Nebudu mít dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
29.9.15 23:32

@pe-terka :mrgreen: :mrgreen: manžel jí říká že je čert, prý ne že je kočka :mrgreen: :mrgreen:. Hodná je pokud spí nebo má bonbonky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.9.15 23:38
@KPKristy píše:
@Lady Bee, predstav si, ze moje tchyne ma ctyri kluky, se vsema krasny vztah a ani jeden neni maman ;).
To me presvedcuje v tom, ze i vztah matka-syn muze byt krasny a zdravy a doufam, ze s mymi kluky to jednou budu mit stejne!

myslím si to taky. Znám i řadu případů, kdy vztah matka - dcera pokulhává a naopak se hezky vybuduje vztah snacha - tchýně. Je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.9.15 23:40
@Hoa Mai píše:
Partner je taky ze tří kluků, s mámou mají moc hezký vztah, rozhodně lepší, než já a sestra s naší mámou. A rozhodně ani jeden z kluků není mamánek, naopak jsou velmi dobře vychovaní, umí uvařit, upéct (a můj partner velice dobře), postarat se o domácnost i o malé děti, všichni tři se aktivně věnují svým dětem a velmi pěkně se chovají ke svým partnerkám.

Jako bych to psala já o manželovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
29.9.15 23:53

Mám to jak přes kopírák ;) Pomalu se s tím srovnávám. Jsem ráda, že mám zdravé syny, ale ten pocit, že jsem „o něco přišla“ ve mně asi bude už pořád. Jinak si myslím, že kluci mají k maminkám mnohdy blíž než holky (i když já zrovna mám s mojí mámou super vztah). Ovšem bude to chtít nějak vybalancovat, aby se z nich nestali mamánci :think: A jinak doufám, že já budu jednou dostatečně tolerantní tchýně :andel: :lol:

@Kakachna píše:
A kdy pořídíte malému/malé setřičku/bratříčka je taky geniální otázka! Oni mají dojem, že se to pohlaví nějak objednává?

Jo geniální, ale ještě lepší je ten soucitný pohled, když se dozví, že to bude to samé pohlaví :zed: A vylepší to větou „tak si jí budete muset pořídit příště“… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
30.9.15 00:08

@Fikta Jasný! Ty si přeci nepořizuješ dítě, ty si pořizuješ druhou půlku párečku! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
30.9.15 00:16

@Kakachna mě vǔbec baví už to spojení „pořídit si dítě“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
30.9.15 08:12

A tak mě napadlo, nemělo by to být tak, že kluk by si měl udělat hlavně výborný vztah s otcem? O tom se tu vůbec nemluví… kde jsou ty vzorní otcové, kdy má kluk ( děcko ) vzor ve svém otci a přes to vlak nejede? Proč se dnešní někteří chlapci vzhlížejí spíš v matkách? Nehci paušalizovat, ale mamanů sem zažila tolik zatím za svůj krátký život, že mě to až děsí 8o… nějak ze svého okolí neznám krásný vztah s otcem :nevim: buď normální, nebo mnohdy dost pošramocené… ale žádné extra vzory… kult výchovy jen matek mě až někdy také opravdu děsí :think: a taky z chlapů dneska je to co je, najít opravdu chlap je kumšt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
30.9.15 08:24

Mám dvě super holky :srdce: :srdce: a jsem za ně opravdu moc ráda…brácha má zase dva kluky a švagrová to blbě nese, chtěla holčičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.9.15 08:36
@Lady Bee píše:
A tak mě napadlo, nemělo by to být tak, že kluk by si měl udělat hlavně výborný vztah s otcem? O tom se tu vůbec nemluví… kde jsou ty vzorní otcové, kdy má kluk ( děcko ) vzor ve svém otci a přes to vlak nejede? Proč se dnešní někteří chlapci vzhlížejí spíš v matkách? Nehci paušalizovat, ale mamanů sem zažila tolik zatím za svůj krátký život, že mě to až děsí 8o… nějak ze svého okolí neznám krásný vztah s otcem :nevim: buď normální, nebo mnohdy dost pošramocené… ale žádné extra vzory… kult výchovy jen matek mě až někdy také opravdu děsí :think: a taky z chlapů dneska je to co je, najít opravdu chlap je kumšt :think:

přesně, protože ty vzory nejsou. Já znám kupu žen, který vnímám jako vzor, ale chlapa abys pohledal(a). Furt si říkám, že znám asi divný chlapy. Znám dost žen, s kterýma bych šla spolubydlet, ale chlapa ani jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
30.9.15 09:37
@Kakachna píše:
A kdy pořídíte malému/malé setřičku/bratříčka je taky geniální otázka! Oni mají dojem, že se to pohlaví nějak objednává?

to jsou jen takové fráze. Já bych to vůbec osobně nebrala. Prostě se to tak říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
30.9.15 09:40

@Lady Bee já znám kolem sebe taky dost mamanů a taky mě to dost děsí. Někteří spí s maminkou do 35ti v jedné manželské posteli. Úplně nezdravý vztah z toho vznikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.9.15 10:21
@belladonna píše:
@Lady Bee já znám kolem sebe taky dost mamanů a taky mě to dost děsí. Někteří spí s maminkou do 35ti v jedné manželské posteli. Úplně nezdravý vztah z toho vznikne.

Holky, to ja uplne cumim, ja neznam nikoho takovyho 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
30.9.15 11:30

Tedy souhlasím s @belladonna, že to často bývají spíš takové fráze, když má někdo holčičku, že přeje kluka a opačně.
Cpe se to na nás z reklam a časopisů, tak to má člověk tak nějak zakódované. Navíc určitě hodně lidí si doopravdy přeje kluka i holku, tak aby zažili oboje. A koho znám a má obě pohlaví při dvou dětech, tak to dávají najevo, že jsou rádi za obě pohlaví.

My měli holčičku po čtyřech klucích a když jsme pak po ní čekali další, tak bylo hodně lidí v šoku, protože předpokládali, že když máme „splněno“, že už další dítě nebude. Prostě se to tak předpokládá, máš jedno pohlaví a čekáš další dítě, tak jen kvůli tomu druhému pohlaví. Také jsem si vyslechla poznámky typu, že čekáme další dítě omylem, tak se nad to povznesu a jdu dál. Lidi to stejně asi nemyslí nijak zle, prostě jim to padne do pusy, tak to řeknou.

@belladonna píše:
@KPKristy píše:
Holky, to ja uplne cumim, ja neznam nikoho takovyho 8o

Také nikoho takového neznám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.9.15 11:37
@martina.se píše:
nemám podobné pocity, jsem fakt šťastná, že mám 2 kluky, protože o holku bych se hrozně bála.. :think: navíc kluci k mámám tíhnou, takže mi to naprosto vyhovuje :think:

Kluci k mámám tíhnou? Kamarádky, které mají dospělé děti, tak k nim teda jezdí hlavně dcery, pomáhají atd. Synové přijedou jednou za čas s otrávenou snachou, která je napučená, že musí být zase u tchyněěěě. Navíc vnoučata od synů jsou něco jiného než vnoučata od dcer :nevim: Rozhodně bych neřekla, že synové tíhnou k matkám. Výjimky existují, ale obecně platné to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
30.9.15 11:45

@Bábrdl z okolí spíš souhlasím. K matce má hlubší vztah nakonec dcera, syn je často ovlivněn snachou a na ty návštěvy se často nejezdí.
Ale kdyby z mého dítěte rostl mamánek, musela bych to nějak utnout. On se žádný mamánek nechlubí, jak to doma mají, ale já se seznámila i s těmi, co sdílí tu ložnici a nepřišlo jim na tom nic divného.. A té jedné mamince taky nic, protože měla syna doma, nežila sama.. Ale takový chlap se už nikdy neosamostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová