Nevlastní syn a společná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4697
7.1.17 09:33

https://www.emimino.cz/…noce-271443/ nejsi to ty? :think: :think: je mi toto téma nějáké moc povědomé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
7.1.17 09:47

Moje starší má 7, mladší 2,5 roku. Vztah mají hezký, ale dost podobný tomu vašemu ;) Chápu, že toho máš ze situace v rodině dost, ale tu everzi přenášíš na kluka, dcera ROZTOMILE PLOSÍ a on BLBĚ KOUKÁ :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.1.17 09:52

hm...

Milé diskutérky, milí diskutéři,
jsem tu nováček a teprve se rozhlížím. Zaujal mě tento příspěvek - no, je to situace opravdu svízelná, když tomu dám mírné pojmenování. Ale ten nápad vypsat se z toho, je jedinečný a doporučuji ho každému, kdo se dostane nějakým způsobem na dno. Je to úžasná terapie, kde si napíšete co chcete (i ty zdánlivě největší bláboly) - a trochu se Vám uleví. Když to budete dělat pokaždé, tak časem zjistíte, že Vás to bude bavit a dokonce si to psaní tak oblíbíte, že se k němu „schováte“ pokaždé, když projdete podobnou situací. Vím o čem mluvím - já jsem to dopracoval až k desáté vydané knížce (takže Vám to může kromě úlevy a potěšení přinést i nějakou korunu do Vašeho rozpočtu) :D
Váš Stanlery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.17 13:49

My už jsme s ním o tom mluvili, snažili se vysvětlit a k ničemu to není. Chápu, že toho hodně odkouká od dospělých, ale i tak. Snažíme se, aby se u nás měl co nejlépe a byl tu rád, ale ve svém věku už musí vědět jak se má chovat, tedy hlavně vědět co už je přes čáru. Teď do ní strčí a co udělá příště? U sourozence co má u matky si to dovolit nesmí, je to blbé, ale to druhé je její miláček a musí se k němu chovat slušně. Beru, že je to pro něj těžké, že nemá rodiče spolu. Sice už je to několik let ale i tak, ale to neznamená, že nevlastní sestru může šikanovat. Tady zas každý musí pochopit, že je to moje dítě a jako každá máma mu ubližovat prostě Nenechám nehledě na to kdo to je. Jinak od té doby co manžel vyrazil tchýni jsem s ní ukončila kontakt a zbytku rodiny po tom všem slušně popřeji k narozeninám, teď k Vánocům a Novému roku a když s manželem někam jdou já už se neúčastním. Je mi to líto, ale aby mi někdo dával najevo nesympatie i když jsem tomu člověku nic neudělala. Akorát tchána mám hodně ráda, ten se ke mě vždycky choval hezky. Jestli mě má rád nevím, ale choval se ke mě vždycky hezky, když k nám přijede dá mi pusu, pokecáme, zavtípkuje. Ale bydlí daleko tak je to tak jednou za čtvrt roku co se vidíme.

• Citovat
  • Upravit
4885
7.1.17 14:14
@Anonymní píše:
Dobrý večer, potřebuju se někde vypovídat. Z názvu jste jistě pochopili. Jde o to, že manželova rodina mne nikdy nepřijala a neměla ráda. Chovali se ke mě slušně to ano, ale bylo vždy vidět, že k nim,,nepatřím,,. Tchyně třeba na svatbu přišla v roláku, švagrová v tričku či svědek, který byl z jeho rodiny ve svetru, aby dali najevo co si o naší svatbě myslí. Když už jsme náhodou někam společně šli vždy říkali, že jdou nebo byli někde s manželem. Nikdy neřekli, že jsem tam šla nebo jdu taky. Přitom jsem se k nim vždy chovala slušně. Nějak jsem to neřešila do doby než se nám narodila dcera. Už v těhu se tchyně šklebila a po porodu nijak nikdy zájem neprojevila. Nikdy jí nic nekoupila. K narození, narozeninám či vánocům. Zato když u nás byl nevlastní syn to se přihnala s kolačkama, pribiňáčkama a vším možným jen pro něj s tím, že aspoň pro něj, že nemá moc peněz. A nikdy si s ní nehrála, jen s ním. A pořád jen mlela o jeho matce. Když přišla s tím, že jí chlap kvůli kterému se rozvedli zbil a jak to má chudinka těžké jí manžel řekl, že to si ale musí vyřešit sama, že jeho věc to není, že on má novou rodinu mu řekla, že mě jako snachu nemá ráda a nechce, že ona byla lepší a chce za snachu jí a ne ten humus co má tak s ní manžel vyrazil dveře. Švagrová se ke mě také chovala slušně, ale dávala najevo, že mě také nebere ani naše dítě. Ani do porodnice nepřišla i když to měla pět minut od domu a denně slibovala, že přijde a jen se vždy vymluvila. Dceři táhne na třetí rok a viděla jí 5× a to jen když jsme se venku potkaly. Taktéž nikdy nic ani k narozeninám, Vánocům to jen manželovu prvnímu. A to přitom my jsme jejímu dítěti dárek k narozeninám koupili a letos manžel řekl dost a nedostane od nás nic. A nejhorší to je s jeho synem. Přitom manžel se mu úžasně věnuje, celé dny co je tady si s ním hraje, blbnout spolu… Jenže vidí, že je u rodiny on ten jediný a mě a naší dceři neberou, tak se podle toho chová. A teď už to ve mě vygradovalo. Byl tu na víkend a dcera si vzala jeho autíčka a přišla za ním, chytila ho za ruku a říká bácho, poď hlát a on, že nejde. Tak si vedle něj sedla začala ručičkami dělat prosím prosím tak do ní strčil a říká řekl jsem ti, že nejdu. Jak jsem to viděla tak jsem došla k dceři, která na něj zůstala smutně vykulene koukat a říkám pojď mamka si s tebou bude hrát tak se na mě blbě díval. Pak si hráli všichni s tátou v pokojíčku, já zrovna dovařila a přišla tam a on si začal kopat s balónem a dcera si vzala domeček, sedla si s ním na zem a hrála si a on k ní přišel, vzal jí to s tím, že tady si hrát a nic vytahovat nebude. To už mu ale vynadal manžel, že toto ne, že tady není sám a ona že si ve svém pokojíčku může a bude hrát taky. Pak šel manžel do obchodu a já s dětmi zůstala sama a on mi říká no kdyby tady nebyla bylo by to lepší. Tak to už jsem se neudržela a říkám mu tak milej zlatej ona tady je a bude ať se ti to líbí nebo ne. Přitom dcera ho má hodně ráda, jenom ho vidí a už piští radostí, pořád se k němu chce tulit a jen si vedle něj sedne a on znechuceně se odtahuje. Přitom u matky má sourozence stejně starého jako je dcera, ale vidí u rodiny, že já a dcera jsme dle nich onuce tak se podle toho chová. Na mě baví až tak nedovolí jako na dospělou, ale na dceru jo. A můžu říct, že už toho mám dost. Nedovolím, aby mi do dcery někdo strkal a zakazoval jí si hrát na jejíma vlastníma hráčkama. Zatím se držím, ale tento víkend už toho bylo moc a příště se bojím, že bouchnutí a i manžel toho má dost. Neznamená, že když jsem druhá manželka a má druhou novou rodinu, že se sebou a dcerou musím nechat takhle zacházet. Manžel se mu to snažil několikrát vysvětlit a vůbec. Už jsem se prostě zasekla a nadále se hodlám na všechny z vysoká vykašlat a řešit pouze své dítě a ať si mě za to nesnáší kdo chce. Omlouvám se za dlouhý text, chtěla jsem se jen vypsat.

Ty jsi byla příčinou rozvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.17 14:16
@Lenka002 píše:
Ty jsi byla příčinou rozvodu?

Ne nebyla. Příčinou byl ten co si pak tchyně přilítla stěžovat, jaká je ex chudinka, že jí zbil

• Citovat
  • Upravit
2427
7.1.17 14:24

No jo, ale tys dovolila, ať se k tobě tak chovají. Kdyby mi přišli na svatbu v takovémto oblečení, tak jim řeknu (když mi to vadí), ať se laskavě převlíknou. To, že ses k nim chovala slušně, i když oni k tobě ne, to je základní problém. Musíš nastavit ty hranice od začátku.
To, jak se k sobě chovají děcka, to je normální. My se mlátili i židlema a rádi se taky máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
7.1.17 17:01

Tohle mi hodně připomíná situaci mojí matky, taky jí rodina mého otce nikdy nepřijala, chovali se tak nějak podobně jako tvoje tchyně. Dodnes vlastně nechápeme proč, nic špatného neudělala, ale bylo to přesně jak píšeš, na svatbu nikdo nepřišel, do porodnice také ne. O nás babička nikdy nejevila moc zájem, nikdy nás nenavštěvovala, nehlídala, nekupovala dárky atd..Přitom s jejími ostatními vnoučaty to bylo jiné, o ty se starala ráda. Vlastně s tím asi nic nenaděláš, u tebe možná tchyně žárlí, protože měla ráda tu první snachu. Moje matka takhle trpěla skoro 20 let co žila s mým otcem, tchyně jí pomlouvala kudy chodila. Záleží na tobě a tvém muži jak tohle ustojíte, připadá mi smutné, když se do rodinných sporů zatahují i děti. Mě třeba manželovi rodiče taky moc nemusí, ale děti mají rádi a oni zas je, před nimi vždycky předstíráme že je všechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
7.1.17 17:33

To chování mezi dětmi je naprosto v normě, on je starší, ona mladší, on si chce hrát po svém, ona taky a už je konflikt. Tedy konflikt ne, prostě jenom v tvých očích je. Je naprosto normální, že ten starší mladšího sourozence odstrčí, že si s ním hrát nebude - to je přece pro tak velkého kluka ponižující hrát si s miminem. Je normální, že si berou hračky a že on se snaží mít navrch. Na tvém místě bych se do toho moc nemíchala. Nedělá to proto, že má pocit výlučnosti. To prostě dělají starší sourozenci. Takže klid, a raděj si pokus představit, jak se bude ten kluk chovat, když mu budeš ty dávat najevo, že u vás nemá právo a není tam doma. Dyt je to chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.17 17:56

@inkakřivák proč myslíš, že je chudák? Nechci být nějak zlá, ale jestli je chudák jen proto, že se rodiče rozvedli tak v tom případě je chudák každé druhé dítě. A proto by se mu mělo vše dovolit? Já to chápu, že si nechce hrát s mrnětem a na to mu nikdo neřekne ani půl slova, ale nemusí být na ní agresivní. S manželem děláme vše proto ať je mu u nás hezky, ale také by to mělo mít určité meze slušnosti. Já se taky se segrama handrkovala, ale tohle bychom si mezi sebou dovolit nesměly, že bychom se strkaly či jedna druhou či třetí nějak uzurpovaly. To by nám mamka dala co proto. Pokud jsme se k sobě nechovala slušně bylo zle a to jsme byly tři holky. Když se tahají o hračky, hádají, kterou pohádku si pustí nebo jeden druhému tahá bonbon z pusy, protože má pocit že ten druhý je lepší to neřeším a nechám je ať si to vyřídí sami. Ale přeci nejde, aby když starší přijde zabral si pro sebe celý pokoj a mrně si ve svém vlastním pokojíčku nesmělo hrát a ještě jí agresivně strkal. To bych nedopustila ani u dvou vlastních. Na jednu stranu chápu je to manželovo dítě a na druhou stranu je zase třeba pochopit, že Nedovolím je to moje dcera a uzurpovaly jí nenechám ani nevlastním bratrem ani jiným člověkem či dítětem. Já mu nedávám najevo, že tu nemá žádné práva. Beru to tak, že v tu dobu tu máme děti dvě, ale pro obě dvě prostě budou platit nějaké pravidla a hranice a né že o jednom se řekne ty si chudáček a bude moct vše. A to jsme s manželem hodně benevolentní. To můžu s určitostí říct, že v tomto případě jak ho má dcera ráda ho za rok dva bude nesnášet. A bojím se toho, že pokud to tak půjde dál prostě tak v jeho přítomnosti budu dceři dělat program pouze já s ní sama a to potom už by bylo horší v mnoha směrech, protože mě by z pokoje a od hraček či pohádky dle našeho výběru prostě neodstrčil. Ale tak daleko to snad nezajde… Doufám…

• Citovat
  • Upravit
6509
7.1.17 18:12

Ale vždyť Ti tu x lidí napsalo, že chování sourozenců je naprosto v normě.. Já, když koukám na svou sedmiletou, je to ještě malá holka.. Ty v souvislosti s ním používáš slova jako „uzurpovat, blbě kouká, atd.“ Fakt mi přijde také jako chudák a přiznávám, že nejen kvůlivá rozvodu, ale právě Tvému přístupu. Navíc Ty jsi dospělá, ty si poradíš, on malý a zmatený dítě.
A, ano, věřím, že dcera ho má ráda, mé děti se také strkají a milují zároveň, ale právě, když mezi ně budeš takto zasahovat, ovlivníš nehezky jejich vztah. Já jsem třebas ze 4 dětí, vztahy máme velmi dobré i v dospělosti, a když si vzpomenu na ty boje 8), a to jsou mezi náma opravdu celkem věkové rozdíly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16574
7.1.17 19:27

Uz to tady holky nekolikrat psaly, ze chovani deti je v norme. Ano, decka se rvou jako kone. Chybel ti vztah dcery s babickou, ted se s ni nevidi vubec, tak profit pro dceru nula. Vadi ti, ze se bracha chova jako normalni starsi bracha (koho starsi bracha nerezal a presto bude vzdycky jednicka?), tak se take nebudou vidat? Zisk pro dceru nula. Dceri tim nepomahas a chudak kluk. Chces to nejlepsi pro dceru - zacni mit rada jejiho bratra a umozni jim, aby se mohli mit radi. Nekaz to sve dceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
7.1.17 21:38
@Anonymní píše:
Prozivam a budu prožívat něco podobného jako zakladatelka - jsem ještě těhotná. Reakce tchyně na tehotenstvi byla - tak ti teda gratuluji 8o sem tam mi i vyká když ma svůj den :lol: taky jsem druha manželka, ale v tomto případě muže cela jejich rodina děkovat nebesům, ze ta bývala je pryč a s manželem jsem ja. Ale i tak proste je cítit velký chlad, odstup a vím ze kdykoli by se cokoli stalo, tak se ke me otočí zády. Plně chápu zakladatelku - vždyť se tady jedna o to jak se rodina - dospěli lidé a 8lety kluk chovají k její holčičce!!! Ta malá přeci nedělá žádné rozpory, tříleté dítě je čisté a bezelstne a má je všechny rádo bez rozdílu. A vy pak jako matky vidíte ze se k ni chovají jako k onuci? :( to vám přijde sakra líto a jde bokem nějaká nesympatie s rodinou… Ja byt zakladatelkou, tak bych omezila kontakt, s manželem bych o tom promluvila, vždyť i mu to musí byt líto. Vaše dcera není nic podradneho, nikomu nedovolte aby se k ni takto choval!!! A mimochodem v 8 letech ma kluk vědět jak se chovat, nejsou mu taky 3!!!

Hele, já mám taky vyvdané dvě nevlastní děti a moje starší dcerka má teď 3,5 roku a můžu s klidným svědomím říct, že BEZELSTNÁteda rozhodně není :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
7.1.17 21:43
@Anonymní píše:
My už jsme s ním o tom mluvili, snažili se vysvětlit a k ničemu to není. Chápu, že toho hodně odkouká od dospělých, ale i tak. Snažíme se, aby se u nás měl co nejlépe a byl tu rád, ale ve svém věku už musí vědět jak se má chovat, tedy hlavně vědět co už je přes čáru. Teď do ní strčí a co udělá příště? U sourozence co má u matky si to dovolit nesmí, je to blbé, ale to druhé je její miláček a musí se k němu chovat slušně. Beru, že je to pro něj těžké, že nemá rodiče spolu. Sice už je to několik let ale i tak, ale to neznamená, že nevlastní sestru může šikanovat. Tady zas každý musí pochopit, že je to moje dítě a jako každá máma mu ubližovat prostě Nenechám nehledě na to kdo to je. Jinak od té doby co manžel vyrazil tchýni jsem s ní ukončila kontakt a zbytku rodiny po tom všem slušně popřeji k narozeninám, teď k Vánocům a Novému roku a když s manželem někam jdou já už se neúčastním. Je mi to líto, ale aby mi někdo dával najevo nesympatie i když jsem tomu člověku nic neudělala. Akorát tchána mám hodně ráda, ten se ke mě vždycky choval hezky. Jestli mě má rád nevím, ale choval se ke mě vždycky hezky, když k nám přijede dá mi pusu, pokecáme, zavtípkuje. Ale bydlí daleko tak je to tak jednou za čtvrt roku co se vidíme.

Zakladatelko a jakto, že u vás si to dovolit MŮŽE? Nerýpu, jen se ptám. U nás doma určujeme pravidla my, dospělí. Mám vyvdané dvě děti a mám přesně stejný věkový rozdíl. 5,5 roku. Děti jsou dvojčata, takže mezi sebou žádný rozdíl nemají. Kluk a holka. Kolikrát se mezi sebu melou jak koně. Na moji malou si nedovolí, protože VÍ, že já bych řádila jak černá ruka. ALE to neznamená, že moje „zlatíčko“ nedostane ode mě pojeb, pokud je otravuje, bere jim věci apod. Jim samozřejmě ke společným bitkám něco řeknu, ale výchovu nechávám na rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
7.1.17 21:49
@Anonymní píše:
@inkakřivák proč myslíš, že je chudák? Nechci být nějak zlá, ale jestli je chudák jen proto, že se rodiče rozvedli tak v tom případě je chudák každé druhé dítě. A proto by se mu mělo vše dovolit? Já to chápu, že si nechce hrát s mrnětem a na to mu nikdo neřekne ani půl slova, ale nemusí být na ní agresivní. S manželem děláme vše proto ať je mu u nás hezky, ale také by to mělo mít určité meze slušnosti. Já se taky se segrama handrkovala,ale tohle bychom si mezi sebou dovolit nesměly, že bychom se strkaly či jedna druhou či třetí nějak uzurpovaly. To by nám mamka dala co proto. Pokud jsme se k sobě nechovala slušně bylo zle a to jsme byly tři holky. Když se tahají o hračky, hádají, kterou pohádku si pustí nebo jeden druhému tahá bonbon z pusy, protože má pocit že ten druhý je lepší to neřeším a nechám je ať si to vyřídí sami. Ale přeci nejde, aby když starší přijde zabral si pro sebe celý pokoj a mrně si ve svém vlastním pokojíčku nesmělo hrát a ještě jí agresivně strkal. To bych nedopustila ani u dvou vlastních. Na jednu stranu chápu je to manželovo dítě a na druhou stranu je zase třeba pochopit, že Nedovolím je to moje dcera a uzurpovaly jí nenechám ani nevlastním bratrem ani jiným člověkem či dítětem. Já mu nedávám najevo, že tu nemá žádné práva. Beru to tak, že v tu dobu tu máme děti dvě, ale pro obě dvě prostě budou platit nějaké pravidla a hranice a né že o jednom se řekne ty si chudáček a bude moct vše. A to jsme s manželem hodně benevolentní. To můžu s určitostí říct, že v tomto případě jak ho má dcera ráda ho za rok dva bude nesnášet. A bojím se toho, že pokud to tak půjde dál prostě tak v jeho přítomnosti budu dceři dělat program pouze já s ní sama a to potom už by bylo horší v mnoha směrech, protože mě by z pokoje a od hraček či pohádky dle našeho výběru prostě neodstrčil. Ale tak daleko to snad nezajde… Doufám…

K tomu mě napadá - tak se tak moc nesnažte a chovejte se normálně, jako k vlastnímu. Já když jsem s nevlastníma, tak nad tím prostě nepřemýšlím, chovám se normálně.
A k tomu druhému vytučněnému mě napadá…není to tak 100 %, ale často co vídím v okolí,, i blízkém…kluci prostě JSOU divočejší, větší raubíři, je to s nima vic „na nervy“. Má nevlastní dvojčata jsou taky jako den a noc. Kluk byl do 4 let nebezpečný sobě i okolí. Pořád se něčím oháněl, bouchal do futer, když normálně procházel, dupe a řve dodnes…a to má naprosto shodnou výchovu a životní prběh se sestrou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová