Nepruďte ty děti furt, obtěžujete i okolí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
12.10.14 09:49
@krtek7489 píše:
Došly ti argumenty? Myslím, že jsem ti vše jasně a zřetelně napsala. A když na to už nemáš žádný argument, vyrukuješ na mě s příslovím :nevim: Úsměvné ;)

Když je pro tebe argumentem útok na inteligenci druhých, tak takových prostředků se mi nedostává a jsem za to ráda. :mavam: Nemám potřebu útočit na druhé, no prostě mě k tomu nedonutíš i kdybys se na hlavu stavěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.10.14 09:58
@anairda píše:
@cher
No já být v obchodě s děckem a nějaká nána mi radit co mám dělat, tak ano, asi jsem hodně arogantní. :cert: Já naopak nesnáším chování zakladatelky, myslet si, že vím, když vím akorát tak prd… Tak si myslím své, ale neventiluji, koho to zajímá? :think:
Zkrátka si myslím, že výchova je každého věc, to bych se třeba na druhého mohla obořit, že má zelené boty a že mě se ty boty nelíbí a kazí mi den, nebo že má špatné vyzvánění mobilu atd. atd.

mne takhle radila jedna pani, kdyz mel syn zdr problem, rozjela se epilepsie, jenze to jsem nevedela. Padal, ja jsem v hloubi tusila, ze je to epi, byla jsem uplne na nervy. Sla jsem s mamou, syn upadl. Ptali jsme se ho proc, jestli zakopl, boli ho noha, toci se mu hlava. Za nama sla pani a rikala, ze pada, protoze si zakopava o nohu. Mama ji zacla vypravovat, jake ma syn problemy, diagnozu. Mamu jsem zarazila a pani jsem rekla, ze si to vyresime. Byla jsem hodne neprijemna. Pani tm myslela dobre, ale me to vadilo. Kdybych byla v klidu, reaguju jinak. Klidne se ji omluvim. Ted je mi ji zpetne lito.

Jinak mam den, kdy deti okrikuju, komanduju, zlobi. Nekdy je s nima radost jit do spolecnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.14 12:54
@krtek7489 píše:
Došly ti argumenty? Myslím, že jsem ti vše jasně a zřetelně napsala. A když na to už nemáš žádný argument, vyrukuješ na mě s příslovím :nevim: Úsměvné ;)
:think: co je špatného na tom použít přísloví jako argument? naopak to může být trefné..líp jak tisíc slov
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
12.10.14 13:14
@Litta píše:
@BohunkaP Já ten princip chápu, také se podle toho, co píšeš, chovám. Ale stejně jako ty nemáš ráda v reálu anonymní urážení, tak já nemusím přehnané moralistky. Nebyla jsi ve škole největší bonzačka? :P :kytka:

Litta, děkuji.
Něco takového mě taky napadalo, ale nevěděla jsem, jak to formulovat.

BohunkaP - ty děláš přesně to, co tady vyčítáš - jedině tvůj názor je správný a dogma. Pokud ho takto vyjadřuješ i v reálném životě, musíš být naprosto nesnesitelná. Ano, soudím jen podle toho, cos už tady napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.10.14 13:35

Jenom jak si tak čtu o těch přehnaných moralistkách a bonzačkách - já bych tedy taková slova nepoužila, ale nejsou jak stvořená na zakladatelku diskuze? :think: ta tu jako první začala moralizovat nad tím, jak ostatní (mizerně) vychovávají svoje děti a musela je hned alespoň naprášit na netovou diskuzi :nevim: diskuze, která se kolem toho vyvinula, je jenom logickým porkačováním úvodního příspěvku :nevim: jinak co se týká anonymity - mně je upřímně jedno, jestli je někdo anonymní nebo ne, ale pokud má anonymita svá pravidla, bylo by dobré je dodržovat. a být anonymní jenom proto, že chci zkritizovat, jak nějaká žena v obchodě vychovává své děti hůř, než bych je vychovávala já - no, nevím :nevim: ani se adminům nedivím, že to jako důvod pro anonymitu neuznali.

mmch někde z kraje zakladatelka psala, že se diskuze netýká matek, které mají neklidné děti s ADHD, ale těch dětí, které mají nesnesitelné matky (není to doslovná citace, nechce se mi dohledávat přesné znění). ale přitom ona ví houby, jak klidné - neklidné bylo to dítě ve vozíku, ona viděla jenom jenom výsledek toho, jak ho matka furt srovnávala. je docela možné, že kdyby ho ta nesnesitelná matka furt neprudila, už by byl obchoďák dávno srovnaný se zemí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
12.10.14 13:42

Vidíš, mě to jako moralizování nepřišlo, spíš jako podnět k zamyšlení, záleží asi na situaci, v jaké na tu diskuzi narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.10.14 13:59
@Knoflice píše:
Vidíš, mě to jako moralizování nepřišlo, spíš jako podnět k zamyšlení, záleží asi na situaci, v jaké na tu diskuzi narazíš.

ale tak jistě - třeba já se zamyslela nad tím, proč někteří lidi mají potřebu kecat ostatním do výchovy. stejně tak k zamyšlení bylo i to, co tady psala BohunkaP o nutnosti vážit slovo i v internetové diskuzi, která za to byla nepřímo označená za bonzačku.

a tady si myslím, že právě BohunkaP na to kápla - kdyby zakladatelka od začátku věděla, že tady nebude anonymní, ale bude tu reprezentovat svoji netovou totožnost, tak by možná volila trochu jiná slova a tón příspěvku a možná by celá diskuze od začátku nebyla nastavena tak kontroverzně :nevim: protože označit někoho za nesnesitelnou matku jenom proto, že jsem ji viděla v obchodě, jak se snaží během nákupu klidnit svoje dítě, to mně celkem kontroverzní přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
12.10.14 14:08

Já jsem se zamyslela nad tím, že mě samotný bylo dost nepříjemné, když měl starší syn období vzdoru a já měla sevřený žaludek, jen jsme opustili vchodové dveře. 8o Protože mě bylo prostě nepříjemný, že na nás lidi všude blbě koukali. Kam jsme přišli, tam se za náma otáčeli. :roll: Bylo to pro mě těžké období, k tomu novorozence a trvalo to rok a pak ze dne na den, jako když utne. Kdo to nezažil, neví, co je peklo s dítětem. Vím, co říkám, dcera je taky temperamentní, ale to je slaboučký odvárek a ani v nejmenším mě nerozhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.14 14:37

Holky proč je tak těžké připustit si, že některé maminky opravdu dokážou být na ty děti hnusné a sekýrují bez příčiny? myslíte, že takové neexistují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
12.10.14 14:53
@jdukolem píše:
Holky proč je tak těžké připustit si, že některé maminky opravdu dokážou být na ty děti hnusné a sekýrují bez příčiny? myslíte, že takové neexistují?

Přesně nad tím jsem přemýšlela, protože si myslím, že se jedná dejme tomu o pár procent a tady z toho dělají jak kdyby to byla většina maminek. Upřímně moje vlastní sestra se takhle hnusně ke klukovi chová. Nechápu to a ani moji rodiče to nechápou, já jí už dokonce doslova řekla, že je kr. áva jak přistupuje k výchově, ale nemyslím si, že by něco změnila. Kluk má rok a půl a je mi ho neskutečně líto, ale co s tím asi tak udělám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
12.10.14 15:00

Dneska řvala matka na dítě v kocarku, sportaku „Ja te zbiju…!!!“ Cikanka… Asi nedošlo a mělo. Ja měla husinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
12.10.14 15:01

** nespalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.10.14 15:03
@jdukolem píše:

ale tak určitě existují, proč by ne. ale jak z jednoho nákupu, bez znalosti souvislostí, poznáš, jestli matka takhle dítě sekýruje neustále a samoúčelně, nebo jestli jenom zabraňuje tomu, aby v obchodě ostatním „skákalo po hlavě“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.10.14 15:29
@jdukolem píše:

Já myslím, že k tomu je potřeba o hodně delšího osobního kontaktu než jedno setkání v obchodě.
Zakladatelku to sekýrování sice obtěžovalo, nicméně si myslím totéž, co BohunkaP, sagina a ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.10.14 15:36

Zakladatelko, celá tvoje diskuze by vyzněla o poznání klidněji a možná i s náznaky vtipu, kdyby jsi zvolila jiný způsob vyjadřování.
Vykřičníky a označování matek fúriemi a prudičkami jen proto, že jsi se cítila otrávená chováním cizího člověka je přinejmenším dětinské.
A hláška, kterou máš hned pod nadpisem: (…Aneb matky, co nesnášej svý děti (veřejně).) Tak ta je taky hodně zvláštní a diskutabilní.
Pak se nediv, že jsi nesklidila za svůj příspěvek jen potlesk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí