Nenávidím své dítě - vyčerpanost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.9.13 16:04
@malinada píše:
Znám. dítě alá bumerang, čím silněji hodíš, tím rychleji se vrátí a praští do zátylku :mrgreen: Kamikadze, které se řítí s úsměvem na tváři do záhuby. Hopík, který čím víc s ním praštíš o zem, tím výš vyskočí :zed:Víc mazlit. Tulit, chovat, pusinkovat. Ne že by pak poslouchal víc, ale ty to budeš líp snášet, že neposlouchá ;) A méně kontrolovat a méně tlačit na pilu, spíš odvádět pozornost než křičet (ano, taky se mi to daří jen občas :jazyk: )

Jj to delam od narozeni, aby nebrecel a neovlivnilo to ostatni deti a muze, ale uz mam dost toho jak se kolem neho vse toci, jak vytlacuje sourozence ode mne. Mela jsem dve deti a ty tezsi chvile pak vzapeti prekonala pekna. U neho uz je problem v tom, ze ho ani nemam kam dat. Mamka ho
enezvladne a tatinka nechce a rve jako tur. Stal se z nej vykoristovatel.
Ty mas jednoho prcka??? A jak je stary/a??? A zvladas to, nebo dobijis nekde baterky pro sebe, aby jsi zvladala?? V tom jsi silnejsi nez ja :kytka: musis byt silna zena

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.13 16:07

Měla jsem podobné období u mého druhého dítěte. Byl extrémně řvavý už od narození, jako miminko byl schopen usnout 2× denně na 10 minut a to bylo vše. Noci byly sice dobré, ale i přes to se to nedalo přes den vydržet. Jednu chvíli mi připadalo, že se zhroutím, byla jsem skutečně zralá na psychiatra, myslím, že mu v té době bylo taky zhruba 1,5 roku. Bylo to hodně těžké, ale svěřila jsem se manželovi, on netušil, že už jsem tak moc na dně. Začal se o prcka víc starat, dopřál mi trochu klidu a hodně se to pro mě zlepšilo. Dítě bylo stále stejné, ale já načerpala trochu sil a snášela to líp. Časem z toho částečně vyrostl. Dnes už je z něj školák, je teda pořád hodně hlučný, asi se rád poslouchá (vrčí s autíčkama, zpívá si to samé stále dokola, ze školky byl zvyklý mluvit velmi hlasitě…), ale už se s ním dá domluvit. Drž se a pokud je to možné, pošli ho odpoledne ven s manželem, babičkou, kýmkoliv, ať máš možnost se na něj zase těšit a máš chvilku klidu.

• Citovat
  • Upravit
malinada
21.9.13 16:17
@Anonymní píše:
Jj to delam od narozeni, aby nebrecel a neovlivnilo to ostatni deti a muze, ale uz mam dost toho jak se kolem neho vse toci, jak vytlacuje sourozence ode mne. Mela jsem dve deti a ty tezsi chvile pak vzapeti prekonala pekna. U neho uz je problem v tom, ze ho ani nemam kam dat. Mamka ho
enezvladne a tatinka nechce a rve jako tur. Stal se z nej vykoristovatel.
Ty mas jednoho prcka??? A jak je stary/a??? A zvladas to, nebo dobijis nekde baterky pro sebe, aby jsi zvladala?? V tom jsi silnejsi nez ja :kytka: musis byt silna zena

Tři, tenhle je prostřední. Dobíjí mě nejstarší tím, že už překonal ty nejhorší řevy a vzteky a je celkem v pohodě, takvsi říkám, že jednou to bude lepší a mimino, který je teď absolutně k sežrání. Ale je to prostřední, kdo se mnou často spí v posteli.
A snažím se vidět i jeho pozitivní vlastnosti a vědomě je vnímat. On je pro každou srandu, ochoten pobavit okolí i za cenu vlastního úrazu, když zrovna neřve, tak je hrozně pozitivní, srandovní…
Ale samozřejmě je to vyvážené ho velice často prodat do cirkusu, odevzdat do děcáku a já nevím, co ještě. Nevím, jestli vypisovat, ale namátkou - sundavá si plínu a kadí pak do postele. Člověk mu ani nemůže bezprostředně po odhalení činu naplácat, protože má zadek od hoven :twisted: Řvu, to se nedá, zas takovej zenbudhista nejsem :pocitac: Momentálně ho omotávám stříbrnou lepící páskou, abych prala i něco jiného jak lůžkoviny :evil:

• Citovat
  • Upravit
15095
21.9.13 16:21
@Anonymní píše:
Mohu obnovit toto tema:
Mate nekdo podobne problemy se starsim ditetem. Ja uz uprimne nezvladam treti. Absolutne neposlechne - 100× muzete rikat pali on stejne jde a plyn zapne, nepraskej dvermi a to po dobrem i zlem, ale je to jedno, spalil se, neustale breci jak si privre prsty, ale vse zbytecne, hned jde a dela to znovu. Zase poleze tam kde pred minutou spadl, otrepe se a znova. Nemuzu nikam, jak odejdu i na zachod je rev, ale takovy jako by ho nekdo rezal. Ja uz jsem od jeho narozeni na prasky, nic nejde, to co proste clovek zvladl se dvema tak z neho nemohu. Od narozeni to bylo velmi tezke, brecel porad a ja si rikala: az neco dokazeme bude to lepsi, ale za tech 18 mesicu jsem z neho na dne a klidne bych ho dala na adopci. Chtela bych se radovat z jeho pokroku, ale nejde to, jen kricim at neco nedela a nenici. :mrgreen: coz ovlivnuje i starsi deti a nechci, aby mne vnimali jen jako ukricenou a ubrecenou mamu :(

Hele s tím lezením a věčným řvaním je náš mladej to samé. Tvrdohlavej až běda, musím na něj fakt zařvat, jinak nebere. Nicméně potěšující zprávu pro tebe mám, podobná byla i prostřední dcera a je to zlatá holka. V pubertě s ní nebyly žádné problémy, je šikovná udělající, milující, dá si poradit. Nejstarší byla hodné miminko, batole i školák a puberta šílená. Naštěstí jí už taky přešla. Oni se asi musí někdy vyřádit a je to lepší když jsou malé, to mi věř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
21.9.13 16:32

U nás věčně řve nejmladsi a prostřední dítě. Nejstarsi málokdy ale zase rado provokuje a pere se s tím prostrednim. Malá rve, že jdu na wc, že má být v sedacce, když myju nádobí, že ji nechovám když vytiram nebo cpu prádlo do pracky. Prostřední rve, že ho nechtějí vzít k hasicum, ze mu brácha něco řekl, ze ma rymu, ze ma jist, ze se ma jít vycurat, ze ho brácha kopl, ze nedostane bonbony, ze ma jít spát, ze nechce vstávat… a to je furt něco. Někdy bych je všechny vykopla na nějakou vnější planetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.13 16:52

Dekuji vam vsem moc, sdilena starost je polovicni starost. S tim, ze tyto deti pak maji lepsi pubertu to mi rikaji vsichni a doufam, ze je to pravda.
Moc vam opravdu dekuji, na jednu stranu vidim, ze to neprestane, jen treba ustane to rvani. Na druhou stranu jsou maminky jako ja a to, ze mu hrozim babyboxem, tak nejsem jedina :andel:
No a pockam do trech let a pujde na hokej, kdyz porad nekde pada a bije ostatni tak sebou muze praskat o mantinel :mrgreen:
Dekuji vam a doufam, ze u vas vsech bude doma taky aspon trosku lepe :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.13 09:59

Zdravim holky. malymu bylo 10 mesicu. byla jsem u psycholozky a ta na me koukala jako ze prehanim. neporadila nic. je to mozna o fous lepsi, ale jen o tak maly ze to neni ani znat. mam chut se zabit, muj zivot je pro me to nejhorsi peklo… zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
951
15.10.13 10:02

Tomu tedy rikam pomoc :zed: Chtelo by to ale psychiatra a ne jen psychologa. I z tehle sra.ek je cesta ven, nevzdavej to :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
15.10.13 10:03

Jdi k psychitrovi, chce to vyšší „levl“ pomoci. Já být tebou zkusím antidepresiva, nebo co psychiatr poradí. Pokud by byla možnost, tak i se nechat na nějakou dobu hospitalizovat…

Hledala bych ještě navíc jiného psychologa, těch dobrých je pravdu málo, je třeba vyzkoušet víc a hledat a pokračovala bych v psychoterapii…

• Citovat
  • Upravit
14309
15.10.13 10:03

Zakladatelko
chod k psychiatrovi pokial psycholog nepomohol..vie o tom niekto? manzel? rodina? necitala som celu diskusiu, len tvoj prvy prispevok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.13 10:04

Ja uz nemuzu.. topim se..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.13 10:06

Tatinek nas pred 3 mesici opustil. nastesti jsem v zoufalstvi nasla noveho. pomaha, ale mam pocit ze to taky nechape

• Citovat
  • Upravit
rokris
15.10.13 10:08
@MaDoRaBe píše:
U nás věčně řve nejmladsi a prostřední dítě. Nejstarsi málokdy ale zase rado provokuje a pere se s tím prostrednim. Malá rve, že jdu na wc, že má být v sedacce, když myju nádobí, že ji nechovám když vytiram nebo cpu prádlo do pracky. Prostřední rve, že ho nechtějí vzít k hasicum, ze mu brácha něco řekl, ze ma rymu, ze ma jist, ze se ma jít vycurat, ze ho brácha kopl, ze nedostane bonbony, ze ma jít spát, ze nechce vstávat… a to je furt něco. Někdy bych je všechny vykopla na nějakou vnější planetu.

Lehké to určitě nemáte, ale krásný příspěvek. :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2693
15.10.13 10:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
15.10.13 10:13

A co tvoji rodice, pomohli by ti? Chce to psychiatra, nejsi v tom sama, vzdycky se da najit cesta ven. Moje sestra se lecila s tezkymi depresemi nekolik let, byla i v lecebne, ale dnes je bez prasku, stastna a ma lepsi zivot. Nejsi v tom sama, jen tohle proste sama nezvladnes, musi ti pomoct odbornik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová