Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hoa Mai píše:
Mám taky dva kluky a jsem hrozně ráda, že je mám. Ne, že bych nechtěla holku, ale pohlaví dětí mi bylo vždycky jedno, hlavně, že budou zdravé, veselé a spokojené. Třetí dítko možná časem bude, ale šance na holčičku je malá, u přítele v rodině jsou skoro samí kluci. Ale já klidně toho třetího kluka mít budu.
Jediný důvod, proč bych chtěla holčičku je, že hrozně ráda dělám někomu účesy, ale na to mi stačí neteř, stejně bych na to neměla čas denně.
Jako bych to psala ja, vcetne toho cesani
![]()
@Kakachna tak u nás „tak se vám ta holčička povedla“ bylo pořád. Nikdo netušil, že malá byla nehoda nebo náhoda.
@Meredit
já chtěla nechat to co bude mít v papírech no jenže jsme chtěla nějakou klidnější z vrhu a chovatelka je to je tady Wally
tak jo tak jsme zaplatila zálohu a už cestou domů jsme říkala že nemůžeme mít dceru Vali a psa Wally
, nejstarší navrhoval at se dcera přejmenuje, že chudinka štěnátko si bude muset zvyknout na cizí jméno
tak máme fenku Áju a nejednou se mě stalo že lidi a prý kde máme Fíka
![]()
Naprosto chápu, já jsem také nastavená na holčičí svět, klučičí mi nic neřiká. Holku bych si přála moc, tak uvidíme, jak to vyjde
vztah matka-dcera je nepřekonatelný a vidím to i ve svém okolí, že prostě dcera poté v dospělosti má k matce blíž a je ten vztah nastaven už jinak a strašně fajne. Kluk se na vás v 15 vyprdne a jde se mazlit jinam
což je samozřejmě dobře, ale ten vztah se dál už nijak nerozvíjí, vztah mezi matkou a synem je naprosto odlišný. Znám okolo sebe defakto jen skvělé vztahy matka-dcera, ( znám i jeden na houby, ale tam dcera fetuje, matka-syn jen jedny známé
a pak znám matka-syn - syn 36 maman a jejich vztah je založen na tom, že mu ona v 36 ještě pere trencle. A i kvůli vnoučatům, ať si každý říka co chce, vždycky má holka blíž k matce, povětšinou teda… a je jasné, že se radši svěří matce, než tchýni, že radši zavolá pro radu matce než tchýni, je to logické, kdyby děti převážně vychovávali muži, tak je to třeba jinak, ale prostě v těch prvních 4letech se z 80% musí angažovat matka a není to o tom nedat tchýni děcko, to vůbec ne, ale prostě ten vztah je odlišný a nikdo se tomu nemůže divit, že má holka blíže k matce, než ke tchýni…
Chacha, moje téma, jen v opačném smyslu. Mám čtyři holčičky a pátou čekám, pořád poslouchám poznámky, jestli to KONEČNĚ bude kluk, ale nemůžu si pomoct, je mi to nějak jedno. Přeju si, aby děti byly zdravé, spokojené, abychom se v rodině měli rádi, prostě to pohlaví je u mě až na poslední koleji. Jen když to říkám, tak si teď trošku uvědomuju, že jsem pokrytec, protože kdyby to všechno byli kluci, tak bych si tu holčičku asi taky moc přála
takže tě chápu…
@Lady Bee, predstav si, ze moje tchyne ma ctyri kluky, se vsema krasny vztah a ani jeden neni maman
.
To me presvedcuje v tom, ze i vztah matka-syn muze byt krasny a zdravy a doufam, ze s mymi kluky to jednou budu mit stejne!
@KPKristy píše:
@Lady Bee, predstav si, ze moje tchyne ma ctyri kluky, se vsema krasny vztah a ani jeden neni maman.
To me presvedcuje v tom, ze i vztah matka-syn muze byt krasny a zdravy a doufam, ze s mymi kluky to jednou budu mit stejne!
