítit dotčení a manželovi se také nedivím. I když na druhé straně ty musíš být z takového děcka také na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová