Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
21 let spolu / 14 manželé… Manželce nevěrný nejsem, nebyl sem a ani to neplánuju, ale byl jsem manželkou obviněn z nevěry. Bezdůvodně. Její žárlivost a všechna ta obvinění nás stála témeř manželství… hooooooodně těžké období, nerad na to spomínám… teď už dobrý…
@Anonymní píše:
A jinak ano, nevěra je všude a co mě nejvíc udivuje je, že se ti lidé to ani nějak nesnaží skrývat. Manžel pracuje v pánském kolektivu, je u šéfů hodně oblíbený, protože maká a nefláká se. Nedávno jim tam otěhotněla sekretářka s jedním z jeho nadřízených, ženatým. Často je rozváží od jedné milenky, ke druhé. To samé kolegové. Často si v pauzách místo svačiny sjedou za nějakou babou, kterou mají poblíž. Mají jich samozřejmě několik. Přitom prý o manželkách mluví moc hezky, jen mají prostě po letech manželství nedostatek sexu nebo jsou ženy už okoukané. Na jeho oddělení je to prý tak půl na půl. Přijde mi to strašně smutné takové chování. Že mají žaludek se pořád vracet domu s úsměvem a dělat, jakoby nic.
Tak ono je to vetšinou o nedostatku sexu. Ten prostě v manželství je! Většinou ze strany žen, ale dočteme se zde hodně vláken kde je to naopak. Pokud jde pár do manželství musí s tím počítat. Páry, které mají dostatek sexu po celou dobu je jako šafránu, a jak jinak by jsi to teda chtěla řešit hmm?
@Anonymní píše:
@LittleBoy záleží co člověk asi považuje za nevěru. Já už jako nevěru beru pouhé psání. Nevidím totiž žadný duvod proc by si měl někdo psát když doma má partnera či partnerku.Je to už malej kruček k tomu udělat něco horšího… To je muj názor
No právě…
Já si neumím pomoct, ale téměř všichni, co se zde vyjadřují mají nevěru jednoznačně spojenou se sexem. Pokud nebyl sex, tak nemohla být žádná nevěra…
Dlouho jsem se snažil nalézt definici něvěry, protože každý o ní mluví, ale zcela jasně pojmenovat chování při nevěře dokáže málokdo. Dá se placený sex také považovat za nevěru nebo pouhou obchodní transakcí s „doma“ nedostatkovou komoditou?
Za svůj život už jsem potkal několik žen, které to za nevěru u svého partnera nepovažovaly, protože to nijak neohrožovalo jejich vztah/manželství. Byly svým spůsobem rády, že je doma klid.
Ted tak přemýšlím jestli opravdu k nevěře partnera muže dohnat nezájmem, nespokojenost atd… a nebo prostě to člověk uděla že prostě chce? Jsem to ja anonym 13:15
@malá_holka píše:
jo máš pravduvzájemná spolupráce a mluvit.
Souhlasím
@LittleBoy píše:
Všichni tady píšete o nevěře, ale co vlastně vnímáte pod pojmem nevěra? Opravdu si myslíte, že nevěra je pouze o sexu? Už si to nějakých pár let nemyslím…
Nevěra začíná davno předtím, než dojde k sexu
@Anonymní píše:
Nevím, stala se z toho taková posedlost. Jsem i docela atraktivní, tak nějaká nabídka nebo příležitost se vyskytne docela často.. teď mám v pohodě milenku, tak se těm příležitostem doslova vyhýbám, teď v létě je to strašně lákavé, začít si něco s někým novým. Těžko se mi bude vracet do věrnostního režimu, až to bude nutné..
A víte, že krása je pomíjivá a blbost věčná? Berte to s nadsázkou. Bacha na choroby ![]()
@LittleBoy píše:
No právě…
Já si neumím pomoct, ale téměř všichni, co se zde vyjadřují mají nevěru jednoznačně spojenou se sexem. Pokud nebyl sex, tak nemohla být žádná nevěra…Dlouho jsem se snažil nalézt definici něvěry, protože každý o ní mluví, ale zcela jasně pojmenovat chování při nevěře dokáže málokdo. Dá se placený sex také považovat za nevěru nebo pouhou obchodní transakcí s „doma“ nedostatkovou komoditou?
Za svůj život už jsem potkal několik žen, které to za nevěru u svého partnera nepovažovaly, protože to nijak neohrožovalo jejich vztah/manželství. Byly svým spůsobem rády, že je doma klid.
Cokoliv emocniho nebo fyzického, co se odehrává mimo vztah považuju za nevěru
Jo byva to uz vic nez obvykla, ale myslim ze lidi to spise zacali brat jako soucast zivota, ale me se to nelibi a porad s timto nesouhlasim. Ja jsem nikdy neveru neobhajovala, podle me jsou jina reseni.
@Venetia píše:
to je taková ideální představa, která málokdy funguje. Na to by se museli sejít dva ideální jedinci a komu se to takhle přihodí
@Anonymní píše:
Prosím raději anonym. Možná se potřebuji vypsat trápí mě to a možná znát nazor někoho jiného. Zažila jsem něco podobného jako @Budony. S přítelem jsem 9 let a před cca 5 měsíci jsem zjistila že mě podvádí (cca 6 měsícu) sex prý nebyl. Ale mám tomu věrit? Byl to velký šok, měli jsme krásný vztah žili jsme pro sebe. Nikoho jineho nemáme než sebe. Je pravda což uznám já se hodně změnila… Kašlala jsem na něj… Nevšímala si ho, byla hnusná, protivná občas ho urazila jak je neschopný atd. a sex? Jen sem se otočila a říkala si, tak dělej už to chci mít za sebou. Hodně jsme se hádali cca 2 roky to stálo za ho… Uvědomuji si svoje chyby strašně mě to bolí ale taky jsem měla své starosti ktére on nechápal… Vím prosil mě at už přestanu být zahleděná do sebe a nehádám se, ale taky jsem přestala mít od něj tu oporu a snahu. Oba jsme se přestali snažit… I přes ty mé chyby co si uvědomuji nemoho mu odpustit že mi lhal a dokazal to udělat ano možná sem ho k tomu dohnala ale copak jsem si zasloužila aby mi lhal a nebyl upřímný že je neštastný
doje.ali jstei to sami, navzajem. nikdy z to nemůže jen jeden, pokud ho máš ráda a on tebe zabojujte a zase to spravte.
Vždycky je šance, je to jen na vás. Tys ho svým chováním hnala jinam, je třeba si to přiznat a hlavně mluvit.
@malá_holka ano ja vím mužem za to oba. Pořad ho miluju ale ta duvěra je tak moc narušená. Pořád se to vrácí říkám si jak mohl mít na to žaludek a nic neříct a tvářit se, že se nic něděje. Člověk si začne říkat udělat to jednou tak muže znova a ani to nepoznám. Ublížil a ponížil mě, když vím jak vypadala a ještě byla o 10 let starší a o 30kg větší a on na to řekne že mu to bylo uplně jedno kdo to je a jak vypadá, že byl ze mě tak hotovej že povolil tohle udělat ![]()
@Anonymní píše:
Prosím raději anonym. Možná se potřebuji vypsat trápí mě to a možná znát nazor někoho jiného. Zažila jsem něco podobného jako @Budony. S přítelem jsem 9 let a před cca 5 měsíci jsem zjistila že mě podvádí (cca 6 měsícu) sex prý nebyl. Ale mám tomu věrit? Byl to velký šok, měli jsme krásný vztah žili jsme pro sebe. Nikoho jineho nemáme než sebe. Je pravda což uznám já se hodně změnila… Kašlala jsem na něj… Nevšímala si ho, byla hnusná, protivná občas ho urazila jak je neschopný atd. a sex? Jen sem se otočila a říkala si, tak dělej už to chci mít za sebou. Hodně jsme se hádali cca 2 roky to stálo za ho… Uvědomuji si svoje chyby strašně mě to bolí ale taky jsem měla své starosti ktére on nechápal… Vím prosil mě at už přestanu být zahleděná do sebe a nehádám se, ale taky jsem přestala mít od něj tu oporu a snahu. Oba jsme se přestali snažit… I přes ty mé chyby co si uvědomuji nemoho mu odpustit že mi lhal a dokazal to udělat ano možná sem ho k tomu dohnala ale copak jsem si zasloužila aby mi lhal a nebyl upřímný že je neštastný
Ano zasloužíš si to! A doufám, že každá která se takhle chová dopadne stejně…
@Anonymní píše:
Ano zasloužíš si to! A doufám, že každá která se takhle chová dopadne stejně…
Možná ano, ale né aby lhal a dělal že nic ty ANONYMNÍ
@splendis píše:
Možná ano, ale né aby lhal a dělal že nic ty ANONYMNÍ
Ne právě to je to co chtěl. Chtěl ti ublížit! Proto skočil do postele se špatnou i když má na lepší bylo mu to jedno za takové chování si nic jiného nazasloužíš. Rozejděte se definitivně a buď ty ta rozumná a dej mu možnost najít si někoho kdo se k němu nebude chovat jak k onuci!
@Anonymní píše:
Ne právě to je to co chtěl. Chtěl ti ublížit! Proto skočil do postele se špatnou i když má na lepší bylo mu to jedno za takové chování si nic jiného nazasloužíš. Rozejděte se definitivně a buď ty ta rozumná a dej mu možnost najít si někoho kdo se k němu nebude chovat jak k onuci!
Možná ano, ale ja svou chybu přiznala a nevidím duvod proč ty mě tak to soudíš a tvrdíš že se k němu chovám jako k onuci a ještě anonymně! Nevíš nic, také sem to neměla lehké jednu dobu, byl na zabití a nikdy bych ho nepodvedla