Tak snad se ti poštěstí
já neřekla, že nemůže být pěkný, jen je prostě jiný ![]()
@Lady Bee píše:
Tak snad se ti poštěstíjá neřekla, že nemůže být pěkný, jen je prostě jiný
Tak to je jasny!
Ja zase potrebovala napsat, ze ne kazdy chlap, ktery ma hezky vztah s matkou, musi byt nutne nejaky jouda ![]()
@Lady Bee naprosty souhlas, presne takhle to vidim i ja ![]()
@Ronja ahooj
ty cekas dalsi? Velka gratulace
stav se nekdy zase za nama do cervnovych miminek
@KPKristy píše:
@Lady Bee, predstav si, ze moje tchyne ma ctyri kluky, se vsema krasny vztah a ani jeden neni maman.
Partner je taky ze tří kluků, s mámou mají moc hezký vztah, rozhodně lepší, než já a sestra s naší mámou. A rozhodně ani jeden z kluků není mamánek, naopak jsou velmi dobře vychovaní, umí uvařit, upéct (a můj partner velice dobře), postarat se o domácnost i o malé děti, všichni tři se aktivně věnují svým dětem a velmi pěkně se chovají ke svým partnerkám.
@Kakachna No ty se rozčiluješ, ale sama jsi přiznala, že ses bála pocitu, že nikdy nezažiješ i to druhé, dceru. Z toho vychází ty reakce okolí. Berou to podle sebe a podle obecných předpokladů, že když jsou dvě pohlaví, tak otec bude chtít syna a matka dceru. Že to tak někdo nemá, to už je možná jen menšina.
Když potkáš paní se čtyřmi chlapečky a je těhotná, tak si taky určitě v hlavě řekneš: „ta pořád doufá v holčičku, co“.
I kdyby to tak náhodou nebylo.
@KPKristy K tomu vídání vnoučat od dcer a synů já mám třeba aktuálně srovnání ode mě a mého bratra. Máme děti 9 měsíců od sebe. Mou dceru vidí máma několikrát týdně, momentálně má dovolenou a jsme tam denně. Od bratra vidí vnuka max. 1× za 14 dní, když to dobře vyjde. Bydlí tedy 100 km od rodičů, takže jezdí na víkendy. Ale i kdyby bydleli kousek, tak to častěji asi nebude. Moje tchyně vídá vnučku ještě méně. Ovšem ne z mého rozhodnutí, ale zřejmě nemá čas a chuť. Beru, že má vlastní školou povinné dítě, ale dceru měla někde venku před rokem
Jak probíhají návštěvy je už věc vedlejší, to už bych se moc rozohnila
Takže to chce narazit na rozumnou snachu a mít o vnoučata zájem. Jak já bych ráda dceru tchyni na sobotní procházku ráda občas vrazila ![]()
@Litta A přijde ti normální to tomu člověku říkat? Já bych řekla, že můj pocit byl hodně zapříčiněn právě tím tlakem okolí. A myslím si, že by mne tohle napadlo i kdybych měla první holku a čekala druhé.
@Kakachna Jo tohle mě ale taky rozčiluje. První máme dceru a okolí už šije, kdy bude druhé a ať dceři pořídíme bráchu
Dcera ještě nemá ani 2 roky, jestli a kdy bude druhé nemáme ještě jasno (já mám, manžel nemá
), takže tyhle komentáře nechápu. A říká mi to také hodně moje máma
Na komentáře v těhotenství jsem moc zvědavá a už si připravuji trefné odpovědi ![]()
@Kakachna píše:
@Litta A přijde ti normální to tomu člověku říkat? Já bych řekla, že můj pocit byl hodně zapříčiněn právě tím tlakem okolí. A myslím si, že by mne tohle napadlo i kdybych měla první holku a čekala druhé.
Ne, to mi nepřipadá, to máš pravdu. Nikdy bych to dotyčným, nebo před nimi, neřekla. A to jsem hodně přímá a občas řeknu víc než bych měla.