Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já ho neomlouvám, jen říkám, že jsem v tu chvíli s tělesným násilím začala já..neříkám, že měl právo mě za to zmlátit…já vím, že jsem nezodpovědná blbka, ale bohužel(bohudík) taky životní optimistka, a pořád říkám, že jsou na tom lidi mnohem hůř…ani nemluvím o problémech v africe, například zakladatelka této diskuze, když ttu partner ještě navíc obírá o peníze…s tím problém nemám…jsem jela vloni k moři s mamkou, jeho moře neláká, tak mi na to ještě 3000 přispěl, a ani slovo výčitek, že si užívám za peníze, které patřily rodině - RP. a moji brigádu - roznos letáků, ten týden dělal za mě, stejně větší část druhýho těhu, a peníze mi nechal…já vím, furt na něm hledám to dobrý.. jsem blbka, nebo jen optimistka? asi blbka co
Asi spíš to druhý. Hele, tolerovat se dá leccos, třeba, že je chlap prase a nosí jedny trencle týden, nebo že je nemehlo a neumí ani vyměnit žárovku, nebo i to, že neumí vydělat prachy/neumí šetřit, mooožná i nevěra se dá odpustit, ale agrese, fyzické a psychické násilí? To fakt ne, přes to prostě nejede vlak, i kdyby to byl jinak naklonovanej George Cloony s Onasisem
. Jednou a konec, tak to má každá normální ženská.
Proto ani já bych nedala svýmu chlapovi v životě facku, protože by to prostě znamenalo konec. No ale není to tak těžké v mém případě, nežiju s agresivním šílencem
A žes to fyzické násilí vyvolala - ano, v tomto případě ano, ale on začal být agresivní dříve, když vyhodil sunar, ne? A to vždycky začínáš tím fyzickým násilím ty?
Ne, já jsem mu tehdy tu facku dala, protože jsem měla poporodní depresi, mj z toho, že se ze začátku nedařilo kojení, byla jsem 4 dny po porodu…vím že mě to neomlouvá.. jinak jsem mírumilovnej člověk…ale asi byla ta blbá facka spouštěč všeho zlýho…i když by to nejspíš dřív nebo pozdějc přišlo tak jak tak. Prostě věřím, že bude líp…ale má poslední šanci, přísahám..a hlavně musíme ubrat oba..to násilí přichází při hádce, kvůli prkotinám samozřejmě, a ty už nesmím dopouštět..moudřejší ustoupí
@Anonymní píše:
Ne, já jsem mu tehdy tu facku dala, protože jsem měla poporodní depresi, mj z toho, že se ze začátku nedařilo kojení, byla jsem 4 dny po porodu…vím že mě to neomlouvá.. jinak jsem mírumilovnej člověk…ale asi byla ta blbá facka spouštěč všeho zlýho…i když by to nejspíš dřív nebo pozdějc přišlo tak jak tak. Prostě věřím, že bude líp…ale má poslední šanci, přísahám..a hlavně musíme ubrat oba..to násilí přichází při hádce, kvůli prkotinám samozřejmě, a ty už nesmím dopouštět..moudřejší ustoupí
hlavně dej vědět jestli je lépe nebo hůře!!
@Anonymní píše:
Tak třeba u nás, když chlap chytne nějaký záchvat nadávání, což je třeba jednou do měsíce, tak na to nijak nereaguji. On si zanadává a třeba za 2 hodiny se ho zeptám, co to mělo znamenat. Když jsem mu do toho vstupovala hned, tak jsem jenom přilévala olej do ohně. Nikdy by mě neuhodil, sám zakázal používat sprosté slova, ale jednou za čas ho něco vytočí. Tak ho nechám vyvztekat a je dobře.
@Anonymní píše:
@Hesovi dám, a děkuju
no mi neděkuj
není za co, já jen doufám, že bude všechno v pořádku. Ať už s ním nebo bez něj.. ale určitě minimálně psychologickou pomoc by to chtělo. Vypovídat se někomu z toho a třeba i poradit se ![]()
@Anonymní píše:
Hele, tak až to na vás zase přijde, pač půl roku je dlouhá doba a vztek musí ven, takže si myslím, že to přijde už brzy, řežte se do žeber, ramen, zad a tak. Jen ne do obličeje, rukou, nohou, to jde pak blbě schovat, hlavně teď v létě, v zimě je to ještě jakž-takž. Pak by si toho mohl někdo všimnout a měli byste problémy. Hlavně třeba ze sociálkou. Víš jak, přijdou domů, zeptaj se dětí, ty neumí moc lhát, a kdo by přece o takové opléjtačky stál, že? No a bacha až pak půjdou děti do školky či do školy, aby to náhodou neřekli, to by bylo to samé. Možná by bylo dobré děti zavřít třeba do sklepa, aby neviděli, že se mlátíte. Víš jak, tam nic neuvidí, neuslyší, pustíš je, až si to vyřešíte mezi sebou a co neví, nemůžou říct. Nikomu do vás nic není. Vždyť jste přeci normální rodina, ne?
![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, docl tě chápu…mě přítel neustále nadává, není den, kdy by mi vulgárně nevynadal a neřekl, jak jsem nemožná, jsem u něj jen kr… a pí..,párkrát už mi taky namlátil, 4 dny po prvním porodu mě zmlátil tou železnou tyčí od vysavače…jednou mnou smýkal po místnosti za vlasy až mi vyrval celý chomáče…to jsem byla ve 20.tt druhýho těhu…zase mě aspoň nezmlátil, aby neohrozil mimi, naštěstí…ale za pár hodin se vždycky omluví, že toho lituje, a já ho stejně miluju, a k dětem se chová hezky, jen je trochu nervák. nedokážu si život bez něj představit.. Jen že zakladatelku chápu, a holka drž se, není to jednoduchý
Jen trochu nervák??
Když tě zmlátí tyčí od vysavače a smýká tebou za vlasy, tomu říkáš nervák? Nervák je můj, když se mu něco nepovede a zařve „do prdele“. Tvůj je psychopat a tyran. Těšíš se, až jednou „chytne nerva“ a zmydlí takhle i vaše děti? Jupí, ten milovaný
. No, hodně štěstí. Komu není rady, tomu není pomoci. ani mi už není líto ženských, které v tomhle žijí, jsou schopny to ovlivnit. Ale chudinky děti. Jednou ti moc poděkujou nebo rovnou nařežou…
@Anonymní píše:
@denisa 76 srdci holt člověk neporučí…a zažívám s ním i hezký chvíle, umí být i milej, a ohledně peněz mě taky nešikanuje…a za 3 roky co jsme spolu měl takový záchvat asi 8-10krát…zabitím v největším vzteku vyhrožuje, ale nemyslí to tak…zatím jsem měla vždy max. pár modřin a podlitin..já vím, že mě odsoudíte, ale já ho prostě miluju, tak co s tím??
Já jsem asi blbá nebo nemám fantazii, ale dost dobře si nedovedu představit, že bych s člověkem, který mě zbije do modřin zažívala i hezké chvíle. To ještě jde?
Nevím, jak bych to napsala, aby to nevyznělo sprostě, ale ženské které se takto nechají mlátit jsou stejně psychicky narušené jako ten chlap. Neříkejte mi, že normální ženská by tohle dopustila. A lidi si k nám dovolí jen to, co jim dovolíme sami…
@Anonymní píše:
Tak já taky nejsem svatá…a s tou tyčí jsem to vyprovokovala…4 dny po porodu, musela jsem přikrmovat, protože kojení nešlo, a on vzteky mrsknul krabicí sunaru přes pokoj a rozsypal…ve mě se všechno vzedmulo, a já mu vlepila facku…a pak následovalo to s tou tyčí…do tý doby bylo všecko ideální…a jinak, prát se s ním, to bybylo ještě horší, by se ještě víc naštval, a dopadlo by to hůřale jinak holky, máte pravdu…zatím s ním zůstanu, i přes ty sprostý nadávky, třeba bude líp, když už skoro půl roku záchval nebyl…ale ještě jednou na mě sáhne, tak fakt odejdu, děti moje milovaný si tohle nezaslouží
starší pak u mě vždycky pláče a tiskne se ke mě
Ty bláho, tak to jo, to je fakt dobrej důvod, tě takto zřezat. Se divím, že nevzal rovnou nůž za takový prohřešek…
Jsi dokonale zmanipulovaná a „ještě jednou na mě sáhne a odejdu“ ti moc nevěřím. To říkají ženské často a taky to často dopadá jako z toho odkazu někde na stránce tři ![]()
@Anonymní píše:
A taky si myslím, že pokud jsi měla poporodní depresi, tak by se správný partner měl spíš postarat o tvé pohodlí, pomoct ti, podržet tě v těžkých chvílích. Facka není důvod k tomu, aby tě zřezal jako žito. Měl by tě obejmout a ujistit, že všechno bude dobrý. Tohle je celý špatně…
Meho skveleho, hodneho a celym okolim milovaneho manzela jsem poznala pred 4lety, po roce jsme se brali protoze jsem byla tehu. A dneska? Mi strasne moc chybi-ne neodesel za jinou, to k nemu neslo.Pred 3 tydny nam zemrel a nechal me tady se 2 malymi detmi. Zemrel po 3 letech manzelstvi. Manzel rikaval ze kdyz chlap vztahne ruku na zenskou ze je to uplne to posledni co muze udelat a ja s nim souhlasila a souhlasim dal.
Takze vas holky ktere jste od svych partneru jakoliv tyrane se divim ze je nekam neposlete a neukoncite to s nima. Vzdyt jsou jini chlapi a urcite budou na vas hodnejsi po vsech strankach!
Ja uz bohuzel nikdy takove stesti mit nebudu protoze s mym muzem odeslo i neco krasneho.
No to je zase diskuze
jsem si zase zprijemnila sobotu ![]()
nechapu tyto zeny
ja videla jednou jak drzi muj nevlastni otec nuz kolem krku me mamky a verte, ze ne jednou si na to vzpomenu
nechapu, ze chcete, aby v tomto vase dite vyrustalo, zamyslete se nad sebou ![]()
alespon jsem si uvedomila jakeho skveleho chlapa mam po svem boku ![]()
Tak tahle diskuze je asi přesná!!
Nějak to u nás vygradovalo, jako každé vikendy…
Chlap jen sedí u pc, chce po mě akorát najíst a jak mi bylo řečeno: mám bejt zticha, to mi jde nejlíp… taky uvažuju, co jsem si to našla, i když na malou je hodnej a vše… see mě, tak moc mě see, že s ex žil tři roky…zjevně se nenudili, jen ona ho rok podváděla a pak se s ní rozešel…že s ní tři roky neseděl u pc a nehrál a se mnou má malé dítě a rok hraje a sedí u pc. Kamkoli mame jit, ven, do zoo, někam,„mě se nechce“ nebo „jdi sama“… ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, docl tě chápu…mě přítel neustále nadává, není den, kdy by mi vulgárně nevynadal a neřekl, jak jsem nemožná, jsem u něj jen kr… a pí..,párkrát už mi taky namlátil, 4 dny po prvním porodu mě zmlátil tou železnou tyčí od vysavače…jednou mnou smýkal po místnosti za vlasy až mi vyrval celý chomáče…to jsem byla ve 20.tt druhýho těhu…zase mě aspoň nezmlátil, aby neohrozil mimi, naštěstí…ale za pár hodin se vždycky omluví, že toho lituje, a já ho stejně miluju, a k dětem se chová hezky, jen je trochu nervák. nedokážu si život bez něj představit.. Jen že zakladatelku chápu, a holka drž se, není to jednoduchý
Tak tohle je fakt ujetý
…vláčí tě za vlasy v těhotenství a stejně ho miluješ?! Tak to je asi tak, jak jednou říkal můj kamarád, že některé ženské takového chlapa potřebují a zřejmě jim to vyhovuje. Jen lituji tvé dítě, jestli v tomhle bude vyrůstat, mě to prostě hlava nebere…