Neschopenka v těhotenství a vycházky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
8.5.18 18:47

@XYZ1234 Tak jasný, já jen, že to nefunguje tak růžově, jak tady některé píšou. Že zaměstanvatel to prostě v klidu zaplatí i když na něj pošlu inspektorát práce a zase budeme kamarádi.

A zase na to ve finále dojedou další a další ženy, jak píšeš. Protože zaměstnavatelé v podobné profesi budou radši brát muže a nebo někoho u koho mají jistotu, že nebudou muset platit plat v plné výši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.5.18 18:48

@Avele Já si ho taky platím, takže když se mimo těhotenství rozhodnu, že mi škodí ráno vstávat a stresovat se v práci, mám to řešit neschopenkou? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.5.18 18:50

@P4ja Tady je ale řada žen, které by ale potřebovaly třeba jen ty úlevy, zkrátit směny, moct si udělat pauzu atd., ale ani se nezeptají, rovnou jdou na PN. Tech 100 % a doma je extrém, většina zaměstnavatelů udělá vše, co lze, aby k tomu nedošlo a těhotná pracovat mohla, byť za upravených podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.5.18 18:51

@rozand Neplnění pracovních povinností, nedostatky v práci. Kolegyně po ní jely jako supi, takže jakékoli zaváháni a cokoli hlásily zaměstanvateli, takže jí dávali výtky a pak ji vyhodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.5.18 18:52

@P4ja Takže ty chyby ale dělala… To není bouda, ale její blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.5.18 18:54
@rozand píše:
@P4ja Tady je ale řada žen, které by ale potřebovaly třeba jen ty úlevy, zkrátit směny, moct si udělat pauzu atd., ale ani se nezeptají, rovnou jdou na PN. Tech 100 % a doma je extrém, většina zaměstnavatelů udělá vše, co lze, aby k tomu nedošlo a těhotná pracovat mohla, byť za upravených podmínek.

To nevím a zase záleží na zaměstnavateli a kolektivu v práci. Někde to nevadí a kolegyně si vypomůžou a jde to. Ale jinde to třeba nejde. A i každý zaměstnavatel je jiný. Někde mají chráněnou dílnu a nebo se dá opravdu zkrátit pracovní doba. Jít na home office nebo cokoli jiného. Vždy jde o přístup jak těch žen, tak zaměstnavatelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.5.18 18:55
@rozand píše:
@P4ja Takže ty chyby ale dělala… To není bouda, ale její blbost.

Nemyslím, schválně jí dávali práci navíc a kolikrát se i stalo, že to co udělala se „ztratilo“. Nebo myslíš, že si to zaměstanvatel a kolegyně jen tak nechají líbit, když se jim někdo takhle postaví??Vyhrožovali jí už na mateřské ať se ani nevrací, že tam nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102066
8.5.18 18:56
@Avele píše:
@Mango_Lassi Protože si každý platí zdravotní a sociální. ;) To bychom mohly debatovat o dávkách pro nezaměstnané apod. Mimochodem můj případ to není, já měla vážné zdravotní komplikace.

Ano, zdravotní platí proto, aby ho ošetřili až se mu něco stane a malá část ze sociální se jmenuje nemocenské a to jde na placení PN. Nicméně ani to, že to člověk platí mu nedává právo tu neschopenku zneužívat, ano, když má někdo komplikace, tak ať je na neschopence, kdo je nemocný tak taky, klidně rok, dva, pokud je to potřeba. Ale zdravá těhotná na ni prostě nepatří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102066
8.5.18 19:01
@P4ja píše:
A zase na to ve finále dojedou další a další ženy, jak píšeš. Protože zaměstnavatelé v podobné profesi budou radši brát muže a nebo někoho u koho mají jistotu, že nebudou muset platit plat v plné výši.

No, ono spíš opačně, kdyby každá druhá nešla na neschopenku, tak by bylo pro zaměstnavatele zcela normální ty podmínky upravovat, ono zas není tolik profesí, kde by těhotnou nešlo přesunout na práci pro ni vhodnou a pokud to zaměstnavatel udělá, tak ji může snížit plat na plat odpovídající té nové pozici a rozdíl doplatí OSSZ, nástroje jsou, jen se nevyužívají, protože je mnohdy pro obě strany pohodlnější jít na tu PN a pak si jako bonus stěžovat, že jim nic není, tak proč mají sakra omezené vycházky… Sakra, když už podvádím, tak držím hubu a ještě si nestěžuju, ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.5.18 20:30
@j.a.n.i1 píše:
No, ono spíš opačně, kdyby každá druhá nešla na neschopenku, tak by bylo pro zaměstnavatele zcela normální ty podmínky upravovat, ono zas není tolik profesí, kde by těhotnou nešlo přesunout na práci pro ni vhodnou a pokud to zaměstnavatel udělá, tak ji může snížit plat na plat odpovídající té nové pozici a rozdíl doplatí OSSZ, nástroje jsou, jen se nevyužívají, protože je mnohdy pro obě strany pohodlnější jít na tu PN a pak si jako bonus stěžovat, že jim nic není, tak proč mají sakra omezené vycházky… Sakra, když už podvádím, tak držím hubu a ještě si nestěžuju, ne :think:

No ono se to fajn řekne, ale můžu ti říct, že po dvou měsících PN mně ze 4 stěn dost hrabalo, a to jsem neschopenku měla oprávněně. A obvzlášť když měl manžel období, že byl pořád pryč. K našim to je na šest hodin o ničem a místo marodění doktorka z lenosti nepřepisovala. A když jsem chtěla jít do práce aspoň na pár hodin, abych z toho nezblbla, tak mně to doktorka chtěla napsat do papírů, že odmítám PN. A bohužel home office u nás nejde a nějaká výpomoc z domu se taky moc dělat nedá.
A jinak je to o tom, že musíš pořád hlídat zvonek. Teď třeba ráno klidně do devíti spím, protože čím je břicho větší, tak jsem unavenější. Na jedno ucho skoro neslyším a párkrát se mně stalo, že mě ani telefon nevzbudil. A mám strach, že se mně to může stát i se zvonkem. Už jsem fakt paranoidní a přendávám ho ze zásuvky do zásuvky v místnostech, kde právě jsem. Hlídám schránku, co kdyby. A opravdu jsem mimo dům nebo zahradu jen ve stanovené době a dodržuju pokyny od doktorky.

Jinak samozřejmě respektuju režim a to, že mě někdo platí za to, že marodím, a beru to tak, jak to je. Ale někdy je to na zblbnutí, pokud je to na delší dobu, to je bohužel fakt. :( A stačilo by, aby člověk mohl třeba jen na jeden den za 14 dní jít ven podle toho, jak mu je zrovna dobře. Ale chápu, že je to z velké části kvůli tomu, že se najdou lidi, co to zneužívají, stejně jako když zrušili první tři dny placené PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6073
8.5.18 21:18
@j.a.n.i1 píše:
@Modesta Tak v tom případě doufám, že si jen seděla doma a jídlo ti vozil jen partner, protože jinak to bylo zcela zbytečné, protože chřipku můžeš chytnout i v baráku ve výtahu…

No jasně, schválně, kde je větší pravděpodobnost, že onemocníš - když na tebe někdo ze dvou metrů kýchne (a že ruka před pusou zachytí něco, ale ne všechno) a nebo že něco chytneš ve výtahu?

Moje kolegyně přesně tímhle způsobem potratila na konci prvního trimestru. Chytila chřipku, horečky 40 a konec. Ujišťuji tě, že při druhém těhotenství šla domů hned jak zjistila, že je těhotná. Moc by mě zajímalo, jestli by si řekla, že je to vlastně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6073
8.5.18 21:23

@Mango_Lassi

Viz to, co jsem už jednou psala. Mmch to, že ty jsi měla chřipku v těhotenství a nic se ti nestalo, znamená, že se nestane nic nikomu? Tak jak bys to vysvětlila holce, která kvůli chřipce potratila? Ty jsi žádné závažné následky neměla a ji vem čert? To je právě to vcítění se do situace někoho jiného. Vůbec si představit, že ta situace by mohla mít i jiný průběh a bohužel tragický konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.5.18 21:25

@Modesta Řekla bych, že prosperující, dobře založené těhotenství neodejde s jednou chřipkou. Mně zas doktorka tvrdila, že za moje ZT mohl opar na rtu. Světě div se, v dalším těhotenství jsem měla jen během 1. trimestru opar asi 6×, ale vše ok ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.5.18 21:27

@Modesta A podle tebe by teda těhotné měly chodit preventivně na nemocenskou všechny? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.5.18 21:29
@Modesta píše:
@Mango_LassiViz to, co jsem už jednou psala. Mmch to, že ty jsi měla chřipku v těhotenství a nic se ti nestalo, znamená, že se nestane nic nikomu? Tak jak bys to vysvětlila holce, která kvůli chřipce potratila? Ty jsi žádné závažné následky neměla a ji vem čert? To je právě to vcítění se do situace někoho jiného. Vůbec si představit, že ta situace by mohla mít i jiný průběh a bohužel tragický konec.

To je právě to. Jsou tady hrdinky, co chodily do práce až skoro do porodu, tahaly děti, jezdily MHD autem, zvracely atd., tak nikdy neuznají, že by to někdo mohl mít jinak. A když někdo potratil kvůli vysoké námaze, chřipce, tak je to kec a není to prokázané. Protože jim se nic nestalo.
Sytý hladovému nevěří, to je pořád dokola. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky