Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Knihomyš píše:
Ne, prostě se pohybuje po obchodě sama a přerovnává třeba sušenky nebo konzervy v krabici (dítě Lidlu). K mému úžasu zatím nic nezničila.
Ne, tak jestlize nenici obaly, tak v tom problem nevidim. Netvrdim, ze se nemuze pohybovat volne.
Každý jsme nějaký, taky vždycky nemám den…dneska mi třeba roční dcera drží už čtvrtý den hladovku, tak jsem vyhodila už čtvrtý oběd, zařvala na zamknutou otočenou pusinku,,no tak si umři hlady, ty kozo sánská!" a vydala jsem se bezmocně plakat do jiného pokoje, zatímco dítě se smíchem demolovalo obývák. A jak se mi ulevilo!
Taky na ni nejsem vždy příjemná a někdo by si mohl myslet, že nic neudělala. No, neudělala…jen já jsem na dně z toho, že nejí, nespí…
@shellmyska píše:
@lucenka a treba to bylo prave naopak… jak vis, ze si jej vyrvava? Treba ma skutecne hladto ty nevis… budes apriori hajit takove? V tu chvili pusobila protivne zle a me nezajima jestli je pak jina. V ten dany okamzik s tim, ze mu nenazranci rohlik nekoupi, ale sobe bezi pro cigara, proste a jednoduse vypada zle.
tak snad je matka a ví, co její dítě za ten den jí, ne? A podle toho se rozhoduje, co mu koupí. Ty cigarety s tím nijak nesouvisí. Ten rohlík je v té chvíli to samé, co třeba další hračka v hračkárně. Ale tam by se nikdo nepozastavil, že mu ji matka nekoupí. Ale rohlík za 2 koruny by měla koupit, jakmile si dítě vzpomene?
Já zas nesnáším řvoucí a pobíhající děti po obchodě. Mám tříleté dítě, které po obchodě neřve, ani neběhá a stačí mu to říct normálně, když jdeme do obchodu, že jdeme nakoupit a podívat se, že musí být hodný. Ty děti co ječí a běhají mi pokaždé vzbudí druhé dítě v kočáře
, hlavně že si matky pokecají a zkouší hadry ![]()
A teď mě sežerte
![]()
Aááááááá, hrdinná anonymní… ![]()
No, chtěla jsem se zeptat, jestli jsi nepotkala mě, ale jelikož já mám 4letou cácoru a 10m opičáka, tak jsem to asi já nebyla.
Ale naprosto upřímně ti můžu říct, že já se na malou taky občas utrhuju - zvlášt po náročném dnu nebo náročné noci.
Jsem na děti celé dny sama(muž je pryč od7-18h), hlídání ani možnost oddychu nemám a někdy opravdu zlobí šíleně. Oba jsou zlatíčka, ale jsou dny, kdy malá začne už ráno - nechce se oblíkat, nechce tohle, chce tamto, odmlouvá. Odvezu ji do školky, doma parkuju auto, těším se, že si dám kafe a snídani. Ale už při vyndavání z auta koukám, že mi někdo vyměnil usměvavé mimino za Ďáblíka. Doma nejenže si nedám kafe, ale ani nestihnu uklidit popř uvařit, jelikož se mi dítě věší na nohy a řve, v horším případě chce celý den viset na prsu. Padne půl 12, nakládám řvoucí dítě do auta a jedu do školky. Za asistencce 10m syna vyzvednu malou, pomůžu jí s oblékáním, jdeme domů. V autě se ideálně rozeřvou oba - jeden proto že neviděl jet mašinu (jezdíme přes přejezd), druhý řve jen ze soucitu k prvnímu. Přijedeme domů, krmím mlůadšího, nakojím, jdeme ven. Starší věčně někde leze, lítá, v opbchodě zdrhá, bere věci z regálu, odmlouvá. Maldší se vzteká, protože nechce sedět v kočáru. Přijdeme domů, dám svačinu, nakojím, jdu poklízet a chystat večeři. Děti se rvou a řvou nastřídačku. Přijede manžel a slyším: „tady to zase vypadá“ ![]()
Jasně - určitě tajkhle každej den nevypadá, je to tak 1-2× za 14dní, ale co ty víš o tom, jaký měla den ta maminka, kterou tu tak vehementně soudíš? trochu tolerance by to chtělo. Děcka ti může být líto, ale to jer asi tak všechno - pokud ho vyloženě netýrá. Žij a nech žít.
@cher garantuju ti, že ode mě by si taky vyslechl
Taky jsem ještě za těhotna měla čest s jednou paní, která viděla, že jsem dceři nedovolila zhoupnout se na autíčku. Ale už jaksi neviděla, že dcera se houpal při
vstupou do supermarketu a jaksi ani neviděla, co dcera vyváděla v obchodě a vůbec celý den předtím. Poslala jsem ji tenkrát dost nevybíravě kamsi.
No, já bych celkem chápala, že se opravdu stane, že maminka nemá svůj den (i mi se to stává a ty scény na veřejnosti občas stojí za to). Takže bych v těch soudech byla opatrná. To, že někdo neustále kvůli něčemu peskuje své dítě a i na veřejnosti, to bych také řekla, že je to každého věci, i když mi se to také nelíbí. Nicméně jsem v šoku, jak se zde některé maminky dokáží vulgárně vyjadřovat. Z toho je mi tedy dost na nic. A skoro mám dojem, že zakladetelka opravdu trefila dost hus. Jenom jsem smůtná z toho, že je těch husí tolik ![]()
Toto téma, aneb:
Mám hodnou maminku, ale jak zařve, začnou uklízet i děti u sousedů. ![]()
Tak právě, že nevíme, jestli to byl aktuální výlev nebo je to tak normální. Ale jako já jsem taky citlivá osoba a bylo by mi asi prcka líto. Je to těžké soudit.
@shellmyska píše:
Videla sem hodne pripadu, nektere mi oci usi trhaly… Nejvic me asi dostalo, kdyz doslova nafintena zenska stradovala za rok a pul starym devcatkem. Devce sotva jeste chodilo a uvidelo na zemipredmet, zamirilo k nemu. Ona jej celou dobu sledovala (byla sama). Nechala ji dojit az k tomu kelimku od piva, a kdyz jej vzala do ruky zacala po ni jecet. „Nesahej na ty hov.ado! Ty ses takovy prase, to svet nevidel. Po kom ty ses? Kravo blba!“Nebo matka rvouci po diteti, ze mu ten rohlik proste nekoupi, kdyz je tak nenazranej. Takovyho blbecka ma jen ona a uz supajdila do trafiky pro cigara.
Nebo matka rvouci po chlapci, ktery pred ni upadnul na zem, roztloukl si kolena o drel dlane, ze je to takovy kre.ten, proc na ni saha (pokusil se vstat s pomoci mamina obleceni), k.urva ty v.ole celou si me za.sral…
Nonekdy clovek nechape, nekdy ma matka spatny den a nekdy je to proste k.rava
Ano bohužel
![]()
Pardon, sem to blbe zmínila…nejsem v tom psaní tady tak zbehla:-)
@Alfhugo
to znám a nejlíp právě v obchodě
Dcerka stále chtěla bonbon(moc doře ví, že maminka bonbony nekupuje!!!) a tak celý nákup ječela: mamiii bonboooon! když neuspěla u mě, koza si zašla za prodavačkou a povídá jí: panííí dej bonbon! No a paní dala a já samozřejmě dostala vztek, tak jsem na ní ječela at už příště radši drží tu svou nevymáchanou pusu! ![]()
@Anael píše:
Já zas nesnáším řvoucí a pobíhající děti po obchodě. Mám tříleté dítě, které po obchodě neřve, ani neběhá a stačí mu to říct normálně, když jdeme do obchodu, že jdeme nakoupit a podívat se, že musí být hodný. Ty děti co ječí a běhají mi pokaždé vzbudí druhé dítě v kočáře, hlavně že si matky pokecají a zkouší hadry
A teď mě sežerte![]()
Druhy extrem. Mam dojem ze jsou 3skupiny: matky rvouci na dite, deti rvouci na matky a ja
![]()
@shellmyska píše:
@lucenka a treba to bylo prave naopak… jak vis, ze si jej vyrvava? Treba ma skutecne hladto ty nevis… budes apriori hajit takove? V tu chvili pusobila protivne zle a me nezajima jestli je pak jina. V ten dany okamzik s tim, ze mu nenazranci rohlik nekoupi, ale sobe bezi pro cigara, proste a jednoduse vypada zle.
tak to se i já hlásím k těm zlým matkám
![]()
@Anael píše:
Toto téma, aneb:
Mám hodnou maminku, ale jak zařve, začnou uklízet i děti u sousedů.
No to je krásný, to si snad dám do podpisu.
Mimochodem, já takovou maminku fakt mám… tou teta strašila svoje dva kluky!