Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148224
12.1.17 09:25
@Verca1990 píše:
@Jitusee
Však já mám stejný názor jako ty. To, že já dělala několik tisíc abych měla, tak jsem tím myslela řidičák. Nikdo mi na něj ani nepřispěl, podobně mluvím o oblečení základního typu. Neříkám, že jsem nic neměla, to ne, základ jsem měla vždycky, ale jako každá nprmální holka v 17cti jsem prostě chtěla mít ne dvě mikce, ale třeba 5.Ne jedny boty, ale do každýho období tak, ať nechodím prostě třičtvrtě roku v jednych botaskách. A to je pro mě naprosto normální pak jít a vydělat si ty peníze. V tu dobu jsem i kouřila a jak jsem psala, to je pro mě normál. Mám kolem sebe taky holky, co si denně kupovaly sváče, já nic. Zřídka kdy. Někam se jelo a připadala jsem si jak socka. Takže proto. Všichni kolem mě plácaj, jakdostali k 18ctinám dvacet litrů, nebo řidičák..Ha..To já teda neznám nic. Se vším i ve vlastním dpmě momentálně jsem začala sama úplně od ničeho. Takže vím, o čem mluvím. Žádný pojˇjdte, koupíme vám lednici, a bla bla..Nic.Tak mě pak vytačí řeči někoho, kdo hned myslí na notebook, chorvatsko a pod. :)

Moje dcera si vydělala na řidičák sama a na lepší typ mobilu taky, nevěděla jsem že jsem tak špatná matka, no asi jsem, na brigády chodí od 14 let, samozřejmě do 16 let to měla psané na někoho z rodiny, a teď u studia plnohodnotně pracuje…já si myslela jak jsem jí dobře vychovala, no koukám že asi ne 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
12.1.17 09:31
@canaglia píše:
Zkus se manžela zeptat, které dítě chce nechat zabít, jestli to první, druhé, třetí nebo čtvrté. Zkus mu vysvětlit, že otázka nestojí tak, zda mít čtvrté dítě, ale že čtyři děti už máte a on zvažuje, že jedno z nich nechá umřít. Tak ať vybere, které. Je to drsné, ale je to realita. To dítě už skutečně existuje a má před sebou celý život. Na rozdíl od toho nejstaršího, které už si na světě aspoň něco užilo. Drž se a zachraň ho. :kytka: :srdce:

Krásně a trefně napsáno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148224
12.1.17 09:32
@Verca1990 píše:
@Anna766
Ty máš odvahu kecat do něčeho, o čem víš kulový. Mělas někdy vyplou lednici, protože nebylo jídlo? Jen na toto mi odpověz.

Proč píšeš o odvaze? Já nemám ani to auto např. a o životě vím dost. Mě taky zadarmo nikdo nic nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
12.1.17 09:35

@Anna766 Ja myslim, ze jo :kytka:
@Verca1990 Jojo,taky pamatuju školní vylety, kdy jsem nemela ani na kopeček zmrzliny, nosila jedny zasity rifle a prestizky :lol: Na jednu stránku me to opravdu do budoucna poznamenalo v tom, ze nechci aby moje děti zažívaly pocity, co ja tenkrát mela. Na druhou stranu je to malichernost a vim, ze moje mama tenkrát delala co mohla.
Ale budu chtít, aby si moje děti od střední skoly našly alespoň o prázdninách brigádu. Aby pochopily cenu penez, tak jako ji chápeš ty i ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148224
12.1.17 09:44
@Verca1990 píše:
@Anna766 No promiň, ale asi ne dostatek. To bys totiž mluvila naprosto něco jiného.
Začínáš tady o výchově a o tom tady nikdo nemluvil. Děláš ze mě, že svou matku snad pomlouvám, že mě blbě vychovala a přitom já jen řekla, že jsem neválela prde*l a šla dělat něco proto, abych mohla mít to, co mi naši dát nemohli! A věř, že je to neskutečně trápí.
Já toho vím sakra hodně a proto končím nesmyslnou debatu. Jak už jsem psala, až vypneš lednicu a budeš na mizině, pak se můžeme srovnávat, co kdo o čem ví :kytka:

Ale houby, jednou snad pochopíš co je důležité, teď to ještě nevíš. A to myslím dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.1.17 09:46
@Verca1990 píše:
Tak znova: A proto ti píšu, že sis sama odpověděla. Takto by to právě dopadlo u většiny těch případů, které ty za to odsoudíš, jenže oni přitom věděli, že by to takto bylo, pochopila? Zastáváš nepřerušení. Chlap zakl. dítě nechce, asi k tomu má důvod a pakliže se oba rozhodnou, a dopředu vědí, že by právě jejich vinou odnášely děti finanční nedostatky, tak se na to prostě vrhnout a bude. A ty to nemůžeš odsoudit. Prostš každá máme jiný názor.

Pokud by se nedokazal postarat o to jedno dite navic, a tim nemyslim dva roky bez more v lete a alp v zime… ale jejich zivotni uroven by se 4 ditetem a alimenty za dve deti klesla pod hranicic chudoby je to chlap uplne napytel a vona s nim pod mostem skonci driv, ci pozdeji tak jako tak… dite, ani ctvrte a navic s takovejma rozestupama, nemuze bejt pro normalni rodinu, kde otec vydelava a matka jen nerodi, ale mimo rodicaky taky normalne pracuje tak likvidacni… a poku jo, neni to dany tim, ze maj moc deti, ale ze jsou financne negramotny, nebo jinak pracovne neschopny… a pokud to o sobe vim, tak rihbiju prasatko a jdu na sterilizaci driv, nez se dostanu do aituace, ze budu muset zvazovat potrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.1.17 09:48

@Verca1990 kolik ze vas rodice zivili? Ctyri, pet, nebo vic? Kdybyste byly jen dve, tak by jim to nejak pomohlo mit praci s vyplatou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.17 10:04
@Gosi píše:
Pokud by se nedokazal postarat o to jedno dite navic, a tim nemyslim dva roky bez more v lete a alp v zime… ale jejich zivotni uroven by se 4 ditetem a alimenty za dve deti klesla pod hranicic chudoby je to chlap uplne napytel a vona s nim pod mostem skonci driv, ci pozdeji tak jako tak… dite, ani ctvrte a navic s takovejma rozestupama, nemuze bejt pro normalni rodinu, kde otec vydelava a matka jen nerodi, ale mimo rodicaky taky normalne pracuje tak likvidacni… a poku jo, neni to dany tim, ze maj moc deti, ale ze jsou financne negramotny, nebo jinak pracovne neschopny… a pokud to o sobe vim, tak rihbiju prasatko a jdu na sterilizaci driv, nez se dostanu do aituace, ze budu muset zvazovat potrat…

Teda já nestačím zírat. Myslim, že jako rozvedená samozivitelka mám plat a životní úroveň vic než slušnou, řekla bych, že kolikrát lepší než leckteré kompletní rodiny. A přesto jsme se pro upt rozhodli, protože tim, ze už o partnerství něco vím, tak si uvědomuju, že skončit případně s dalším dítětem sama (2 už mám), by bylo hodně nad mé sily. A rozhodně nejsem finanční negramot. Jsem VŠ ekonom. Ale mám hypo a nové auto na úvěr. A proč nové? Protože jsem ho kupovala v době, kdy jsem byla sama, tak kvůli záruce a bezpečnosti. S ohledem na děti!
To že ted žiju s partnerem a jeho detmi je fajn, ale nemusí to vydržet do konce života. Teď 4 velké deti uzivime úplně v pohodě, 5. by bylo finanční zátěži, ale i omezením těch starších na aktivitách. A s ohledem na případný rozchod vim, ze by to pro mě bylo náročné. Je hezké odsuzovat za zodpovědnost a ohled na materiální hodnoty, ale mě jde taky o to, aby mé deti byly šťastné a spokojené a to všechny. A nejde mi jen o finance.

A taky jsem vždy tvrdila, že potrat nechápu, že každá situace je řešitelná. Až do okamžiku, kdy jsem před tim rozhodnutím stála sama. Ale pravdou he, že u mě hrál určitou roli i můj věk (41).

Anonym po miniupt mezi svátky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.17 10:08

Tady se to cele nejak zvrhlo. Nejsme na hranici chudoby. Zijeme normalne deti maji krouzky mobil veci z lidlu kiku pepca z bazarku nechodi nahate. Neberem krome rodicaku zadne davky nic. Na vylety obcas jedem i na zmrzku maji. More nebylo 5 let, ale byli jine veci… dulezitejsi. Ale tohle vsechno nejak funguje za predpokladu, ze pracuju ja i chlap. Tudiz pokud zustanu doma a budu zase aspon 2r na rodicaku a pak nebudu mit kam dat dite, protoze je problem skolek a jesli to vim resila jsem to ted cely rok s trilatakem, tak o praci stejne prijdu. Tudiz muj prijem bude tretinovy u chlapa je kolisavy… zavisi od prace a na socce nam nic nedaji tam se pocita prijem zpetne. To jsou moje uvahy na to jestli pojedu k mori nemyslim bez toho se obejdu, ale resim to abysme meli ve finale z ceho platit najem a jidlo ne vylety a mekace. A od toho se odviji me uvahy. Srdce je proti rozum pro. Nikdo si neumite predstavit jak mi je. Jak bych blila ze sebe sama. Keci ze jsem mela mit dvojitou a trojitou antiko a vy ji vsichni mate? Spis je to o stesti. Stalo se necekane a o to vic zvazuji co dal. Ono je hezke rict holka ma za chvili 13 so 15 daleko, aby sla makat navic chteji brigose vetsinou od 16 az 18 let. Spis me napada co kdyz zustanu sama ted ten vztah prochazi krizi diky tomuto miminku ktere si nas naslo. A bud me bude vycitat on ze jsem si ho nechala nebo ho budu nenavidet ja ze jsem si ho nenechala. S cim se da smirit snaz nevim.

• Citovat
  • Upravit
5730
12.1.17 10:09
@Anonymní píše:
Teda já nestačím zírat. Myslim, že jako rozvedená samozivitelka mám plat a životní úroveň vic než slušnou, řekla bych, že kolikrát lepší než leckteré kompletní rodiny. A přesto jsme se pro upt rozhodli, protože tim, ze už o partnerství něco vím, tak si uvědomuju, že skončit případně s dalším dítětem sama (2 už mám), by bylo hodně nad mé sily. A rozhodně nejsem finanční negramot. Jsem VŠ ekonom. Ale mám hypo a nové auto na úvěr. A proč nové? Protože jsem ho kupovala v době, kdy jsem byla sama, tak kvůli záruce a bezpečnosti. S ohledem na děti!
To že ted žiju s partnerem a jeho detmi je fajn, ale nemusí to vydržet do konce života. Teď 4 velké deti uzivime úplně v pohodě, 5. by bylo finanční zátěži, ale i omezením těch starších na aktivitách. A s ohledem na případný rozchod vim, ze by to pro mě bylo náročné. Je hezké odsuzovat za zodpovědnost a ohled na materiální hodnoty, ale mě jde taky o to, aby mé deti byly šťastné a spokojené a to všechny. A nejde mi jen o finance.

A taky jsem vždy tvrdila, že potrat nechápu, že každá situace je řešitelná. Až do okamžiku, kdy jsem před tim rozhodnutím stála sama. Ale pravdou he, že u mě hrál určitou roli i můj věk (41).

Promiň, ale Gosi píše o NORMÁLNÍ rodině, to jest model manžel + manželka (případně i přítel + přítelkyně, mezi kterými je pevný vztah a vzájemná důvěra), kdy ani jeden nepočítá s tím, že partner odejde a on zůstane s dětmi sám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
12.1.17 10:12
@Anonymní píše:

Takhle si právě představuji většinu lidí, co jdou na potrat.
Nechtějí slevit ze svého komfortu.
Souhlasím s Gosi a myšlenkou, že v normální rodině místo a prostředky na dítě jsou. ŽE dlouhodobá bída a chudoba mluví o neschopnosti zúčastněných, že tu chudobu nezavinilo třetí dítě. Např.

Jen bych teda řekla, že VŠECHNY tvé děti spokojené nejsou.
Ale když jste tak doma šťastní. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.17 10:18
@Anonymní píše:
Tady se to cele nejak zvrhlo. Nejsme na hranici chudoby. Zijeme normalne deti maji krouzky mobil veci z lidlu kiku pepca z bazarku nechodi nahate. Neberem krome rodicaku zadne davky nic. Na vylety obcas jedem i na zmrzku maji. More nebylo 5 let, ale byli jine veci… dulezitejsi. Ale tohle vsechno nejak funguje za predpokladu, ze pracuju ja i chlap. Tudiz pokud zustanu doma a budu zase aspon 2r na rodicaku a pak nebudu mit kam dat dite, protoze je problem skolek a jesli to vim resila jsem to ted cely rok s trilatakem, tak o praci stejne prijdu. Tudiz muj prijem bude tretinovy u chlapa je kolisavy… zavisi od prace a na socce nam nic nedaji tam se pocita prijem zpetne. To jsou moje uvahy na to jestli pojedu k mori nemyslim bez toho se obejdu, ale resim to abysme meli ve finale z ceho platit najem a jidlo ne vylety a mekace. A od toho se odviji me uvahy. Srdce je proti rozum pro. Nikdo si neumite predstavit jak mi je. Jak bych blila ze sebe sama. Keci ze jsem mela mit dvojitou a trojitou antiko a vy ji vsichni mate? Spis je to o stesti. Stalo se necekane a o to vic zvazuji co dal. Ono je hezke rict holka ma za chvili 13 so 15 daleko, aby sla makat navic chteji brigose vetsinou od 16 az 18 let. Spis me napada co kdyz zustanu sama ted ten vztah prochazi krizi diky tomuto miminku ktere si nas naslo. A bud me bude vycitat on ze jsem si ho nechala nebo ho budu nenavidet ja ze jsem si ho nenechala. S cim se da smirit snaz nevim.

Ja myslim, ze do nekterych veci by chlap nemel kecat, stejne jako Ty nekecas jemu treba do vasektomie.
Nechtela jsem psat do diskuze, jelikoz jsem taky vyla v situaci, kdyz jsem premyslela o interupci, ale uz jen ta predstava, ze ze me budou neco vysavat, krev toho malickeho bude soucasti me a ja neudelam nic…no, proste budete jist cocku pet dni v kuse, ale budete ji jist spolecne, proste i to male dostane moznost jist, behat, dychat, treba chude.Stat furt rika podpora rodin, malo deti, muze prijit reforma, penize muzou prijit z nenadani, ale prazdnota a bolest z nenandani nemizi.
Omlouvam se za anonym, je to pro me citlive tema

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.17 10:18
@malinika píše:
Promiň, ale Gosi píše o NORMÁLNÍ rodině, to jest model manžel + manželka (případně i přítel + přítelkyně, mezi kterými je pevný vztah a vzájemná důvěra), kdy ani jeden nepočítá s tím, že partner odejde a on zůstane s dětmi sám. ;)

Tohle ale není pravda. Zakl. už po rozchodu s otcem svých dětí je a sama uvažuje nad možností, že by mohla zůstat sama. Já taky nepočítám dopředu s tim, že se rozejdeme, ale prostě už vim, že ta možnost tady je. Do manželství jsem taky nešla s tim, že se budeme rozvádět a přesto se stalo. Já zakl. rozumím vic než dost. Taky se ve mě pral rozum a srdce. U ní je to ale o to těžší, že nemají prostor pro diskusi. At to dioadne, jak dopadne, bude to priti vůli jednoho z nich.

• Citovat
  • Upravit
148224
12.1.17 10:19
@Anonymní píše:
Tady se to cele nejak zvrhlo. Nejsme na hranici chudoby. Zijeme normalne deti maji krouzky mobil veci z lidlu kiku pepca z bazarku nechodi nahate. Neberem krome rodicaku zadne davky nic. Na vylety obcas jedem i na zmrzku maji. More nebylo 5 let, ale byli jine veci… dulezitejsi. Ale tohle vsechno nejak funguje za predpokladu, ze pracuju ja i chlap. Tudiz pokud zustanu doma a budu zase aspon 2r na rodicaku a pak nebudu mit kam dat dite, protoze je problem skolek a jesli to vim resila jsem to ted cely rok s trilatakem, tak o praci stejne prijdu. Tudiz muj prijem bude tretinovy u chlapa je kolisavy… zavisi od prace a na socce nam nic nedaji tam se pocita prijem zpetne. To jsou moje uvahy na to jestli pojedu k mori nemyslim bez toho se obejdu, ale resim to abysme meli ve finale z ceho platit najem a jidlo ne vylety a mekace. A od toho se odviji me uvahy. Srdce je proti rozum pro. Nikdo si neumite predstavit jak mi je. Jak bych blila ze sebe sama. Keci ze jsem mela mit dvojitou a trojitou antiko a vy ji vsichni mate? Spis je to o stesti. Stalo se necekane a o to vic zvazuji co dal. Ono je hezke rict holka ma za chvili 13 so 15 daleko, aby sla makat navic chteji brigose vetsinou od 16 az 18 let. Spis me napada co kdyz zustanu sama ted ten vztah prochazi krizi diky tomuto miminku ktere si nas naslo. A bud me bude vycitat on ze jsem si ho nechala nebo ho budu nenavidet ja ze jsem si ho nenechala. S cim se da smirit snaz nevim.

Já jsem ti už psala že tě neodsuzuju.Jen tu diskutuju a píšu svůj názor, to je vše. Vybírat mezi dítětem a partnerem a žít svůj život musíš ty sama, my ho za tebe žít nebudeme.Jak bych si vybrala já je jasné. Ale to jsem JÁ, A TY JSI TY. A opravdu tě neodsuzuju i když to tak možná vypadá. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.1.17 10:19
@Talitha píše:
Takhle si právě představuji většinu lidí, co jdou na potrat.
Nechtějí slevit ze svého komfortu.
Souhlasím s Gosi a myšlenkou, že v normální rodině místo a prostředky na dítě jsou. ŽE dlouhodobá bída a chudoba mluví o neschopnosti zúčastněných, že tu chudobu nezavinilo třetí dítě. Např.Jen bych teda řekla, že VŠECHNY tvé děti spokojené nejsou.
Ale když jste tak doma šťastní. :?

Přesně tak. Ale holt podle emimina asi žijeme na růžovém obláčku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí