Nevlastní dítě, které nemohu vystát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106491
9.12.19 11:01
@Theli píše:
Když to tak čtu, tak jsem ráda za svého partnera, který děcko nestaví na piedestal a nepodřizuje mu celý svůj život…
@Venetia Tvůj chlap to má asi bohužel nastaveno podobně jako @pohledzdruhestrany, takže jako partner ti vyhovovat nebude. My jsme také řešili nejrůznější problémy, ale nikdy jsem se necítila jako páté kolo u vozu, trávíme s partnerem maximum času… I když má dítě z předchozího vztahu, dokáže to vybalancovat.

no to právě nemá, ten můj je vztahový typ, ten by právě potřeboval nějakou co si bude chtít hrát na rodinku, trávit čas s dítětem, idealně se všichni tři mazlikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
9.12.19 11:07
@Venetia píše:
no to právě nemá, ten můj je vztahový typ, ten by právě potřeboval nějakou co si bude chtít hrát na rodinku, trávit čas s dítětem, idealně se všichni tři mazlikovat

No, je rozdíl mezi vztahovým a rodinným typem. Ten tvůj je asi rodinný…Že chce trávit čas pohromadě mi přijde fajn, ale pouze za podmínky, že v tu dobu se bude věnovat všem, a ne že se jeden bude cítit odstrčený. Taky záleží, jak často ho máte…My ho máme jen 2 víkendy v měsíci, tak to není nijak špatné. Kdyby měl ale střídavku, tak bych do toho asi nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 11:13
@Theli píše:
Když to tak čtu, tak jsem ráda za svého partnera, který děcko nestaví na piedestal a nepodřizuje mu celý svůj život…
@Venetia Tvůj chlap to má asi bohužel nastaveno podobně jako @pohledzdruhestrany, takže jako partner ti vyhovovat nebude. My jsme také řešili nejrůznější problémy, ale nikdy jsem se necítila jako páté kolo u vozu, trávíme s partnerem maximum času… I když má dítě z předchozího vztahu, dokáže to vybalancovat.

a vy máte společné dítě nebo ty máš dítě z předchozího vztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106491
9.12.19 11:13
@Theli píše:
No, je rozdíl mezi vztahovým a rodinným typem. Ten tvůj je asi rodinný…Že chce trávit čas pohromadě mi přijde fajn, ale pouze za podmínky, že v tu dobu se bude věnovat všem, a ne že se jeden bude cítit odstrčený. Taky záleží, jak často ho máte…My ho máme jen 2 víkendy v měsíci, tak to není nijak špatné. Kdyby měl ale střídavku, tak bych do toho asi nešla…

my ho máme libovolně kdykoliv…ted co začal chodit do školy méně, možná jsem tomu unikla prací nebo ho dřív odveze kvuli ukolum a vstavaní a taky je věčně nemocnej, to za ním chodí tam. Co bych dala za něco plánovaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.12.19 11:29
@Venetia píše:

Ale tak to je snad normální, že chce, abyste trávili čas společně 8o naopak by mi přišlo divný, kdyby tě odstrkoval, že si v tý době máš dělat něco jinýho.

• Citovat
  • Upravit
1485
9.12.19 11:34
@pohledzdruhestrany píše:
a vy máte společné dítě nebo ty máš dítě z předchozího vztahu?

Já jsem bezdětná, ale společné dítě plánujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
9.12.19 11:35
@Venetia píše:
my ho máme libovolně kdykoliv…ted co začal chodit do školy méně, možná jsem tomu unikla prací nebo ho dřív odveze kvuli ukolum a vstavaní a taky je věčně nemocnej, to za ním chodí tam. Co bych dala za něco plánovaného.

To chápu, ta nepravidelnost by mi taky vadila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 11:56
@Theli píše:
Já jsem bezdětná, ale společné dítě plánujeme…

no jo ty jsi ještě hnízdilka a snažilka a moc to prožíváš plus cítíš konkurenci pro tebe cizího dítěte, které může ujídat emoce a zdroje manžela na úkor tvého dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
9.12.19 12:11
no jo ty jsi ještě hnízdilka a snažilka a moc to prožíváš plus cítíš konkurenci pro tebe cizího dítěte, které může ujídat emoce a zdroje manžela na úkor tvého dítěte

8o Jeho dítě jako konkurenci nevnímám, ale kdyby se svým dítětem spal v posteli a celkově bych byla vždy až na druhém místě, tak by mě ten vztah brzy přestal bavit… Jen jsem chtěla napsat, že i s tím děckem z předchozího vztahu se to dá skloubit, aby byli všichni spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 12:17
@Theli píše:
8o Jeho dítě jako konkurenci nevnímám, ale kdyby se svým dítětem spal v posteli a celkově bych byla vždy až na druhém místě, tak by mě ten vztah brzy přestal bavit… Jen jsem chtěla napsat, že i s tím děckem z předchozího vztahu se to dá skloubit, aby byli všichni spokojení.

jenže situace, kdy oba partneři mají svoje děti, neplánují společné dítě a mají ohledně dětí fungující expartnery, je úplně jiná než tvoje včetně vnímání tvých potřeb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
9.12.19 12:31
jenže situace, kdy oba partneři mají svoje děti, neplánují společné dítě a mají ohledně dětí fungující expartnery, je úplně jiná než tvoje včetně vnímání tvých potřeb

Však já to nezobecňuji, každý má jiné potřeby, jen se mi nelíbily tvé urážky, které padaly na účet @Venetia. Navíc jsou i případy partnerů s dětmi, kteří dokázali vytvořit plnohodnotný vztah i po rozvodu. Ne každému stačí mít partnera jako výplň volného času, když zrovna nemohou být se svými dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 12:42
@Theli píše:
Však já to nezobecňuji, každý má jiné potřeby, jen se mi nelíbily tvé urážky, které padaly na účet @Venetia. Navíc jsou i případy partnerů s dětmi, kteří dokázali vytvořit plnohodnotný vztah i po rozvodu. Ne každému stačí mít partnera jako výplň volného času, když zrovna nemohou být se svými dětmi…

co je prosím plnohodnotný vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
9.12.19 15:18
co je prosím plnohodnotný vztah?

V téhle souvislosti jsem tím myslela to, že ti dva spolu žijí společně s těmi dětmi z předchozích vztahů, tráví společně čas, dovolené, svátky, oslavy, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
9.12.19 15:23
@Theli píše:
V téhle souvislosti jsem tím myslela to, že ti dva spolu žijí společně s těmi dětmi z předchozích vztahů, tráví společně čas, dovolené, svátky, oslavy, atd…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
9.12.19 15:28

Řeknu to z pohledu bejvalky, který se o dítě zčásti bude starat chlapova nextka, protože „střídavá“ péče - jako bordel bych po ní nesbírala, ale jinak ať si to zařídí tatínek. On je otec, né ty :nevim: A pokud ti nevyhovuje, jak to má táta s dcerou nastaveno, tak pokud nepomůže nějaká rozumná domluva, bude potřeba jít o dům dál…

Já bych zase nechtěla být s chlapem, co kvůli nový kůži odsude své děti na druhou kolej :nevim: ale každá to holt berem ze svého pohledu, ty z pohledu bezdětné nové partnerky, já z pohledu mámy…I můj nový partner se bude muset přizpůsobit chodu rodiny. Musela bych se hanbou propadnout, kdybych upřednostnila milence před synem :think: (v rozumné míře, samozřejmě, takže třeba spaní v posteli s 13letou holkou už by bylo přitažený za vlasy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí