Nevlastní dítě, které nemohu vystát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14008
9.12.19 20:49
@pohledzdruhestrany píše:
Jednoduchý, krev je prostě krev. Nezajímalo by tě jako dítě, kdybys věděla, že někde existuje tvoje matka, ale z nejakyho důvodu se k tobě nehlásí, jaký byly její motivace, že tě opustila, jestli jsi byla chtěný dítě a podobně? Bez ohledu na případné fungující macechu?Ale je pravda, že musím upřesnit, že lepší fungující nevlastni otec než strašnej vlastní táta, ale pořád to v dítěti zanechá nějakou jizvu. Ale dobrej nevlastni tata nemůže být od podstaty věci stejně dobrej jako vlastní dobrej otec - s ohledem na vnímání dítěte.

Na dcery otazky ohledne jejiho taty jsem popravdě odpovedela a nejak extra se na neho nikdy neptala…
J rada, ze muj pritel ji dokaze vynahrazovat tatu..
Ja si myslim, ze na dite zanechá nejakou tu jizvu i ta střídava pece..
Ma dcera se kvuli svému otci netrápí, ma od nas veškerou rodičovskou lasku v jedne domácnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
9.12.19 20:49
@Matt 02 píše:
Ale jasně, že nahradí, můžu to z pozice dítěte potvrdit. Máma si našla skvělého manžela a pro nás nejlepšího tátu. :srdce:

Ja vim, ze nahradi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
9.12.19 21:07
@Matt 02 píše:
@pohledzdruhestranyNejlepší je mít super vlastního tátu, který ale žije s mámou a dětmi. Někdy to ale možné není a tam je podle mě lepší, když je super ten nový partner mámy. Dítě tátu potřebuje a fakt si nedovedu představit jak by to fungovalo, kdyby nevlastní táta byl jen manžel mámy, ale nezastal by tu roli otce. Hlavně po tom, co se jim narodily společné děti. Já se teda s biologickým otcem nestýkám, ale i kdyby jo, určitě by bylo málo ho vidět víkend jednou za 14 dní a mnohem větší část dětství bych trávil s mamkou a jejím mužem, který by mě nepřijmul jako své dítě. To by pro mě bylo asi dost smutné, nevím. Něco jiného je asi, kdyby se biologický otec hodně zajímal, staral a byl normální, tak by byl táta on. To je jasný, ale, stejně si myslím, že bych žárlil na sourozence, které mají společně. Takhle jsem neměl důvod, nikdo mi nedal příčinu a je mi srdečně úplně jedno jestli si mě taťka udělal nebo ne. Přijmul nás za své a jediné špatné z dětství jsou vzpomínky na biologického otce, i když jsem byl hodně malý, něco si pamatuju. Od pěti let, kdy nám všem třem přišel do života náš táta mám ty vzpomínky už jenom hezké. Jenže je to asi tím, že ne jen my jeho, ale i on nás přijmul a vychovával. Bez toho bychom takový vztah dnes neměli, on jako dospělý se musel snažit a dokázat těm dvoum malým capartům, že je má rád. My to jen přijmuli. Jenže je pravda, že on by nikdy nezakládal diskuzi na emimino, jak mu pijeme krev a jak mu krademe jeho novou lásku. Vždyť tady některé ženské na ty děti normálně žárlí a pak se diví, že jim dělají problémy. Nevím jako malý jsem to samozřejmě nevnímal, ale ano určitě to měli složitější. Měl by táta jednoduší, kdyby si našel přítelkyni, která je bezdětná. Mohli si užívat, co si pamatuju, nikam nás nestrkali, takže sami byli jen večer, když jsme usli. Jinak jsme byli společně. Asi mu to nevadilo, protože nezdrhnul :mrgreen:. A od začátku se nám věnoval. Kazdý má přece na výběr. Zase to má výhodu, my dneska už pohlídáme mladší sourozence a oni můžou jít se bavit. Jeden den jdeme o víkend my se ségrou a jeden naši, teda, když se jim chce, občas je musím vyhodit ať nesedí doma, jsou mladí, nebylo jim ještě ani 40, máma mě měla v 17, tak si můžou užívat teď.

Moc hezky to tady píšeš. To je pohlazení po duši :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 21:51
@Matt 02 píše:
@pohledzdruhestranyNejlepší je mít super vlastního tátu, který ale žije s mámou a dětmi. Někdy to ale možné není a tam je podle mě lepší, když je super ten nový partner mámy. Dítě tátu potřebuje a fakt si nedovedu představit jak by to fungovalo, kdyby nevlastní táta byl jen manžel mámy, ale nezastal by tu roli otce. Hlavně po tom, co se jim narodily společné děti. Já se teda s biologickým otcem nestýkám, ale i kdyby jo, určitě by bylo málo ho vidět víkend jednou za 14 dní a mnohem větší část dětství bych trávil s mamkou a jejím mužem, který by mě nepřijmul jako své dítě. To by pro mě bylo asi dost smutné, nevím. Něco jiného je asi, kdyby se biologický otec hodně zajímal, staral a byl normální, tak by byl táta on. To je jasný, ale, stejně si myslím, že bych žárlil na sourozence, které mají společně. Takhle jsem neměl důvod, nikdo mi nedal příčinu a je mi srdečně úplně jedno jestli si mě taťka udělal nebo ne. Přijmul nás za své a jediné špatné z dětství jsou vzpomínky na biologického otce, i když jsem byl hodně malý, něco si pamatuju. Od pěti let, kdy nám všem třem přišel do života náš táta mám ty vzpomínky už jenom hezké. Jenže je to asi tím, že ne jen my jeho, ale i on nás přijmul a vychovával. Bez toho bychom takový vztah dnes neměli, on jako dospělý se musel snažit a dokázat těm dvoum malým capartům, že je má rád. My to jen přijmuli. Jenže je pravda, že on by nikdy nezakládal diskuzi na emimino, jak mu pijeme krev a jak mu krademe jeho novou lásku. Vždyť tady některé ženské na ty děti normálně žárlí a pak se diví, že jim dělají problémy. Nevím jako malý jsem to samozřejmě nevnímal, ale ano určitě to měli složitější. Měl by táta jednoduší, kdyby si našel přítelkyni, která je bezdětná. Mohli si užívat, co si pamatuju, nikam nás nestrkali, takže sami byli jen večer, když jsme usli. Jinak jsme byli společně. Asi mu to nevadilo, protože nezdrhnul :mrgreen:. A od začátku se nám věnoval. Kazdý má přece na výběr. Zase to má výhodu, my dneska už pohlídáme mladší sourozence a oni můžou jít se bavit. Jeden den jdeme o víkend my se ségrou a jeden naši, teda, když se jim chce, občas je musím vyhodit ať nesedí doma, jsou mladí, nebylo jim ještě ani 40, máma mě měla v 17, tak si můžou užívat teď.

Je lepší suprovej vlastní táta, kterej má děti ve střídavce nebo novej suprovej nevlastní táta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 21:54
@_.Emilyyy píše:
Na dcery otazky ohledne jejiho taty jsem popravdě odpovedela a nejak extra se na neho nikdy neptala…
J rada, ze muj pritel ji dokaze vynahrazovat tatu..
Ja si myslim, ze na dite zanechá nejakou tu jizvu i ta střídava pece..
Ma dcera se kvuli svému otci netrápí, ma od nas veškerou rodičovskou lasku v jedne domácnosti…

Důležitý hlavně je, že má svou mluvčí a v podstatě ani nemusí myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.12.19 22:00
@_.Emilyyy píše: …
Ma dcera v zivote nevidela svého biologickeho otce a predstav si, ze ja to na mé oci vidim a cítím, jak dceri ten plnohodnotný nevlastni tata to NAHRADÍ.
Ver mi, me dite je šťastné ;).

Tak jasně, že je šťastná, když jí tvuj fotbalista kupuje iphony, botičky, značkové hadricjy, nehticky
To by byla šťastná každá holka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 22:31
@GitD píše:
Tak jasně, že je šťastná, když jí tvuj fotbalista kupuje iphony, botičky, značkové hadricjy, nehticky
To by byla šťastná každá holka :mrgreen:

Dá se láska koupit, alespoň ta předstíraná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
9.12.19 22:41
Důležitý hlavně je, že má svou mluvčí a v podstatě ani nemusí myslet.
Tak ja nevim , jak ty ale ja se o pocity sve dcera zajímám…A nekolikrat jsem si s ni o tom mluvila, zajímají me jeji pohledy a nazory ;) .
A mam oci , treba vzdy byla vice pritulnejsi k nemu nez ke mne..
@GitD

To ze jí koupi drazsi veci, tak to je jen jeho dobra vůle, ze jí chce potěšit a ma dcera by se nenechala koupit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.12.19 22:52

Ale tak zase když na to maji peníze, tak proč by dceru nepotěšil?
Za me je to teda spíš rozmazlování, ale to je jen můj nazor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
9.12.19 22:53
Je lepší suprovej vlastní táta, kterej má děti ve střídavce nebo novej suprovej nevlastní táta?

Tak to nevím, já ve střídavce nevyrůstal. Ale po pravdě bych ani nechtěl. Znám jeden případ, kdy jo a jako nic moc. U mámy jiná pravidla u táty taky, neustálé stěhování a blázinec, myslím, že to je hlavně pro menší děti dost náročné. Ale asi záleží, jak se dokáží domluvit rodiče, jak to dokáží skloubit a další věci. Možná může být střídavka fajn, ale také velká katastrofa. Třeba i z důvodu, že u tatínka je maceška, která je vysloveně nadšená z přítomnosti dítěte a počítá hodiny, kdy si dítě sbalí batůžek a dokráčí k mamince. Tam může být nepříjemný strejda, který skáče kolem svých dětí (polorodých sourozenců) a tohle dítko, které vlastně nemá nikde pořádný domov může žárlit a věřím, že i ty sourozence nenávidět. Protože jen oni mají jeden domov a mámu s tátou pod jednou. Děkuji nechci, to raději budu mít jeden domov jednu mámu a jednoho tátu i když nevlastního. Budu je mít každý večer doma a budu spokojený. Když se chová nevlastní rodič jako vlastní a stejně jako k biologickým dětem, tak si myslím, že není co řešit. Musí to ale ten chlap tak cítit a myslet upřímně, protože to dítě to pozná. Žádné dary to nezachrání ani sladké řeči, musí to tak opravdu být prostě. Pamatuji si, když se narodila ségra, tak jsme se ségrou žárlili a fakt sledovali tátu jak se chová a co dělá. Nikdy nás neodstrčil ba naopak. Takže jsme brzy poznali, že ty řeči, co jsme slýchali od okolí, že až bude mít své dítě, že půjdeme na druhou kolej, nejsou pravda. Slyšeli jsme to i tři roky na to, když se narodil brácha, zase jsem slyšel, že teď už má svého syna, tak já půjdu stranou, zase to byly jen kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
9.12.19 23:04
@amylon píše:
Je úchylné vidět ve spaní s dětmi něco úchylného. Ne nadarmo se říká, že čistému vše čisté. A ví se o těch největších deprivantech např. z dětských domovů, že neznají jinou formu tělesné blízkosti než sex.

Přesně! Proste některé deti tu blízkost a pocit bezpečí potřebují déle. A moje dospělá dcera, když u nás prespava, vylifruje tatínka do pracovny na gauč a drží se mě za ruku před spaním. A???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 23:05
@_.Emilyyy píše:
To ze jí koupi drazsi veci, tak to je jen jeho dobra vůle, ze jí chce potěšit a ma dcera by se nenechala koupit ;)

Dej si do vyhledávače „Absence otce ve výchově ve vztahu k sebepojetí“, taková ne moc složitá a snadno pochopitelná bakalářka, a můžeš studovat důležitost vztahu otce a dcery pro její další rozvoj. Nepokrevní otec nemůže nikdy z podstaty pokrevního otcovství navázat s dcerou stejně plnohodnotnej vztah. Už jenom například proto, že specifickej konstrukt Elektřina komplexu se tam neuplatní a naopak potenciální cesta k pohlavním konotacím je tam skoro bez jakýchkoliv bariér.

Já samozřejmě netvrdím, že nejsou skvělí náhradní otcové/matky, ale z podstaty věci nikdy nemají šanci nahradit skvělý pokrevní rodiče a nemůže mezi tím existovat rovnítko, respektive můžou maximálně nahradit špatný pokrevní rodiče, ale stejně bez možnosti ty pokrevní vazby a jizvy nahradit a plně zacelit, protože tam budou vždycky rezonovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 23:11
**@Matt 02 píše:
Tak to nevím, já ve střídavce nevyrůstal. Ale po pravdě bych ani nechtěl. Znám jeden případ, kdy jo a jako nic moc. U mámy jiná pravidla u táty taky, neustálé stěhování a blázinec, myslím, že to je hlavně pro menší děti dost náročné. Ale asi záleží, jak se dokáží domluvit rodiče, jak to dokáží skloubit a další věci. Možná může být střídavka fajn, ale také velká katastrofa. Třeba i z důvodu, že u tatínka je maceška, která je vysloveně nadšená z přítomnosti dítěte a počítá hodiny, kdy si dítě sbalí batůžek a dokráčí k mamince. Tam může být nepříjemný strejda, který skáče kolem svých dětí (polorodých sourozenců) a tohle dítko, které vlastně nemá nikde pořádný domov může žárlit a věřím, že i ty sourozence nenávidět. Protože jen oni mají jeden domov a mámu s tátou pod jednou. ****Děkuji nechci, to raději budu mít jeden domov jednu mámu a jednoho tátu i když nevlastního. Budu je mít každý večer doma a budu spokojený. Když se chová nevlastní rodič jako vlastní a stejně jako k biologickým dětem, tak si myslím, že není co řešit.****Musí to ale ten chlap tak cítit a myslet upřímně, protože to dítě to pozná. Žádné dary to nezachrání ani sladké řeči, musí to tak opravdu být prostě. Pamatuji si, když se narodila ségra, tak jsme se ségrou žárlili a fakt sledovali tátu jak se chová a co dělá. Nikdy nás neodstrčil ba naopak. Takže jsme brzy poznali, že ty řeči, co jsme slýchali od okolí, že až bude mít své dítě, že půjdeme na druhou kolej, nejsou pravda. Slyšeli jsme to i tři roky na to, když se narodil brácha, zase jsem slyšel, že teď už má svého syna, tak já půjdu stranou, zase to byly jen kecy.

Mě přijde, že kolem toho pořád nějak kroužíš. Zkusím se zeptat víc jednoznačnějc. Máš rodiče, oba se dobře starají, oba máš rád, ale přestanou si rozumět, takže se rozvedou a matka si najde nového partnera a otec novou partnerku. A ty si teda vybereš a řekneš třeba matce - promiň mami, střídavka mi nevyhovuje, budu u táty a jeho nové partnerky, vyhovuje mi když budu ve stabilní rodině, tak holt tvojí roli převezme tátova nová partnerka, tam s ní budu pořád a my dva se už nebudeme moc vídat, protože novou macechu budu mít každý večer doma s tátou a budeme všichni spokojení, takže čauves…**

Takhle jsi to myslel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
9.12.19 23:16
Dej si do vyhledávače „Absence otce ve výchově ve vztahu k sebepojetí“, taková ne moc složitá a snadno pochopitelná bakalářka, a můžeš studovat důležitost vztahu otce a dcery pro její další rozvoj. Nepokrevní otec nemůže nikdy z podstaty pokrevního otcovství navázat s dcerou stejně plnohodnotnej vztah. Už jenom například proto, že specifickej konstrukt Elektřina komplexu se tam neuplatní a naopak potenciální cesta k pohlavním konotacím je tam skoro bez jakýchkoliv bariér.Já samozřejmě netvrdím, že nejsou skvělí náhradní otcové/matky, ale z podstaty věci nikdy nemají šanci nahradit skvělý pokrevní rodiče a nemůže mezi tím existovat rovnítko, respektive můžou maximálně nahradit špatný pokrevní rodiče, ale stejně bez možnosti ty pokrevní vazby a jizvy nahradit a plně zacelit, protože tam budou vždycky rezonovat.
:roll: :roll:
Ty mas jen svoji pravdu, vid?

Ja si stojim si zatim, ze muj pritel je velmi dobry otec, ktery dokaze me dceri davat ten muzsky vzor.
Ma dcera ve vychove ma otce akorat nevlastního..Ja jsem se timhle tématem dost zabyvala ;).
A vim, ze me dite je i diky nevlastnimu otcovi statsne..
Tatu ji vynahrazuje perfektne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.12.19 23:20
@_.Emilyyy píše: :roll: :roll:
Ty mas jen svoji pravdu, vid?Ja si stojim si zatim, ze muj pritel je velmi dobry otec, ktery dokaze me dceri davat ten muzsky vzor.
Ma dcera ve vychove ma otce akorat nevlastního..Ja jsem se timhle tématem dost zabyvala ;).
A vim, ze me dite je i diky nevlastnimu otcovi statsne..

A já tomu říkám čistá vylhaná racionalizace, protože fakt neznám nikoho příčetnýho, kterej je přesvědčenej, že dělá všechno dobře a děti jsou díky němu šťastný. Každej rozumnej člověk má totiž plno pochybností, jestli dělá věci správně a plně ku jejich prospěchu. Tvoje skálopevný přesvědčení svědčí pouze o nutnosti vystavit si bariéru proti pochybnostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí