Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dani24687 jo no…každopádně zakladatelka s tím sama neudělá nic silou vůle, bohužel.
@dani24687 píše:
a jak dlouho může poporodní deprese trvat max?
Deprese je nemoc. Ta může trvat i léta. Lehčím stadiím, které po porodu (po šestinedělí) odezní samy se říká popordní blues.
@romulkaa píše:
@dani24687 jo no…každopádně zakladatelka s tím sama neudělá nic silou vůle, bohužel.
to ne.
zakladatelko, možná jsem přehlídla, ale není nikdo, kdo by s dítětem pomohl?
Zakladatelko určitě vyhledej odbornou pomoc. Uleví se ti a třeba opravdu potřebuješ nějakou léčbu.
Pokuď cítíš že přežíváš, že se topíš, tak to nomální pocity nejsou.
Neboj se toho, uleví se ti ![]()
Zakladatelko, kdybys chtěla pokecat, určitě je to možný, ju? neměla bys na to být sama a nám ženským se vypovídat prospívá ![]()
Moc smutne tema…zakladatelko, urcite to res s odbornikem!!! Kvuli sobe, protoze takhle zit dlouho nevydrzis a kvuli malemu, ktery za nic nemuze a na svete neni ze sveho vlastniho rozhodnuti, ale diky tobe ![]()
podobny stav jsem mela kratce po porodu, kdy nekdy mala rvala v noci tak strasne a byla cela ruda, ze jsem s ni chtela az mrstit na postel
ted me ten rev taky nekdy jeste stve, ale vim, ze mi to nedela naschval
Neboj, uvidis az bude starsi tak bude mnohem lepsi.Nas prcek byl ubreceny uz od narozeni a jeste nespavec. Vnoci budil se kazdou hodinu a nebo uz od 2hod. rano nechtel spat, taky jsem i zakladala diskuzi o tom jak dal.Po roce se to zlepsilo, sice pozlobit jeste umi ale pro me ted opravdu lepsi jak to bylo ze zacatku. Psychologa by urcite navstivila, byvale sefove neskutecne pomohl, taky mela problemy nastesti je uz z toho venku ![]()
Zakladatelko, jak to dopadlo? Vyhledala jsi odbornou pomoc? je to lepsi? ![]()
Holky, nikoho jsem nestihla vyhledat. nechci se vymlouvat, ale ani hajit. Nasla jsem si noveho pritele a svete div se, jsem uplne v pohode. ac jsem s malym v podstate cely den sama, ani na nej nezvysim hlas, nic. v zadnem pripade pro to neni omluva, ale tet vim, ze malej jen odnasel to jak se ke me chovalo me okoli a ja to v sobe dusila a nepriznala si to. kez by to slo vratit zpatky.. timto se vsem co se zapojili omlouvam za ty nesmysle co jsem sem psala..
Ahoj malemu je 17 mesicu vyzaduje neustalou pozornost uz me to taky nebyvi byt cely den malemu k dispozici a beda kdyz neni po jeho dokaze rvat treba hodinu. Vzdycky se mi libi kdyz ho dam svagrove nebo me matce jak rikaji ze je hrozne hodny to ano ale pokud u nej sedis a hrajes si s nim jinak ne ja proste nemam cas u nej sedet 24 hodin denne a venovat se jen jemu miluji ho ale kdyz pak rve nebo se vzteka tak to je mazec.
Kolikrat s nim nechci byt ani cely den doma protoze mne to nebavi je kouzelnej moc jsme si ho praly ale vzdy se tesim kdyz prijde manzel a chvili si ho vezme…JSEM ZLA MATKA NEBO´JE TO NORMALNI???Jsem zoufala nemyslim si ze bych byla krkavci matka ale mam ho proste plne zuby ![]()
Myslím, že bys potřebovala vypadnout třeba na víkend někam pryč ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj malemu je 17 mesicu vyzaduje neustalou pozornost uz me to taky nebyvi byt cely den malemu k dispozici a beda kdyz neni po jeho dokaze rvat treba hodinu. Vzdycky se mi libi kdyz ho dam svagrove nebo me matce jak rikaji ze je hrozne hodny to ano ale pokud u nej sedis a hrajes si s nim jinak ne ja proste nemam cas u nej sedet 24 hodin denne a venovat se jen jemu miluji ho ale kdyz pak rve nebo se vzteka tak to je mazec.
Kolikrat s nim nechci byt ani cely den doma protoze mne to nebavi je kouzelnej moc jsme si ho praly ale vzdy se tesim kdyz prijde manzel a chvili si ho vezme…JSEM ZLA MATKA NEBO´JE TO NORMALNI???Jsem zoufala nemyslim si ze bych byla krkavci matka ale mam ho proste plne zuby
Tak „ho nenavidis“ nebo te „nebavi byt matkou“?
No tak já si myslím že je to úplně normální. Taky ho mám někdy po krk, výčitky se objevují ale musím být k sobě upřímná. Než půjde do školky budu trpět.
já mám dětí plné zuby každý den, a nemyslím si že jsem krkavčí matka
je fakt že jen těch starších, prcek mě baví, ale i on z toho vyroste, a bude z něj nesnesitelný, hnusný vysírák
Ale jednou všichni vypadnou a budeme mít klid ![]()
@Anonymní píše:
Kolikrat s nim nechci byt ani cely den doma protoze mne to nebavi je kouzelnej moc jsme si ho praly ale vzdy se tesim kdyz prijde manzel a chvili si ho vezme…JSEM ZLA MATKA NEBO´JE TO NORMALNI???Jsem zoufala nemyslim si ze bych byla krkavci matka ale mam ho proste plne zuby
Nebude to tí, že na malém vyloženě každou chybu, každou neplechu co udělá vyhledáváš a víc to prožíváš?
Měla by sis odpočinout nebo si zkus najít práci, nějaký koníček, chodit cvičit pravidelně.
On možná vidí, že ty si nervozní, tak proto se s tebou takhle projevuje, zkus být víc v klidu ![]()