Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kelly3 píše:
@marillynka Já už jsem si oddechla, když jsem měla za sebou první tři měsíce, protože předtím se jaksi nezadařilo, ale teď si ještě oddechnu, když neporodím předčasněTýden uteče jak nic
Právě, kdyby bylo hezky, je to něco jinýho, jenže co v tomhle počasí chceš dělat
riskovat, že někde sebou plácneš venku? O to nestojím
Jo no, raději vše dělat opatrně a nic nepřehánět
Zatím se mi žádný sen o porodu nezdál, ale jinak se mi fakt zdají šílený sny
mno tak plácnout sebou ted by taky nebylo moc dobrý tak raději nikde moc nechodit ale je to nuda hrozná.. Už to kolikrát vypadalo skoro na jaro a pak děs.. Mno tak máš trochu víc času jak já tak třeba ty sny teprve přijdou
Mě se ale většinou nezdá přímo jak rodí ale vím že jsem rodila a mám malou už u sebe
Když jsme ještě nevěděla co čekáme tak si mi každou noc zdál jeden sen o klukovi a jeden o holce
Magor no
Já ty první měsíce taky byla dost nervozní abych nepotratila a ted zae abych neporodila moc brzo.. jen člověk otěhotní tak se pořád jenom bojí ![]()
@marillynka No ano, myslela jsem si, že už ani sněžit nebude, protože ono to tak aj vypadalo, pak najednou buch a takový příval sněhu
Jestli budou šílenější než tyhle co se mi zdají, tak potěš
Třeba se mi zdálo, že můj bratr porodil mé dítě do plínek, i když už plínky dávno nenosí a pak, že malá vystrčila z břicha ruku a ta ruka měla 6 prstů a já nevěděla jak ji dát zpátky
no hrůza ti povím
Celé těhotenství je pěkně o nervy, může se stát cokoliv ![]()
@Kelly3 píše:
@marillynka No ano, myslela jsem si, že už ani sněžit nebude, protože ono to tak aj vypadalo, pak najednou buch a takový příval sněhuJestli budou šílenější než tyhle co se mi zdají, tak potěš
Třeba se mi zdálo, že můj bratr porodil mé dítě do plínek, i když už plínky dávno nenosí a pak, že malá vystrčila z břicha ruku a ta ruka měla 6 prstů a já nevěděla jak ji dát zpátky
no hrůza ti povím
Celé těhotenství je pěkně o nervy, může se stát cokoliv
mno tak mě se kterejsi den zdálo že jsem rodila někde venku císařem a porodila jem tři plastový panenky
To máš taky dobrý sny ale to že mi mala brzo vytáhne ruku nebo nohu z břicha mi připadne často ty její kopance vždycky že si říkám za chvilku tu nohu prokopne ven
A co teprve moje bolavá žebra hrůza jednu dobu mě dole bolelo břicho takovej kousek jako bych tamměla modřinu, ale modřina nikde jen jestli mi ji neudělal někde vevnitř ![]()
@marillynka
no nazdar
sice trošku šokující, ale jinak dobrý
Taky by mě zajímalo co tam malá dělá
takový boule co dokáže
Žebra si vytrpí
moc se na to těším no
až bude kopat do žeber. A jinak pohodička? Přežíváš? ![]()
@Kelly3 mno já když byla otočená normálně tak dost trpěl močák nejhorší to bylo když jsem byla někde ve městě nikde záchod a ona se rozhodla mi do něj kopat to jsem myslela že vlezu někde za křoví
A ted je zase hodně dole takže mi tlačí hlavičkou na močák tak mám pocit taky furt že musím na záchod a žebra teda trpí děsně hlavně když do nich kope nebo si tam ty nohy do nich strčí a já nemůžu ani sedět..Jo už se těším až bude venku
jinak je to snad v pohodě všechno na kontrole to vypadalo dobře minulí týden prej se porod nechystá tak jsem jenom ráda.. A už se těším na další kontrolu i když mě čekají stěry na treptokoka
Ale co už braní krve bylo horší ![]()
@marillynka O záchodu mi ani nemluv, tam jsem non stop
Dobrý, tak už si ty žebra můžeš nechat pro sebe, děkuji
Taky musím přiznat, že se těším, až konečně bude venku
Tak to je jedině dobře, že je vše v pohodě
Už bych taky nejradši šla na kontrolu, protože jsem ji 2 měsíce neviděla ![]()
@Kelly3 píše:
@marillynka O záchodu mi ani nemluv, tam jsem non stopDobrý, tak už si ty žebra můžeš nechat pro sebe, děkuji
Taky musím přiznat, že se těším, až konečně bude venku
Tak to je jedině dobře, že je vše v pohodě
Už bych taky nejradši šla na kontrolu, protože jsem ji 2 měsíce neviděla
jaktože dva měsíce? neboj každej nemá tak akční dítě jako já i doktor říkal že je děsně akční ![]()
@marillynka
No třeba teď je malá v břichu nějak akční
zajímalo by mě co tam dělá
, ale jinak je v klídku, tak třeba budu mít hodné dítě
Jestli tvoje bude akční, tak si teda užiješ
No protože na jedné kontrole nebyl UTZ a na druhé mi brali jen krev, takže až v březnu ji uvidím no na UTZ
@Kelly3 píše:
@marillynkaNo třeba teď je malá v břichu nějak akční
zajímalo by mě co tam dělá
![]()
, ale jinak je v klídku, tak třeba budu mít hodné dítě
Jestli tvoje bude akční, tak si teda užiješ
No protože na jedné kontrole nebyl UTZ a na druhé mi brali jen krev, takže až v březnu ji uvidím no na UTZ
tak to je divný mě každou kontrolu kontrolují čípek a ultrazvuk.. To musí být děs nevidět ultrazvuk tak dlouho ![]()
@marillynka Taky mi kontrolovali čípek a v únoru jsem myslela, že budu mít UTZ, ale ne, měla jsem jen píchanec. Jo řeknu ti, že je to opravdu děs a nemůžu se dočkat až ji uvidím ![]()
@Kelly3 mno já si myslím že to musí být hrozný si to nedokážu ani představit že bych na kontrole nešla na ultrazvuk popravdě to slyším poprvé že to někde tak chodí
A kolik si přibrala?
@marillynka Moje dr. nedělá třeba utz každej měsíc no
No zatím jsem přibrala 6kg, tak jsem docela spokojená a ty? ![]()
@Kelly3 tak já mám nahoře 10 tak to taky jde snad za ten měsíc už moc nepřiberu a pak hlavně aby to šlo rychle zase dolu byla bych ráda aspon za tu váhu co jsme měla předtím
Ale jen tak to asi nepujde ale jak přestanu kojit tak budu hubnout
Navíc v létě to půjde líp budem chodit každej den ven tak bude apson pohyb v zimě by to bylo horší..
@marillynka To taky není nic strašnýho
Taky bych byla ráda za tu váhu co jsem měla před těhu
Ale neboj, buď to všechno necháme v porodnici nebo pak shodíme nějaký kila, když budeme lítat kolem mimi
A jak říkáš ty, bude léto, takže nebudeme sedět doma jak zaprdlíci ![]()
@Kelly3 mno tak kdybych nechala aspon půlku v porodnici budu ráda
Mno uvidíme ajk to bude kamoška si myslela jak bude kolem malé taky lítat a kilča půjdou dolů a ono nic
Tak doufám že to u mě pujde líp já měla furt stejnou váhu at jsem jedla cokoli tak snad je tělo na to zvyklí a vrátí se to samo ![]()