Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hypno246 píše:
Ahoj!četla jsem na jiném foru diskusi, kde zaznělo, že pokud je člověk dlouho sám, automaticky to značí, že je vztahově nevyužitelný a má prostě nějaký problém.
U chlapů bych to byla ochotná přijmout. Ale o nás holkách přemýšlím.
Třeba já. Jsem sama několik let. Chodím do práce. Mám VŠ. Umím vařit i péct. Pravidelně uklízím. Měřím 175 cm a vážím 58 kg. Jsem oblíbená v práci. Děti mám, takže mi nebijou biologické hodiny. Zvládám konverzovat. Umím řídit. Jsem schopná zarezervovat hotel i dopravit se kamkoliv na dovolenou či zorganizovat výlet. Nejsem promiskuitní. Mám ráda sex, ale chvíli vydržím i bez něj. A bude to znít divně, ale jsem hezká. Můžete mi říct, proč nemám chlapa? Proč si obden někdo neřekne o moje číslo?
Další kamarádka je vyloženě hezká, sportovkyně, VŠ, skvělá práce. Neumí vařit, ale zase brutálně uklízí. Je s ní vážně legrace. Je tedy bezdětná kolem 30 plus.
Další 30ka, taky VŠ, normální práce, žádná karieristka. Skvěle vaří, je iniciativní v plánování akcí, takový ten svědomitý spolehlivý typ.
Jiná je pro změnu prsatá 40ka s dítětem, rozvedená středoškolačka, má fajn práci… a o chlapa taky nezakopla ani nepamatuju. A určitě bych mohla psát minimálně o 5ti dalších, které mi přijdou fajn a přesto na chlapy nemají štěstí.
Jsme vážně divné? Máme všechny nějakou „úchylku“, o které nevíme a kvůli ní se nám chlapi vyhýbají. Máte v okolí nějakou nezadanou kamarádku a vidíte na ní nějakou zjevnou chybu, kvůli které je stále nezadaná?
Berte to prosím jako sranda diskusi. snažím se v tom vedru uklidit a tímhle se rozptyluju.
Díky,
To je vtipne
myslis, ze chlapi hledaji intelektualku, co umi zarezervovat hotel? Nerikam, ze se to nekdy nehodi, ale myslis, ze to je pritahuje? ![]()
@hypno246 píše:
no kdysi mne balil vlasatý a já dala přednost plešatému … a pak mi zbyli jen oči pro pláč …
No, vždyť to říkám ![]()
Takže podle čeho vybírají chlapi, stylem ladí/neladí a nazdar? ![]()
@Arturus píše: ŠpatněNevim tedy jak ostatní, ale já třeba žádné kritéria na protějšek nemám, tudíž sem podle jich ani nemohl vybírat
Určitě máš ,jen si to neuvedomujes.Myslela jsem si to taky ,ale stačí si tu přečíst pár diskuzi a zjistila ,že těch požadavků je poměrně dost
@Venetia píše:
Určitě máš ,jen si to neuvedomujes.Myslela jsem si to taky ,ale stačí si tu přečíst pár diskuzi a zjistila ,že těch požadavků je poměrně dost
Tak jasně, mám taky požadavků dost, ale nemám je tak verbalizované. Všechno je to hezky zahrnuto do pojmu přitažlivost.
@hypno246 píše:
Ok. Jak by ses popsala ty pro účely tohoto významného tématu na emiminu? Sice jsem zvažovala, že si nechám udělat psychologický profil od Freudova následovníka a genetickou anamnézu, ale pak jsem si vystačila s tímhle.
Jsem nad tím přemýšlel a není to tak jednoduché.
Jak by na vás působil takovýto hypotetický popis zakladatelky?
Popis: 30 let, 175 cm, 58 kg. Prsa a zadek. Mám ráda muže a sex. Vlastním sekeru a mnoho dřeva. Toužím po chlapovi, který mě pořádně obejme a občas naseká.
Zápory: Utrpěla jsem vzdělání, takže stále chodím do práce, kde mě ještě ke všemu mají rádi. S oblibou organizuji, ale když se mnou má muž trpělivost, odškodňuji ho vařenými a pečenými dobrotami.
Životní úspěchy: skvělý syn/dcera, řídila jsem auto v 12 zemích Evropy, dokoukala všechny díly Stmívání, nebrečela jsem u Hledá se Nemo.
@malá_holka píše:
nesouhlas a nejsou takový všichni. třeba pro mě jsou tohle sra.čkypže děcka nemám, tak se tím nezaobírám. a ano i ja si myslím, že je vš k hounu, pže člověk se může uživit stokrát líp rukama s učňákem než člověk,,bez ruk"
s diplomem. a navíc, děcko v 15 neví co bude chtít dělat, rozhodnout se může pozdějc a změnit směr, takže fakt nepodstatný že fotřík s matkou se hádaj, kam jako děcko půjde
Nejsou takoví všichni, proto píšu „může“ a ještě jsem to zvýraznila, no nevadí
Tvoje reakce je dokonalá ukázka toho, co jsem měla na mysli. Mohla bych být s někým bez VŠ, ale nemohla bych být s někým, kdo má takový názor (a očekávám ho spíše u méně vzdělaných lidí, proto má asi dost lidí při hledání partnera nastavený ten „VŠ filtr“) a ještě místo pusy kanál
Mimochodem, proč chceš jít na vejšku, jak jsi psala v téhle diskusi, když si myslíš, že je k h…?
@Mart81 píše:že by potřebovala nasekat.
Jsem nad tím přemýšlel a není to tak jednoduché.Jak by na vás působil takovýto hypotetický popis zakladatelky?
Popis: 30 let, 175 cm, 58 kg. Prsa a zadek. Mám ráda muže a sex. Vlastním sekeru a mnoho dřeva. Toužím po chlapovi, který mě pořádně obejme a občas naseká.
Zápory: Utrpěla jsem vzdělání, takže stále chodím do práce, kde mě ještě ke všemu mají rádi. S oblibou organizuji, ale když se mnou má muž trpělivost, odškodňuji ho vařenými a pečenými dobrotami.
Životní úspěchy: skvělý syn/dcera, řídila jsem auto v 12 zemích Evropy, dokoukala všechny díly Stmívání, nebrečela jsem u Hledá se Nemo.
@hypno246 píše:
Myslím, že rozumím, že to vidíš jinak. Německo pro mne není úplně směrodatné … a pro mne to jakési kritérium soběstačnnosti prostě je.
Jako kritérium soběstačnosti je to naopak totálně k smíchu. Jako většina těhle vnějších markantů sloužících k okázalému dávání najevo domnělého statusu. Bydlení na hypotéku, auto na leasing, vybavení na spotřebitelák, a dotyčný si sice může vylepovat fotky na fejsbůček, jak je „úspěšný“, ale přitom má žaludeční vředy a infarkt na krajíčku, jestli budou prémie, jinak přijde exekutor… natož že by třeba přišli na chvíli o práci, to by byli rovnou na mašli. Podobných zmrdíků, co běhaj tyhle krysí závody, mám pracovně okolo dost, a jsem opravdu rád, že na tom nejsem jako oni
![]()
@Mart81 píše:
Jsem nad tím přemýšlel a není to tak jednoduché.Jak by na vás působil takovýto hypotetický popis zakladatelky?
Odradilo by mě:
@Božislava píše: že by potřebovala nasekat.
No jo. Těžké. Chlap si podobné vtipy dovolit může, u ženy už je to na pováženou. ![]()
Co se má stát, to se stane. Mít chlapa za každou cenu a proč, zakladatelko? Nevidíš v běžném životě, jaké některé ženy mají vztahy? NĚKDY JE TO DĚS.
Není problém si najít chlapa, ale jakého?
Já být dnes sama, tak nehledám muže jen proto, že je to tedy ten muž. ![]()
Já mám vztah 10 let a nejsem zamilovaná už, taky to není ideální.
@hypno246 píše:
zahrada, terasa, vaření, kolo, děti … jen ne proboha riskuj …
Predpokladas,že se z te práce vrací ve 4 ,takže nějakého kravataka ?Co je zahrada,terasa …pracovat tam nebo sedět ?Když po práci vyrazi na kolo a přijde večer ti přijde přitažlivé ?
@Mart81 píše:
První tři věty stačí - od sekery mě to už nezajímá. Tuhle beru ![]()
@BloomingGorgeous manžel taky je rád že může pomoc takže vím co nechat na něm. Musí se cítit potřebný ![]()