Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5918
5.12.17 11:08
@Lenca27 píše:
Tricet to urcite neni. Mrkni na clanek s Uzlem, co jsem davala, odhaduje pres 60 a myslim, ze to bude i vic.

Už jsem na ten článek a na odkaz na něj reagoval. Ženy udávají 40+%, muži 60+%, možným vysvětlením je, že muži si něco přidávají, ženy ubírají. Možný kompromis +-50%. Ale mně to přijde dost bulvárně pojaté a potřeboval bych spíš odkaz na tu konkrétní studii. Protože v různých článcích se uvádí od 40% do 60%… Navíc tam není na co se přesně ptali a jaké skupiny lidí - tedy zda otázka byla stylem - byli jste někdy nevěrní nebo byli jste nevěrní v tomto vašem manželství. V tom je dost rozdíl, když se někdo vyblázní v mládí a pak založí rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
5.12.17 14:26

V dřívějších dobách těch kukaček asi bylo nepočítaně - neexistovali žádné testy otcovství, ba ani až na posledních cca 100 let znalost krevních skupin. Podle mého názoru si lidé budou na kukačky nejvíce dávat pozor až teď, když lidé mají možnost zjistit, zda určitý člověk je či není otcem…dříve prostě nebyla možnost to zjistit a lidi by se divili, s jakými jejich prabáby a vůbec předci umíraly tajemstvími…

• Citovat
  • Upravit
6439
5.12.17 14:38

@káťa bych řekl, že moc ne. 6enská dostala přes tlamu a byl pokoj. Nanejvejš kukačka vypadla z hnízda a zahynula. Válka a mor, tohle eliminovala. Když dostanu potravinové lístky, proč je dávat někomu, co není moje. To jen tenhle západní komunismus k tomu dospěl. I když to prokazatelně není tvoje, promeškal jsi zákonnou lhůtu, tak se starej. Výroky soudů jsou jasný a pak je tu ještě stát a jeho výpalný s dávkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.12.17 14:43
@káťa píše:
V dřívějších dobách těch kukaček asi bylo nepočítaně - neexistovali žádné testy otcovství, ba ani až na posledních cca 100 let znalost krevních skupin. Podle mého názoru si lidé budou na kukačky nejvíce dávat pozor až teď, když lidé mají možnost zjistit, zda určitý člověk je či není otcem…dříve prostě nebyla možnost to zjistit a lidi by se divili, s jakými jejich prabáby a vůbec předci umíraly tajemstvími…

To je blbost. Dávala jsem odkaz na italskou studii. I v předochozích generacích jim vycházelo kolem 5%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
5.12.17 14:45
@samá práce píše:
@káťa bych řekl, že moc ne. 6enská dostala přes tlamu a byl pokoj. Nanejvejš kukačka vypadla z hnízda a zahynula. Válka a mor, tohle eliminovala. Když dostanu potravinové lístky, proč je dávat někomu, co není moje. To jen tenhle západní komunismus k tomu dospěl. I když to prokazatelně není tvoje, promeškal jsi zákonnou lhůtu, tak se starej. Výroky soudů jsou jasný a pak je tu ještě stát a jeho výpalný s dávkami.

A ty si myslíš, že to ti nebio „otcové“ věděli??? Zahýbalo se stejně jako dneska, antikoncepce nebyla, testy otcovství taky ne, na kukačku neměl jak kdo přijít, pokud by to ženská sama nepřiznala. :nevim: Podle mě spousta lidí není biologický příbuzná s předky, o kterých si to myslí, aniž by to věděli…dneska už je na tohle jiná doba - přineseš vlas a víš, navíc jednou se podle mě budou testy otcovství prodávat za pár korun v drogerii jako třeba teď těhotenský test - a proto už budou ženské do budoucna mnohem opatrnější, než tomu bývalo kdysi…

• Citovat
  • Upravit
25179
5.12.17 14:47

Edit

Příspěvek upraven 05.12.17 v 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.12.17 14:53
@samá práce píše:
@káťa bych řekl, že moc ne. 6enská dostala přes tlamu a byl pokoj. Nanejvejš kukačka vypadla z hnízda a zahynula. Válka a mor, tohle eliminovala. Když dostanu potravinové lístky, proč je dávat někomu, co není moje. To jen tenhle západní komunismus k tomu dospěl.I když to prokazatelně není tvoje, promeškal jsi zákonnou lhůtu, tak se starej. Výroky soudů jsou jasný a pak je tu ještě stát a jeho výpalný s dávkami.

takže jaké řešení nabízíš? Vyhazovat „kukaččí“ mládata z hnízda? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
5.12.17 15:00

Třeba můj ex se dozvěděl, že jeho táta není biologický syn jeho dědy až v dospělosti od nějaké pratety, která to prozradila na smrtelné posteli - kdyby to teta neřekla, nikdo to nikdy nevěděl. :nevim:
A ten táta se to o sobě nedozvěděl nikdy, ten už byl po smrti…

• Citovat
  • Upravit
6439
5.12.17 15:12
@pe-terka píše:
takže jaké řešení nabízíš? Vyhazovat „kukaččí“ mládata z hnízda? :nevim:
úplně by stačilo, kdyby testy rodičovství byly součástí rodného listu. A pokud by nebyl otec napsán v rodném listu, žádný dávky. Dvě, tři generace by skonaly hladem a pak by se to ustálilo. ;) :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.12.17 15:28
@samá práce píše: úplně by stačilo, kdyby testy rodičovství byly součástí rodného listu. A pokud by nebyl otec napsán v rodném listu, žádný dávky. Dvě, tři generace by skonaly hladem a pak by se to ustálilo. ;) :)

nějak ti uniká, že potrestáni by byli hlavně ti nevinní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.12.17 15:32
@pe-terka píše:
nějak ti uniká, že potrestáni by byli hlavně ti nevinní :think:

Možná ne, kdyby se díky tomu napsal do listu skutečný otec a ten následně začal platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
5.12.17 15:37
@pe-terka píše:
nějak ti uniká, že potrestáni by byli hlavně ti nevinní :think:

myslíš? Otec by alespoň věděl že otcem není :palec: a pokud by ty ženský věděly že se to provalí max po porodu možná by si dávaly větší pozor nebo by s pravdou přišly hned ale takhle. Přece ho chudáka nenechám trápit, raději mlčet a at se blbec stará o cizí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.12.17 15:49
@Emimin7 píše:
Možná ne, kdyby se díky tomu napsal do listu skutečný otec a ten následně začal platit alimenty.

no jo, jenže kde a jak bys ho chtěl lovit? Čímž rozhodně neobhajuju nevěru žen a plození kukaččích mládat, chran Bůh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.12.17 15:51
@Markéta80 píše:
myslíš? Otec by alespoň věděl že otcem není :palec: a pokud by ty ženský věděly že se to provalí max po porodu možná by si dávaly větší pozor nebo by s pravdou přišly hned ale takhle. Přece ho chudáka nenechám trápit, raději mlčet a at se blbec stará o cizí :mrgreen:

jenže ty baby kolikrát samy neví, kdo je otcem. Rozhodně se jich nezastávám, ae je mi líto těch dětí. Navíc dělat testy otcovství u každého novorozence by se dost prodražilo. Kdo by to platil, kdž by bylo vše tak, jak má být? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.12.17 16:00
@pe-terka píše:
no jo, jenže kde a jak bys ho chtěl lovit? Čímž rozhodně neobhajuju nevěru žen a plození kukaččích mládat, chran Bůh.

Jestli otec „neexistuje,“ pak tu skutečně bude oběť. Ale oběť je tím pádem vždycky, buď platící neotec, nebo dítě. Eventuálně matka, která se bude muset na úkor samoživení o to více uskromnit. A z morálního hlediska je sice špatné, aby dítě bylo obětí, ale z logického je podle mě naprostý nesmysl, aby byl muž ze zákona nucen živit dítě někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí