Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@morgana1 píše:
@Anna766 Nemusí se ti to líbit, ale takovej je život. Kromě toho, ani ta vasektomie není stoprocentní a naprosto chápu chlapa, kterej do sebe nenechá řezat, jenom protože ženská chce.Rozhodnutí o tom, jaká antikoncepce se bude používat, je vždycky na obou a rozhodnutí, co s případným nechtěným následkem taky. Takže pokud by si holka, kterou tady řešíme, prosadila proti jeho vůli, že si dítě nechá, pochopím jeho rozhodnutí odejít, místo toho, aby si místo spánku našel ještě 3. práci, aby to všechno zvládnul a za 10 let z něj byla fyzická i psychická troska.
Což si zřejmě, na rozdíl od některých diskutérek, uvědomuje i ona. V její situaci neexistuje dobré řešení, jen to nejmíň špatné ze všech.
Co mi vadí, je naprostá ignorace reality a hrubá citová manipulace, kterou tady některé předvádějí.
Vidíš ty chápeš chlapa který do sebe nenechá řezat jen proto že ženská chce a já mám pochopit chlapa který pošle ženskou zabít dítě protože on chce
![]()
@Gosi píše:
prosím, cituj, kde konkrétně se tam píše, že je správné chodit na přerušení?
Správné je mít právo se rozhodnout. Bez ohledu na to, co si Gosi myslí.
@Gosi Prozradím ti tajemství. Antiko může opravdu selhat, ne jenom „selhat“.
@Jitusee píše:
@Gosi Neni v tve kompetenci, aby sis tady hrála na arbitraz.
Pokud se nekdo na nazor zepta, tak si ho sdel třeba i na 52 druhé stránce. Ale aby sis tady brala do pusy něčí rodiče, to je trosku silna káva a kdybys mela aspon minimum sebereflexe, věděla bys, ze tohle byl krok vedle (ušetři me toho, ze soudíš jen podle toho co o nich psala, ty si vubec nemáš co dovolit soudit něčí maminku či tátu ).
V neposlední radě se mi na cele tve story o perfektní Gosi neco nezdá.
Ale na internetu muze byt kazdy tim, čim chce, ze?
já se o nich nevyjadřovala sama od sebe… ona se mě zeptala, tak jsem jí normálně odpověděla… vlastně potvrdila, co píšu a jako praktickej příklad dala své rodiče… copak se ti na story o perfektní Gosi nezdá? jakékoli nejasnosti ráda objasním ![]()
@Anna766 Začínám mít pochybnosti, zda rozumíš psanému textu. Ale třeba to byla jen momentální indispozice.
Takže ještě jednou " ROZHODNUTÍ OBOU".
@Mango_Lassi píše:
Správné je mít právo se rozhodnout. Bez ohledu na to, co si Gosi myslí.
se může rozhodnout, jak už to mám napsat, abyste to pochopily… jsou pravidla jak se lidi mají chovat(vymahatelné a nevymahatelné), vzhledem k aktivitě soudů, nejsou dostatečné páky aby se lidi chovali jako lidi i podle vymahatelných pravidel…
@morgana1 píše:
@Anna766 Začínám mít pochybnosti, zda rozumíš psanému textu. Ale třeba to byla jen momentální indispozice.Takže ještě jednou " ROZHODNUTÍ OBOU".
Já rozumím velice dobře a ne, nelíbí se mi co podsouváš. Ale to je jedno.
@morgana1 píše:
@Anna766 Začínám mít pochybnosti, zda rozumíš psanému textu. Ale třeba to byla jen momentální indispozice.Takže ještě jednou " ROZHODNUTÍ OBOU".
ano, oba dva se můžou vykašlat na ochranu a ženská chodit po potratech… je to jejich právo, před justicí se zpovídat nemusej, a co si o nich bude kdo myslet jim může bejt taky ukradený…
@morgana1 píše:
@Gosi Prozradím ti tajemství. Antiko může opravdu selhat, ne jenom „selhat“.
v teoretické rovině selhat může cokoli… v praxi bych fakt chtěla pár příkladů, kdy někdo udělal pro prevenci maximum a přesto se přihodilo…
@morgana1 píše:
@jitka 11 Je fajn, že až zakladatelka bude na ty 4 děti sama, že ji budeš finančně sponzorovat. Je hezké, že takoví dobří lidé ještě existují.
Nevím, proč by měla být sama. ![]()
On u zplození taky byl.
@Gosi píše:
se může rozhodnout, jak už to mám napsat, abyste to pochopily… jsou pravidla jak se lidi mají chovat(vymahatelné a nevymahatelné), vzhledem k aktivitě soudů, nejsou dostatečné páky aby se lidi chovali jako lidi i podle vymahatelných pravidel…
Ta pravidla tady nastavuje Gosi?
Když 72% lidí připouští možnost volby, čili připouští možnost interupce nebude to s těmi morálními pravidly ve společnosti tak žhavé.
@Mango_Lassi píše:
Když 72% lidí připouští možnost volby, čili připouští možnost interupce nebude to s těmi morálními pravidly ve společnosti tak žhavé.
i když souhlasím s tím, že nevěra není v souladu s morálkou, ale taky bych do dotazníku napsala, že je to věc o které si může dotyčný rozhodnout sám… jinak, kdybys náhodou nevěděla, není to 72% občanů ČR, je to 72% z dotázaných, dál se to propočítává, není to neotřesitelnej fakt…
@Gosi píše:
i když souhlasím s tím, že nevěra není v souladu s morálkou, ale taky bych do dotazníku napsala, že je to věc o které si může dotyčný rozhodnout sám… jinak, kdybys náhodou nevěděla, není to 72% občanů ČR, je to 72% z dotázaných, dál se to propočítává, není to neotřesitelnej fakt…
72% dotázaných. Pokud byl vzorek dotázaných dostatečně velký, dá se za jistých podmínek aplikovat na celou populaci.
@Mango_Lassi píše:
začínám mít docela pochybnosti o tvém všeobecném přehledu… kdo a jak podle tebe nastavuje vymahatelná a nevymahatelná práva? třeba je z pohledu slušnosti a morálky pustit v tramvaji člověka s omezenou pohyblivostí sednout, i mimo místa, kde má vysloveně přednost, považuješ to taky za individuální rozhodnutí, jestli to morální je, nebo není?
@Gosi píše:
začínám mít docela pochybnosti o tvém všeobecném přehledu… kdo a jak podle tebe nastavuje vymahatelná a nevymahatelná práva? třeba je z pohledu slušnosti a morálky pustit v tramvaji člověka s omezenou pohyblivostí sednout, i mimo místa, kde má vysloveně přednost, považuješ to taky za individuální rozhodnutí, jestli to morální je, nebo není?
Považuju to za individuální rozhodnutí. Nebo můžu nějak právně vymáhat, aby mi někdo uvolnil místo v tramvaji, když jsem těhotná? Nemůžu. A nepřijde mi to nemorální. Jen nevychované.
Nicméně zase michas hrušky s jablky.
A ty urážky ti vážně nesluší. Myslela jsem že jsi jen omezená. Teď už vidím, že i útočná