Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
12.1.17 10:20
@Talitha píše: ŽE dlouhodobá bída a chudoba mluví o neschopnosti zúčastněných, že tu chudobu nezavinilo třetí dítě. Např.

ježíš, a teď si představ, že všichni lidé nejsou stejně schopní, stejně vzdělaní, nemají stejné podmínky a stejné nadání, jsou i lidé jednodušší a prostější, stejně jako vzdělanější nebo podnikavější… každý žijeme, jak umíme… někdo to prostě jinak neumí, někdo to umí lépe a jiný zase skoro vůbec… a taky mají právo žít a zakládat rodinu a právo se rozhodnout, co dál… každý z nás je v něčem schopnější a v něčem méně schopný… no a někdo je skoro neschopný… nejsou jen všichni schopní a dokonalí… jsou to jen lidi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.17 10:24

@Talitha ach jo, tyhlety pravděpodobně věřící, to je děs!
Ano, v naší rodině jsme šťastní a spokojení a prostředky na dítě máme, proto zivime 4 kousky. A ano, těm 4 chceme dopřát to, co si zaslouží.

Dnes už vim, že zivot se má žít a dělat radostným těm druhým a u toho je treba zvážit vsechny možnosti.

Potrat považuju za odsouzeníhodný ve 20, ubezdetnych atd

• Citovat
  • Upravit
5730
12.1.17 10:29
@Anonymní píše:
Tohle ale není pravda. Zakl. už po rozchodu s otcem svých dětí je a sama uvažuje nad možností, že by mohla zůstat sama. Já taky nepočítám dopředu s tim, že se rozejdeme, ale prostě už vim, že ta možnost tady je. Do manželství jsem taky nešla s tim, že se budeme rozvádět a přesto se stalo. Já zakl. rozumím vic než dost. Taky se ve mě pral rozum a srdce. U ní je to ale o to těžší, že nemají prostor pro diskusi. At to dioadne, jak dopadne, bude to priti vůli jednoho z nich.

Ale to už je potom na každém, s jakým člověkem do vztahu jde a případně se s ním ten vztah snaží udržet. A to i přesto že ví, že ten druhý člověk má dost velké mouchy na to, aby se o něj v nečekaných životních událostech mohl opřít.
Takže pokud vím, že spím s ne úplně spolehlivým člověkem, musím si také být vědoma toho, že to může mít v budoucnu nějaké následky, které si ponesu jen a jen sama. A pokud to někomu i přes tohle riziko stojí za to, je to pro mě nepochopitelné a považuji to za sociální negramotnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.1.17 10:29
@Anonymní píše:
Tady se to cele nejak zvrhlo. Nejsme na hranici chudoby. Zijeme normalne deti maji krouzky mobil veci z lidlu kiku pepca z bazarku nechodi nahate. Neberem krome rodicaku zadne davky nic. Na vylety obcas jedem i na zmrzku maji. More nebylo 5 let, ale byli jine veci… dulezitejsi. Ale tohle vsechno nejak funguje za predpokladu, ze pracuju ja i chlap. Tudiz pokud zustanu doma a budu zase aspon 2r na rodicaku a pak nebudu mit kam dat dite, protoze je problem skolek a jesli to vim resila jsem to ted cely rok s trilatakem, tak o praci stejne prijdu. Tudiz muj prijem bude tretinovy u chlapa je kolisavy… zavisi od prace a na socce nam nic nedaji tam se pocita prijem zpetne. To jsou moje uvahy na to jestli pojedu k mori nemyslim bez toho se obejdu, ale resim to abysme meli ve finale z ceho platit najem a jidlo ne vylety a mekace. A od toho se odviji me uvahy. Srdce je proti rozum pro. Nikdo si neumite predstavit jak mi je. Jak bych blila ze sebe sama. Keci ze jsem mela mit dvojitou a trojitou antiko a vy ji vsichni mate? Spis je to o stesti. Stalo se necekane a o to vic zvazuji co dal. Ono je hezke rict holka ma za chvili 13 so 15 daleko, aby sla makat navic chteji brigose vetsinou od 16 az 18 let. Spis me napada co kdyz zustanu sama ted ten vztah prochazi krizi diky tomuto miminku ktere si nas naslo. A bud me bude vycitat on ze jsem si ho nechala nebo ho budu nenavidet ja ze jsem si ho nenechala. S cim se da smirit snaz nevim.

My mame pouze kondom, pac dalsi dite je v planu za dva roky, a kdyz prijde driv, nebude to problem… Az budem za limitem, tak proberem situaci a ja zatim predpokladam, ze budu detem a pripadnym selhanim dvoji antiko otevrena cely plodny obdobi, pokut to muz uvidi jinak bude mit moji plnou podporu ohledne vasektomie, pokud ne, bude to proto, ze se ztotoznuje s mym postojem… Chlap je zivnostnik? Pokud jo, tak to nebere nejakym pausalem, ktery se pro vymerovani davek je ve vysi prumernyho platu? A davky se nemenili nejak s NOZ? Povim ti k tomu jen dve veci… Uprimne nikdy nepochopim zenskou, co zustane s chlapem, co ji tlacil na potrat s jejich spolecnym ditetem… A za druhe jak jsem psala, kdo chcr najde zpusob, ale to tvuj zivot, muzes to vyresit jednoduse, jeste se aai vejdes do legalniho terminu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.1.17 10:33
@Anonymní píše:
Ano, v naší rodině jsme šťastní a spokojení a prostředky na dítě máme, proto zivime 4 kousky. A ano, těm 4 chceme dopřát to, co si zaslouží.

Dnes už vim, že zivot se má žít a dělat radostným těm druhým a u toho je treba zvážit vsechny možnosti.

Potrat považuju za odsouzeníhodný ve 20, ubezdetnych atd

Není to otázka víry, ale výchovy. ;) Jen doufám, že tenhle pohled na svět a na život se mi povede předat i vlastním dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.1.17 10:34
@Regina Hero píše:
ježíš, a teď si představ, že všichni lidé nejsou stejně schopní, stejně vzdělaní, nemají stejné podmínky a stejné nadání, jsou i lidé jednodušší a prostější, stejně jako vzdělanější nebo podnikavější… každý žijeme, jak umíme… někdo to prostě jinak neumí, někdo to umí lépe a jiný zase skoro vůbec… a taky mají právo žít a zakládat rodinu a právo se rozhodnout, co dál… každý z nás je v něčem schopnější a v něčem méně schopný… no a někdo je skoro neschopný… nejsou jen všichni schopní a dokonalí… jsou to jen lidi… :nevim:

Jo, ale pak to jak spatne na tom jsou neni vina tech deti a toho, ze je maj… Jinak znova je tu mrte neziskovek, sposta kurzu i pres UP, pokud clovek jen trochu chce a snazi se, tak krome zdravi je jakejkoli jinej (dlouhodobej) problem spis jeho volba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.1.17 10:38
@Anonymní píše:
Teda já nestačím zírat. Myslim, že jako rozvedená samozivitelka mám plat a životní úroveň vic než slušnou, řekla bych, že kolikrát lepší než leckteré kompletní rodiny. A přesto jsme se pro upt rozhodli, protože tim, ze už o partnerství něco vím, tak si uvědomuju, že skončit případně s dalším dítětem sama (2 už mám), by bylo hodně nad mé sily. A rozhodně nejsem finanční negramot. Jsem VŠ ekonom. Ale mám hypo a nové auto na úvěr. A proč nové? Protože jsem ho kupovala v době, kdy jsem byla sama, tak kvůli záruce a bezpečnosti. S ohledem na děti!
To že ted žiju s partnerem a jeho detmi je fajn, ale nemusí to vydržet do konce života. Teď 4 velké deti uzivime úplně v pohodě, 5. by bylo finanční zátěži, ale i omezením těch starších na aktivitách. A s ohledem na případný rozchod vim, ze by to pro mě bylo náročné. Je hezké odsuzovat za zodpovědnost a ohled na materiální hodnoty, ale mě jde taky o to, aby mé deti byly šťastné a spokojené a to všechny. A nejde mi jen o finance.

A taky jsem vždy tvrdila, že potrat nechápu, že každá situace je řešitelná. Až do okamžiku, kdy jsem před tim rozhodnutím stála sama. Ale pravdou he, že u mě hrál určitou roli i můj věk (41).

Anonym po miniupt mezi svátky

No, rozhodla ses… Jako nevim, co k tomu dal dodat, tak sis nasla par duvodu, treba v realu vypadaj opodstatneneji, nez jako prispevek na foru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148224
12.1.17 10:45
@malinika píše:
Není to otázka víry, ale výchovy. ;) Jen doufám, že tenhle pohled na svět a na život se mi povede předat i vlastním dětem.

Nebo ani ne výchovy, i když asi taky, ale i vnitřního přesvědčení a svědomí. A mmchd jsem ateista jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
@Anonymní píše:

Potrat považuju za odsouzeníhodný ve 20, ubezdetnych atd

Potrat je potrat. Ukončí se život někomu, kdo by za pár měsíců vylezl z břicha.
Není víc odsouzeníhodný ve dvaceti a míň ve čtyřiceti.
Je to furt stejný.

Život se má žít.
Já si ho budu žít, to zase jo. Ale nebudu mít při tom za zády smrt našich nenarozených dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@malinika nikdy nevíš na 100%'s kým žijes. Pokud chceš mit 100% jistotu, musíš být sama. Takových už bylo, co věřili, že ten jejich je ten pravý a nikdy se nemůže nic pokazit. Ale to už je ot, které zakl. nepomůže

• Citovat
  • Upravit
5730
12.1.17 10:46
@Gosi píše:
No, rozhodla ses… Jako nevim, co k tomu dal dodat, tak sis nasla par duvodu, treba v realu vypadaj opodstatneneji, nez jako prispevek na foru…

Tohle je zbytečné. Ty holky, když to sem píšou, už v 99% případů rozhodnuté jsou. Tady čekají jen poplácání po rameni a schválení své volby ještě někým jiným, aby se sami před sebou mohly snáze ospravedlnit. A vždy tu někoho takového, kdo je po tom rameni skutečně poplácá a řekne jim, že dělají správnou věc, najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.1.17 10:54
@Anonymní píše:
@malinika nikdy nevíš na 100%'s kým žijes. Pokud chceš mit 100% jistotu, musíš být sama. Takových už bylo, co věřili, že ten jejich je ten pravý a nikdy se nemůže nic pokazit. Ale to už je ot, které zakl. nepomůže

Promiň, ale troufám si říct, že vím, s kým žiju. Toho člověka znám a znám i jeho charakter - tím pádem vím, co od něj můžu čekat.
Samozřejmě že stát se může cokoliv, ale i tak mám jistotu, že kdyby manžel nedejbože totálně zlbnul a odešel od nás, nikdy by mě s dětmi nenechal ve štychu. Kdyby to nemělo být kvůli nám, bylo by to zcela jistě kvůli jeho rodičům. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.17 10:57

Necekam poplacani. Ani ja bych ho nikomu nedala. Hledala jsem zeny, ktere tim prosli jak jim bylo. Asi vedet, zee nejsem jedina komu se to stalo. Jinak mi prijde zvlastni nazor poslat dohaje chlapa, protoze chce potrat. Tak sobecka byt nemuzu moje deti ho miluji a je dobry otec. Nemuzu jim rozbit rodinu proc. To co si myslim ja ty deti nemuzou odnaset a trpet za to. Navic 2 vetsi vedi jake to bylo rozbita rodina. Ja doufam, ze zmeni nazor. Uvidime. Rozhodnuta ze tam pujdu nejsem ani omylem.

• Citovat
  • Upravit
10206
12.1.17 10:57

Autorko, pomohla ti k necemu tahle pateticka debata?
Nevim jak moc jsem chodíš, ale zrovna tohle jsou proste kontroverzní témata, u kterých se vzdy strhne lavina emocí a autorka se pak cejti jako kus hovn* na bote. Rozhodnout se stejne budeš muset sama, ty se svým svědomím budeš zit po zbytek života. A NIKDO nema pravo te soudit, at se rozhodnes tak či tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.17 11:00
@malinika píše:
Promiň, ale troufám si říct, že vím, s kým žiju. Toho člověka znám a znám i jeho charakter - tím pádem vím, co od něj můžu čekat.
Samozřejmě že stát se může cokoliv, ale i tak mám jistotu, že kdyby manžel nedejbože totálně zlbnul a odešel od nás, nikdy by mě s dětmi nenechal ve štychu. Kdyby to nemělo být kvůli nám, bylo by to zcela jistě kvůli jeho rodičům. ;)

Takových naivních ženských bylo… :mavam: Snad nebudeš ten případ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí